Dispozitivul verandei din beton

Dispozitivul verandei din beton

Fiecare proprietar de case vrea să facă o verandă de încredere care să dureze câteva decenii. Una dintre cele mai fiabile materiale este betonul. Un produs din beton poate fi atasat atat unei case din caramida, cat si unei case din lemn fara prea multa dificultate. Pentru a decide cu privire la crearea unui astfel de pridvor, merită luată în considerare avantajele structurilor materialului descris.

Avantajele pridvorului de beton

Pentru a construi un pridvor de beton poate chiar și o persoană care nu are experiență de lucru similar. Construcțiile de beton au următoarele avantaje:

 1. Forța de aderență. Spre deosebire de alte materiale de construcție, betonul poate servi timp de decenii și își păstrează statutul anterior. În același timp, materialele necesare construcției sale au un cost acceptabil.
 2. Simplitatea creației. Pentru a construi un verandă din beton, nu este nevoie să închiriați mașini sau să folosiți unelte profesionale. Pentru a lucra, aveți nevoie doar de materiale pentru a crea mortar, armătură și lemn pentru cofraje. O caracteristică distinctivă a pridvorului din beton este monolitul său, care contribuie la creșterea rezistenței.
 3. Abilitatea de a experimenta aspectul. Pentru finisarea pridvorului de beton puteți utiliza lemn, țiglă și alte materiale. Proprietarul casei poate alege orice material care să arate bine cu designul casei.

Construcția pridvorului de beton durează puțin, dar pentru a face totul corect, trebuie să găsiți un asistent.

Proiectarea pridvorului

Pentru a construi o structură de beton în mod corespunzător, trebuie să-i proiectați cu exactitate dimensiunile. De asemenea, numărul de trepte, înălțimea și lățimea lor sunt calculate. Lățimea optimă a întregului pridvor este de o distanță de un metru și jumătate. În cazul în care veranda este deja, doi adulți vor fi greu de dispersat când se întâlnesc lângă intrarea în casă.

Înălțimea treptelor este de obicei de 15-20 cm, ceea ce depinde de creșterea medie a persoanelor care trăiesc în casă. Lățimea fiecărui pas nu trebuie să fie mai mică de 267 cm, în caz contrar, adultul se va mișca neconfortabil prin ele. Desenul care descrie structura structurii ar trebui să conțină dimensiunile tuturor elementelor structurii viitoare.

Dacă veranda este făcută pentru o casă nouă din lemn, ar trebui să fie mai mică decât nivelul ușii. Acest lucru se datorează faptului că după micșorarea ușii poate fi mai mică decât structura proiectată. Numai după desenarea desenului, pe care este descris detaliat dispozitivul pridvorului, se poate începe să se creeze cofrajul.

Soluție de creare

Veranda de beton este creată aproape la fel ca fundația panglicii. În timpul utilizării soluției, este important să se asigure umplerea completă a golurilor din cadru. Dacă în structură există spații neocupate, aceasta poate deveni deformată în timpul funcționării. Pentru a pregăti soluția, sunt necesare următoarele componente:

 • piatra zdrobita;
 • nisip;
 • ciment.

Soluția este amestecată într-un raport de 5: 3: 1. Pentru a calcula cantitatea potrivită de beton, este necesar să se determine volumul viitorului design. Pentru a nu pierde timpul creând un amestec, puteți cumpăra o soluție de beton gata făcută. După amestecare, betonul trebuie să aibă o consistență astfel încât să curgă de pe lopată, dar să nu se prăbușească.

În ceea ce privește armarea, pentru a crea o structură solidă, merită să cumpărați bare metalice înainte de construcție. Puteți chiar să fixați cadrul singur. Pentru a face acest lucru, este suficient să se calculeze corect locația fiecărei tije și să se fixeze cu fir.

Etapele construcției pridvorului

Procesul de creare a unei structuri de beton este împărțit în mai multe etape:

 1. Marcarea teritoriului. Dupa determinarea dimensiunii pridvorului, teritoriul este curatat cu mainile proprii. În acest stadiu, pe lângă curățarea resturilor de construcție, marcarea se face cu un cordon și mai multe suporturi instalate în locurile unde vor fi amplasate colțurile cofrajului. De asemenea, în timpul pregătirii, toate plantele sunt îndepărtate în zona în care va fi amplasată pridvorul.
 2. Crearea unui șanț de fundație cu adâncime de 340 mm. După compactarea temeinică a solului, molozul este precipitat manual. Grosimea stratului ar trebui să fie de aproximativ 10 cm.
 3. Instalarea de cofraje si armaturi. În acest stadiu, o structură este creată dintr-un copac, dimensiunile interne ale cărora trebuie să se potrivească exact cu dimensiunile viitorului pridvor. După crearea părților laterale, pe partea inferioară a săpăturii se instalează un cadru de armare. Conectarea elementelor se poate face manual cu ajutorul unui fir. Tabelele de sudură nu pot fi sudate, deoarece coroziunea poate apărea pe suprafața metalului.

Sfat! Cadrul metalic trebuie plasat nu numai pe pietriș, ci pe suporturi de lemn, astfel încât, după procesul de turnare a betonului, cadrul complet să fie în soluție. Acest lucru previne apariția coroziunii pe material.

După lucrare, elementele rămase ale formei sunt fixate, după care cadrul devine potrivit pentru turnarea betonului. Atunci când se construiește veranda, nu este necesar să se conecteze cu fundația casei, deoarece în primăvară terenurile pot suferi în timpul dezghețării.

Mortar turnare

Umplerea se face de către sine numai după ce cadrul a fost creat pe deplin și bine fixat. Că verandă era fiabilă și nu avea goluri în beton, merită să turnați materialul la un moment dat. După prepararea soluției, se toarnă și se echilibrează.

Pentru a se asigura că nu se formează goluri în interiorul materialului, poate fi utilizată o miză de lemn, perforând spațiul dintre barele armăturii. Dar cel mai bine este să folosiți un vibrator de construcție. Datorită vibrațiilor, compoziția va fi distribuită uniform pe tot spațiul de cofrare. Dacă acest lucru nu se face, în beton pot apărea goluri, ceea ce va duce la fisuri în structura finită.

După terminarea umplerii, betonul este acoperit cu un film. În acest stadiu, rămâne doar să așteptați până când materialul este complet uscat. Merită să ne amintim că stratul superior nu trebuie să se usuce complet, deoarece acest lucru va duce la apariția fisurilor.

Cofrajele sunt îndepărtate după aproximativ 5 zile, dar creșterea rezistenței are loc în luna următoare.

Opțiuni de construcție și finisare

Dacă doriți să faceți casa frumoasă, ar trebui să vă gândiți la crearea unui verandă semi-circulară din beton. În acest caz, lemnul nu este folosit ca material pentru cofraje. Și foi de tablă. În caz contrar, procesul de construcție nu este diferit de cel descris. Cu cofraje, puteți crea o altă formă de construcție, făcându-l mai potrivit pentru o anumită casă.

Căptușeala poate fi, de asemenea, diferită. Cel mai adesea, ca material de finisare se utilizează gresie din porțelan. Acest lucru se datorează faptului că este durabil și poate fi făcut în diferite nuanțe. În același timp, puteți face totul singur, chiar dacă nu aveți experiență.

Puteți utiliza alte materiale, cum ar fi piatră naturală, lemn sau materiale compozite. Dar, în orice caz, merită acordată atenție mai multor cerințe pentru finisarea pridvorului:

 1. Suprafața pridvorului nu trebuie să fie alunecoasă. Dacă utilizați un material cu o suprafață netedă, în timpul ploii sau în apariția gheții, mișcarea în jurul pridvorului poate duce la răniri. Chiar dacă ați ales un material frumos, care este combinat cu stilul de decorare a unei case, în primul rând merită evaluat siguranța.
 2. Rezistență la uzură. La verandă nu și-a pierdut apariția anterioară în câțiva ani, merită să alegeți un material care să nu fie zgâriat și plictisitor cu o utilizare frecventă.
 3. Caracteristici estetice. După ce ați determinat materialul cel mai de încredere, trebuie să vă gândiți la frumusețea sa.

Căptușirea materialului de acoperire

Pentru a pune învelișul, nu este necesar să existe experiență în construcții. Pentru a face acest lucru, este suficient să curățați suprafața betonului de praf și murdărie și apoi fixați materialul. Dacă se folosesc plăci, se aplică un strat de adeziv pe beton, după care fiecare element al tălpii este presat ușor pe suprafață. Între plăci sunt încrucișate cruci de plastic, astfel încât distanța dintre ele este egală și fiecare element este situat exact pe restul.

Când se usucă cleiul, este necesar să se acopere îmbinările cu un material de etanșare. După aceasta, pridvorul va fi gata de utilizare. Astfel, construcția unui verandă din beton cu propriile mâini este petrecută aproximativ o lună și jumătate. Pentru a conferi pridvorului o vedere completă, este necesar să instalați o vizieră deasupra acestuia.

Diferite stiluri de stil

Despre modul în care va fi proiectat pridvorul, merită luată în considerare la etapa de proiectare, în prealabil să știm ce materiale vor fi necesare. De obicei, proprietarii de case aleg unul dintre următoarele stiluri:

 1. Clasic. Atunci când alegeți acest stil pentru finisarea pridvorului, se folosesc plăci sau lemn. În acest caz, gardul de verandă este realizat cu balustrade rotunde, iar baldachinul este creat de un șenal.
 2. Pridvor și terasă. Structuri similare se aseamănă cu terase și au un spațiu mare pe care sunt magazine, mese și scaune.
 3. În stilul "castelului". Veranda este terminată cu o piatră și arată foarte masivă. Elemente decorative în acest caz sunt lămpile sub formă de lanterne și grătare metalice.
 4. Stil vechi rusesc. Materialul de finisare este în principal din lemn. Pentru a crea pași, de exemplu, puteți utiliza jurnalele tăiate longitudinal. O caracteristică a pridvorului în stilul vechi rusesc este și prezența suporturilor grele și spațiul structurii.
 5. Stil francez. Pe verandă, în acest stil este situat mobilier din lemn și flori sunt atârnate în vase decorative.
 6. Stilul european. Particularitatea structurii cu acest design este în linii restrânse și o înălțime mică a structurii. Pentru placare este folosit țiglă sau piatră.

Când alegeți orice stil, puteți decora un pridvor cu propriile mâini fără unelte profesionale. Dar acest lucru este valabil numai dacă constructorul respectă pe deplin toate regulile descrise și secvența de ridicare a structurii.

 • Cum se toarnă un verandă cu beton

 • Opțiuni pentru proiectarea pridvorului unei case din lemn

 • Parchet din lemn

 • Dispozitivul pridvorului din casa din lemn

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 84 = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map