Încălzirea podelei de la mansardă

Încălzirea podelei de la mansardă

Puteți folosi zona liberă a podului în diferite moduri. Vremurile când acest loc a servit ca un depozit pentru stocarea obiectelor inutile devin un lucru din trecut. Din ce în ce mai mulți proprietari de case particulare preferă să echipeze un pod confortabil sub acoperiș și să doteze un spațiu de locuit suplimentar acolo. Pentru ao transpune în realitate, trebuie să izolați acoperișul. Ce material este optim pentru aceste scopuri și în ce constă procesul de izolare la mansardă este descris în detaliu.

Caracteristicile spumei poliuretanice

Pentru încălzirea calitativă a mansardei trebuie să studiați caracteristicile materialului utilizat. În ceea ce privește siguranța mediului, spuma poliuretanică ocupă o poziție de lider în rândul altor izolatoare termice. În procesul de funcționare ulterioară, nu are un efect dăunător asupra corpului oamenilor din cameră. Un avantaj important al PPC în selectarea unui material izolant pentru izolarea mansardă este un grad ridicat de aderență. Aderă perfect la orice material, fie că este din beton armat, lemn sau metal. Excepția este suprafața polietilenă și fluoroplastică, dar este aproape imposibil să se întâlnească astfel de mansardă în timpul amenajării podului.

Spumă poliuretanică este utilizată pentru izolarea podului în stare lichidă. După contactul cu suprafața tratată, aceasta se îngheață timp de câteva minute. Datorită procesului de pulverizare, structura spumei poliuretanice este obținută din porozitate, astfel că materialul izolant cu aer saturat păstrează perfect căldura. Structura spumă celulară a spumei poliuretanice determină proprietățile sale caracteristice:

 • rezistența la apă;
 • împiedică penetrarea vaporilor;
 • grad ridicat de izolare fonică;
 • nivel scăzut de inflamabilitate (materialul este împărțit în 3 grupe: auto-stingere, greu de ars și greu inflamabil).

Izolatorul termoizolant din poliuretan este rezistent la ciuperci și mucegai și, de asemenea, nu prezintă activitate atunci când este în contact cu substanțe chimice agresive. Aceasta nu este supusă influenței acidului, alcalinului, solventului, benzinei și uleiurilor, nu provoacă coroziunea metalului. Intervalul de fluctuații de temperatură, la care materialul își păstrează proprietățile caracteristice, variază de la -150despreС pentru +150despreS.

Atenție! Atunci când mansarda este izolată cu spumă poliuretanică, nu este nevoie să se aplice în plus vaporii și impermeabilizarea.

Caracteristicile PPU

Decizia de a organiza izolarea mansardelor cu PPU oferă o serie de avantaje:

 • Aderența calitativă cu orice suprafață.
 • Grosimea stratului de izolație variază în funcție de influența factorilor însoțitori.
 • Pierderile de căldură minime oferă o reducere a costurilor de încălzire.
 • Spuma poliuretanică, utilizată ca izolație la mansardă, contribuie la consolidarea rigidității acoperișului.
 • Pierderea spațiului atunci când se utilizează PUF este minimizată, deoarece stratul are o grosime minimă, ceea ce este imposibil de atins atunci când se aleg alte izolatoare.
 • Aplicarea spumei poliuretanice este posibilă în orice loc greu accesibil, incluzând secțiunile dintre grinzi și grinzi ale structurii acoperișului.
 • Izolarea fonică a mansardei, unde izolația este produsă de spumă poliuretanică, se află la un nivel ridicat.
 • Spuma poliuretanică nu este supusă deformării, adică după mansarda podului nu se rupe, nu se umflă, contracția este complet absentă.
 • Producătorii garantează o perioadă minimă de funcționare pentru un sfert de secol.
 • Metoda de pulverizare contribuie la consumul economic al materialului și, prin urmare, reduce costul mansardei.
 • În procesul de funcționare, izolatorul de căldură PPU nu emite vapori toxici sau pur și simplu miros neplăcut.

important! Spuma poliuretanică lichidă asigură formarea unei acoperiri monolitice fără sudură pentru izolarea termică a podului, datorită umplerii calitative a tuturor fisurilor și a cavităților suprafeței tratate.

Avantajele multiple ale spumei poliuretanice sunt însoțite de anumite dezavantaje. Cheia este procesul tehnologic ridicat. Izolarea mansardei cu ajutorul spumei poliuretanice nu se poate face fără a dispune de echipament special. Nerespectarea reglementărilor în cazul amestecării componentelor sau pulverizării poate afecta calitatea acoperirii termoizolante. De asemenea, este necesar să se acorde atenție proprietăților PPU de a tunde sub influența focului.

Tehnologia termoizolantă

Înainte de a trece direct la căldura mansardei, ar trebui organizate proceduri pregătitoare.

Pregătirea spațiilor

Evitați deteriorarea proprietății în timpul căldurii podului va ajuta la următorii pași:

 • Toate lucrurile și mobilierul ar trebui mutate într-un loc mai sigur. Procesul de izolare la mansardă trebuie să aibă loc într-o încăpere goală.
 • Geamurile din sticlă pot fi de asemenea deteriorate de spumă lichidă spongioasă, astfel încât acestea sunt închise cu o cârpă sau acoperite cu un film.
 • Acțiuni similare se fac cu ușa, deoarece este extrem de dificilă îndepărtarea spumei poliuretanice de pe suprafața oricărui obiect.

O etapă importantă este curățarea pereților și tavanului de vechiul strat. Dacă materialul de finisare sub formă de rafturi sau plăci aglomerate este în stare decentă, acesta nu poate fi îndepărtat. Pentru a spori aderența spumă poliuretanică la suprafață, ar trebui să scăpați de resturile, murdăria și praful.

consiliu! Este recomandabil ca mansarda să fie izolată înainte ca lucrările de pe acoperișul interior al casei să înceapă. Acest lucru va reduce nivelul prafului din cameră.

Instrumente și materiale necesare

Dacă se planifică izolarea podelei de la mansardă, este necesar să se aibă grijă de disponibilitatea tuturor componentelor, printre care:

 • două recipiente pentru spumă poliuretanică lichidă și apă;
 • o pistol de pulverizare;
 • Salopete, inclusiv pantofi și mănuși;
 • echipament de protecție sub formă de mască sau respirator;
 • cârpă și spatula pentru curățarea suprafețelor interioare ale mansardei;
 • perie și vopsea pentru acoperirea spumei poliuretanice.

Este necesar să se studieze cu atenție informațiile privind acțiunile principale pentru toate etapele procedurii de izolare la mansardă. Având în vedere complexitatea procesului tehnologic, lucrul la izolarea cu spumă poliuretanică este cel mai bine încredințat profesioniștilor. Utilizarea echipamentelor specializate este garantată pentru a oferi un rezultat calitativ, care nu poate fi afirmat atunci când lucrați independent.

Procedura de aplicare a spumei poliuretanice

Atragerea la procesul de pulverizare a masinilor de spumă poliuretanică nu va fi costisitoare. Cu toate acestea, disponibilitatea dispozitivelor îmbunătățite va accelera foarte mult întregul proces de mansardă. Primul punct important este acela de a determina grosimea stratului dorită. Calculele termice iau în considerare temperatura ambiantă și grosimea pereților, de la materialul la care sunt fabricate și de proprietățile pe care le posedă.

Atenție! La determinarea grosimii, este important să nu obțineți un punct de rouă la limita materialului de bază al peretelui permeabil la vapori și a stratului de spumă poliuretanică. Punctul de rouă trebuie să fie în mod necesar în afara limitelor stratului permeabil la vapori.

Grosimea medie a stratului pentru izolarea mansardei este de 10-15 cm. Este de dorit să se producă un singur strat de spumă poliuretanică. Dacă este necesar, formați un strat mai gros, pulverizarea se realizează în mai multe etape.

O condiție importantă este o suprafață pregătită calitativ, trebuie să fie curată și uscată. Fundalul de temperatură din încăperile de la mansardă trebuie să fie de la 10 la 15despreC. Următorul punct care merită atenție este nivelul de umiditate. Depășirea parametrilor admiși va provoca formarea bulelor sau a porilor deschise de spumă poliuretanică, uneori există peeling al materialului.

Tehnologia de izolare termică a mansardei PPU are anumite asemănări cu procedura de aplicare a vopselei dintr-un pistol de pulverizare:

 • mișcările pistolului sunt purtate de jos în sus;
 • asigurați-vă că urmați o aplicare uniformă: stratul de spumă poliuretanică nu trebuie să aibă proeminențe și depresiuni;
 • pentru a proteja împotriva efectelor dăunătoare ale radiației ultraviolete, se recomandă ca PPU să fie tratată cu vopsea la sfârșitul procesului de izolare termică.

Nuanțele procesului

Acțiunile privind izolarea mansardei se realizează cu respectarea obligatorie a măsurilor de precauție. Lucrătorul trebuie să efectueze procedura de pulverizare în salopete, care protejează maxim corpul de atac chimic. În absența unui costum specializat, utilizați orice îmbrăcăminte de protecție cu calități similare, completându-l cu pantofi, mănuși, ochelari de protecție și un aparat respirator.

La conectarea a două componente de spumă poliuretanică înainte de începerea lucrului, este necesar să se obțină un raport precis de 1: 1. Al doilea punct important este mixarea atentă. O creștere a volumului oricăror componente sau a unei mase neomogene va avea ca rezultat o schimbare a caracteristicilor calitative ale stratului de izolație.

În funcție de scopul mansardei, izolația se realizează în două moduri. Prin funcționarea ulterioară ca clădire rezidențială, izolația cu spumă poliuretanică este produsă la podea, plafonul fiind expus exclusiv procesării. Spumă poliuretanică este pulverizată între decaloarele din lemn. În alte cazuri, stratul de izolație este pulverizat pe suprafața podelei. În același timp, este necesar să se aibă grijă de organizarea sistemului de ventilație.

 • Izolarea termică a podelei

 • Izolație de acoperiș cu spumă poliuretanică

 • Instalarea de căpriori pe acoperișul casei

 • Construcția de căpriori suspendați

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map