Umplerea plăcii pentru garaj

Umplerea plăcii pentru garaj

Odată cu creșterea numărului de autovehicule private garazhestroenie amatori avânt extraordinar, iar majoritatea șoferilor încearcă să construiască un ieftine și, în același timp, caseta foarte durabil pentru depozitarea vehiculelor. Având în vedere dorința de a menține mașina și structura posibilelor probleme cu tasări, și ținând seama de lipsa completă de informații cu privire la natura solului la locul, în majoritatea cazurilor, acceptate de soluție cât mai bună fundație este o placă monolit sub garaj.

Pregătirea unei săpături pentru turnarea unei plăci sub garaj

Din punct de vedere tehnologic, pregătirea și fabricarea unei baze de beton pentru construirea unui garaj nu este diferită de aranjamentul unei fundații superficiale, diferența fiind doar în domeniul de activitate:

 • Poziția exactă a plăcii viitoare este marcată pe amplasament, se efectuează lucrări de planificare, solul și solul sunt îndepărtate la o adâncime de 40-50 cm;
 • Perna de mai multe straturi de amestec de nisip-pietriș este așezată și scufundată, se aplică stratul de film, izolația și impermeabilizarea;
 • Cofraje instalate, a pus două straturi de armare bare, stratul de la baza la o distanță de 3-4 cm de impermeabilizare, partea de sus - 3 5 cm de la suprafața finală de sus a plăcii.
Sfat! Indiferent de modul în care și din ce material va fi afișat pereții garaj, are sens pentru a elibera ventilul din placa de bază sub formă de mustață verticală pentru ligarea ulterioară cu tije din pereții de zidărie sau turnare.

Astfel, este posibil să se folosească eficient rigiditatea excesivă a plăcii pentru a întări cutia de garaj. Stivuirea armăturilor în pereții garajului va face ca întreaga structură să fie mult mai puternică și mai rigidă. În cazul în care plafonul este planificat sub forma unei plăci turnate, armarea va consolida numai pereții garajului și, eventual, în fabricarea benzii de armare nu va fi nevoie.

Mai întâi puneți și bandajați stratul inferior al armăturii. După ce așezați "broaștele" sau cupele standard atașați armarea celui de-al doilea strat. Este necesar să legați tijele și să nu le sudați. Majoritatea experților recomandă tricotarea cu un fir moale, motivând recomandările, astfel încât stratul de protecție de pe armătură să nu fie încălcat. În realitate, tricotarea cu sârmă permite obținerea unui schelet de armare puternic și simultan mobil. În timpul procesului de turnare a cofrajului, fitingurile nu se mișcă și, atunci când fundația garajului este întărită, legarea barelor va permite să se echilibreze și să se compenseze forțele din beton.

Cum să umpleți soba sub garaj cu propriile mâini

Calculul forței standard folosind pachetele software oferă valoarea optimă a grosimii unei plăci solide pentru fundația unui garaj cu o singură etapă de 120 mm. Pentru partea inferioară a cutiei de garaj cu o dimensiune de 6x4 m va fi de aproximativ trei metri cubi de soluție de beton.

În realitate, grosimea plăcii de bază este selectată oarecum mai mare decât valoarea calculată:

 • În primul rând, există dorința de a ridica podeaua garajului deasupra nivelului solului, de cel puțin 10 cm. Cel mai adesea în garaj privat utilizați o ușă de garaj înclinată. Prin urmare, este necesar un gol pentru a asigura o deschidere normală a porții chiar și în timpul iernii, cu multă gheață și zăpadă în fața intrării;
 • În al doilea rând, apa topită și apa de ploaie nu trebuie să intre în garaj, chiar și cu dușuri oblice;
 • În al treilea rând, un aragaz mare garantează o utilizare normală a garajului, chiar și în situații neprevăzute, de exemplu, dărâmarea unei părți a fundației sau ștanțarea pământului înainte de a intra în cameră.
Important! Ultimul punct este de o importanță deosebită și necesită o atenție sporită la proiectarea unui proiect de garaj, deși mulți autovehicule sunt neglijate de pericol și primesc o grămadă de probleme cu deschiderea ușilor.

Turnarea fundatie beton armat sub fundația garaj este recomandat pentru a efectua într-o singură etapă, în cazul în care volumul de mortar în mixer nu este de ajuns, de umplere trebuie să efectueze cu o diferență de timp nu mai mult de 3 ore.

După turnare este necesar să se ajusteze suprafața soluției de beton cu dispozitivul de călcat. Astfel, se obține o fundație foarte lină și solidă.

Metode de optimizare a formei subsolului sub garaj

Grosimea plăcii în 120 mm este suficientă pentru rezistență, dar nu este suficientă pentru a construi o fundație înaltă. Umplerea unei fundații de o jumătate de metru grosime pentru a ridica nivelul podelei este costisitoare și inutilă. Pentru o placă de 0,5 m, vor fi necesare cel puțin 12 cuburi de beton sau 26-30 mii ruble de costuri suplimentare. Prin urmare, recurge adesea la o fundație neobișnuită a fundației - sectoriale.

Construcția unei astfel de plăci poate fi comparată cu mai multe panglici paralele dintr-o fundație superficială, deasupra căreia este turnată o placă monolit subțire. Structura armăturii nu se deosebește de versiunea standard.

Tehnologia de asamblare a unei astfel de fundații se desfășoară în următoarea secvență. Pe perimetrul garajului și în interiorul conturului este scos un șanț de 50 cm adâncime. În interiorul conturului se realizează, mai rar, două benzi longitudinale și una transversală cu fundație superficială. Există o pernă de nisip de pietriș, hidroizolare, EPS. Spațiul dintre benzi este compactat cu grijă și șlefuit, urmat de așezarea impermeabilizării și a izolației. Panglicile sunt întărite în partea inferioară și superioară a benzilor a două bare. Placa monolitică are propriul cadru de armare într-un singur strat.

După instalarea cofrajelor și placa de ansamblu radială MZLF se va ridica deasupra solului la o înălțime de aproximativ 20 cm. La această placă turnată foarte subțire obținută în timp ce ridicat, ridicat deasupra solului datorită stratului pus Epps. Rezultatul este o fundație subțire de garaj monolit, întărită cu nervuri de rigidizare.

Se toarnă varianta plăcii de fundație numai într-o singură poziție cu un volum al mixerului. Versiunea estimată a soluției de beton va necesita circa 5 cuburi, ceea ce corespunde încărcării standard a mixerului de beton bazat pe KAMAZ.

Caracteristicile subsolului monolit sub garaj

Principala și principala caracteristică pozitivă a plăcii este că, în cazul formării corespunzătoare a turtei fundație, chiar și pentru soluri slab si umede monolit cimenturi și întărește întreaga garajului, chiar dacă acesta este construit din blocuri de beton. În plus, garaj - nu spațiu de locuit, și mai presus de toate, doar locul de depozitare a vehiculului, unelte, piese de schimb și alte chestii inutile.

Care este soba sub garaj este diferită de subsolul apartamentului

Sobele sub garaj funcționează în condiții mai grave decât întemeierea unei clădiri rezidențiale, este rar încălzită. Datorită utilizării specifice, apar o serie de cerințe suplimentare:

 1. De multe ori, spațiul de garaj nu este încălzit, în consecință, o placă solidă este încălzită în mod fundamental de căldură internă. Prin urmare, dacă o cutie a unei clădiri nu costă un zid de perete într-un rând strâns de clădiri cooperative de garaj, fundația plăcii trebuie să fie bine izolată;
 2. O placă monolitică este numită adesea o plăcuță plutitoare, dar aceasta nu înseamnă că fundația plăcii este capabilă să stea fără probleme în orice condiții. Funcționează perfect în condițiile unei case cu cărămidă grosieră, dar poate cădea sub greutatea unui garaj ușor datorită perforării puternice a solului și a apelor subterane ridicate;
 3. Destul de ciudat sună, dar cu aranjamentul plăcii nu poți umple cofrajul cu armătură cu mortar de beton și primești cea mai bună fundație din lume. Încărcarea plăcii de fundație sub peretele frontal al garajului cu porțile și pe celelalte secțiuni este diferită, în primul rând datorită unor condiții inegale de funcționare.
Pentru informații! Unul dintre cei mai incertați factori de presiune asupra fundației fundației este transportul depozitat în garaj. La momentul sosirii masinii, presiunea de pe frontul peretelui creste de aproape si de doua ori pe rand si in acelasi timp.

De ce este necesar să întăriți marginea din față a plăcii sub garaj

Dacă placa de fundare a garajului este realizată în versiunea standard, fără consolidarea curelelor și a rigidizărilor, încărcătura din mașină poate provoca o deformare mică a bazei, uneori chiar și o fracțiune de milimetru. Rezistența unei plăci întărite în mod corespunzător, cu grosimea de 100-120 mm, va fi suficientă pentru a rezista deformării fără rupere.

Principalul pericol nu este acest lucru. Dacă airbagul este dispus sub fundație dală corect folosind nisip argilos murdar, tehnologie rupt sau îndesare, devierile periodice ale marginii frontale a bazei provocând compactare și perne îmbunătățite, și, eventual, o mică cavitate este formată sub placa. De-a lungul timpului, în timpul sezonului ploios cavitatea este umplută cu apă, iar după înghețurile de gheață formate vor începe să ridice capătul frontal al plăcii de fundație.

Pentru informații! Primul semn al unei astfel de probleme va fi apariția unei fisuri pe tencuială și închiderea slabă a ușilor de garaj.

Dacă nu luați măsuri, o placă subțire și flexibilă va continua să "spargă" pereții garajului până la apariția unor fisuri cu drepturi depline. În acest caz, armătura eliberată de baza plăcii atunci când se toarnă fundația garajului este foarte utilă.

Condiția principală a conservării plăcilor este drenajul eficient și zona potrivită pentru orbi

Rareori, atunci când este atât de norocos că pe un șantier pentru construirea unui garaj sub un strat de sol este o piatră și placa poate fi turnată pur și simplu în groapa de excavare după ce a fost aplicată impermeabilizarea. Deseori găsită opus - trebuie să eliminați o cantitate mare de lut, să turnați pietriș, să puneți geotextilul, un strat de nisip și numai după aceea turnați betonul. În acest caz, înainte de a pune perna de nisip, este necesar să se realizeze un sistem de drenaj ramificat din conductele perforate.

Cel puțin două conducte trebuie așezate sub partea frontală a fundației plăcii și sub zona de beton la intrarea în garaj. În acest caz, este de obicei posibilă îndepărtarea eficientă a apei subterane și a apei de suprafață și evitarea totală a riscului de umflare.

concluzie

Un sistem eficient de drenaj evită 99% din problemele asociate cu deformările și distrugerea solurilor solului capabile să spargă plăci de fundație întărite de până la 25 cm grosime. Apa colectată în rezervor poate fi foarte utilă pentru nevoile gospodăriei, de exemplu pentru spălarea mașinii.

 • Pardoseli pentru fundație

 • Fundația unei batoane pentru o casă realizată din blocuri de spumă

 • Fundație fină de bandă dezbrăcată pe terenuri de pescuit + video

 • Fundație fină de bandă dezbrăcată sub casa casetei

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

25 + = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map