Arbours buatan sendiri dengan hozblokom di negara ini

Arbours buatan sendiri dengan hozblokom di negara ini

Arbor berbeza dari pavilion hanya dengan tahap kedekatan. Walau bagaimanapun, setiap reka bentuk ini sempurna mengatasi perlindungan daripada cuaca buruk. Juga, gazebo dan pavilion sesuai untuk rekreasi luar. Struktur sedemikian adalah asas, yang membolehkan anda meluangkan masa pada alam semula jadi walaupun pada hari-hari dingin. Tidak kira apa cuaca di halaman. Terima kasih kepada gazebo dengan ladang untuk dacha yang menyediakan keselesaan untuk berehat dalam apa jua keadaan.

Pavilions dilindungi pembinaan yang mempunyai dinding telus. Biasanya ia adalah sekatan kaca.

Pelbagai pavilion dan arbors

Gazebos taman untuk kotej boleh dilakukan dalam bentuk seni bina percuma. Reka bentuk sedemikian tidak perlu memenuhi piawaian yang digunakan jiran di rumah negara. Ia adalah astaka yang membolehkan anda menunjukkan imaginasi dan kreativiti berani.

Sebelum permulaan pembinaan adalah perlu untuk memahami pelbagai bentuk seni bina dan gaya, dan juga membuat lukisan tepat struktur masa depan. Juga perlu memikirkan ciri-ciri arbor untuk dacha dan tujuannya.

Reka bentuk pavilion

Letakkan arbor-arwah buatan sendiri di negara ini di tempat yang berbeza. Rekaan sedemikian mempunyai ciri-ciri mereka sendiri. Mereka melaksanakan fungsi yang berbeza:

 • Rumah musim panas untuk kotej musim panas, dilaksanakan dalam bentuk terbuka atau separuh terbuka. Struktur sebegini biasanya digunakan dalam musim panas. Pada musim sejuk, mereka sering tidak diabaikan. Untuk melindungi unsur-unsur struktur dari kerosakan, anda boleh menyembunyikan paviliun rumah musim panas untuk memberikan bungkus plastik.
 • Pembinaan sepanjang musim. Mereka, seperti namanya, boleh digunakan sepanjang tahun. Arbours seperti itu boleh dipanggil pavilion. Mereka adalah rumah keseluruhan, yang sering digunakan bukan sahaja untuk rekreasi, tetapi juga untuk memasak.

Pavilion juga termasuk bangunan yang ditutup hanya dari 3 sisi. Mereka tidak perlu gelas. Untuk memahami apa jenis rumah musim panas yang ada untuk kediaman musim panas, ia perlu mengenali bahan-bahan yang diperlukan untuk pembinaan.

Bahan yang Diperlukan

Bahan-bahan utama yang mana pavilions-pavilions dibuat adalah:

 • batu semulajadi;
 • logam;
 • bata;
 • kayu.

Selalunya, pemilik kawasan pinggir bandar menggunakan gabungan pelbagai bahan. Mereka memilih butir-butir seperti itu, yang akan menyelaraskan antara satu sama lain sebanyak mungkin. Ciri-ciri berguna mereka biasanya didedahkan sepenuhnya hanya dalam simbiosis.

Nasihat! Apabila memilih bingkai tingkap, anda perlu memberi perhatian kepada bahan yang boleh dipercayai. Penyelesaian yang sangat baik ialah memasang tingkap plastik.

Gabungan bata dan kayu membolehkan anda mencapai ciri-ciri penebat haba terbaik dari gazebo. Reka bentuk ini dikendalikan dengan selesa walaupun pada musim sejuk. Jika anda membekalkan barbeku atau barbeku di dalam pavilion, anda bukan sahaja dapat menikmati pemandangan api terbakar, tetapi juga menyediakan hidangan yang lazat. Tradisional untuk percutian dengan kawan dan keluarga adalah kebab shish. Pemasangan barbeku akan menambah kehangatan dan keselesaan kepada atmosfera. Foto gazebo asal boleh dilihat di bawah.

Bentuk dan dimensi gazebo

Salah satu parameter penting yang diambil kira ketika mereka bentuk gazebo ialah:

 • Geometri struktur masa depan. Ia boleh menjadi lingkaran atau segi empat, serta segi tiga biasa.
 • Dimensi arbor.

Apabila memilih bentuk dan geometri pavilion itu, ia adalah bernilai melekat pada rasa dan gaya anda sendiri. Membuat keputusan, anda perlu memikirkan saiz kawasan pinggir bandar, fungsi arbor itu. Ia juga bernilai mengira jumlah orang yang akan berada di dalamnya untuk berehat.

Lokasi gazebo di laman web ini

Penting adalah pilihan tempat untuk gazebo di laman web ini. Perlu dipertimbangkan banyak faktor, antaranya ialah:

 • Daya tarikan tempat itu. Adalah lebih baik jika gazebo diletakkan berhampiran kolam, pokok renek hiasan.
 • Perlindungan dari matahari. Untuk melindungi para pelancong dari sinar matahari yang terik, perlu mengatur sebuah paviliun rumah musim panas di bawah pokok-pokok rindang. Kemudian ia akan menghasilkan penumbra, yang akan membantu menghilangkan haba.

Peminat yang ingin duduk di gazebo oleh perapian harus memikirkan susunan dapur buatan sedemikian rupa sehingga asap tidak dapat masuk ke dalam rumah. Pilihan optimum:

 • pada ketinggian kecil;
 • di sudut plot taman;
 • di tepi kolam, di sempadan dengan hutan;
 • di pintu masuk ke taman.

Dengan pengaturan ini, arbor akan berada di kedudukan yang paling baik. Ia boleh dilihat dari sudut mana-mana. Paviliun boleh dibuat meneruskan pagar atau struktur utama. Selain itu, apabila memilih salah satu daripada pilihan ini, anda boleh menjimatkan ruang.

Penting! Pada petang-petang yang kerap dan duduk-duduk, lebih baik menyusun arbor berdekatan rumah.

Reka bentuk dan kelengkapan gazebo

Adalah penting bahawa tempat bercuti yang dirancang membuat kesan yang menyenangkan. Arbor boleh dihias dan dilengkapi perabot seperti:

 • kerusi-kerusi dan sofa;
 • buaian;
 • kerusi goyang;
 • meja dan bangku.

Juga jangan lupa tentang barang-barang hiasan. Ini akan membolehkan anda menikmati rehat lengkap dengan tenang dan tenang. Jika susun atur dipilih, anda perlu menjaga pemilihan bahan dan teknologi untuk pembinaan gazebo. Untuk menjimatkan masa dan wang, anda boleh membina struktur mudah.

Sebagai bangunan praktikal untuk rekreasi bukan sahaja gazebo, tetapi juga dapur musim panas. Pembinaannya juga termasuk banyak perkara kecil.

Bagaimana untuk melengkapkan dapur musim panas

Untuk mengaturkan dapur musim panas, seperti dalam hal dengan gazebo, anda perlu memilih tempat yang sesuai, dan kemudian menandai tapak dan mengambil bahan. Tugas utama reka bentuk masa depan adalah memasak. Juga, perayaan keluarga akan diadakan di sini. Itulah sebabnya di dapur musim panas menetapkan dapur atau oven.

Sekitarnya mereka akan ada desktop di mana persediaan untuk memasak disediakan. Meja dan bangku adalah unsur penting dari mana-mana gazebo. Untuk menjimatkan ruang, anda boleh memasukkan pembinaan kerusi rotan. Mereka boleh dengan mudah didorong di bawah meja.

Semua yang lain dapat dipikirkan berdasarkan kebijaksanaan anda sendiri. Tenggelam dan peti sejuk akan meningkatkan keselesaan memasak. Adalah lebih baik untuk melengkapkan semua unsur struktur dengan kualiti tertinggi. Pembinaan modal melibatkan pengendalian air dan elektrik.

Mandi dengan dapur

Pemilik kawasan pinggir bandar sering membina bangunan gabungan mereka. Di antaranya, bilik mandi dengan dapur musim panas sangat popular. Penyelesaian ini membolehkan anda menyimpan tempat tapak tersebut, serta menyediakan pelbagai fungsi struktur. Susun atur ini digunakan agak meluas.

Biasanya projek dapur musim panas dengan mandi termasuk reka bentuk dengan bilik persalinan, di mana tempat untuk memasak terletak. Ketuhar boleh dikongsi. Ia akan menghasilkan haba yang mencukupi untuk memanaskan bilik stim, dan pada masa yang sama akan terbukti sangat diperlukan untuk memasak.

Ia sangat mudah jika sauna digabungkan dengan dapur dan bilik mandi. Biasanya, untuk struktur tersebut, bumbung tunggal dilakukan. Beberapa bahagian projek lebih baik dibincangkan dengan pakar. Ketika merancang mandi dan dapur, perhatian khusus harus dibayar ke lokasi pintu masuk ke premis. Idealnya, ia akan terletak di sebelah selatan.

Apabila membina mandian asap, lokasi struktur mesti mengambil kira kedekatan bangunan. Jarak minimum antara mereka hendaklah 12 m. Apabila mendirikan mandian tanpa asap, ia juga harus terletak jauh dari rumah dan premis lain. Ini adalah kerana keperluan keselamatan.

Lebih baik memasang tingkap di bilik mandi dari sebelah barat laut. Ini akan memastikan pencahayaan bilik biasa pada sebelah petang. Sanitasi yang betul akan mengelakkan bau yang tidak menyenangkan di dalam bilik cuci. Biasanya, air mengalir dihantar melalui paip ke telaga yang berada di luar premis.

Pembinaan mana-mana sauna dengan dapur musim panas memerlukan beberapa penyediaan. Yayasan boleh dibuat tiang atau pita. Apabila membina struktur dari bar, lebih baik memilih produk dengan seksyen 100x100 mm.

Kerja-kerja pembinaan dibahagikan kepada tahap-tahap berikut:

 • Tata letak plot, lukisan lukisan. Sauna dengan dapur musim panas boleh dipilih mengikut projek siap atau membuat lakaran anda sendiri.
 • Peranti asas. Parameternya ditentukan oleh pembinaan besar-besaran, serta bahan terpilih.
 • Memasang bingkai. Pada tahap ini, meletakkan komunikasi dan mendirikan dinding.
 • Pemasangan asas untuk bumbung. Apabila merancang loteng, ruang bawah bumbung terlindung sepenuhnya.
 • Menamatkan sauna dengan dapur musim panas.

Berikutan langkah ini, anda boleh membina reka bentuk multi-fungsi yang boleh dipercayai.

Kesimpulan

Seperti yang anda lihat, tidak sukar untuk membina pelbagai struktur di laman web anda. Arbor dengan dapur hozblokom, musim panas atau mandi - setiap bangunan mempunyai kelebihan tersendiri.

Untuk membina pembinaan yang tahan lama, ada baiknya untuk menarik pelan struktur dan menjaga kesesuaian bahan. Ia juga perlu mengambil kira keunikan lokasi bangunan di tapak tersebut.

 • Projek arbors dengan barbeku

 • Pavilion dari paip profil

 • Gazebo dengan perapian

 • Cara membuat kandang ayam untuk ayam-ayam

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

71 + = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map