Portieră de beton

Portieră de beton

Portiera de beton este o anexă externă specială în fața intrării în clădire, care constă din beton (blocuri de beton, blocuri de lut expandat, blocuri de beton). Acesta este un element important al oricărei clădiri rezidențiale, facilitând mișcarea ușoară și confortabilă a unei persoane de la nivelul solului până la nivelul podelei casei, care este situat puțin pe deal.

Imaginea unui verandă din beton este reprezentată de o fotografie

Deoarece baza casei nu poate fi în plan cu solul, pașii sunt integranți la pridvor. Înainte de intrarea în casă trebuie să existe o platformă specială pe care cel puțin doi oameni să se poată găzdui ușor (ieșind, intră în casă). Puteți folosi pietre pentru a finaliza structura. Deasupra acestuia puteți construi un baldachin special, care îl va proteja de ploaie, zăpadă.

Un exemplu de lucru gata cu un baldachin este descris în fotografie

Caracteristici de design

Principala caracteristică a pridvorului din beton este că, pe baza betonului, este posibil să se toarne trepte de aproape orice complexitate (nu numai rotundă rectilinie, dar și curbilină, rotundă). De asemenea, pentru finisarea sa puteți utiliza diferite materiale (pavaje de diferite tipuri).

Adesea, pridvorul este construit din blocuri de argilă expandată, blocuri de spumă, blocuri de zgură.

Cortul de beton este o construcție monolit, durabilă, fiabilă, universală, a cărei construcție este un proces destul de laborios, constând în etape succesive.

Etape de ridicare a unui verandă din beton

Calculele și elaborarea viitoarelor lucrări de construcții, lucrări funciare, turnare, finisarea construcției - etapele de ridicare a pridvorului de beton.

Calcule și design

Ideal așezarea veranda unei case private la începutul proiectării viitoarei case și umplerea structurii în timpul construcției subsolului sub casă. În cazul în care casa a fost deja construită, iar pridvorul nu a fost furnizat în timpul construcției, atunci poate fi corect și fără dificultăți speciale poate fi atașat la casă și mai târziu.

important! Dacă pridvorul este atașat după ridicarea casei, specialiștii nu recomandă conectarea fermă a bazei verandei din beton la fundația clădirii.

Acest lucru se datorează faptului că aceste structuri sunt caracterizate prin variația sarcinii greutate disparat, diferită de contracție, ca urmare, sub tasări puternic - structura poate deforma sau fisura de-a lungul cusăturii.

Recomandări care trebuie respectate la proiectarea:

 • În conformitate cu regulile de siguranță împotriva incendiilor, partea superioară a pridvorului de beton ar trebui să fie mai mică cu 5 cm de pragul ușii de intrare
 • În consecință, ergonomia și confortul în exploatare, adâncimea treptelor trebuie să fie egală cu 30 cm, înălțimea de la 12 cm la 18 cm
 • Dacă înălțimea pridvorului de beton nu depășește 50 cm și lățimea nu depășește 1,5 m - balustrada nu poate fi montată
 • Când este nevoie de balustradă, înălțimea optimă a parapetului este de la 70 cm până la 120 cm
 • Principalele elemente constitutive ale oricărui verandă din beton sunt o platformă specială de top, o scară a acestui site
 • Site-ul poate fi de orice dimensiune (de la o terasă foarte mică până la o terasă completă)
 • Adâncimea amplasamentului are limitări: acest parametru trebuie să fie de cel puțin 1,5 parametri ai lățimii ușilor de intrare
important! Conform recomandărilor experților, lățimea optimă a scării este de 60 cm (pentru o persoană), pentru un pasaj confortabil de două persoane simultan - lățimea treptelor ar trebui să varieze de la 80 cm la 120 cm.

Pentru confort, un număr nepăsător de pași

În funcție de spațiul liber din apropierea casei și a ușii de intrare, se determină în ce formă se formează pridvorul de beton (în raport cu etapa, pașii pot fi construiți pe laturi, perpendicular, într-un cerc)

Pentru a evita orice deficiențe în construcția unui verandă din beton monolit, trebuie mai întâi să transferați planul casei și să trasați o diagramă a pridvorului viitor luând în considerare toate dimensiunile sale.

Lucrări funciare

Înainte de a construi o verandă din beton, se efectuează lucrări funciare. Cleared site-ul alocat pentru construirea de pietre, resturi. Desenele desenate anterior sunt transferate pe terenul curat. Perimetrul clădirii viitoare este marcat cu cârlige. Se realizează o canelură specială de bază (adâncime mică de la 20 cm la 30 cm sau o adâncime medie de la 50 cm la 70 cm).

Munca pregătitoare este prezentată în fotografie

Turnarea verandei din beton

Înainte de turnarea fundației, stratul fertil superior este îndepărtat de pe sol, se scoate o groapă cu adâncimea necesară și se adaugă perimetrul zonei clădirii cu adăugarea de 10 cm într-un cerc.

Construcția excavării

Partea inferioară a bazei - groapa (groapa) este compactată cu ajutorul unui strat de 10-30 cm de piatră zdrobită cu fracțiune medie, strat de nisip de 20-30 cm. Ultimul strat este udat și umplut. Această pernă de moloz și nisip protejează betonul de efectele adverse ale apelor subterane, influența agresivă a solului. Perna este acoperită cu un strat de impermeabilizare a materialului de acoperiș sau a geotextilului.

Construcția excavării sub verandă demonstrează fotografia

important! Dacă materialul impermeabil integrat nu este suficient pentru zona întregii găuri de fundație, îmbinările acestui material trebuie să se suprapună cu 10-15 cm.

Cofraje de construcție

Baza pentru cofraje poate fi o placă neimprimată de 15 mm grosime sau un placaj special impregnat. Părțile laterale ale pridvorului sunt construite pe baza unei mostre din carton, apoi mai multe panouri sunt zdrobite. Un specimen este transferat pe un scut din lemn, iar pașii sunt tăiați. Părțile laterale finisate sunt montate paralel unul la celălalt la baza excavării. În afara părților laterale ale cofrajului sunt fixate cu coloane și pentru a exclude dimensiunile de pierdere a geometriei și decăderea lor, atunci când se inundă cu o soluție de beton greu, sunt întărite suplimentar de suporturi speciale. Poziția verticală corectă a laturilor este verificată de un nivel special al clădirii. Mai mult, cu ajutorul jumperilor, părțile laterale din mai multe locuri sunt trase împreună.

După montarea în cofraje a elementelor laterale este finalizată, constrângerile externe ale treptelor sunt fixate la decupaje. Ca limitatoare, se utilizează o placă de tip margine (înălțimea treptei și plăcile trebuie să fie egale).

important! Dacă forma unui semicerc, înainte de a turna pe cercurile perna schematice trase, apoi de-a lungul întregii lungimi a fiecărei 20-30 cm în grămezi de sol sunt introduse în pereche (fitinguri) a fost aleasă pentru etapele viitoare.

Între grămezi se încarcă benzi de cofrare (din material plastic). Parametrul înălțimii benzilor trebuie să fie egal cu parametrul de înălțime al treptelor.

Cofrajele sunt ilustrate în fotografie

Procedura de armare

Pentru stabilitate, rezistența structurii de beton se întâlnește cu corpul de armare. În acest sens, nu este necesar doar să schițăm armarea, ci să construim o structură metalică completă. Viitoarea verandă din beton este întărită cu ajutorul barelor cu nervuri speciale, curățate de pete grase, rugina, care au o secțiune de la 8 mm la 10 mm.

important! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - parametrii optimi ai celulei.

Manual, cu ajutorul firelor, armatura este fixată. Dacă parametrul de înălțime din partea inferioară a carierei și partea superioară a treptei este de 20 cm, se face o treaptă pentru treapta inferioară. Când depășește 20 cm, o structură este construită de la 2 nivele orizontale. Carcasa de armare este turnată pe toate părțile cu 5 cm cu o soluție de beton. În acest sens, înainte de instalarea armăturii, trebuie așezate pietricele speciale (standuri) pe fundul excavării.

Procedura de armare clară oferă o fotografie

Procedeul de betonare

Trebuie menționat faptul că, în viitor, veranda din beton va fi afectată în mod constant de sarcini mecanice, condiții complexe de mediu: slăbiciunea solului, apele subterane cu impurități acide, alcaline, schimbări de temperatură. Pentru a face față adverse amestecul de beton condițiile date ar trebui să aibă o compoziție specială: ... ciment-nisip-pietriș, respectiv, 1 h - 2,2 h - Se agită soluția de 3 ore trebuie să utilizați în mod ideal lopeți, dar cel mai bun mixer de beton.

Din punct de vedere vizual, procedura de betonare este prezentată în fotografie

Pentru a evita formarea de poduri reci, cusături, este necesar să umpleți veranda cu o soluție de beton dintr-o dată. După umplerea cofrajului cu o soluție de beton, pentru a evita formarea de goluri, prin perforarea frecventă a întregului amestec cu o supapă, se eliberează aer.

După o săptămână, betonul rămâne complet la locul dorit, îngheață, cofrajele sunt îndepărtate. Fundația este impermeabilă pe partea laterală cu utilizarea gudronului, ruberoid, după care solul este reumplut.

decorare

După 4 săptămâni, betonul este complet înghețat, câștigând rezistență. În acest stadiu, încep să termine veranda din beton. Vara, vremea fierbinte, betonul monolit trebuie acoperit cu folie de polietilenă, umezită zilnic cu apă.

În funcție de preferințele de proiectare, se determină alegerea materialului pentru față. Pentru aceasta, puteți alege un alt fel de pietre de pavaj, bine cimentat cu atenție.

Din punct de vedere vizual, procedura de finisare este descrisă în fotografie

Astfel, pridvorul din beton este o construcție formată din trepte, platforme de anumite dimensiuni, care facilitează mișcarea confortabilă a unei persoane din curte în casă, situată pe un deal mic. Porch mazhet să fie construit din materiale diverse, dar betonul este unul dintre cele mai fiabile, durabile. Acesta poate fi de asemenea construit din blocuri de beton, blocuri de lut expandat, blocuri de zgură, blocuri de spumă.

O imagine pictorială a unui verandă de beton gata face o fotografie

Pentru mai multe informații despre pridvorul de beton, consultați videoclipul

 • Efectuarea vertijului de beton

 • Portieră cu bușteni

 • Dispozitivul verandei din beton

 • Cum se toarnă un verandă cu beton

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map