Grosieră Ceresit pentru plăcile din baie

Grosieră Ceresit pentru plăcile din baie

Produsele companiei celebre Ceresit sunt destul de populare în Rusia. Prin urmare, acesta poate fi găsit în aproape orice șantier de construcții. Compania Ceresit are o istorie de peste un secol. De la sfârșitul secolului al XX-lea, face parte dintr-o corporație destul de bine cunoscută, numită Henkel. Compania a devenit renumită pentru selecția mare a produselor și controlul calității. Numărul de materiale de construcție include compuși de topire.

Astăzi s-au dezvoltat numeroși compuși, care sunt proiectați pentru materiale moderne de finisare. Merită să înțelegem în detaliu care dintre ele sunt potrivite pentru anumite lucrări. Grout pentru cearșafuri cearșafuri Ceresit au avantajele și dezavantajele lor.

Avantaje și dezavantaje

Există avantaje ale companiei Ceresit. Printre acestea se numără:

 • Posibilitatea de a achiziționa tipul de injecție care este necesară în anumite condiții. Puteți găsi un amestec pentru ceramică, mozaicuri și materiale care imită piatra naturală.
 • Tipul de chituire este ales în funcție de materialul de căptușeală utilizat. Este important să se țină seama de condițiile în care se va utiliza chitul. De exemplu, Ceresit produce diferiți compuși care pot fi utilizați în încăperi cu umiditate ridicată și pe suprafețe exterioare.
 • Un alt avantaj al achiziționării chituitei acestui producător este posibilitatea de a cumpăra un amestec pentru îmbinări de diferite lățimi - de la 5 la 30 mm.
 • Un alt avantaj al unor astfel de amestecuri este o paletă bogată de nuanțe. Este suficient de ușor să alegeți umbra potrivită pentru țiglă.
 • Grout Ceresit are o rezistență mare la uzură.

Merită să se sublinieze unele dintre deficiențele mărcii cunoscute. Acestea includ:

 • După uscare, materialul modifică culoarea. În unele cazuri, umbra este semnificativ diferită de cea originală. Prin urmare, cumpărați mortarul trebuie să fie în magazin, unde este permisă verificarea probei.
 • Multe amestecuri sunt ambalate în pungi de hârtie. Dacă sunt îndeplinite toate condițiile de depozitare și transport, materialul de ambalare nu este important. Cu toate acestea, mulți vânzători nu respectă aceste condiții. Prin urmare, puteți observa că umezeala se scurge prin ambalaj, iar produsul se strică.

Cunoscând avantajele și dezavantajele cimentului de la Ceresit, puteți alege cu ușurință cea potrivită.

tipuri

Fiecare tip de amestec de la Ceresit are anumite caracteristici de utilizare. Acestea ar trebui luate în considerare în detaliu:

 • Ceresit CE 33 Super. Această compoziție este destinată prelucrării îmbinărilor intertitice având o lățime de cel puțin 0,5 cm. Este utilizată pentru finisarea plăcilor pe suprafețe exterioare. Este cea mai buna alegere atunci cand reparati bucataria si toaleta. Compoziția are proprietatea de a rezista temperaturilor scăzute.
 • Ceresit CE 35 Super. Utilizați acest mortar pentru a procesa îmbinările la un an și jumătate centimetri. Acest amestec este hidrofug, se descurcă bine cu efectele precipitațiilor ultraviolete și atmosferice. Această compoziție este utilizată în piscine. Acest tip de mortar este cel mai bine pentru a alege dacă aveți nevoie pentru a instala placi de marmura sau elemente de piatră decorativă.
 • Ceresit CE 43 Super Strong. Are o putere sporită. Se utilizează pentru tratarea cusăturilor de până la 2 cm. Poate fi folosit aproape peste tot. Acest lucru se datorează proprietăților sale hidrofobe. Chitul nu își pierde calitățile sub influența ultravioletului și a precipitațiilor. Acesta poate fi operat cu schimbări de temperatură regulate. Nu se recomandă utilizarea mortarului pentru lucrul cu plăci glazurate și marmură.
 • Ceresit CE 40 Aquastatic. Utilizați amestecul la etanșarea articulațiilor, nu mai mult de 1 cm. Compoziția se suprapune cu diferențele de temperatură. Se recomandă utilizarea în încăperi cu podea caldă. Deoarece malaxorul are proprietăți de respingere a apei și murdăriei, acesta poate fi utilizat în exterior.
 • Ceresit CS 25. Siliconul este ales ca bază a acestui amestec. Această compoziție sigilează cusăturile intertitice de la 0,5 la 3 cm. Este mai bine utilizată pentru repararea cabinelor de duș și a băilor. Are proprietăți antifungice. Această chituire nu este utilizată pentru finisarea bucătăriei.
 • Ceresit CE 79 UltraPox. Este un amestec epoxidic utilizat pentru prelucrarea unei mari varietăți de cusături. Este destul de rezistent la abraziune. Poate fi folosit atat pentru suprafete interne, cat si pentru suprafete exterioare. Nu este expus la compuși chimici, deci nu vă puteți teama să spălați țigle cu agenți de curățare.

Pentru a alege o nuanță de mortar, merită să luați un eșantion de gresie în magazin. Compoziția se usucă într-o zi.

consum

Formula pentru calcularea cantității de mortar este destul de simplă. Este oferit de orice producător:

Aici A, B și C sunt lungimea, lățimea și grosimea plăcii, respectiv. Scrisoarea D indică lățimea cusăturii. Groutul Ceresit se calculează în funcție de tipul de compoziție.

După cum puteți vedea, consumul compoziției trebuie corelat cu suprafața de perete, care este procesată. Este important și dimensiunea plăcilor. De exemplu, pentru gresie de 30x30 cm, care se potrivește la o distanță de 2 cm, va trebui să pregătiți 300 g de mortar pentru fiecare metru pătrat. Amestecul este amestecat conform instrucțiunilor. Acest lucru va face cât mai durabil posibil. În plus, prin această abordare, fondurile nu vor fi irosite.

Instrucțiuni pentru îmbinarea rosturilor

Este important să se țină seama de faptul că lucrările de îmbinare a cusăturilor trebuie să înceapă numai după lipirea adezivului. Când se pune pe un mortar simplu de nisip de ciment - acest timp este egal cu 7 zile.

Plăcile sunt pregătite în avans:

 • Marginile sunt curățate de praf, pete de grăsime și lipici vechi. Pentru ca prinderea să fie mai bună, este recomandat să-i umeziți cu un burete.
 • În cazul în care furnirul vechi este umplut, amestecul care rămâne este eliminat.
 • Dacă nu există acoperire cu glazură a plăcii, compoziția trebuie mai întâi testată. Poate că pigmenții de lustruire vor picta suprafața materialului de căptușeală.

Apoi preparați amestecul. Acest proces necesită o atenție deosebită și o atenție deosebită a acțiunilor. Instrucțiuni pas cu pas pentru pregătirea mortarului:

 • Pentru a amesteca un amestec pe bază de ciment, utilizați apă caldă de la 15 la 20 de grade. Cantitatea de apă necesară pentru a vedea ambalajul. Dacă adăugați prea mult lichid, groutul își va pierde caracteristicile de calitate. Pulberea uscată treptat adormă într-un recipient cu apă și se amestecă. Ca urmare, ar trebui obținută o soluție omogenă.
 • Când gătiți o cantitate mică de amestec, lucrul se poate face manual. Cu toate acestea, în cazul volumelor semnificative, un mixer nu poate fi eliminat. Se amestecă soluția la 700 rpm.
 • Apoi așteptați 5 minute (pentru ca compoziția să "matureze") și amestecați din nou. Apoi, exact o oră rămâne să utilizați soluția.

Aplicați și groutul, într-un anumit fel. În procesul de lucru, ar trebui să încercați să nu soluiți țigla. Pentru a face acest lucru, este sigilat cu un film special, apoi cu o bandă de vopsea.

Procedura de injecție este după cum urmează:

 • Spatula de cauciuc se aplică pe țiglă și se întinde pe suprafață. În acest caz, compoziția este frecată în cusături cu mișcări încrucișate. Apoi, un amestec în exces este colectat de la suprafață și procedura este repetată.
 • După 10 minute compoziția va începe să înghețe. În acest moment, trebuie să ștergeți cusăturile cu un burete umed. Ar trebui să fie curată. Cu toate acestea, cu umiditate excesivă, cusăturile pot obține ulterior o nuanță diferită.
 • După ce compoziția sa întărit (24 de ore), țigla se șterge cu o cârpă moale. Nu udați sau nu apăsați mecanic pe țiglă o zi după aplicare.
  Sfat! După 24 de ore, petele pot fi spălate cu o mănușă simțită.
 • Lucrul se face cel mai bine la o temperatură de cel puțin +5 și nu mai mult de +30 de grade. Dacă cusăturile sunt tratate cu mortar de silicon, temperatura superioară poate ajunge până la +40 grade. Umiditatea admisă este de 80%.
 • Atunci când se utilizează pentru amestecarea mai multor pungi de pulbere uscată, merită verificată dacă sunt din același lot. În caz contrar, amestecul trebuie amestecat.

În procesul de lucru, este important să aveți echipament de protecție. Acest lucru se datorează faptului că cimentul interacționează cu apa pentru a crea o reacție alcalină.

Ramele de zidărie decorative sunt sigilate într-un alt mod:

 • Amestecul este aplicat cu un pistol. În schimb, puteți utiliza un pachet pliat în formă de con. Munca începe din partea de sus.
 • Când cusăturile sunt umplute, acestea trebuie îndoite cu o spatula îngustă. În primul rând, această acțiune este efectuată pentru cusături verticale și apoi pentru cusături orizontale.
 • Îndepărtați amestecul în exces cu spatulă după setare.

Asemenea caracteristici ale utilizării mortarului vor ajuta la îndeplinirea sarcinii fără erori.

Aplicarea mortarului de silicon

Există anumite trăsături de lucru cu mistria pe bază de silicon. Acestea ar trebui luate în considerare înainte de a începe reparațiile:

 • Suprafețele care vor fi adiacente la cusătura sunt acoperite cu o bandă de vopsea.
 • Apoi, cablul de polimer se introduce în gaurile de deformare.
 • Tăiați vârful cartușului, lăsând un fir. Apoi vârful este înșurubat la el. După aceea, este necesar să se taie vârful astfel încât gaura rezultată să aibă același diametru ca lățimea cusăturii.
 • Cartușul este introdus în pistol și, cu această unealtă, umpleți cusătura cu un mortar.
 • Înainte de a lua 15 minute, compoziția este înmuiată cu apă cu săpun și netezită cu o spatulă.
 • Groutul trebuie să umple doar jumătate din adâncimea cusăturii. Pentru a îndepărta amestecul proaspăt, utilizați o soluție de alcool. Îmbrăcămintea înghețată poate fi îndepărtată numai mecanic.

Atunci când mortarul de silicon se întărește, se eliberează vapori de acid acetic. Prin urmare, camera ar trebui să fie bine ventilată și, după lucru, să o lase.

Caracteristicile lucrării cu mortar epoxidic

Grout Ceresit CE 79 include două componente. Ele sunt plasate într-un singur pachet. Amestecul se prepară prin turnarea întăritorului în rășină epoxidică. Apoi compoziția trebuie amestecată bine cu un mixer. Amestecul poate fi utilizat pentru o oră și jumătate după amestecare.

Când umpleți cusăturile cu mortar, utilizați o spatulă specială pentru această operație. De asemenea, elimină excesul. Mișcările trebuie să fie diagonale în raport cu cusăturile.

În cazul în care garnitura este creată într-o încăpere cu o încărcătură hidro sau chimică ridicată, substratul trebuie tratat suplimentar cu un material de impermeabilizare. Compoziția finită este aplicată cu o mistrie crestată.

După cum puteți vedea, toată lumea poate face grout în baie. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile atunci când pregătiți soluția. Deci, acesta va fi cel mai durabil și mai fiabil. Este important să se țină seama de caracteristicile lucrării, de alegerea instrumentelor și a materialelor.

 • Cum sa lucrezi cu o piatra artificiala

 • Este posibilă izolarea casei din lemn cu material plastic din spumă din exterior?

 • Ce este aluminiu anodizat?

 • Incalzitor folie

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map