Glazen badkamer wastafel

Glazen badkamer wastafel

Glazen wastafels voor de badkamer zijn relatief recentelijk gebruikt. En ze wonnen vrijwel onmiddellijk populariteit bij consumenten. De glazen gootsteen voor de badkamer verschilt van de faience en andere analogen in zijn stijlvolle uiterlijk.

Het is gemakkelijk schoon te maken, omdat het de effecten van alkaliën en andere chemicaliën verdraagt.

voordelen

Bij het vervaardigen van glazen gootstenen voor de badkamer wordt een speciaal type gehard materiaal gebruikt, dat de weerstand van wastafels aan externe invloeden verhoogt. Ze verschillen in uiterlijk, configuratie en installatiefuncties.

In vergelijking met andere wastafels heeft glas verschillende voordelen:

 1. Aantrekkelijk uiterlijk. Glazen wasbakken accentueren zichzelf en vormen een aanvulling en verbetering van het interieur van de badkamer.
 2. Hoge sterkte. Gehard glas behoudt zijn initiële eigenschappen voor vele jaren continu gebruik.
 3. Weerstand tegen temperatuurveranderingen en blootstelling aan agressieve media. Glasschillen verslechteren niet van contact met de meeste reinigingsmiddelen.
 4. Security. Tijdens het productieproces worden de randen van de schaal grondig geslepen. En dankzij de dikke muren is ze in staat een sterke slag te weerstaan.
 5. Vastzitten. Dankzij de speciale technologie van het solderen van afzonderlijke componenten, laten de verbindingen van de constructie geen water door.
 6. Bestand tegen vuil. Het oppervlak van het glas is vrij van microscopische poriën, waarin zich een diverse coating ophoopt.
 7. Veelzijdigheid. Glazen putten worden goed gecombineerd met verschillende stilistische oplossingen die in het interieur worden toegepast.
 8. Verschillende vormen en kleuren.
Aandacht alstublieft! Gebruik geen grove poeders of metalen borstels voor het reinigen van glasstructuren. Hierdoor worden krassen gegenereerd op het oppervlak van de wastafel, die niet kunnen worden verwijderd.

Glasproducten zijn in goede harmonie met het interieur van zowel grote als kleine ruimtes. Ze kunnen op speciale sokkels, hangende en andere structuren worden geplaatst.

tekortkomingen

Glas, net als andere materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van sanitair, moet regelmatig worden gereinigd. Het is echter dit type wasbak dat hogere eisen stelt aan het reinigen. Stromingen en vervuiling op het glasoppervlak springen direct in het oog.

Tip! Om ervoor te zorgen dat de wastafel er aantrekkelijk uitziet, wordt aangeraden om de wastafel minstens twee keer per week schoon te maken met speciaal gereedschap.

Glazen putten stellen ook bepaalde eisen aan het ontwerp van waterleidingen. Dergelijke wastafels kunnen, in tegenstelling tot faience en andere producten, het sanitair niet verbergen. Daarom is het voor het installeren van glasstructuren noodzakelijk om de pijpen qua uiterlijk te vervangen door aantrekkelijkere.

Een van de nadelen van deze wastafels is de hoge prijs.

types

Er zijn 4 soorten glasconstructies op de markt, verschillend in vorm en installatiekenmerken:

 • bijlagen;
 • overhead;
 • schelpen op het voetstuk;
 • hoek.

gemonteerd (cantilever) putten worden vaker in kleine ruimtes geïnstalleerd. Wastafels zijn op een speciaal chroomontwerp gemonteerd, waardoor de ruimte eronder vrij blijft. Deze oplossing vergroot visueel de grootte van de badkamer.

boven het hoofd Het ontwerp biedt u ook de mogelijkheid om de binnenruimte van de kamer te sparen. Ze zijn gemonteerd op standaards of sokkels, waar u huishoudelijke chemicaliën en andere items kunt bewaren. Curbstones, zoals wastafels, zijn vaak gemaakt van glas.

Schelpen, gemonteerd op speciale steunen, worden gebruikt in ruimtes met origineel designinterieur. Vergelijkbare ontwerpen verschillen onderling op de structurele kenmerken van de basis. De laatste zijn van de volgende types:

 • "Tulp", waarmee u waterleidingen kunt verbergen;
 • werkblad;
 • plank met een verplaatste standaard;
 • tafelblad op poten.

Steunen zijn gemaakt van glas, metaal, hout en andere materialen.

Hoekschalen verschillen niet van hangende of uitkragingen, behalve dat ze kunnen worden geplaatst op plaatsen waar twee muren samenkomen. Deze wastafels worden geïnstalleerd in kleine ruimtes, waardoor de binnenruimte visueel wordt vergroot.

Naast dit soort schelpen zijn er zogenaamde kommen. Ze verschillen in hun oorspronkelijke complexe vorm. "Jeu de boules" worden gebruikt in grote badkamers.

Selectieregels

Wanneer u van plan bent om een ​​glazen wasbak voor een huis te kopen, moet u op enkele belangrijke nuances letten:

 1. Kenmerken van de installatie. Als deze parameter niet in aanmerking wordt genomen, kan het na aanschaf van de wastafel nodig zijn de waterleidingen te vervangen.
 2. Dimensies. In kleine baden wordt het niet aanbevolen om grote putten te installeren en omgekeerd.
 3. Aanwezigheid van een overloopgat. Dit element is te vinden in bijna alle shells. Hij sluit de mogelijkheid uit om de kamer te laten overstromen.
Aandacht alstublieft! Niet alle verkopers voldoen aan de vereisten voor het transport van glasconstructies. Daarom moet het bij aankoop van een schaal van alle kanten worden geïnspecteerd op zoek naar krassen en spaanders.

Anders hangt de keuze van wastafels af van de smaakvoorkeuren van de consument.

Populaire merken

De lijst met populaire fabrikanten van glasschalen omvat voornamelijk Chinese merken. De bekendste is de productie van bedrijven Ledeme en Frap.

De eerste fabrikant produceert een breed scala aan glasproducten met verschillende vormen en kleuren op de markt. Ledeme biedt klanten ook complete pakketten, inclusief kasten, planken en andere onderdelen die nodig zijn voor de badkamer.

De populariteit van het merk Frap wordt verklaard door het feit dat de fabrikant elegante en hoogwaardige producten aanbiedt tegen relatief lage prijzen. Om de schalen van dit bedrijf te installeren, volstaat het om een ​​aantal noodzakelijke gereedschappen bij de hand te hebben en de bijgevoegde instructies te volgen.

Onder de dure glazen schelpen moeten producten van het bedrijf Kohler worden toegewezen. De Amerikaanse fabrikant bewaakt de kwaliteit van het product zorgvuldig. Bij de productie van wastafels gebruiken de specialisten van Kohler tamelijk complexe technologieën die het uiterlijk van defecte structuren uitsluiten. Ontwerpers van het merk in het ontwikkelen van het uiterlijk van de shell wenden zich tot de prestaties van sieraden meesters.

Originele wastafels worden aangeboden door Europese bedrijven Regia, Glass Design, ELITE, Vigo en anderen.

Kenmerken van zorg

Glasschillen moeten elke week worden schoongemaakt. In dit geval zullen ze hun originele glans vele jaren behouden. Teneinde het oppervlak van het glas niet te bederven, is het noodzakelijk om zachte sponzen te gebruiken en middelen die geen grote fracties bevatten om de wasbak te reinigen. Na het reinigen, wordt het aanbevolen om het af te vegen met een droge doek.

Aandacht alstublieft! Als tijdens het gebruik krassen op de spoelbak verschijnen, kunnen deze worden verborgen door een voetstuk of voetstuk onder de gootsteen te plaatsen.

Glasschillen mogen niet aan de muur grenzen. Ze moeten op een bepaalde afstand worden geplaatst, wat de toekomstige zorg voor het product zal vergemakkelijken.

 • Begroting reparatie van de badkamer met hun eigen handen

 • Hoekgootsteen met een stoeprand in de badkamer

 • Waterdichting van badkamer

 • Hoe de voeg tussen tegels in de badkamer te vervangen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map