Prieel van boomstammen met eigen handen

Prieel van boomstammen met eigen handen

Paviljoens van boomstammen kunnen in verschillende stijlen worden gedecoreerd, waarbij rekening wordt gehouden met het ontwerp van de rest van het pand en met de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van de site. Laten we verschillende varianten van arbours analyseren, we zullen hun onderscheidende kenmerken toewijzen.

Aziatische stijl

Het komt overeen met dergelijke tuinhuizen, die zijn gemaakt in de Chinese en Japanse binnenrichting. Tussen de stijl is er een significante gelijkenis, daarom verwarren sommige eigenaren van landelijke locaties, die geen ervaring hebben met interieurkunst, hen met elkaar. De reden voor deze gelijkenis is dat er in de Japanse architectuur nogal wat elementen zijn geleend van Chinese mode.

Tip! Bij het bouwen van een Chinees prieel, moet speciale aandacht worden besteed aan het dak. Het wordt beschouwd als het visitekaartje van deze binnenrichting, waardoor het zomerhuis herkenbaar is.

Bijvoorbeeld, de vorm van het dak kan worden gekozen in de vorm van vier of zes vlakken, maak er twee lagen voor. Als een verplicht element voor een dergelijke constructie, laten we de gebogen randen op het gecreëerde dak selecteren.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat met de klassieke decoratie het gebouw is versierd met afbeeldingen van feeëndraken, evenals decoratieve lantaarns, aangevuld met rode borstels.

Japanse architectuur

Ondanks de gelijkenis met de Chinese architectuur, is er in deze innerlijke richting en zijn onderscheidende kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld verschillen in het ontwerp van het gebouw. Japanse cultuur neemt terughoudendheid, rechte lijnen, zachte kleuren, gladde oppervlakken. Bouw dergelijke paviljoens van boomstammen (zie foto) en verf in bruine, zwarte of donkere kersenkleur.

Aandacht alstublieft! Japanse stijl omvat een minimum aantal decoratieve elementen.

U kunt bijvoorbeeld linnen gladde gordijnen als decoratief element gebruiken en meubels uit donker hout selecteren door zachte kussens op de bank te spreiden, vergelijkbaar in kleur met gordijnen.

Het originele prieel van boomstammen met je eigen handen, Japanse en Chinese varianten, handige tips voor beginners, je vindt dit alles in het videofragment

Russische en Oekraïense ontwerpstijl

Zulke opties voor het ontwerpen van zomerveranda's vinden hun oorsprong in de 18e en 17e eeuw. Ze lijken op de manier die typerend was voor de boeren in die tijd.

De uitdrukking "Oekraïense stijl" wordt door ontwerpers beschouwd als een versie van een wit huis met een rieten dak, en ernaast bevindt zich een lanpaal met potten en kruiken erop. Professionals die in de "Oekraïense stijl" werken, proberen deze heldere en onderscheidende kenmerken van de binnenrichting te gebruiken voor het versieren van de priëlen.

Tip! Om de maximale gelijkenis met de Oekraïense stijl te creëren, is het dak van het prieel bedekt met stro. Kraampjes maken een half blok en tonen de primitiviteit van volksarchitectuur.

Zeker, nu zijn er enkele aanvullende details in deze innerlijke richting verschenen. Bijvoorbeeld, in plaats van zware houtblokken, worden tegenwoordig plankplaten gekozen, wat de taak van bouwers en ontwerpers aanzienlijk vereenvoudigt, naast dat de constructie zelf lichter en luchtiger wordt.

Aandacht alstublieft! De Oekraïense trend omvat het "rond spelen" van details. U kunt bijvoorbeeld een barbecue of een barbecue styliseren met een Oekraïense kachel, een echte lelhek om het prieel maken en deze versieren met verschillende decorelementen.

Russische zomerpergola's

Dit gebied bevat verschillende varianten van zomergebouwen. De rustieke stijl veronderstelt de maximale gelijkenis van de zomerveranda met een boerenhut. Laten we de karakteristieke eigenschappen ervan even later beschouwen, eerst zullen we het boyar-ontwerp selecteren, dat met een verscheidenheid aan mooie en complexe gravures te maken heeft.

Voor de productie van dergelijke priëlen wordt een "ronde" boom of een vierkante staaf geselecteerd. Opengewerkte gravure wordt gebruikt om hekken en pilaren te versieren.

Bovendien is de boyar-stijl passend en gesneden mooie kolommen, evenals decoratieve gaten gemaakt onder het dak. Bij het versieren van de binnenruimte van de kamer, raden professionals aan elementen van decor te kiezen, vergelijkbaar met de Oekraïense richting.

Tip! In de jongensveranda in plaats van de haard, kun je een imitatie van een echte Russische oven maken.

Meubelen is beter om uit planken te kiezen, het toevoegen van het beeld van een oude samovar, mooi aardewerk, ijzer.

Rustiek ontwerp

Het is een soort van rustieke richting voor het interieurontwerp. Als de Provence is ontstaan ​​in Frankrijk, het land is verschenen in Amerika, dan heeft de rustieke stijl geen bepaald 'thuisland', het is een collectief beeld van een landelijke manier van leven.

De Provençaalse richting houdt geen gebruik van felle kleuren in, ze moeten bleek zijn, alsof ze verbrand zijn onder de brandende stralen van een felle zomerzon.

Tip! Voor de Provence, als overheersende kleur, kiezen interieurprofessionals voor wit.

Bij het kiezen van meubels voor de Provence wordt de voorkeur gegeven aan lichte rieten meubels gemaakt van natuurlijke rotan of aan producten die kunstsmeedwerk gebruiken, waarbij alle elementen in het wit worden geschilderd.

Bij het kiezen van textiel voor de Provence, raden interieurdeskundigen aan om prachtige stoffen te kiezen met een kleine bloemenprint. Bijvoorbeeld, in de Provence passende linnen gordijnen, zachte kussens voor meubels, tafelkleed. Desgewenst kunt u ook decoreren met bloempotten met bloemetjes erin en krullende bloemen erin leggen.

conclusie

Welke stijl u ook kiest om uw zomerveranda te ontwerpen, probeer rekening te houden met alle onderscheidende details van de gekozen stijl. Bijvoorbeeld, voor de Provence worden natuurlijkheid en natuurlijkheid gewaardeerd en in Chinese paviljoens proberen ze een luxe omgeving te creëren. Elke interne richting kan worden "verdund" door verschillende ontwerpstijlen tegelijkertijd te mengen

  • Prieel van pallets uit de handen

  • Hoe een kelder onder een schuur te bouwen

  • Hoe een prieel in het land te bouwen

  • Gazebo in oosterse stijl

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

80 − = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map