Priprava sten za tekoče ozadje

Priprava sten za tekoče ozadje

Tekoče ozadje - to je edinstven zaključni material, s katerim lahko z roko preprosto trim stene. Pogosto lastniki stanovanj in hiš uporabljajo. Ampak v tem materialu obstaja ena bistvena razlika - nanosna je s tanko plastjo in jo pred uporabo razredčimo z vodo. To pomeni, da obstaja velika verjetnost, da bodo vse napake in napake v ravnini sten vidne skozi uporabljeno plast. Zato je priprava sten za tekoče ozadje zelo pomembna stopnja popravila.

Začnimo z dejstvom, da je tekoča ozadje sama materiala ne samo dekoriranje, ampak tudi delno izravnavanje. To pomeni, da lahko zapre majhne zidne napake (zareze, razpoke in čipe). Ampak tukaj odtenki barv, ki se pogosto nahajajo v različnih delih končne površine, ne morejo skriti ozadja. Zato so stene predhodno pobarvane z belo barvo. Običajno se za te potrebe uporablja vodna emulzija.

Kako pravilno pripraviti stene za tekoče ozadje

Da bi odgovorili na vprašanje, ki ga postavljamo v kazalu vsebine tega oddelka, je treba razumeti, da obstajajo različne stene. Lahko so opečne, betonske, lesene, prekrite z mavčno ploščo, stare in nove. Na vseh od njih lahko narišete tekoče ozadje. Glavna stvar je pravilen pristop k pripravi.

Priprava betonske površine

Vse bo odvisno od stanja, v katerem se nahaja ta površina. Če je to stena v stanovanju nove stavbe, potem lahko takoj nadaljujete s svojo poravnavo. In čeprav je bilo že omenjeno, da so tekoče ozadje izenačevalni material, še vedno ne bodo pokrili večjih stenskih napak.

Zato je tukaj zaporedje dela:

  • S svojimi rokami nanesite plast primerja globokega penetracije. Zagotovil bo oprijem izravnave sloja na betonsko steno in okrepil zgornji sloj stene (glej video).
  • Po premazu praška (to ponavadi traja 6-8 ur), se nanese kiti sloj, ki bo zaprl in napolnil vse napake stene in ga izmeril (glej videoposnetek). Kiti se običajno posuši v 24 urah.
  • Površina sten je pobarvana z barvo na bazi vode. Uporablja se v treh plasteh, kot pravijo, na mokrem način. To pomeni, da ni potrebe po počakanju, da se prve plasti izsušijo.
Pozor, prosim! Barva se uporablja navzkrižno. To je, ko je na primer prva in tretja aplikacija horizontalno zložena, druga pa vertikalno poravnana. Lahko se prijavite in obratno. Ni nobene razlike.

Priprava opečene površine

S takšnimi stenami se zdi, da so težave manj, ker je njihova enakomernost že praktično realizirana. Ampak tukaj so skriti trenutki. Mavec je lahko na nekaterih področjih šibek, lahko se pod njim oblikujejo zračni mehurčki, ki lahko sčasoma vodijo do njenega odvajanja. Zato je najprej priporočljivo, da plast ometa dodamo z lesenim predmetom. Lahko je pero iz katerega koli orodja. Če je zvok gluh, potem morate razmišljati o kakovosti ometa.

Takšna mesta se najbolje odstranijo in napolnijo z mavčno malto, ki se prodaja kot suha mešanica v papirnate vrečke. Preprosto ga je treba razredčiti z vodo v določenih razmerjih, navedenih na embalaži. Mavec se nanese na mokro površino, bolje je, če se pred-opeko obdelajo z osnovnim premazom. Po popolnem sušenju (24-30 ur) se celotna stenska ravnina obdeluje s primarno raztopino. Po sušenju se stena ponovno poravna s tanko plastjo kita in pobarvana z vodno barvo.

Priprava površine mavčne plošče

Predelave mavčnih plošč - pojav ni neobičajen. Stene jih včasih pokrivajo, če je naloga njihove poravnave ali segrevanja. Zdi se, da je neuporabna priprava suhih zidov za tekoče ozadje, vendar so v okvari mavčne plošče napake. To je, prvič, spoje listov, in drugič, kraj namestitve samoreznih vijakov. Vse to mora biti skrito, za kar se uporablja kiti.

Pozor, prosim! Priprava samo spojev in namestitev samoreznih vijakov je velika napaka.

Material nanašamo na celotno površino suhega zidu. To se naredi izključno za odstranitev barvnih odtenkov na različnih delih listov. Ker bo kita postavljena, bo barva bela, ostalo pa sivo (normalno GCR) ali zelenkasto (vodoodporno GCR).

Ko se pripravljene površine posušijo, se nanese barva. Na ta pripravek sten iz gipsanskega kartona za tekoče ozadje lahko štejemo končano.

Priprava lesenih površin

Vse operacije potekajo skoraj enako kot v prejšnjih stenah. Na kaj bi moral biti pozoren?

  1. Na debelini lesene stene. Manjše je, bolj verjetno bo, ko pride v stik z mokrim tekočim ozadjem.
  2. Pokrij površino v treh plasteh praška. V tem primeru je treba predhodno plast osušiti pred uporabo naslednjega.
  3. Barva se lahko proizvede bodisi z vodno emulzijsko barvo ali z oljno barvo.

Priprava starih zidov

Ni pomembno, kateri zid želite okrasiti s tekočimi ozadji, a če je del starega stanovanja, potem bodo težave z njim. Običajno ima že konec v obliki barve, ozadja, pločevin ali ploščatih materialov. V nekaterih so večbarvne stene (vrh je svetel, temen ali obratno).

Torej, iz vsega starega zaključka se morate znebiti vseh sredstev, tudi najbolj kardinalnih. Barvo se oluplja s svedrom in kovinsko krtačo (to je najhitrejša in najpreprostejša različica), ozadje se odstrani z lopatico, najprej jih omočlja z vodo. Vse ostalo je razstavljeno s kladivom, fomko, arom in tako naprej.

Po tem se stenske površine obdelajo s temeljnim premazom, izvede se njihova poravnava in tesnjenje napak z uporabo mešanice gipsa. Potem še eno plast primerka. In po tem so poslikane stene, za katere je najbolje uporabiti belo fasadno barvo, mešano s PVA lepilom. Tukaj se uporablja razmerje 3 proti 1. Upoštevajte, da je treba vsako nanosno plast katerega koli materiala posušiti 100%. Zato pripravljalni proces traja zelo dolgo, lahko traja nekaj dni.

Najtežja področja so tista, v katerih kovinski elementi štrlijo. Stvar je v tem, da se kovina v stiku z vlago takoj začne korodirati in pokriti z rjo. Rjava in rumena pika bodo vidna pod tekočimi ozadji. In to je velik problem pri delu. Zato je priporočljivo očistiti kovino rje, laka ali oljne barve.

Ves čas govorimo o beli barvi, ampak kaj, če ima tekoče ozadje svojo dekorativno barvo? Tukaj je vse preprosto. Potrebno je izbrati barvni material, podoben ozadju, in ga uporabiti, ko ga uporabljate na površini stene. In ne morete biti vljudni in barvo uporabite enako belo. To je univerzalna možnost, ki ne bo negativno prikazana na kakovosti stenske površine, obrezane s tekočimi ozadji.

Kot vidite (glej videoposnetek), pripravljanje sten za tekoče ozadje zahteva poznavanje določenih točk. Če pa se upoštevajo vsi, potem bo celoten proces potekal kvalitativno. Isti material se uporablja veliko lažje.

  • Priprava sten za netkane ozadje

  • Kako lepiti netkane ozadje

  • Zastekljene tapete na netkani podlagi

  • Kako barvati netkane ozadje

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

82 − = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map