Cum se toarnă un verandă cu beton

Cum se toarnă un verandă cu beton

Dacă subsolul casei este ridicat, lângă intrare trebuie să dotați o verandă plină. Dacă doriți să realizați o construcție durabilă, cel mai bine este să utilizați betonul ca material principal. Dar, înainte de a umple pridvorul, merită să învățați în detaliu toate etapele muncii.

Caracteristicile pridvorului din beton

Pentru a evita multe probleme în construcția pridvorului, este mai bine să-l creați în timpul ridicării casei. În acest caz, structura va avea o bază comună și hidroizolarea cu casa. Crearea unui strat izolator este una dintre etapele importante ale muncii, după toate acestea, după ce au fost realizate, pridvorul poate dura zeci de ani și să nu fie deformat. Dacă construcția simultană cu casa este imposibilă, este util să instalați construcția sub nivelul ușii cu aproximativ 5 cm.

Pentru a crea o pridvor trebuie să luați ciment M400. Dacă marca este mai mică, materialul nu suportă o încărcare constantă. Crearea pridvorului are loc în mai multe etape:

 1. Pregătirea. În acest stadiu, situl este pregătit pentru pridvor, precum și calcularea dimensiunilor.
 2. Etapa principală. În această etapă, instalarea cofrajului din lemn și turnarea betonului.
 3. Etapa finală. După întărirea betonului, materialul este finisat.

După vizionarea videoclipului despre procesul de construcție, veți putea afla nu numai ce trebuie făcut, ci și câteva nuanțe importante ale unei astfel de activități.

Pregătirea teritoriului

Dacă era o verandă veche în fața casei, ar fi trebuit să fie îndepărtată complet, lăsând spațiu liber. După ce suprafața pământului este curățată de resturile de construcție, se creează o groapă sub fundație. Adâncimea acestuia ar trebui să fie de aproximativ 30 cm. Lățimea gropii ar trebui să fie cu 3 cm mai mare decât zona de verandă.

În timpul pregătirii teritoriului, este necesar să se elimine complet plantele de pe amplasament. Și, de asemenea, dezrădăcina rămășițele rădăcinilor copacilor, dacă sunt situate aproape de pridvor. După curățarea teritoriului și excavarea groapa de bază, molozul cade, urmat de nisip. În timpul acestui proces, trebuie avut grijă ca toate golurile din pietriș să fie umplute cu nisip.

Crearea cofrajelor

După calcul, este creat cofrajul. Înălțimea sa ar trebui să depășească înălțimea pridvorului cu 30 cm, deoarece placile vor merge la sol la această distanță.

Parțile laterale ale cofrajului sunt întărite de rigidizări, astfel încât să nu partiționeze sub presiunea betonului. Rezultatul este o structură din lemn. Care are răsărituri și laturi. Pentru a nu cheltui o cantitate mare de beton pe turnarea vaporilor, mulți umple spațiul din interiorul cofrajului cu blocuri de beton și alte materiale similare. Aceasta se face astfel încât să existe spațiu între blocuri, care va fi umplut cu o soluție.

Dacă pridvorul are deja garduri laterale din piatră sau cărămizi. Cofrajul este doar un riser. Merită amintit faptul că, înainte de fixarea cofrajului, este instalat un cadru metalic de armare, care este necesar pentru a păstra forma de grade după turnare.

Procesul de creare a unui verandă din beton

Pentru a umple în mod corespunzător veranda cu beton, merită luată în considerare în detaliu fiecare etapă a lucrării:

 1. Determinarea tipului de trepte. În această etapă se determină mărimea și configurația treptelor. Asta depinde de confortul pridvorului. Etapele ar trebui să fie suficient de largi pentru a le pune un picior. Dar dacă le faceți prea largi, va fi inconfortabil să urcați pe verandă. Întreaga structură poate avea o formă dreptunghiulară, pătrată sau trapezoidală. Dacă numărul de pași este mai mare de trei, trebuie să instalați un sistem de mână.
 2. armare. În interiorul cofrajului este creat un cadru de tije metalice, care repetă contururile scării și pătrunde în spațiul umplut cu beton.
 3. umple. Deoarece betonul pentru pridvor necesită foarte mult, pentru amestecare este mai bine să se utilizeze un mixer de beton electric. Soluția se prepară în următoarea proporție: 1 parte ciment și 2 părți moloz și nisip. Se adaugă apă până când soluția are o consistență dublă.
 4. Maturarea betonului. Cofrajele sunt îndepărtate după aproximativ 5 zile. Dar înainte de a începe să folosiți construcția, merită să vă amintiți că betonul câștigă puterea de aproximativ o lună.
 5. Etapa finală. În această etapă, veranda este confruntată cu beton. De obicei, structura de beton este finisată cu o piatră artificială sau naturală. În cazul în care casa este din lemn, este mai bine să se utilizeze materiale de lemn sau compozite pentru placare.

Că veranda sa dovedit fiabilă, fiecare acțiune ar trebui să fie efectuată corect, fără a neglija regulile. Dacă nu sunteți sigur că veți face totul bine, ar trebui să studiați cu atenție videoclipul, care arată procesul de realizare a lucrării.

Cum de a alege o faianta si de a decora veranda

Una dintre cele mai bune materiale instalate pe o verandă din beton este o faianță cu o suprafață aspră. Nu este sensibil la ciuperci și poate rezista schimbărilor de temperatură.

Dacă doriți să faceți versiunea originală, puteți alege o țiglă de diferite culori, creând un design original. De asemenea, atunci când alegeți dale, puteți achiziționa materiale pentru grade de aceeași culoare, iar pentru șanțuri, alegeți o nuanță diferită.

Finisarea plăcilor este după cum urmează:

 1. În primul rând, praful este suflat de pe suprafața pridvorului de beton, iar resturile sunt îndepărtate.
 2. Apoi, aplicați adeziv pe beton și pe placă. Merită să ne amintim că stratul nu trebuie să fie gros.
 3. Apoi, țigla este presată pe beton.
 4. Între toate materialele sunt instalate distanțiere din plastic, care nu permit mutarea țiglelor.
 5. A doua zi după efectuarea acestor lucrări, îmbinările sunt lipite cu un material special, care trebuie adaptat la culoarea materialului de finisare.

Cu fața la piatră

Piatra ca finisaj verde poate fi folosită pentru a crea o cărămidă și o casă din lemn. De obicei alegeți următoarele materiale:

 • marmură;
 • cuarț;
 • granit.

Astfel de materiale nu numai că au un aspect atractiv, ci și că suportă încărcături grele și pot dura zeci de ani. Piatra cea mai populară este granitul, deoarece vă permite să creați un exterior atât în ​​stilurile clasice, cât și în cele moderne. Pentru finisarea pridvorului, puteți alege plăcile deja finisate sau puteți achiziționa materii prime și așteptați până când este tăiat.

Mulți proprietari de case de țară aleg pietriș. Această placare exterior este foarte diferită de granit, dar este excelentă pentru proiectarea de case de vacanță. Acest material este ales de cei care doresc să primească materiale de înaltă calitate la un preț mai mic decât granitul.

Utilizarea plăcilor de beton și trotuar

Placile de beton reprezintă un material ieftin care poate fi utilizat pentru a crea pași. Diferitele materiale de umplere vă permit să creați materiale de finisaj de diferite culori și texturi. Cea mai populară este placa de pavaj, care imită piatra.

Dezavantajul acestui material este o suprafata alunecoasa, asa ca dupa lucrarile de finisare este necesara instalarea captuselii. Această țiglă vă permite să ștergeți granița dintre căile din grădină și pridvor.

Placi ceramice și clincher

O caracteristică distinctivă a plăcilor ceramice este disponibilitatea unei varietăți de culori și texturi. Poate fi:

 • lucioasă;
 • mat;
 • de relief.

Dar, spre deosebire de alte materiale similare, o astfel de țiglă este fragilă și nu este destinată efortului fizic greu.

Plăcile de clincher sunt realizate din argilă de șist și pot avea forme diferite. Un astfel de material cu care se confruntă este rezistent la îngheț și nu este răsfățat prin expunerea la substanțe chimice agresive. Suprafața plăcii este grosieră, deci este ideală pentru căptușeală.

Porțelan

Următoarele componente sunt utilizate la fabricarea acestui material:

 • argilă;
 • minerale;
 • cuarț;
 • feldspat.

În ciuda faptului că aceleași materiale sunt folosite și la crearea plăcilor ceramice, gresia din porțelan este mult mai sigură, deoarece este produsă folosind o tehnologie diferită. Placa este rezistentă la umezeală și poate fi folosită ca material de finisare pentru o terasă sau verandă din beton. Dar merită considerat că acest material are un cost ridicat.

Dacă toate acțiunile descrise sunt efectuate corect, pridvorul va deveni nu numai o construcție sigură și durabilă, ci și un element frumos al casei. Pentru mai multe informații, merită să vizionați videoclipul.

 • Opțiuni pentru proiectarea pridvorului unei case din lemn

 • Parchet din lemn

 • Dispozitivul pridvorului din casa din lemn

 • Verandă din lemn

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 + = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map