Het plan van een klein huis met een zolder

Het plan van een klein huis met een zolder

Een kleine villa kan qua bruikbare leefruimte worden vergroot als u een zolder als tweede verdieping gebruikt. In feite is deze zolderkamer, verbeterde indeling, geïsoleerd, waarin u alle gunstige voorwaarden voor een goed verblijf kunt creëren. En als, bijvoorbeeld, de grootte van de datsja 6x6 of 8x8 m is, dan is de zolder een gebiedsverhoging van twee keer. En dit is een toename van het comfort om er twee keer in te leven.

Typische projecten van huizen met een zolder - dit is geen probleem. Ze zijn overal gratis beschikbaar. Maar heel belangrijk is de indicator, zoals de indeling van een huis 6 tot 6 met een zolder (8x8 m). Na een klein gebied is een speciale aanpak vereist om ervoor te zorgen dat de kamers comfortabel zijn om te leven, en vooral bewegen. Per slot van rekening wordt elke dacha-kamer ingericht, wat betekent dat er niet veel ruimte over is voor vrije ruimte. Hoewel de stijl van minimalisme dit probleem kan oplossen.

Maar er is een andere vraag. Schuine wanden van de zolder - dit is een reductie in het gedeelte van de tweede verdieping. Plus de prijs van dakkapellen, die bijna twee keer de normale muur is. Maar laten we het probleem vanuit een andere hoek bekijken. Als u een volwaardige tweede verdieping plus een dak bouwt, dan is dit een grote kapitaalinvestering dan de kosten van dakkapellen, thermische isolatie en dakconstructie in het algemeen. Daarom is het ontwerp van huizen 6x6, 8x8, 7x7 enzovoort natuurlijk, met de constructie van de zolderverdieping, de beste oplossing voor vandaag. En als u een terras toevoegt aan dit huis, vergroot dit niet alleen het oppervlak van het gebouw, maar ook comfortabele omstandigheden.

Projecten van huizen met een zolder

Zoals hierboven vermeld, zijn de projecten van 8x8 huizen met een zolder, evenals 6x6, 6x8, 7x7 m enzovoort, de meest populaire en de meest budgetvriendelijke. Ten eerste is het een economische optie in termen van de constructie van de datsja. Een klein huis is niet alleen een gezelligheid, maar ook een enorme besparing van geld. Ten tweede wordt het mogelijk om te sparen op de constructie van de tweede hoogwaardige vloer. Ten derde, om de interne lay-out te veranderen vanwege de zeer zolder.

De indeling van het huis is bijvoorbeeld 8x8 of 6x6 meter met een zolder. Kijk naar de foto hierboven, waar een bestaand huisje met een interessante indeling van kamers wordt getoond. De eerste verdieping is bedoeld voor rust en koken. Op de tweede verdieping zijn er slaapkamers. Dit arrangement van kamers is ideaal.

In dit geval is het oppervlak van elke verdieping maximaal 100 m² en het totaal overschrijdt dit cijfer. Let op de complexe vorm van het dak, waardoor het gebouw een toonbaar uiterlijk krijgt, en op zolder verdeelt het de ruimte in zones, wat erg handig is.

Een ander huisplan - 8x8 meter met een zolder op de foto hierboven met een geheel andere lay-out. Het project laat zien dat de ingang van het huis is gerangschikt vanuit de hoek van het gebouw, en dit is het oorspronkelijke deel van het gebouw. Op de tweede verdieping is er een raam op deze plek. Het belangrijkste is dat de tweede en eerste verdieping volledig identiek zijn. En dit laat je toe om partities onder elkaar te installeren, wat het ontwerp van het huis versterkt, vooral de niet-curvy interne elementen.

Opgemerkt moet worden dat de projecten van huizen 7x7 met een zolder precies volgens hetzelfde principe zijn gerangschikt. Vandaar de identiteit van projecten. Dat wil zeggen, een van hen kan worden genomen als de basis van de tweede. Natuurlijk is 7x7 m minder dan het gebied, maar een kleine vermindering in een of meerdere kamers heeft geen invloed op de algemene indeling van het huisje.

Aantrekkelijker zijn de huizen met een zolder en veranda. Over het algemeen is de veranda een speciaal geval. Deze kleine open of gesloten ruimte creëert een zekere volledigheid van het landhuis. Daarom zijn de ontwerpen van huizen met een zolder en een glazen veranda van 6x8 meter erg populair vandaag. Hier is bijvoorbeeld een huis, zoals te zien op de bovenstaande foto.

In feite is de veranda een eenvoudig bijgebouw, beglaasd en bedekt met een dak, dat een voortzetting is van het dak van het hoofdgebouw. Maar kijk hoe het zich harmonieus mengde in de architectuur van het gebouw. Ten eerste verhoogt het de nuttige oppervlakte van het huisje. Ten tweede voert het de functies van de tamboer uit, die het warmteverlies van het huis zelf vermindert. Ten derde is een groot glazen oppervlak een natuurlijke verlichting van het interieur van de begane grond. In alle andere opzichten is het voorgestelde project hetzelfde 6x8 m huis met een zolder.

De veranda kan ook open zijn en in de zomer de functies van een recreatiegebied vervullen. Bijvoorbeeld, zoals in de bovenstaande foto. Hoe nuttig is deze versie van een huis met een zolder en een veranda? Dergelijke projecten bestaan, en ze bouwen voorsteden huisjes, wat betekent dat er vraag naar is. Het enige nadeel van deze lay-out is de openheid van het pand. Natuurlijk, bovenop het dak van het huis, maar er zijn geen muren in de buurt van de veranda, dus het zal nodig zijn om de schuine regen overspoeld. Loof, takjes en andere rotzooi worden gedragen door de wind. En dit suggereert dat de open versie van de veranda elke dag moet worden schoongemaakt om het in goede staat te houden.

Bijna hetzelfde project, maar met een glazen veranda (foto hieronder). De voordelen van deze optie groeien onmiddellijk. Zeker, de bouw van zo'n huis is hoger, maar niet significant. Til tenslotte de palen op en plaats er kunststof ramen tussen - dit is niet de constructie van een bakstenen verlenging met de daaropvolgende dure afwerking. Maar zo'n veranda is al een volwaardige ruimte, als je het verwarmt en verwarming regelt. Daarom is het de moeite waard om dit project van naderbij te bekijken.

Overigens is het huisplan van 6x8 meter met een zolder en veranda een van de meest populaire. Er zijn veel variaties op projecten voor dit gebied. Ontwerpers en architecten laten verschillende opties voorbijgaan en proberen de beste oplossing te vinden voor de totale ruimte van het gebouw en het aantal benodigde panden. Heel vaak zijn er eigenlijk originele oplossingen. Dit is bijvoorbeeld een project met een open zomerterras, samengesteld uit gezaagd hout.

Maar zelfs in dit project wordt de standaard lay-out van ruimtes opgespoord. Dat wil zeggen, op de begane grond wordt alle huishoudelijke infrastructuur georganiseerd: een keuken, een eetkamer, een woonkamer en een badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich de privékamers van de eigenaren van het chalet: slaapkamers, badkamer, toilet.

En nog een project van een klein huis met een zolder, waar ik de aandacht op wil vestigen. Dit is een huisje in de buurt waar een garage aan vast zit. Deze kamer is nodig voor vandaag. Op dit moment is de auto geen luxe. Daarom moet elke inwoner van een buitenwijk nadenken over de auto. Het zou ergens moeten staan, niet onder de blote hemel! Er zijn verschillende opties: een garage in de vorm van een luifel of een volwaardig gebouw in de vorm van een bijgebouw van het hoofdgebouw. De eerste optie wordt weergegeven in de bovenstaande foto. Het kan als basis worden genomen voor de tweede optie, gewoon het muurmateriaal vullen met openingen tussen de kolommen.

  • Projecten van huizen met een zolder van een gasblok

  • Projecten van twee verdiepingen tellende huizen met een zolder

  • Het plan van een zomerresidentie met een zolder

  • Populaire projecten van huizen met een zolder

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 − 78 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map