Bagaimana untuk menghiasi bilik dengan tangan anda sendiri

Bagaimana untuk menghiasi bilik dengan tangan anda sendiri

Untuk mengubah dalaman podnadoevshego untuk memulakan baik pulih tidak perlu. Opsyen belanjawan untuk mengubah keadaan adalah membawa nota segar kepada reka bentuk. Terdapat banyak cara yang berbeza untuk menghiasi bilik tanpa kos bahan yang penting. Idea asal untuk reka bentuk perumahan akan membantu memberi ruang kepada individu.

Tekstil - pembantu yang sangat baik dalam reka bentuk bilik

Cepat memulihkan bahagian dalam bilik akan membantu tekstil. Tirai dan bantal hiasan - atribut kegemaran pereka untuk pembentukan keselesaan di kediaman. Sebagai tambahan kepada elemen utama, alas meja dan tuala wanita aktif digunakan, skema warna yang bergema dengan perabot lembut, langsir atau permaidani.

Tukar tetingkap

Persoalan cara menghias tetingkap sentiasa relevan. Tirai yang betul dipilih boleh mengubah bahagian dalam mana-mana bilik. Tekankan reka bentuk tingkap dengan cara yang berbeza:

 • pilih langsir dengan corak atau cetakan yang tidak biasa;
 • berhenti pada bahan yang baik tanpa perhiasan tambahan;
 • mengambil corak asal (semua jenis lambrequin atau variasi lain yang dipotong);
 • tampil dengan langsir tiruan yang tidak tradisional dan pilihan menarik.
Nasihat! Jika anda ingin menekankan reka bentuk bilik, kain tirai dipilih lebih terang daripada warna dinding untuk 1-2 nada.

Hiaskan tingkap tersebut harus berdasarkan gaya keseluruhan yang berlaku di dalam bilik, penggantian cucuk dialu-alukan.

Kami pilih bantal

Dengan cara yang murah, bagaimana untuk menghiasi bilik dengan tangan anda sendiri adalah pembelian atau pembuatan bantal hiasan. Reka bentuk mereka sebahagian besarnya ditentukan oleh pedalaman keseluruhan. Arah klasik melibatkan menghiasi bahagian lembut dengan bantal bentuk piawai: persegi, segi empat tepat atau bulat. Sarung monokrom adalah sesuai apabila terdapat kawasan aksen lain di dalam bilik (tingkap yang terang atau tikar). Monotoni pedalaman adalah latar belakang yang indah untuk menghias bilik dengan bantal dengan corak ekspresif.

Bahagian dalaman moden akan dihiasi dengan bantal bentuk yang tidak konvensional dalam bentuk teka-teki, platen, huruf atau angka haiwan. Kain untuk selongsong terpilih bergantung kepada keadaan keseluruhan, ia boleh menjadi baldu pelompat dan permaidani atau flax biasa dan kapas. Di samping penampilan yang menarik, adalah wajar untuk dipandu oleh kriteria berikut apabila memilih tekstil:

 • hypoallergenicity;
 • rintangan untuk mencuci;
 • pengekalan bentuk yang baik.

Buih dan sintepon - pengisi optimum untuk bantal hiasan. Gambar berikut jelas menunjukkan kesegaran dalaman ruang kerana hiasan tekstil yang dipilih:

Nuansa phytodesign

Untuk menghias bilik dengan bunga segar adalah aktiviti yang menyeronokkan dan menyeronokkan. Perladangan hijau mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan emosi seseorang, membawa suasana rumah kepada sumber semula jadi.

Nasihat! Agar tidak mengubah bilik ke dalam rumah hijau, sudah cukup untuk menghiasnya dengan 5-6 tumbuhan. Sekiranya bunga kecil, tambahkan bilangan salinan kepada 8-9 keping.

Selain pemilihan langsung tumbuhan, perhatikan pot. Satu ensemble kontena tunggal harmoni menghiasi bahagian dalam bilik, terutamanya jika mereka rapat antara satu sama lain. Apabila meletakkan bunga, berhati-hati dengan keadaan optimum untuk perkembangan mereka: pemasangan photophilic di windowsill, spesies berasingan lebih baik diletakkan dari sinar matahari langsung.

Selain ruang hijau, pedalaman juga boleh dihiasi dengan rak untuk mereka. Pilihannya luas:

 • berdiri palsu yang mahal sesuai di dalam bilik yang luas dengan gaya klasik;
 • ukiran rak kayu melengkapkan dalaman Provencal;
 • kombinasi ringkas kaca dan krom akan menghiasi pedalaman dalam gaya hi-tech dan bidang lain yang minimalis;
 • jika bunga semula jadi digantikan oleh herbarium dan tidak memerlukan penyiraman, rak yang menarik boleh dibuat dari k cornilik yang luas.

Dengan ketiadaan kemahiran untuk menjaga tumbuh-tumbuhan yang hidup, anda boleh menghiasi bilik dengan ikebana. Hanya jangan membeli bunga tiruan yang murah, ini adalah tanda yang jelas tentang rasa tidak enak.

Menghias dinding

Pilihan untuk menghiasi dinding di dalam bilik adalah tidak terhitung. Menggantung satu atau dua lukisan besar atau beberapa kecil adalah penyelesaian yang paling biasa untuk reka bentuk dalaman hiasan. Adalah berfaedah untuk menunjukkan pendekatan yang seimbang apabila memilih subjek dan membingkai subjek lukisan. Bahagian dalam ruang tamu dihiasi dengan semua jenis landskap, gambar haiwan, abstraksi dan pelbagai lukisan modular. Lebih baik menghiasi bilik tidur dengan lukisan yang mempunyai refleksi falsafah yang damai, dinamisme tidak sesuai di sini.

Selain kerja-kerja seni yang ditulis dalam minyak, anda boleh menghiasi bahagian dalam bilik tidur dengan ciptaan anda sendiri, sama ada bordir dengan manik, floss atau gambar kulit. Terdapat pilihan lain, bagaimana untuk menghias bilik dengan sentuhan kreatif.

Foto

Suasana keselesaan rumah di kawasan pedalaman telah berjaya dibentuk oleh gambar keluarga. Imej orang yang rapat boleh diletakkan dalam bingkai di atas meja di tepi katil atau dada laci.

Kenyataan itu! Ketinggian pada paras mata - tempat yang optimum untuk foto di dinding. Jika mereka dibingkai dengan bingkai, jaga keserasian mereka antara satu sama lain dan harmoni dengan objek lain di pedalaman.

Pendekatan moden untuk reka bentuk adalah pelbagai. Ia cukup untuk meletakkan cermin dalam bingkai asal berhampiran foto di dinding, dan memasang vas dimensi dengan bunga di lantai, dan matlamat untuk menghiasi bilik tanpa kos yang berlebihan dicapai.

Seni kolaj

Ia cukup mudah untuk menghiasi pedalaman, menggunakan kolaj di dinding. Ini memerlukan:

 • Sediakan tablet persegi saiz yang sesuai.
 • Cetak pada pencetak warna mana-mana imej yang anda suka dengan tema yang menyentuh.
 • Rawat permukaan tablet dengan lapisan gam nipis.
 • Kunci imej.

Contohnya, jika anda ingin menghiasi bilik dengan panel 75x75 cm, anda perlu 9 gambar 25x25 cm Tetapi dimensi dipilih secara sewenang-wenang, bergantung pada ruang yang ada di dinding. Jika pembaikan bilik itu hanya sekitar sudut, bukan tablet, anda boleh gam imej ke dinding dengan pita bermuka dua.

Terdapat juga prinsip bertentangan untuk menghiasi bahagian dalam bilik dengan imej yang besar:

 • mencari gambar yang menarik dengan resolusi tinggi;
 • dibahagikan kepada bilangan bahagian yang diperlukan (dalam kes kami 20), gambar yang berasingan sepadan dengan saiz kotak untuk CD;
 • setiap imej dicetak secara berasingan;
 • Gambar diletakkan dalam kes, selepas itu ia tetap dalam perintah yang diperlukan untuk dinding dengan pita pelekat dua sisi.

Teknik ini akan membantu menghiasi bahagian dalaman bilik remaja.

Satu lagi cara mudah untuk menghiasi pedalaman ditawarkan pada gambar berikut:

Untuk merangkumi idea bukan standard dalam hidup adalah mudah:

 • cetak imej dengan siluet yang sesuai;
 • Potong bentuk dan pindahkannya ke kertas hitam tebal;
 • tampal siluet di dasar dan letakkannya di dinding dengan cara yang mereka saling berinteraksi.

Peminat geografi akan menyukai idea menghias pedalaman dengan garis besar peta dunia:

Pendekatan Kreatif Lain

Pedalaman individualiti akan dibantu oleh dinding, penampilan yang berbeza dengan ketara dari sampel 20 tahun. Imej yang jelas, warna-warna cerah dan tema-tema besar menjadikannya mudah untuk menghiasi bilik sesuai dengan keadaan yang ada.

Trend yang agak baru dalam reka bentuk dalaman - pelekat vinil pelbagai warna, saiz dan bentuk. Mereka membolehkan anda untuk menghiasi bilik dengan cepat tanpa adanya kemahiran reka bentuk.

Pengembangan visual ruang difasilitasi oleh penggunaan cermin. Ini adalah benar jika perlu menyamakan saiz bilik yang tidak seimbang.

Teknik yang popular, yang menghiasi interior adalah penempatan kupu-kupu di dinding. Makhluk-makhluk berkumpul mengisi bilik dengan rahmat dan kemudahan. The gaggle secara beransur-ansur boleh bergerak dari dinding ke siling. Unsur hiasan yang bergaya boleh dipotong daripada kertas berwarna pada templat atau dicat oleh diri sendiri.

Pin Bahasa Inggeris atau gam gam adalah pilihan tudung yang sesuai, yang membolehkan anda mengeluarkan barang kemas dengan selamat pada bila-bila masa. Cara kedua untuk menghiasi pedalaman adalah untuk menggantung garlands di dalam bilik, di mana rama-rama dihubungkan dengan benang dan berkedut dari sekatan udara sedikit.

Pencahayaan

Pencahayaan buatan mengambil kedudukan utama dalam mencapai matlamat menghias bahagian dalam bilik. Dengan menambahkan candelier tradisional dengan lampu dinding dengan reka bentuk yang sama, anda boleh mencapai hasil luar biasa dalam transformasi pedalaman.

Kenyataan itu! Tujuan bilik secara langsung memberi kesan kepada pilihan lampu: di dalam bilik tidur adalah optimum untuk memasang lampu dengan cahaya hangat, untuk pejabat radiasi sejuk yang membantu menumpukan lebih sesuai.

Bentuk lekapan lampu juga penting. Bahagian dalam bilik tidur akan dihiasi dengan plafond, menyebarkan cahaya, ruang tamu memerlukan pencahayaan yang terang. Lampu spot sepenuhnya dapat menyediakan bilik dengan cahaya buatan atau bekerja seiring dengan lampu tengah. Biasanya persoalan cara menghias bilik dengan bantuan pencahayaan diselesaikan pada peringkat pembaikan, untuk memasang sumber tambahan tanpa kerosakan ke pedalaman adalah bermasalah. Pengecualian mungkin merupakan pengganti biasa model lama candelier atau lampu dinding dengan yang lebih moden.

Piggy bank idea asli untuk ruang tamu dan bilik tidur

Peranan penting dalam mencapai matlamat menghias pedalaman dimainkan oleh aksesori. Wang, patung dan elemen hiasan lain dapat dengan cepat menghidupkan semula bilik. Apabila memilih item, anda harus mematuhi kesederhanaan dan jangan keterlaluan.

Prinsip keserasian dengan gaya umum pedalaman adalah wajib:

 • Pergelangan yang remeh dalam bentuk penyapu-penyukur hanya sesuai di dapur.
 • Keranjang rotan untuk buah-buahan secara harmoni menghiasi pedalaman dalam gaya desa.
 • Bahagian dalam bilik, yang berusia dalam gaya klasik, disarankan untuk menghiasi patung-patung elegan dan pasu asli.
 • Koleksi mainan lembut lebih baik ditunjukkan di dalam bilik kanak-kanak.

Pembentukan suasana yang selesa di pedalaman difasilitasi oleh kehadiran lilin dan lilin yang pelik. Api hidup selalu menjadi simbol rumah. Komposisi yang menarik boleh dibuat dengan menggabungkan kapal kaca yang indah, batu hias, bunga kering dan lilin. Hanya cahaya ia tidak berbaloi.

Bahagian dalam mana-mana bilik akan dihiasi dengan vas dihiasi dengan tangannya sendiri. Baru-baru ini, seni decoupage telah menjadi semakin meluas. Di samping itu, dalam reka bentuk kapal secara aktif menggunakan manik, rhinestones, kerikil kaca. Dengan kemahiran lukisan yang minimum, anda boleh menggunakan pola yang cantik.

Malah beg lama akan menghiasi pedalaman jika ia dihiasi dengan renda, kertas atau kain, seperti yang digambarkan dalam gambar berikut:

Cawangan kering bentuk yang menarik adalah benda lain yang dapat menghiasi bilik. Untuk melakukan ini, anda perlu:

 • mengambil cawangan yang indah dari saiz yang betul;
 • keluarkan kulit sisa dan lap dengan kain kering;
 • Untuk memproses cat akrilik permukaan atau semburan cat;
 • selepas pengeringan, betulkan cawangan dalam periuk dengan claydite;
 • Pada peringkat akhir, snag harus dihiasi dengan keinginan anda.

Dan anda juga boleh menutup meja lama dengan pita berwarna:

Hiasan Bilik Mandi

Terdapat beberapa cara untuk menghiasi bilik mandi dengan tangan anda sendiri:

 • Pilih hiasan yang menarik untuk dinding dan siling, yang akan digabungkan dengan pedalaman yang sama.
 • Menukar lampu: menggantikan lekapan lampu lama dengan yang baru atau ubah suai lokasi mereka.
 • Tirai segar dan permaidani - cara yang ekonomik untuk menghiasi bahagian dalam bilik mandi.
 • Beli atau buat aksesori asal.

Sebagai contoh, kami memberi beberapa pilihan, bagaimana anda boleh menghiasi bilik mandi:

 • Pelekat vinil adalah teknik popular untuk dinding menghias, ketahanan mereka terhadap kelembapan sangat penting untuk bilik mandi.
 • Dengan membuat stensil secara berasingan, corak itu harus digunakan pada dinding atau paip.
 • Hiaskan cermin dengan bingkai individu. Penerimaan mudah seperti ini mengubahsuai ruang dalaman secara berkesan.
 • Menguasai kemahiran decoupage, yang mana anda memerlukan serbet dengan imej yang terang. Selepas menggambar gambar pada jubin atau paip, ia diperlakukan dengan gam telus, dan kemudian diwarnakan dalam dua lapisan. Imej berwarna boleh menghiasi setiap bilik mandi dalaman yang kusam.

Ciri-ciri pendaftaran bilik kanak-kanak

Hiaskan bahagian dalam bilik kanak-kanak boleh dengan cara yang berbeza: menggunakan teknik-teknik yang dicadangkan untuk ruang tamu dan bilik tidur, atau dapatkan cara yang istimewa.

Pilihan-pilihan apa yang mungkin:

 • Pelekat vinil terang atau corak dicetak pada dinding dengan stensil.
 • Mat lantai lucu, dibuat daripada sampel bahan.
 • Mewujudkan suasana perayaan dan cepat menghiasi pedalaman akan membantu bola helium, dalam jumlah yang banyak terletak di bawah siling bilik kanak-kanak.

Bilik remaja akan dihiasi dengan tulisan yang dibuat dengan benang. Untuk kawasan asal yang anda perlukan:

 • Tablet kayu, ditutupi dengan kain, kuku kecil, benang berwarna yang kuat dan tukul.
 • Dengan pensil, imej mudah dipaparkan, di sepanjang kontur yang kuku dipandu.
 • Bentuk topografi diletakkan pada kuku dengan urutan sewenang-wenangnya.

Hasil kerja dapat dilihat pada gambar berikut:

Seperti yang anda dapat lihat, terdapat banyak cara untuk menghiasi pedalaman. Perkara utama adalah untuk menunjukkan imaginasi dan melibatkan kecenderungan kreatif seluruh keluarga.

 • Langsir di tingkap di loteng

 • Menggabungkan kertas dinding

 • Wallpaper untuk lukisan di kawasan pedalaman

 • Kertas dinding untuk bata di pedalaman

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map