Acționare electrică pentru porți swing

Acționare electrică pentru porți swing

Porțile Swing sunt cele mai populare, deoarece pot fi instalate de la sine. În același timp, acestea au un cost destul de scăzut, în comparație cu alte tipuri de structuri. Pentru a utiliza design-ul a fost mai convenabil, este necesar să se instaleze pe automatizarea canatului. Înainte de a achiziționa astfel de dispozitive, merită să învățați despre soiurile lor. Puteți instala unitatea electrică pentru porțile balansoare, fără a implica lucrători profesioniști.

Variante de broșuri de deschidere

Pentru rabatarea ușilor duble este posibilă instalarea oricărui sistem automat, dar înainte de a efectua lucrările, este necesar să se determine tipul de deschidere a ușii:

 1. Deschiderea are loc în interiorul site-ului. Această schemă este mai frecventă. Când alegeți această opțiune, puteți alege sistemele automate de pârghie și liniare. Alegerea unui anumit produs depinde de tipul de pilon pe care sunt instalate ușile. Dacă se utilizează bare de canal sau conducte profilate, este mai bine să selectați dispozitive lineare în cazul în care structura este fixată pe suporturi din beton sau cărămidă. Este de remarcat faptul că dispozitivele cu pârghie sunt de o mare valoare, astfel încât acestea ar trebui instalate numai atunci când este necesar.
 2. Deschiderea porții afară. Această opțiune este aleasă în cazul în care nu există suficient spațiu pe site sau în cazul în care instalarea dispozitivului de deschidere a ușilor este incomodă. Pentru a deschide ușile spre exterior, puteți instala diferite tipuri de automatizări. Dar amintiți-vă că cea mai bună opțiune este unitățile liniare. Trebuie menționat faptul că, dacă poarta este îngustă, este necesar să se instaleze automatizarea din partea superioară a foii de ușă.

Când instalați o portiță balansieră cu o unitate electrică, trebuie să țineți cont de caracteristicile site-ului și de intrarea în acesta.

Caracteristicile unităților liniare

Unitățile de acest tip sunt mai frecvente. Ele pot fi instalate atât sub și mai sus. În astfel de sisteme se utilizează o cutie de viteze cu melc. Astfel de dispozitive au multe avantaje, care pot fi atribuite unui cost mic. În acest caz, ele pot fi instalate chiar și pe stalpi foarte înguste.

De remarcat, de asemenea, este avantajul de a încetini cerceveaua la sfârșitul deschiderii și închiderii. Acest lucru vă permite să păstrați motorul și alte componente ale sistemului mai lungi în stare de funcționare. În plus, aceste dispozitive au manual un sistem de deschidere de urgență. Designul manual se deschide atunci când dispozitivul nu primește energie electrică și nu mai funcționează.

Folosind unitatea liniară pentru porți swing, puteți deschide ușile atât înăuntru cât și în afară. Trebuie remarcat faptul că atunci când se utilizează dispozitive liniare, acestea pot fi deschise numai cu 90 de grade.

Important! Astfel de acționări sunt potrivite pentru structuri ale căror elemente au o greutate de până la 600 kg.

Trebuie menționat faptul că, dacă lățimea deschiderii este mai mare de 3 metri, trebuie instalate dispozitive telescopice lineare.

Caracteristicile mecanismelor de acționare a pârghiilor

Mecanismele de mobilizare sunt mai puțin frecvente și au un cost mai ridicat. Principalul avantaj al acestor dispozitive este buna funcționare în timpul deschiderii ușilor. Astfel de produse pot fi utilizate pentru o perioadă mai lungă decât cele liniare. În acest caz, ele pot deschide elementele structurale la 120 de grade.

Mecanismele descrise pot fi instalate pe ușă fără a atrage profesioniști, așa că sunt aleși de oameni care sunt obișnuiți să lucreze cu mâinile lor. Mecanismele de antrenare pot funcționa pentru o perioadă chiar și în absența electricității, deoarece au baterii încorporate. Dezavantajele includ incapacitatea de instalare pe suporturi subțiri.

Alte tipuri de unități

În plus față de dispozitivele liniare și cu pârghie, putem distinge următoarele tipuri de produse:

 1. Mecanisme hidraulice. Lucrează de la o pompă care creează presiune. Ansamblurile hidraulice se caracterizează prin putere mare și sunt utilizate, de obicei, în zone în care porțile se deschid frecvent. Ele sunt, de asemenea, instalate în cazul în care ușile sunt mari și masive. Merită să ne amintim că în regiunile reci este necesar să se instaleze încălzitoare. Acest lucru este de a asigura că uleiul nu se scurge prin garniturile de ulei.
 2. Mecanisme subterane. Astfel de dispozitive sunt mai puțin populare și sunt instalate numai în cazul în care doriți să ascundeți dispozitivul pentru a păstra frumusețea designului. Trebuie amintit faptul că astfel de mecanisme sunt de costuri ridicate, deci sunt instalate de un număr mic de persoane.

Cel mai adesea se utilizează modele de pârghii și liniare, care sunt suficient de fiabile și au un cost acceptabil.

Ce trebuie să cauți atunci când alegi automatizarea

Alegerea unui dispozitiv particular depinde de lățimea pliantelor, de greutatea lor și de tipul de poartă. În timpul achiziției merită acordată atenție următoarelor caracteristici:

 1. Nivelul maxim de încărcări pe care un anumit dispozitiv îl poate rezista. Pentru a nu supraîncărca dispozitivul, este necesar să alegeți o poartă de pe placa ondulată.
 2. Intensitatea automatizării. În cazul în care dispozitivul este planificat să fie utilizat rar, este necesar să achiziționați un echipament automat proiectat pentru o operare de 50%.
 3. Timpul de deschidere al pliantelor.
 4. Unghiul de deschidere.

Instalare automată de către mâinile proprii

Înainte de a începe lucrul la instalarea unui sistem automat de deschidere a ușii, este necesar să verificați netezimea porții. Acest indicator este destul de important, deoarece performanța structurii depinde de aceasta. Dacă ușile sunt deschise cu dificultate, este mai întâi necesar să eliminați cauza acestei probleme și numai apoi să stabiliți mecanismul.

De asemenea, merită să verificați dacă există suficient spațiu pentru ușile în poziție deschisă. Dacă există obstacole în calea ușilor, aceasta creează o mare încărcare a automatizării, ceea ce duce la defecțiuni.

Lucrările încep cu sudarea pe posturile plăcilor de montaj speciale. După aceasta, poarta trebuie deschisă la 90 de grade și sudate parantezele. După aceasta, puteți începe instalarea automatizării.

În primul rând, trebuie să deblocați mecanismul cu o cheie specială. După aceea, lubrifiați toate bucșele și instalați consolele pentru mecanism. Următorul pas este să verificați încă o dată netezimea porților swing. Dacă totul este setat corect, automatizarea va asigura o funcționare fără probleme fără jirk. Când se produce jerking în timpul conducerii, merită verificat dacă toate elementele sunt corect instalate.

După aceasta, unitatea de comandă a motorului este atașată la suport. Conectați automatizarea este în conformitate cu schema care este atașată la dispozitiv. După aceea, se pune un acoperiș din plastic pe motor și se înșurubează un capac de protecție.

Următoarea etapă este instalarea unui cablu pentru automatizare. După ce ați creat o mașină pentru a vă acoperi porțile cu mâinile proprii, puteți economisi o sumă semnificativă de bani.

Etapa finală a instalării unității

După instalare, este necesar să verificați funcționarea mecanismului. În timpul deschiderii, rampele ar trebui să se deplaseze în direcția corectă. Dacă încep să se miște în direcția opusă, acest lucru indică faptul că firele au fost confundate în timpul instalării unității.

În plus, este posibil să instalați fotocelule și limitatoare de porți. Photocells opresc construcția în cazul în care apare un obstacol în deschidere. Acest lucru vă permite să protejați mecanismele de supraîncărcare și să faceți designul mai sigur.

Dacă doriți, puteți realiza o unitate proprie pentru porți basculante. Aceasta necesită o mașină de sudură. Astfel de dispozitive sunt create de proprietarii de terenuri care doresc să economisească bani sau oameni obișnuiți să facă totul înșiși. Dacă vă pregătiți bine pentru lucrare, întregul proces poate părea ușor. Elementul de bază care va fi necesar pentru a crea unitatea este mecanismul antenei prin satelit, care este echipat cu o unelte cu melc.

Instalând unitatea electrică pe porțile balansei, merită să verificați dacă ușile sunt poziționate corect și există un obstacol în calea lor. Dacă există un obstacol în calea mișcării porții, unitatea se poate rupe datorită încărcării excesive. De aceea, mulți instalează fotocelule, care opresc schimbarea în timpul închiderii, dacă există un obiect străin între ele. Acest lucru face ca construcția să fie mai sigură, deoarece copiii sau animalele de companie se pot mișca între ușă.

 • Usa portiera usa

 • Porti cu declanșare electrică

 • Desen pentru alunecarea porților

 • Porți suspendate

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 80 = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map