Како израчунати потрошњу енергије

Како израчунати потрошњу енергије

Познавање количине потрошене енергије може бити неопходно приликом коришћења алтернативних извора енергије, као и приликом замене ожичења у кући. Такође, израчунавање може бити потребно приликом одабира кабловске секције за ожичење.

Колико енергије конзумирају кућни апарати?

Пре израчунавања потрошње енергије, неопходно је сазнати колико енергије је потребно за сваки појединачни уређај. Стан обично користи следеће уређаје:

 1. Рачунар. Када израчунате количину енергије коју потрошите на рачунару, мора се узети у обзир да све зависи од снаге јединице за напајање, као и од тога за који се уређај користи. Ако је снага напајања рачунара од 350 до 550 вати, то ретко троши све, чак и када је систем пун. У овом случају, вреди размислити и монитор, који троши од 200 до 100 вати. Тако се може израчунати да енергетска јединица капацитета око 450 вати и монитор капацитета 100 вати користи отприлике 550 вати на сат. То значи да када потрошите рачунар сваког дана у трајању од 4 сата, потрошња енергије ће бити око 60 кВ / х месечно.
 2. Фрижидер. Количина енергије потребне за рад фрижидера израчунава се преко 365 дана. Истовремено, треба имати у виду да су калкулације тачне само за мрежу 220В / 50Хз. У техничком пасошу који је причвршћен за сваки фрижидер, можете пронаћи информације о количини енергије која се користи годишње. Али вреди размислити да се ова вриједност може разликовати у зависности од количине производа постављених у фрижидер и његове запремине.
 3. ТВ. Ако је овај уређај кинескоп, користи се око 100 Вх / х. При коришћењу електронског уређаја 5 сати дневно, потрошња енергије износиће 0,5 кВ / х. На основу ових података, може се разумети да ће се око 15 кВ / х користити месечно. ЛЦД телевизори великих дијагонала троше око 250 вати на сат. У овом случају, плазма уређаји могу конзумирати од 300 до 500 вати на сат. Ако у кући постоји неколико сличних уређаја, лако је додати вриједности добијене и израчунати потрошену струју.
 4. Машина за прање веша. Прилично је тешко одредити потрошњу енергије датог кућног апарата, јер ова вриједност зависи од многих параметара. За рачунање, можете узети просечну вредност, која је приближно 2,5 кВ / х. Међутим, обично је мање енергије. Вриједно је запамтити да ће рачунање потрошити само када користите машину за прање веша у одређеном режиму.
 5. Гвожђе и чајник. Такви електрични уређаји захтевају велику количину електричне енергије. Ако је снага чајника једнака 2 кВ / х, када се користи 4 пута дневно око 5 минута, месец ће бити од 20 до 25 кВх.

Поред тога, потребно је размотрити и друге уређаје. Најчешће коришћено осветљење и микроталасне пећнице. Пре израчунавања потрошње енергије, вреди утврдити тачно вријеме кориштења сваке од њих.

Како сами израчунате користи приликом плаћања

Предности се израчунавају месечно, а њихов број зависи од категорије грађана:

 1. Ако становници стана имају право на 50% попуста, користи се односе на сву потрошњу енергије.
 2. У кућама које су опремљене гасним пећима, стандард потрошње енергије за појединце је 50 кВ / х. За породице, овај стандард је 45 кВ / х. Али, вриједно је запамтити да ако се стандард премаши, потрошња електричне енергије се плаћа у пуном износу од тарифе.
 3. Ако је кућа опремљена електричним штедњаком, за појединце се користи количина енергије од 80 кВ / х. Под условом да више људи живи у кући, та бројка је 70.

Како се пријавити за струју

Да бисте добили бенефиције, потребно је да контактирате организацију која продаје струју у одређеном граду. У овом случају, вреди запамтити да након истека мандата морају бити продужени. Да бисте их добили, морате контактирати компанију која продаје електричну енергију и приложити следеће документе:

 1. Потпис особе која је хендикепирана или се пријављује за накнаду из других разлога. Важно је да живи на адреси наведеној у пасошу.
 2. Пензијски цертификат. Овај документ је неопходан само када се пријавите за одређене организације одређених категорија грађана.
 3. Сертификат осигурања за државно пензијско осигурање.
 4. Документ на основу којег се може доделити привилегија.
 5. Јединствени документ о кућишту. Неопходно је у случају да особа живи у заједничком стану.
 6. Мерење очитавања.

У неким случајевима корисник није у могућности да дође до одређене организације. У таквој ситуацији, документе за њега може пружити социјални радник или друга особа.

Важно је напоменути да се обрачун накнада врши сваког месеца на основу података о потрошњи енергије.

Како сачувати потрошњу енергије

За ефикасно уштеду енергије, морате знати карактеристике тарифе, а то је исплата. Да бисте добили информације о тарифи, довољно је да ступите у контакт са добављачима енергије. За различите регионе утврђене су различите норме, али разлика између њих је мала.

У неким областима постоји друштвена граница. То значи да док потрошња одређене количине електричне енергије није извршена, плаћање се врши по истој стопи, а након тога је већ различито.

У овом случају, вреди размислити да за енергију која је потрошена ноћу, можете платити мање. То је због чињенице да се ноћу потрошња енергије смањује. Али за такав рачун потребно је инсталирати штоперицу која дели моћ према времену дана.

Постоје два начина штедње електричне енергије:

 1. Самостална ограничења. Овај метод је сасвим уобичајен, како би се уштедила енергија, потребно је само ограничити себе користећи мање струје. У том случају, неопходно је прецизно одредити потрошњу енергије сваког уређаја у кући и укључити их само када је потребно. У многим случајевима, како би се уштедела енергија, довољно је користити само неопходне уређаје и не укључити уређаје који се не користе.
 2. Коришћење електричних уређаја ноћу. Ова метода није погодна за све, јер подразумијева промјену у режиму дана. Да бисте користили електричне уређаје само ноћу, не морате само да мењате дневну рутину, већ и да успоставите двоструки рачун за фактурисање.

Да бисте израчунали потрошњу енергије, потребно је знати потрошњу енергије када користите сваки уређај у кући. Такође можете да користите други начин штедње, што значи да ћете инсталирати уређаје са минималном потрошњом енергије.

Како утврдити потрошњу енергије помоћу бројача

Електрични мерач брзо одговара повећању количине потрошене енергије, тако да је могуће утврдити снагу сваког уређаја који ради у кући. Пре израчунавања потрошње електричне енергије коју користите, морате да искључите све друге производе из мреже. Након тога морате укључити уређај око 10 минута. На основу добијених података, моћи ће се утврдити количина потрошње енергије.

Вриједно је запамтити да је за одређивање потрошње енергије машине за прање веша неопходно извршити мерење током целог прања, јер количина енергије коју потрошите зависи од одабраног програма.

Како израчунати потрошњу енергије у предузећу

Израчунавање количине електричне енергије коју користи предузеће врши се помоћу формуле В = П мак * Т, где је П највећа снага уређаја који троше енергију. Т у овој формули је број сати рада уређаја у предузећу.

Енергија се израчунава за следеће задатке:

 • предвиђање начина потрошње енергије целог предузећа или одређене продавнице;
 • контрола енергетске ефикасности.

Стопа потрошње електричне енергије на одређеном предузећу може се користити за подстицање конзервације енергије.

 • Врсте електричних грејних шина за пешкире

 • Постављање површинске пумпе на бунар

 • Како одабрати генератор за давање

 • Инсталација и прикључак пумпе за бунар

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map