Priključna shema magnetnega zaganjalnika za vzvratno vožnjo

Priključna shema magnetnega zaganjalnika za vzvratno vožnjo

V vsaki namestitvi, ki zahteva zagon motorja v smeri naprej in nazaj, je nujno prisoten magnetni zaganjalnik povratnega tokokroga. Povezovanje takšne komponente ni tako težko, kot se zdi, na prvi pogled. Poleg tega se povpraševanje po teh nalogah pogosto pojavlja. Na primer v vrtalnih strojih, rezalnih strojih ali dvigalih, če to ni za gospodinjsko uporabo.

osnutek

Glavna razlika med takim vezjem in enim vezjem je prisotnost dodatnega krmilnega tokokroga in rahlo spremenjenega odseka moči. Tudi za namen preklopa je taka enota opremljena s tipko (SB3 na sliki). Takšen sistem je praviloma zaščiten pred kratkim stikom. V ta namen sta pred tuljavami v tokokrogu zagotovljena dva normalno zaprta kontakta (KM1.2 in KM2.2). Izhajajo iz kontaktnih konzol, nameščenih v položaju magnetnih zaganj (KM1 in KM2).

magnetni zaganjalniki

Za branje zgornjega tokokroga so slike vezja na njej in priključki za napajanje drugačne barvne oblike. Tudi za preprostost ni bilo nobenih parov močnostnih stikov, ponavadi z alfanumeričnimi okrajšavami. Vendar pa je ta vprašanja mogoče najti v člankih o povezovanju standardnih magnetnih zagonskih sistemov.

Opis stopenj vklopa

osnutek

Ko deluje stikalo QF1, vse tri faze istočasno sovpadajo s kontaktorji za napajanje zaganjalnika (KM1 in KM2) in ostanejo v tem položaju. V tem primeru prva faza, ki je oskrba za krmilno vezje, prehaja skozi odklopnik celotnega krmilnega vezja SF1 in izklopne tipke SB1, napaja napetost kontaktni skupini pod tretjo številko, ki se nanaša na tipke: SB2, SB3. V tem primeru,
Stik, ki obstaja na začetkih (KM1 in KM2) pod okrajšavo 13NO, pridobi vrednost spremljevalca. Tako je sistem popolnoma pripravljen za delo.

Lepa shema, ki jasno prikazuje mehanizem za namestitev dejanskih elementov, je prikazana na spodnji sliki.

osnutek

Preklop sistema s povratnim vrtenjem motorja

Z aktiviranjem tipke SB2 usmerimo napetost prve faze v tuljavo, ki se nanaša na magnetni zaganjalnik KM1. Po tem se aktivirajo normalno odprti kontakti in običajno zaprti kontakti so odklopljeni. Tako se pri zapiranju kontakta KM1 pojavi učinek zagonskega zagona starterja. V tem primeru se vse tri faze napajajo v ustrezno navijanje motorja, ki pa nato začnejo vrteti.

osnutek

Ustvarjeno vezje zagotavlja prisotnost samo enega zagonskega zaganjača. Na primer, lahko deluje samo KM1 ali obratno KM2. Na zgornji sliki si lahko ogledate vezje, na katerem deluje motor v normalni smeri. Ta veriga ima resnične elemente.

osnutek

Sprememba rotacijskega gibanja

Zdaj, da bi dobili povratno smer premikanja, morate spremeniti položaj faz moči, kar je priročno za stikalo KM2.

Pomembno! V postopku spreminjanja rotacijskega vektorja mora biti funkcija za zaustavitev motorja prisotna pred začetkom novega cikla.

Vse se zgodi zaradi odprtja prve faze. V tem primeru se vsi kontakti vrnejo v prvotni položaj, tako da ne ovirajo navijanja motorja. Ta faza je način čakanja.

osnutek

Aktiviranje gumba SB3 aktivira magnetni zaganjalnik s kratico KM2, ki nato spremeni položaj druge in tretje faze. Ta ukrep povzroči, da se motor vrti v nasprotni smeri. Zdaj KM2 je mojster in dokler se ne zgodi, se njegova odprtina KM1 ne bo uporabljala.

osnutek

Električni tokokrogi

Spodnja slika prikazuje delovanje tokokrogov. V tem položaju ima motor normalno vrtenje.

osnutek

Zdaj vidimo, da je prišlo do prenosa fazne napetosti in ker sta druga in tretja faza spremenili položaj, je motor dobil obratno rotacijo.

osnutek

Na fotografiji, kjer so predstavljeni pravi elementi, si lahko ogledate diagram povezave, v katerem je prva faza označena z belo, druga je rdeča in tretja je modra.

povezovalni diagram

Kako zaščititi tokokrogi moči iz kratkih stikov

Kot je bilo že rečeno, je treba pred začetkom postopka spremembe faze ustaviti vrtenje motorja. V ta namen so v sistemu ponavadi zaprti kontakti. Ker v odsotnosti, neupoštevanje operaterja prej ali slej povzroči medfazno zaprtje, ki bi se zgodilo pri navijanju motorja druge in tretje faze. Predlagana shema je optimalna, saj lahko deluje le en magnetni zaganjalnik.

Zaključek

Predstavljeni podatki se lahko zdijo zapleteni na prvi pogled. Vendar pa so priloženi diagrami in fotografije jasen primer rešitve takega problema. Njihova študija je zagotovljena, da se zagotovi uspeh ustvarjenega sistema. Pogosto je začetni odličen primer video tečaj.

Ker imajo informacije v gibanju veliko večjo polnost in strukturno vrednost.

Prav tako bo nepotrebno seznaniti z informacijami o zaščiti celotnega električnega tokokroga motorja, kar bo omogočilo vzpostavitev zanesljivih sistemov.

  • Priključitev fluorescenčnih žarnic: shema in načelo delovanja

  • Kako sami namestite in povežite žarnico

  • Kako namestiti in priključiti stikalo za luči

  • Kako pravilno priključiti električno vtičnico

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map