Declanșează ferestrele cu mâinile tale

Declanșează ferestrele cu mâinile tale

În epoca de jaluzele, grătare și perdele, obloanele s-au oprit folosind și instalat. Dar recent a devenit la modă să punem pe ferestre pentru aspectul neobișnuit al casei și un interior unic. Mulți oameni instalează obloane pentru a proteja dacha de hoți, în sezonul de iarnă. Pentru un aspect frumos, îi pictează în culori diferite, decorează cu ornamente și modele neobișnuite.

Din această cauză, vila este bine protejată de oaspeții neinvitați și diferă de alte clădiri. De asemenea, obloanele sunt folosite ca perdele și datorită materialelor ecologice, acestea nu vă vor afecta sănătatea.

Un pic de istorie despre obloane pe ferestre

În trecutul îndepărtat, când nu exista o sticlă transparentă, obloanele de pe ferestre aveau o funcție exclusivă de protecție. În țările calde, au ținut casa rece și protejată de furtunile de nisip. În țările reci, obloanele pentru ferestre au fost folosite pentru a proteja casa de zăpadă și frig. Pentru o izolare suplimentară, uneori au fost simțite cu simțire.

Aspectul acestui design a denotat statutul social al proprietarului. De cele mai multe ori, obloanele de pe ferestre erau instalate în interiorul casei. De ce? În primul rând, deoarece zidurile erau groase în acel moment, ceea ce le permitea să fie instalate din interior. În al doilea rând, a fost mai convenabil, deoarece pentru a deschide sau închide obloanele nu a trebuit să iasă. În al treilea rând, design-ul a fost mai fiabil, deoarece a fost întărit de traversele orizontale.

Tipuri de ferestre pentru ferestre

Dacă doriți să instalați un obturator acasă, trebuie mai întâi să înțelegeți ce scop va servi. De exemplu, unii oameni le instala pentru a proteja casa de hoți, cealaltă pentru protecție de la soare în timpul verii, și încă altele pentru un aspect unic și neobișnuit. Să ne uităm la materialele pe care le poți cumpăra sau să faci obloane pentru ferestre.

 1. Metal. Excelent pentru protejarea vilei sau casei. Deși în zilele noastre ele pot fi destul de atractive, există un mare dezavantaj - greutatea materialului. Dar puteți rezolva problema dacă realizați obloane de aluminiu sau instalați un cadru bun pentru designul nostru.
 2. Lemn. Acesta este cel mai preferat material pentru consumatori. Adesea este instalat pentru ferestre de țară.
 3. Plastic. Deși materialul nu este deosebit de durabil și de încredere, cum ar fi metalul. Cu toate acestea, din cauza prețului scăzut și a capacității de a simula o varietate de texturi, puteți să-l aduceți cu ușurință liderilor de pe piață.
 4. Hârtie. Folosit pentru a proteja împotriva luminii directe a soarelui. Ele sunt instalate numai din interiorul clădirii.

În plus, obloanele pentru ferestre sunt extern și intern. Pentru tipul exterior, materialele din lemn și metal sunt mai potrivite, deoarece tolerează bine încărcăturile și sunt puternice și fiabile. Intern, mai potrivit pentru realizarea funcțiilor decorative. De obicei, acestea sunt destul de ușoare și nu numai că nu ar trebui să permită trecerea soarelui, ci să nu interfereze cu circulația aerului proaspăt. Adesea, pentru jaluzelele interioare de pe ferestre, sunt utilizate materiale precum plasticul, hârtia sau alte tipuri de lemn decorativ.

Făcând jaluzele din lemn pentru ferestre cu mâinile lor

Dacă doriți să faceți obloane din lemn pe ferestre cu propriile mâini, metoda cea mai simplă și cea mai ieftină este de a face o structură din lemn.

Sfat! Cadrul pentru produs este recomandat a fi făcut din grinzi de 40x40 mm. Rama este destul de solidă și ușor de asamblat.

Când faceți jaluzele din lemn, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • deschiderile de ferestre ar trebui măsurate de-a lungul pantelor, după care este necesar să se deseneze un desen al ferestrei pe o scară;
 • una dintre cele mai simple opțiuni este de a face o articulație a limbii și a canelurilor. Pentru aceasta, puteți utiliza panouri care au spirale și caneluri paralele una cu cealaltă;
 • După aceasta, este necesar să se întărească clapeta cu șape și cakosine;
 • Pentru un aspect atrăgător, aderați plăcile de șapă într-o manieră secretă. Pentru aceasta, părul cu filet este ideal. La capetele plăcilor, găuriți găuri mici, pe care le reînsuflețim la dimensiunile pinilor. Pentru ca produsul să nu aibă crăpături, este necesar să se acopere părțile finale cu adeziv pentru tamplarie.

Instalarea obloanelor pe ferestre: instrucțiuni pas cu pas

 1. Înainte de a începe, trebuie să uscați plăcile bine și să le umeziți cu agenți speciali de respingere a apei. Acest lucru este potrivit pentru uscarea uleiului. Datorită acestei procesări, durata de viață va dura mai mulți ani.
 2. Scuturile trebuie conectate cu anvelope din oțel sau lemn. Este important să se asigure că nu există fisuri între panouri, pentru că atunci umiditatea și lumina soarelui vor intra în interior. Pentru a ascunde dispozitivele de prindere, puteți folosi ciorapi de lemn sau vopsiți peste astfel de locuri cu o vopsea potrivită.
 3. Înainte de a picta produsul cu lac, toate piesele din lemn trebuie tratate cu șmirghel. Înainte de asamblarea obloanelor pentru ferestre, toate piesele metalice trebuie să fie amorsate și vopsite.
 4. Pentru a verifica cât de bine ați asamblat clapeta, puneți-o pe o suprafață plană și inspectați-o. Puteți atașa balamalele cu șuruburi. După aceasta, este posibilă instalarea coperților pe simetria de observare a cercevelei.
 5. La nivel se repară structura.

Făcând crăpături sculptate pe ferestre cu mâinile tale

Uneori, frumusețea ferestrelor sculptate pentru ferestre este izbitoare în unicitatea și frumusețea sa. Dacă vreți să evidențiați ferestrele din masele gri și nu vă temeți să lucrați cu mâinile proprii, vă recomandăm să învățați cum să faceți acest lucru:

 1. Facem un șablon pentru plăcile sculptate. Această sarcină poate fi rezolvată cu ajutorul unui editor grafic, prin fotocopiere sau manual - prin scalarea celulelor.
 2. Realizăm un șablon din carton cu dimensiuni naturale pentru fiecare element sau model.
 3. Am pus șablonul finalizat și am desenat conturul cu un creion.
 4. Continuăm tăierea pieselor.

Datorită unei astfel de lucrări simple, este posibil să facem obloanele noastre din lemn cu adevărat unice!

Faceți obloane metalice pe ferestre cu mâinile lor

Obloane de metal sunt ideale pentru a proteja o cabana sau o cabana de la penetrarea de hoți. Obloanele din metal sunt mai grele decât, de exemplu, produse din lemn sau din plastic, dar au o rezistență și o fiabilitate excelente.

Sfat! Dacă folosiți obloane pentru ferestre numai într-o anumită perioadă a anului, atunci pentru un confort mai mare vă recomandăm să le îndepărtați.

Obloane din metal pentru ferestre sunt surd și sub formă de jaluzele. Jaluzele, jaluzele potrivit pentru persoanele care doresc să intre în lumina casei sau cu aer proaspăt. Surorilor - potrivite pentru protecție mai fiabilă împotriva vandalismului și mai ușor de instalat. Această construcție este dificil de spart, deoarece mecanismul de blocare este localizat în interiorul încăperii. Jaluzelele din metal pentru ferestre se pot face cu mâinile lor. Dacă știți cum să utilizați o mașină de sudură și un bulgar - puteți să vă duceți în siguranță la muncă! Pentru aceasta aveți nevoie de:

 1. Grosimea stratului de metal de aproximativ 2-3 mm.
 2. Colt cu un diametru de 50x50.
 3. Canal pentru a întări obloanele.

Realizăm instalarea obloanelor în următoarea ordine:

 • efectuează măsurătorile necesare ale ferestrei, pantelor, diagonalelor și a altor părți;
 • Sușăm cadrul din colțul deja pregătit 50x50;
 • cu ajutorul șuruburilor de auto-înșurubare sau a cusăturilor de sudură, fixăm colile în cadru;
 • după fixarea foii, toate îmbinările trebuie tratate cu agent de etanșare;
 • Am atașat riglele la cercevea structurii. Puteți face acest lucru orizontal sau diagonal;
 • găuri de găurit pentru instalarea buclelor;
 • Am atașat clapeta pe pante cu ajutorul ancorelor.

Jaluzele pentru ferestre sub formă de jaluzele

Deseori oamenii cumpara acest design pentru cabane sau cabane, deoarece are un aspect elegant și o fundație solidă. Jaluzelele pentru ferestre sunt greu de spart, mai întâi pentru că necesită un instrument special și, în al doilea rând, pentru că va produce mult zgomot. Cele mai vândute sunt considerate jaluzele cu montanți în formă de leagăn. Din acest motiv, construcția va deveni mai tradițională. Jaluzelele pentru ferestre sunt, de obicei, închise din interior, deși puteți face cu închiderile externe, dacă doriți. Cele mai multe produse au bucle, cu care le deschidem.

Faceți singur obturatorul

Una dintre cele mai ușoare căi de a decora obloanele este de a culori ferestrele. Culoarea aleasă va evidenția interiorul casei sau vilei. Una dintre cele mai frumoase metode de decorare pentru ferestrele dvs. este instalarea de flori reale. De asemenea, obiectele forjate pot fi folosite ca decorațiuni. Dacă nu doriți să cheltuiți o mulțime de bani - puteți cumpăra părți forjate în magazinele de construcții și le sudați cu atenție. Sau puteți comanda falsificarea profesională de la specialiști. În orice caz, acest lucru va da un aspect frumos pentru ferestrele dvs. În cazul în care obturatoarele sunt realizate din lemn cu tine, atunci o opțiune bună ar fi să picteze designul unghiilor, asa ca va arata natural si se va potrivi în aproape orice interior acasă.

concluzie

Poate că nu doriți să pierdeți timpul pe ferestre din lemn sau din metal pentru obloane. Apoi acordați atenție produselor din plastic. Ele pot imita o varietate de lemn, metal sau piatră. Și țineți minte, vă puteți face întotdeauna casa sau dacha frumoase și neobișnuite. Pentru asta aveți nevoie de puțină imaginație și putere!

 • Izolați ferestrele metalice cu mâinile lor

 • Care ferestre pentru o baie alege

 • Jaluzele de hârtie din tapet cu mâinile proprii

 • Cum se curata jaluzele verticale de tesatura

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − 60 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map