Papan belakang "Velvet"

Papan belakang “Velvet”

Larch dianggap sebagai bahan terbaik sebagai penghiasan. Ia menyerupai ciri-ciri oak, yang sama kuat, padat, tahan lama dan tahan terhadap semua jenis kesan. Tidak hairanlah ia digunakan sebagai papan teres, kerana struktur ini tertakluk kepada pengaruh cuaca, faktor manusia dan lain-lain yang berterusan. Pada masa kini, kayu diproses dengan pelbagai cara. Terutama untuk teres dan beranda, papan digunakan, profil yang ditutup dengan hem kecil.

Terima kasih kepada ini, kasut tidak akan tergelincir dalam cuaca hujan. Profil ini mempunyai nama papan teras "Velvet". Dalam orang biasa ia dipanggil "anti-slip". Mari kita ketahui secara terperinci ciri-ciri dan ciri-ciri bahan ini, bahan mentah yang biasanya larch.

Teres, sebagai elemen seni bina

Reka bentuk landskap yang betul di sebuah rumah persendirian bukan sahaja termasuk katil bunga, rumput, gazebo atau taman, tetapi juga teres atau beranda yang selesa. Ia akan memberikan pemandangan lengkap, dan anda akan mendapat tempat yang mudah di mana anda boleh menghabiskan waktu malam dengan saudara-mara anda, makan malam, daging goreng, dan sebagainya.

Dan titik utama dalam mewujudkan teres seperti itu adalah bahan berkualiti yang akan menanggung beban, berjalan lancar dan pengaruh atmosfera. Ini termasuk:

 • hujan;
 • perbezaan suhu;
 • angin;
 • pengaruh sinaran UV;
 • suhu rendah pada musim sejuk.

Dan dalam semua kes lantai di atas teres terbuat dari kayu. Adalah jelas bahawa papak simen, batu atau bitumen di sini tidak sesuai. Pokoknya bukan sahaja indah di luar, tetapi juga mesra alam, ia tidak akan membakar kakimu apabila matahari kuat. Dan jika sebelum papan untuk teres telah lama, lantai yang dilakukan hari ini, boleh bertahan selama bertahun-tahun. Larch adalah contoh.

Papan teres yang terbuat dari larch "Velvet" memenangi hati ramai pemilik teres terbuka. Mengapa? Mari kita ketahui.

Ciri larch

Larch adalah spesies pokok konifer yang tidak kehilangan popularitinya. Di atas buas larch berdiri St Petersburg dan Venice. Dan ini sudah banyak kata. Perlu diperhatikan bahawa larch menentang kulat, lemah reput, tidak melengkung dan ia tidak dimanjakan oleh serangga. Terima kasih kepada faktor-faktor ini menghiasi larch untuk teres telah menjadi salah satu yang terbaik. Dan berkat "Velvet" jenis a, bahan tidak tergelincir, dan kelembapan tidak terkumpul di permukaan, mengalir di sepanjang alur. Mengapa "Velvet"? Lihat foto papan teres yang sama. Secara kebetulan ia menyerupai kain korduroi. Oleh itu, nama ini.

Harus diingat bahawa larch mempunyai sifat yang menakjubkan - kestabilan suhu. Dan ini bermakna ia tidak takut perubahan suhu, dari -50 hingga +50 ℃. Bahan tidak akan retak, dan serpihan, berdiri tanpa alas kaki di papan corduroy, anda tidak mengambil. Dan terima kasih kepada phytoncids, yang menonjol oleh papan, udara dipenuhi dengan bau yang hampir tidak dapat dilihat, yang mempunyai kesan yang bermanfaat kepada anda.

Ciri-ciri larva corduroy

Pertama sekali, mari kita melihat dimensi produk. Papan boleh mempunyai seksyen 20, 27, 32 dan 45 mm. Bagi lebar, ia berada dalam lingkungan 90-140 mm. Walau bagaimanapun, saiz standard atau berjalan dianggap 140x127 mm.

Jika kita bercakap mengenai panjang papan korduroi, maka ia sangat berbeza. Terdapat papan 1.65 m panjang, dan terdapat 4 m. Segala-galanya bergantung kepada keperluan pelanggan. Selang dalam saiz adalah 0.5 m. Harga untuk papan untuk teres ditentukan dari bahagian, jumlah kelembapan, gred dan lebar.

Dengan piawaian, adalah mungkin untuk membezakan 4 jenis papan dari larch. Setiap gred dicirikan oleh keadaan permukaan papan dari bahagian depan. Bagi ciri-ciri fizikal jenis, mereka tidak berbeza.

Kelas korduroy tertinggi adalah kelas "Extra". Ini bermakna bahawa di bahagian depan tiada knot, bintik-bintik resin, band biru dan berbentuk jantung. Semua papan adalah seperti memetik, walaupun calar dan retak kecil boleh. Tetapi bahagian belakang tidak dikawal.

Perhatikan! Kos papan sedemikian boleh mengejutkan anda. Memfokuskan pada saiz, 1 m2 papan akan mempunyai harga harga 29-34 y. e.

Tetapi senarai dan ciri-ciri jenis lain:

 1. Pelbagai "C". Salah satu yang paling murah. Mungkin terdapat kerosakan mekanikal (2 buah setiap 1 m - ini adalah norma). Tidak akan melakukan tanpa lubang dari knot (1 keping setiap 1 m). Kecacatan permukaan lain tidak dikawal, jadi jangan terkejut jika bahan tersebut akan memilikinya. Semuanya ditentukan oleh harga, yang mencapai 11-14 tahun. e. setiap 1 m2.
 2. Gred "B". Pilihannya lebih baik. Di sini, noda, berserabut, jalur resin dan lubang dari knot tidak lagi diterima. Bagi kecacatan mekanikal, hanya 1 keping dibenarkan setiap meter. Dalam kuantiti terhad, papan larch akan mempunyai retakan, teras dan knot. Setiap 1 m2 anda perlu membayar 16 hingga 19 tahun. e.
 3. Gred "A". Biru tidak hadir, seperti jalur teras, lubang dari knot, bintik-bintik resin, jalur dan kawasan yang tidak terkandung. Dalam had soket damar biasa, retak kecil dan calar. Kos adalah dari 20 hingga 29 USD. e.

Papan "baldu" mempunyai kelebihan berbanding kelicinan. Lagipun, disebabkan keruntuhannya, ia akan menjadi lebih sukar untuk tergelincir, dan air hujan tidak akan terkumpul di permukaan. Terima kasih kepada pokok ini tidak akan rosak, dan anda tidak akan masuk ke dalam genangan.

Kesimpulannya

Jika anda berfikir tentang apa bahan untuk membuat teres anda, pastikan bahawa larch adalah pilihan yang ideal. Namun, jika anda tidak mampu, kemudian gunakan bahan lain. Hanya di sini dalam keutamaan harus menjadi profil korduroi, yang lebih baik mentolerir pengaruh atmosfera dan lebih mudah untuk pemiliknya.

 • Papan Deck

 • Papan komposit kayu-polimer

 • Meletakkan papan teres dari larch

 • Papan terracotta lancar

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 12 = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map