Buisklemmen voor buisbevestiging

Buisklemmen voor buisbevestiging

Waarschijnlijk is er geen huis of appartement waar geen leidingen en pijpleidingen zouden zijn. Water-, verwarmings-, gas- en rioolleidingen in de eerste plaats. Om ruimte te besparen en de ruimte te versieren, kunnen pijpen, met name grote diameters, worden verborgen in de muurnissen, maar de meeste appartementseigenaren volgen het advies van ervaren loodgieters en bevestigen de versterking op scharnierende wijze, met behulp van de sanitaire klemmen om de pijpen vast te zetten. Waarom? Het antwoord op de vraag ligt voor de hand - op deze manier is het mogelijk om een ​​relatief eenvoudige en snelle reparatie van pijpleidingen te garanderen, zelfs op de meest ontoegankelijke plaats, en er zijn geen eeuwige materialen, zoals u weet.

Wat en hoe de sanitaire kraag te bevestigen

Het monteren van de pijp op het oppervlak van de wanden kan op twee manieren gebeuren - om de buis op een ankerhaak te leggen, in een muur gehamerd of met een leidingklem te bevestigen. In het eerste geval compenseren wandbevestigingen eenvoudigweg het gewicht van de pijpleiding, dus deze methode wordt alleen gebruikt voor starre gelaste constructies. Het juk wordt beschouwd als het meest universele bevestigingsmateriaal, geschikt voor bijna elke pijpbedrading.

Structureel gezien bestaat de sanitaire kraag met rubberen afdichting en een anker uit verschillende delen:

 • Twee gegalvaniseerde halve ringen met "oren" voor het aanbrengen van spanschroeven;
 • Rubberen afdichting, gespleten of in de vorm van twee pakkingen;
 • Een ankerbout en een ankerbout.

Op één van de semiringen is een moer gelast, waarin de parkerschroef is geschroefd. Met een eenvoudige schroefdraadbevestiging kunt u de ankerbevestigingen met de meest geschikte lengte kiezen.

Voor informatie! Te koop wordt het product meestal verkocht als een set onderdelen die zijn verzegeld in een plastic zak.

Volgens deskundigen die zich bezighouden met de installatie van sanitaire producten, is deze methode handig voor de verkoop, maar deze garandeert geen hoge kwaliteit van het product.

Daarom is het bij de aankoop goed om de sanitaire klem uit te pakken en in werkende staat te monteren, vooral omdat de meeste details worden geproduceerd door de Chinese fabrikant van consumentengoederen.

Oorspronkelijk werd de kraag geïntroduceerd als een methode om alleen sanitaire buizen te bevestigen, maar vandaag is het een van de meest populaire manieren om pijpleidingen vast te zetten. Een eenvoudig en doordacht schema voor het bevestigen van de pijp met een sanitaire clip met deuvel biedt een aantal voordelen ten opzichte van verouderde haken en plastic clips:

 • Het schroeflijnvormige aanhaalschema van de halve ringen maakt het mogelijk de buis stevig en met een gedoseerde kracht te fixeren. Op het eerste gezicht een beetje, maar er is praktisch geen alternatief voor een juk als je dunwandige technische of rioolbuizen moet repareren en geen plastic plet;
 • Gebruik een rubberen pad om de buis voorzichtig aan een muur of plafond te bevestigen. Dit maakt het mogelijk om de temperatuuruitzetting van de sanitaire voorzieningen van loodgieterswerk te compenseren en om trillingen te blokkeren, als plotseling de waterkraan of toiletpot gezongen heeft;
 • Dankzij het universele montagesysteem kunt u de sanitaire klem niet alleen op de ankerbout schroeven, maar op een vergelijkbaar ontwerp. U kunt bijvoorbeeld de pijpen op speciale ophangingen direct onder het plafond bevestigen en deze achter de bekleding verbergen, foto.

Dit zijn allemaal trivialiteiten, maar ze beïnvloeden het gemak van het installeren van buisfittingen en stamleidingen.

Nomenclatuur van afmetingen en klemmaterialen

Metalen halve ringen van sanitair armatuur zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal 08Yu of VG. De centrale moer en montageschroeven M6 - volgens de vereisten gespecificeerd in GOST 15524-70.

De afmetingen voor buisklemmen voor buisbevestiging worden in inches bepaald, evenals de pijpleidingen zelf. Bevestigingsdiameters van het kleine en middelgrote bereik worden gemaakt in stappen van ¼ inch, voor buizen vanaf twee inch en hoger - in stappen van 1/2 inch. De standaardafmetingen van bekledingen voor afvoerbuizen worden gegeven in de tabel.

Het rubberen afdichtingsmateriaal kan van fabrikant tot fabrikant verschillen. De meeste firma's voltooien de sanitaire klemmen met een ring van dieenrubber, er zijn ook polyvinylchloride- en butylrubbervoeringen.

Installatie van de sanitaire klem

Voordat de buis aan de muur wordt bevestigd, moet een markering worden gemaakt om de gaten voor de deuvels te boren en de afstand te bepalen waarop de leidingen tegen de muur worden beschermd. In de regel werden sanitairklemmen in stappen van 90-120 cm geplaatst, afhankelijk van de dichtheid van de pijplegging en het gemak van bevestigingsmiddelen.

Op het moment van installatie van de patch is het noodzakelijk om een ​​gat tot de maat van de plug te boren. Nadat u de plastic huls in het gat hebt gedrukt, moet u de sanitaire pen in de moer schroeven en de verankering met een sleutel in de plug draaien. Tegelijkertijd blijft de afstand tot de muur iets groter dan bij het meten en markeren.

Nadat alle bevestigingspunten zijn geïnstalleerd, wordt het rubberen maandverband op de halve ringen van de klemmen gelegd en wordt een pijp geïnstalleerd. Als alle klemmen voor de vereiste afstand in de muur zijn geschroefd en er geen openingen zijn, dan resteert het om de tweede halve ring met de pakking te installeren en de bevestigingsschroeven in te wikkelen. Indien nodig kunnen enkele noppen met 1-2 omwentelingen van de plug worden gedraaid om de meest gelijkmatige pasvorm van de buis aan de klemafdichtingen te garanderen.

Toepassing van sanitaire klemmen

De maat van de leidingklem is aangegeven op een van de zeskantmuren. In de regel kunnen bevestigingsmiddelen worden gebruikt om pijpen 2-3 mm groter te maken dan de diameter die op het lichaam is aangegeven. Gewoonlijk certificeert de fabrikant de loodgieterklemmen niet, maar geeft altijd de maximale radiale belasting aan die dit type bevestiging kan weerstaan. Voor Bestfix-producten kan bijvoorbeeld de dwarsbelasting op een ankerbevestiging van één inch bijna 140 kg bedragen, voor een vier inch-ring is een kracht van maximaal 230 kg toegestaan.

Hierdoor kan het product niet alleen worden gebruikt voor het ophangen of bevestigen van pijpleidingen, maar ook voor hulpdoeleinden, bijvoorbeeld voor de fabricage van sanitaire en slotenmakers. Klemmen met grote diameter worden met succes gebruikt voor het leggen en bevestigen van ventilatiepijpen voor airconditioning- en gasverwarmingssystemen.

Vooral het vermelden waard is het gebruik van sanitaire klemmen voor de montage van rioolbuizen van polypropyleen. De grootste moeilijkheid bij het installeren van dergelijke systemen wordt geassocieerd met zeer dunne wanden van de buis. De sanitaire klemmen laten toe om de klemkracht precies in te stellen en tegelijkertijd het rioolsysteem vast te zetten onder een gegeven hellingshoek.

Niet-verwijderbare soorten sanitaire klemmen

Het is duidelijk dat het bereik van klemapparaten die worden gebruikt voor sanitaire doeleinden en taken niet beperkt is tot installatie-opties. Een complete lijst van lusbevestigingsmiddelen, naast de hierboven genoemde sanitaire klemmen, omvat:

 • Reparatie voering;
 • Worm en schroef bevestigen;
 • Polypropyleen gesplitste lussen;
 • Sanitaire koppelingen voor het aansluiten en aansluiten van leidingen.

Het laatste type bevestigingsmiddelen wordt uitsluitend gebruikt als verbindingskoppeling of insteekkoppeling. Hiermee kunt u verbinding maken met een waterpijp van metaal of plastic zonder adapters, las- of soldeerapparatuur te gebruiken. Het volstaat om een ​​juk ter plaatse van het frame te plaatsen, te bevestigen en een gat door de verbindingsmoer te boren. Na het verwijderen van de spaanders en bramen, kunt u de koppeling vastschroeven en de waterslang aansluiten.

Worm- en schroefklemmen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het bevestigen van rubber- en polymeerslangen aan de aftakleidingen van waterleidingsystemen.

Buisklemmen

De slechte kwaliteit van het water van de waterleidingen leidde vroeg of laat tot het verschijnen van brandpunten van corrosie en roest van de wanden. Vaak ontwikkelden de corrosieprocessen zich heimelijk, onder een dikke laag verf. Als de eigenaren van het appartement niet in de gelegenheid waren om de leidingen en leidingen in het huis te vervangen, kwam er een noodpakket ter hulp. Dit is een speciale reparatie-klem om fistels te verwijderen.

De ontwikkeling van putcorrosie op de wanden is moeilijk te onderscheiden vanwege de verflaag op de pijpen, en op het moment dat het probleem voor de hand ligt, repareren of afdichten wordt het defect vrijwel onmogelijk door waterlekkage. Vooral vaak zijn dergelijke problemen onderworpen aan verwarmingsbuizen.

Het blijft maar één ding - een tijdelijke sanitaire reparatieklem installeren. Iedereen die ooit ervaring heeft opgedaan met het lijmen en repareren van pijpen, kan de effectiviteit van het gebruik van een eenvoudig apparaat bevestigen.

Er zijn drie varianten klemmen die geschikt zijn voor de liquidatie van een ongeval op afvoerbuizen:

 • Buizenhersteloptie, split of twee vleugels, met verhoogde krimpkracht, foto;
 • Ingebouwde sanitairklem van polypropyleen of messing. Ondanks het feit dat het hoofddoel van het product een verbinding is met sanitaire communicatie, kan het ook worden gebruikt voor reparatie;
 • Een conventionele krimptang van het wormtype die wordt gebruikt om rubberen nippels en slangen te fixeren.

Tip! In geval van een ongeluk kunt u proberen om het lek tijdelijk te elimineren en de fistel op de buis te blokkeren met behulp van een leidingklem met een schroef of wormklem.

Het meest geschikt voor het repareren van een afvoerpijp is een tweevleugelige klem, foto.

De reparatievariant is in de regel gemaakt voor de exacte maat van de buis. In het assortiment voor sanitaire leidingen, waterleidingen en verwarmingsleidingen, voornamelijk metalen buizen van ½ en ¾ inch, worden in de markt en in bouwbedrijven reparatieweren door deze maten weergegeven.

Het incisieherstelmodel is minder geschikt om een ​​fistel op een afvoerpijp te bevestigen om het op een fistel te plaatsen, je moet een lus van een tamelijk dik metaal losmaken, en dit beïnvloedt de prestaties.

In de complete set voor het repareren van sanitaire kragen is er altijd een rubberen of rubberen voering. Voor het repareren van leidingen met warm water worden witte of gekleurde dempingsmaterialen gebruikt, EPDM-pakkingen worden gebruikt voor de resterende sanitaire communicatie.

Om lekkage te voorkomen, is het noodzakelijk om de plaats van putcorrosie te reinigen en deze te verwijderen van opgeblazen verf en roest, zelfs als er water uit de fistel ontsnapt. Als u eenvoudig een reparatiekraag installeert in plaats van een lek, zal het water door een losse pakking lopen. Na het strippen wordt een maandverband op de fistel geplaatst en wordt het slangklemlichaam geïnstalleerd, het blijft om de bouten gelijkmatig aan te spannen en de verzegeling samen te drukken.

conclusie

Stop tijdelijk of verminder lekkage met een conventionele leiding of krimpvoering, zelfs als de afmeting ervan 2-3 mm groter is dan de diameter van de buis. Het beste is om enkele lagen rubberen tape of geschikt materiaal op de fistel te winden, een klem op de winding te plaatsen voor schroeven, voor loodgieterswerk of zelfs krimpen, en de plaats van waterstroming maximaal aan te halen.

 • Installatie van kunststofbuizen voor watervoorziening

 • Zwenkbare beluchter voor mixer

 • Welk bad is beter dan acryl of gietijzer

 • Gietijzeren radiatoren voor verwarming

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map