Automatisk maskin for ventilasjon av drivhus

Automatisk maskin for ventilasjon av drivhus

Hvis du er en hagebruker og har et drivhus i ditt hjem, vet du hvor mye det binder seg til deg selv. Du må hele tiden overvåke temperaturen, vanne drivhuset og ventilere rommet. Og smarte mennesker kom opp med hvordan man løste dette problemet. Det er en spesiell enhet, takket være hvilken du kan glemme drivhuset selv i en uke i sommeren. Hva snakker vi om? Det er en maskin for ventilasjon av drivhus, som uavhengig åpner dører og vinduer, ventilerer rommet. Er du overrasket? Dette er virkelig en realitet, i tillegg til at produktene har en temperatursensor som lar deg styre luften og om nødvendig å ventilere drivhuset. De er bedre enn produkter med en timer. Og hvis du i det hele tatt vanner automatisk, så blir det ingen bekymringer for at plantene dine dør.

La oss ta en nærmere titt på dette nyttige produktet, som du kan installere selv. I tillegg har vi utarbeidet et videomateriale som vil hjelpe deg med å skape en termisk stasjon for drivhus med egne hender. Vi vil også vurdere installasjonen av et automatisk vanningsanlegg. Med et slikt kompleks av innovasjoner forenkler du livet ditt.

Konseptet med termisk stasjon og dens formål

Navnet i seg selv indikerer hva denne enheten er for. Det regulerer temperaturen inne i drivhuset. Derfor, hvis du er en travel person som ikke er i stand til å gi mye tid til drivhuset, så er denne enheten for deg. Hvordan ser salgsautomaten ut? Du kan se det på bildet.

For hver tidsperiode fungerer produktet på sin egen måte. For eksempel er termisk aktuator på vinteren installert på varmesystemet og overvåker luft- og jordtemperaturen. Dette er mulig med spesielle sensorer. Men om sommeren følger termisk stasjonen ventilasjonen, åpner og lukker dørene og vinduene i seg selv. Noen produkter kan slå på eller av fansen, mens andre bare åpner dørene.

Hva er fordelene med en automatisk maskin for ventilasjon av drivhus? La oss finne ut:

 1. Pålitelighet for å fungere. For hele garantiperioden, vil produktene ikke mislykkes deg. Det fungerer som en klokke og klarte å klare oppgaven.
 2. I følge instruksjonene garanterer produsentene en uavbrutt levetid på 10 år. Men i praksis er dette nummer enda større.
 3. Enheten trenger ikke justeres ytterligere.
 4. Hvis du kjøper en termisk stasjon fra en butikk, og ikke gjør det selv, inneholder settet alle nødvendige elementer, noe som gjør det enkelt å installere designet på plass.
 5. Installasjonen er enkel. Selv en uerfaren bruker kan takle det.
 6. Oppgaven til termisk stasjonen er ikke bare åpning eller lukning av dører, men øker også rammen på taket eller vinduet.

Hvis du allerede snakker om det kjøpte produktet, er dette det enkleste alternativet. Du trenger ikke å kaste bort tid og energi på å skape en termisk stasjon. I tillegg krever dette arbeidet noen ferdigheter og materialer som ikke alltid er tilgjengelige for den gjennomsnittlige brukeren. Det er bedre å bruke penger og kjøpe en ferdig, termisk stasjon av høy kvalitet. Videre starter prisen på 2,4 tusen rubler. Dette er ikke et sterkt slag mot budsjettet. Og hva er inkludert i pakken? Dette er følgende detaljer:

 • den termiske stasjonen selv i mengden 1 stk;
 • dørstenger eller gassfjær, takket være hvilke dørene ikke klapper og ikke lukkes skarpt (1 stk);
 • beslag for å feste enheten, i antall 2 stk. Det er også en spesiell brakett for å åpne rammen;
 • klemmer (4 stk);
 • 6 selvuttakende skruer 4,2x16.

Termisk stasjon Spesifikasjoner

Før du kjøper et produkt, foreslår vi at du gjør deg kjent med egenskapene sine. Her er dens funksjoner:

 • Lengden kan variere avhengig av arbeidet: 33 cm til 44;
 • Stroppens slag er henholdsvis 10 cm;
 • Nominell kraft er 10 kgf. Det vil være nok til å åpne eller lukke døren;
 • i termisk stasjon er det en hydraulisk sylinder som tåler stangtrykket opp til 200 kg. Dette gjør termisk stasjon solid, og bidrar også til at det ikke vil tillate at vinduer eller dører lukkes når vinden er sterk.
 • Den kan brukes ved temperaturer fra -40 til 60 grader Celsius;
 • takket være termoregulatoren i drivhuset vil den optimale temperaturen være 22-23 grader.

Og hvordan kan jeg installere en termisk stasjon for et drivhus? La oss finne ut.

Termisk stasjon for drivhus - installasjon

Å kjøpe en passende enhet er bare begynnelsen. Nå må du installere den. Men siden alle de nødvendige elementene allerede er inkludert, er arbeidet mye enklere. Og takket være instruksjonene som vi gir deg, kan du raskt takle oppgaven. Så, sekvensen av arbeider er som følger:

 1. Først må du kontrollere hvor lett det er å lukke og åpne døren eller vinduet. Hvis nødvendig, smør hengslene slik at strukturen lett og enkelt kan fungere. Ingen hindringer bør forstyrre fremdriften av rammen.
 2. Deretter må du utføre merkingen på riktig sted, hvor termisk stasjon vil bli installert. Du må spesifisere monteringsstedet til braketten (1 stk.). Det er viktig å forstå at mekanismen vil bli festet på to steder: på åpningsdelen (sash) og på den faste rammen. Den første braketten er festet på rammen. Den må installeres slik at stangen inne i mekanismen kan bevege seg fritt til alle 8 eller 10 cm. Så bor hullene og bruk to skruer, fest delen på plass.
 3. Ta nå de to andre parentesene og nøyaktig etter samme prinsipp, fikse dem på den ikke-stasjonære rammen. Self-tapping brukes også til fiksering. Fest brakettene på en slik måte at gapet mellom støttesentrene i åpen tilstand er 44 cm.
  Vær oppmerksom! Når du arbeider, må du kontrollere at ingen del av termostasjonen til drivhuset er i kontakt og gnidd mot jamb eller ramme.
 4. Ta spesielle låser og legg dem på våren.
 5. Deretter må du installere selve termisk stasjonen. Du kan skille mellom alle detaljene, siden det er litt lengre. Det må festes på siden av drivhuset, som er motsatt av åpningen som åpnes.
 6. Braketter har kulelager. På dem, og trenger å sette på klemmer, at slutten av gassen våren og termisk stasjon. De bør festes på den første braketten som ble installert på bladet.
 7. Det er alt, det gjenstår å utføre en ytelseskontroll. Nå er alt klart for full drift.

For å forenkle oppgaven har vi utarbeidet en treningsvideo. Takket være ham, blir det enda enklere å installere en automatisk maskin for ventilasjon av drivhus. Bare gjør det slik det vises på skjermen.

Automatisk vanning i drivhuset

Hvis du klarte å lage en termisk drivkraft for drivhus, kan du forenkle livet ditt ytterligere ved å skape automatisk vanning i drivhuset med egne hender. Dette er et unikt system som uavhengig utfører arbeidet på vanningsanlegg. Du trenger bare å installere den. Det finnes flere typer slik irrigasjon:

 1. Dråpe vanning. Hans system av enheten er som følger: Det er en bestemt kilde hvorfra stammen kommer ut. Vann strømmer gjennom dem, som beveger seg til visse bånd og drippere. Takket være dem, flyter væsken inn i jorden til hver plante, sakte drypper fra båndet. Fordelen med systemet er at det ikke vil over-våt anlegget, og forholdene for å dyrke ugress blir ikke skapt. Hvis sammenlignet med enkel vanning, er vannsparing 30%. Hvis vi snakker om mangler, er dette kostnaden og kompleksiteten av strukturen. I tillegg må du overvåke vannets renhet. Forurensning vil tette opp båndet.
 2. Sprinkler system. Det er en kilde til fuktighet som kommer fra sprinklere eller sprinklere. Deres plassering er tillatt på jorden selv, eller under taket av drivhuset. Vann er sprøytet og vannet. Fordelen er at du på en gang kan behandle en stor mengde grønne planter i området. Når det gjelder minusene, kan et slikt automatisk vanningsanlegg overvåke mikroklimaet, og dråper på planter fører ofte til en brenning fra solen.
 3. Vanning under bakken. Denne måten å humidify drivhuset er noe som en drypp versjon. Bare her kommer vann til rotsystemet gjennom rørene i bakken. Dette systemet kan kalles den mest effektive. I tillegg oppstår lufting av jorda. Men sammen med dette arrangementet av systemet er det ganske vanskelig.
 4. Forenklet underjordisk vanning i drivhuset, som også leverer vann til plantens røtter. Ved siden av det helles en plastflaske med hull i. Dette er det billigste alternativet for automatisk vanning. Plastflasker har alle i huset. Helt automatisk system du ikke vil nevne, ettersom det er nødvendig å fylle opp vann i flasker en gang om noen dager.

Nå vurder de konstruktive elementene av vanning, slik at du kan forstå hvordan du lager det i drivhuset med egne hender. Grunnlaget er kilden. I sin kvalitet kan det fungere som en brønn, et eget reservoar, en brønn eller et vannrør. Også viktig er pumpen (den er nødvendig for alle systemer unntatt enkle med flasker), slik at vann kan strømme inn i rørsystemet fra kilden. I tillegg trenger du et filter, det gir et uavbrutt system for drift av systemet, og forhindrer sammenbrudd. Og for at systemet skal fungere uavhengig, trenger du elektromagnetiske ventiler (lukk og åpne vannforsyningen), en timer eller en kontroller som forsyner et elektrisk signal til ventilen. Timeren er hjernen for vanning av drivhuset. Vel, fullfører alle hovedrørene, som vil motta vann. Disse elementene er samlet inn i en helhet, og du får et fungerende vanningsanlegg for drivhuset ditt.

Du kan lære å lage et slikt system i et drivhus fra denne videoen.

konklusjon

Det er alt, du har skapt de ideelle forholdene for deg selv og for drivhuset. Til tross for sin busyness, vil drivhuset fungere automatisk. Ved å sette termisk stasjon i drivhuset vil den optimale temperaturen for plantene bli regulert. Dører og vinduer vil åpne og lukke seg selv. Og det automatiske vanningsanlegget vil fukte plantene og nærme dem. Jeg ønsker deg suksess i arbeidet ditt.

 • Drivhus fra plastflasker

 • Kylling coop av egne hender for fem kyllinger

 • Bure til legghøner

 • Kylling coop desinfeksjon

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 40 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map