Poorten van hout

Poorten van hout

Alle privé-eigendommen, of het nu een cottage of cottage is, moeten worden beschermd. Voor deze doeleinden is een goede houten omheining geweldig. Maar wat voor soort hek kost het zonder een poort? De beste ingang voor een dergelijk hek is de houten poort. Een door u zelf vervaardigd product, siert zelfs de meest eenvoudige afrastering.

Voordelen van houten poorten

Voor de poort kan bijna elk type hout worden gebruikt. Maar de levensduur van verschillende houtsoorten is niet heel anders. Veel goedkope rassen zijn zeer duurzaam en dienen meer dan een jaar als poort.

Optimale keuze voor een soortgelijk product is lariks. Naaldrotsen zijn erg sterk, ze worden al vele eeuwen in de bouw gebruikt en versterken hun positie op dit gebied alleen maar. Larikshout is bestand tegen rot en vocht.

Ondanks de lage kosten en het esthetische uiterlijk, heeft hout een aantal belangrijke nadelen:

 • lage sterkte;
 • korte levensduur - vanaf 5 jaar;
 • lage weerstand tegen branden.
Belangrijk! Om de prestaties van hout te verbeteren, kunt u een verscheidenheid aan technieken gebruiken, zoals: een combinatie van hout en metaal, behandeling met vlamvertragers enzovoort.

Vaak om de sterkte van de poort te vergroten, is hun frame gemaakt van metaal. Dit verbetert niet alleen de prestaties van hout, maar geeft de poort ook een unieke uitstraling.

tekening

Voordat u begint met het markeren van het materiaal voor de poort, moet u de plaats voor hun installatie meten. Zelfs kleine verschillen in grootte kunnen beladen zijn met gebreken in het werk van het wicket. Daarom moeten alle defecten in het hek worden geëlimineerd voordat de poort wordt geïnstalleerd.

Let op! Vergeet bij het ontwerpen van het hek niet de afstand tussen de deuren en de grond te laten. Dit is noodzakelijk voor het gemak van het bedienen van de poort.

Na het meten van de opening, moet u de totale breedte van de poort en de breedte van elk afzonderlijk blad berekenen. Het is het beste om een ​​tekening of tekening te maken. Hiermee kunt u rekening houden met alle kenmerken van het hek en een houten scharnierende poort zonder fouten installeren.

De breedte van de toekomstige poort hangt grotendeels af van de volgende factoren:

 • Beschikbaarheid en merk van de machine. Hoe groter de auto - hoe breder de poort. Als de garage of het parkeerterrein voor auto's zich binnen de site bevindt, moet het hek een voorraad van 50-100 cm hebben voor manoeuvres tijdens het inchecken en parkeren.
 • Gebouw en tuin. Als uw perceel een tuin heeft en het actief wordt gebruikt, dan zal de brede poort erg handig zijn. Voor de import van meststoffen, zaailingen of grond worden grote auto's gebruikt. Hetzelfde geldt voor de invoer van bouwmaterialen en machines.
 • Afstand van het hek tot de weg. Wanneer u een poort bouwt, moet u rekening houden met de afstand tot de weg - als deze groot is, dan kan de grootte van de deuren onbeperkt zijn. Anders kan de poort in de zwaaiende toestand de doorgang van het voertuig storen.

Als u niet weet welke structuur voor uw site nodig is, gebruik dan de standaardafmetingen (3-4 meter).

Voorbereiding en berekening van materiaal

Bij het berekenen van de hoogte van de poort is het de moeite waard om af te stoten vanaf de waarde van 120 cm .De maat wordt als minimaal beschouwd. Het kan variëren afhankelijk van de hoogte van het hek en andere omstandigheden. Naast de deuren hebben de poorten ondersteuning nodig. Hun hoogte moet groter zijn dan de poorthoogte met minstens 1 meter. Dit verschil wordt ondergedompeld in de grond voor structurele stabiliteit.

Voor de constructie zijn vierkante staven nodig met een doorsnede van 4 cm, die dienen als frame voor toekomstige poorten. Voor dit doel kun je metaal gebruiken, maar dan heb je een boor nodig om gaten te maken. Het beste materiaal voor de poortsteunen is eiken - het is een van de sterkste en vochtbestendige rotsen.

Voor de behuizing van het frame van de poort wordt een hek met een doorsnede van 3 tot 5 cm gebruikt. Naast hout hebt u nodig:

 • Espagnolet of slot (voor wicket, indien aanwezig);
 • scharnieren voor het slot;
 • luifels (het aantal hangt af van het ontwerp);
 • schroeven of spijkers.

De poort vergrendelen is optioneel - maar dit verhoogt de veiligheid van de site. Voor het zagen van het materiaal is een elektrische decoupeerzaag vereist. Daarnaast zijn de volgende hulpmiddelen nodig om de poort te bouwen:

 • boor;
 • schroot;
 • boormachine en schroevendraaier;
 • schaafmachine;
 • niveau en meetlint.

De meeste gereedschappen zijn voor bijna iedereen in het huis te vinden. Ontbrekende elementen kunnen eenvoudig worden gehuurd, dit bespaart veel op de constructie van de poort.

Installatie van steunen

Alvorens de poortsteunen te installeren, is het noodzakelijk om de grond op de werklocatie voor te bereiden. Gebruik hiervoor een schop, hark en ander tuingereedschap. De grond wordt gegraven tot een diepte van 20 cm, afhankelijk van de grond. Tijdens de installatie van de poortsteunen moeten grote stenen en wortelstokken van planten worden verwijderd. Vervolgens wordt de grond genivelleerd met harken. Bij de polen worden pinnen geïnstalleerd - pinnen, waartussen de draad wordt gespannen.

Als u steunen voor houten poorten installeert, moet deze vóór het graven worden geïmpregneerd met antiseptica. Het gedeelte dat in de grond is ondergedompeld, wordt behandeld met mastik of harsen. Dit beschermt het hout tegen rot en vocht.

Voor pijpers die putten graven vanaf 1 meter, wordt de diepte als het minimum beschouwd voor lang gebruik. Op de bodem van de gaten giet zand, een laag van 10 cm, dan morsen met water en stamper. Wanneer het water licht geabsorbeerd is, dompel dan de pilaren onder. Ze moeten samenvallen met een hoogte van maximaal 5 mm. De markering van de steunen wordt gecontroleerd door het waterniveau en de gespannen draad. De verticale positie van de polen wordt gecontroleerd met behulp van een schietlood.

Wanneer de palen zich in de pits bevinden, wordt steenslag van 25 cm dik erin gestort. Een betonoplossing (1 deel cement op 2 delen zand) wordt over het puin gestort.

Het is ongemakkelijk om de installatie van steunen op één persoon uit te voeren. Werken geeft je geen ongemak - schakel de hulp in van een vriend of huur een medewerker in. Zelfs om de steunen tijdens het gieten van cement te ondersteunen, is andermans hulp nodig.

Belangrijk! Als u een zeer massieve poort gebruikt met metalen delen van de constructie, is het beter om beton of baksteen te gebruiken als steun. Dergelijke palen staan ​​veel langer dan houten palen.

Nadat de oplossing is opgedroogd, is het mogelijk om door te gaan met de installatie van de flappen. Als u niet zeker bent van de sterkte van beton - wacht nog een paar dagen. Anders zullen de steunen het gewicht van de deuren niet ondersteunen en zal het beton barsten.

Om poorten en steunen aan het fort te verlenen, is een steunbalk van bovenaf bevestigd. Het dient als een rand van structurele stijfheid en vermindert de belasting van de flappen naar de steunen.

Het frame van de poort

Maken. frame moet worden gemarkeerd en gezaagd hout afhankelijk van de grootte van de opening. De resulterende staven worden op een vlak oppervlak in de vorm van een rechthoek uitgelegd. De vlakheid van de gezichten wordt gecontroleerd door het niveau

Let op! Het frame van de poort kan gemaakt zijn van een metalen of stalen buis. Maar dit vereist een lasmachine.

Als u niet weet welke maten en materialen u moet gebruiken voor poorten en ondersteuningen - bekijk de videobeoordeling van het product dat u zelf hebt gemaakt:

Maak in de hoeken van de staven gaten met een boor en maak ze vast met nagels, spijkers of zelftappende schroeven. Voor extra sterkte in de hoeken en in het midden van het frame zijn er stalen hoeken en dwarsbalken. Op het contactpunt, op de hoeken, worden de staven gesneden op 45 graden. Op de hoeken worden dwarsbalken geplaatst en bevestigd met schroeven.

Korpusbekleding

De meest creatieve fase van het maken van een poort is de huid. Het kan solide of met tralies worden gemaakt - het hangt allemaal af van je verbeelding. Het meest praktische wordt beschouwd als een monolithische bevestiging. Maar als u het ontwerp wilt vereenvoudigen en materiaal wilt besparen, kunt u kleine gaten maken tussen de afrastering.

Let op! Als u de rails op een afstand van elkaar bevestigt, gebruikt u de sjabloon. Voor dit doel is een ander bord of een kleine balk geschikt.

Aan het frame zijn de lamellen vastgeschroefd zodat ze over de randen van de toekomstige flappen van 15-20 cm kijken.Als alle elementen zijn bevestigd, kunt u alle racks op één niveau brengen.

Montage van folders

De laatste fase is de bevestiging van de flappen aan de steunen. Gebruik hiervoor de voltooide loops. De ene kant wordt aangebracht op de steunkolom, de andere op de sjerp. De details zijn geschroefd met schroeven met schroefdraad. De locatie van bevestigingslussen is van te voren beter aangegeven, dit moet hetzelfde zijn op beide folders. Om de onderdompelingstijd van de zelftappende schroef te verkorten, maakt u kleine gaatjes met een boor in de bevestigingspunten.

Volgens deze gedetailleerde instructies kunt u de draaipoorten eenvoudig met uw eigen handen maken en bevestigen. Na installatie kan het afgewerkte product worden bedekt met beits, verf of vernis.

 • Betonnen hekken + foto

 • Wat en hoe de poort te schilderen

 • Houten hek met eigen handen

 • Omheining gemaakt van bakstenen en proflista

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map