Schuifdeurmechanisme

Schuifdeurmechanisme

Elk mechanisme van schuifdeuren heeft een bepaald apparaat en bedieningsfuncties. Met de ontwerpkenmerken van dergelijke onderdelen moet allereerst rekening worden gehouden. Het is ook de moeite waard om de voor- en nadelen van verschillende mechanismen te bekijken. Vóór dit is het de moeite waard om ze te vergelijken.

Soorten mechanismen

Er zijn veel uitvoeringen van binnen- en buitendeuren, die op basis van het openingsbeginsel van elkaar verschillen. Ze kunnen uit elkaar bewegen, openzwaaien of opvouwen. Het populairst zijn schommelingsstructuren. Ze verschenen veel eerder dan andere modellen en hebben ook een eenvoudig ontwerp. De installatie van dergelijke deuren is niet tijdrovend en het kan vrij snel in de deuropening worden bevestigd.

Het ontwerp van draaideuren heeft echter een ernstig nadeel: ze kunnen alleen in een bepaalde richting bewegen. Dergelijke constructies nemen veel ruimte in beslag. Om deze reden installeren moderne huizen en appartementen steeds vaker schuifmodellen.

Vouwproducten zijn niet erg populair. Ze worden vrij zelden thuis geïnstalleerd en het werkingsprincipe is gebaseerd op het vouwen van een doek dat uit meerdere panelen bestaat. Elementen van dergelijke deuren zijn met elkaar verbonden door middel van veren en lussen. De glijdende modellen zijn zodanig gemonteerd dat de beweging van het blad wordt uitgevoerd op speciale geleiders.

Constructie van glijdende modellen

Een set mechanismen, waarvan de schuifdeuren bestaan, bevat veel belangrijke onderdelen die nodig zijn voor de montage. De standaardlijst bevat:

  • deurpanelen;
  • cassette - het is een soort etui voor een schuifdeur;
  • de doos;
  • elementen van accessoires;
  • begeleiden.

Dergelijke elementen zijn opgenomen in het ontwerp van elk type schuifdeur. Deze set is het noodzakelijke minimum.

Deurpanelen en dozen

Het aantal panelen dat een glijdende structuur kan hebben is 1-8. Het deurpaneel is gemaakt van elk materiaal. Ook kunnen dergelijke producten verschillende vormen hebben. Er zijn echter bepaalde uitzonderingen. Glijdende producten kunnen bijvoorbeeld niet worden gebogen.

De doos heeft een U-vormige vorm en is eenvoudig te plaatsen in de opening. Na installatie worden deurpanelen geplaatst. Een doos wordt geïnstalleerd met behulp van standaardhulpmiddelen. Zelftappende of klevende materialen zijn ook vereist voor het werk.

Het spoorwegmechanisme

Een dergelijk element is het deel waarmee het deurblad beweegt. Dat is de reden waarom de installatie bijzonder voorzichtig is. Om een ​​bepaalde bewegingsperiode van het deurblad te beperken, is het noodzakelijk om de begrenzers te monteren. Een van hen wordt van bovenaf geïnstalleerd en de andere van onderaf.

Het aantal rollen dat zorgt voor de beweging van de deur moet worden gekozen rekening houdend met het gewicht van de baan. Hoe meer het is, hoe meer er het aantal video's moet zijn.

Het railmechanisme is een nogal ingewikkeld mechanisme. Zijn keuze moet zo verantwoordelijk mogelijk worden benaderd. Het is beter om rollen voor binnendeuren te kopen, compleet met panelen.

bevindingen

Naar deze klasse van details wordt vaak verwezen als handgrepen. In het geval van schuifmechanismen moeten de handgrepen echter een bepaalde vorm hebben, waardoor het uitsteeksel van de handgreep tot een minimum wordt beperkt. Dergelijke ontwerpen bieden geheimhouding van de deur wanneer deze wordt geopend. Het komt bijna helemaal in de muur.

Een standaard set schuifdeuren bevat al verschillende handgrepen. Als u dat wilt, kunt u het echter zelf installeren. Het moet niet alleen worden geselecteerd in overeenstemming met het type deur, maar ook rekening houdend met het ontwerp.

Bovendien kunnen de accessoires verschillende cilindrische elementen bevatten, waarmee u de deur met een lichte druk naar de zijkant kunt duwen.

cassette

Dit onderdeel wordt niet altijd bij de deur geleverd. Om het frame te installeren, verwijdert u eerst een deel van de muur tussen de kamers. Daarna worden een cassette en rails in het gebroken gat geïnstalleerd. In de laatste fase is de gevormde uitgraving gesloten. Voor dergelijke werken kan gipsplaat worden gebruikt.

Om geld te besparen, kunt u de deur zonder een cassette installeren. In dit geval is het ook nodig om een ​​ruimte in de muur voor de deur te creëren. Vervolgens wordt het geleidemechanisme erin geïnstalleerd en de uitsparing gesloten.

Belangrijk! Er moet aan worden herinnerd dat de installatie van het metalen frame zal zorgen voor meer stabiliteit en betrouwbaarheid van de deur.

Voors en tegens

Nu moet je kennis maken met de voor- en nadelen van de mechanismen van glijdende structuren en moet je aandacht besteden aan de kenmerken van hun dagelijkse werking. De belangrijkste positieve eigenschap van dergelijke producten is hun compactheid. Dankzij de installatie van de schuifdeur wordt de benodigde ruimte voor het openen van de deur verkleind. Bovendien kunnen deze ontwerpen worden gebruikt om de ruimte te versieren.

Door de ontwerpeigenschappen van de glijdende producten wordt de dichtheid verlaagd in vergelijking met de standaard draaideuren. Gebruik deze ontwerpen voor de keuken is het niet waard. Installeer ook geen schuifconstructie bij de ingang van de hal. Geluiden die uit deze kamer komen, zullen behoorlijk luid zijn.

De voordelen van schuifdeuren omvatten een eenvoudige installatie. Ze kunnen op eigen kracht worden gemonteerd, zonder tussenkomst van specialisten. Sloten voor schuifdeuren hebben een speciaal apparaat. Ze moeten worden gekocht rekening houdend met het ontwerp van het gekozen model.

Daarnaast is een belangrijke factor de hoge kosten van dergelijke producten. Schuifdeuren hebben ook een groot aantal componenten. Dit vermindert de betrouwbaarheid van de constructie als geheel.

Dergelijke producten zijn veel slechter dan de swing-modellen qua sterkte. Ze zijn minder bestand tegen mechanische invloeden. Bovendien zullen na een bepaalde periode van werking alle mechanismen slechter werken. Dit vereist extra kosten voor reparaties.

Ook moet eraan worden toegevoegd dat de glijdende producten, gemonteerd in een metalen cassette, betrouwbaarder en duurzamer zijn. Om het doek te installeren, hebt u een standaardset gereedschappen nodig. Maak ook op voorhand kennis met de installatie-instructies die bij een model horen.

fabrikanten

Naast de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van glijdende producten, is het de moeite waard aandacht te schenken aan de esthetiek en overeenstemming van het gekozen model met het ontwerp van de ruimte. Tegenwoordig krijgen dergelijke eigenschappen een van de hoofdwaarden toegewezen.

Esthetische kwaliteiten van het model worden voornamelijk bepaald door het uiterlijk van het deurpaneel. Bijgevolg is het noodzakelijk om de fabrikant zorgvuldig te kiezen bij het kopen van een schuifconstructie.

De leiders van de markt zijn Italiaanse bedrijven. Hun producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ook behoren tot de eerste fabrikanten van glijdende producten firma's uit Finland en Duitsland. Niet de laatste plaats in deze lijst wordt ingenomen door bedrijven uit Rusland. Als u niet-standaardmodellen wilt kopen, moet u letten op de producten van bedrijven uit de VS en Zweden.

De populariteit van Italiaanse modellen wordt verklaard door het feit dat bedrijven uit dit land de trendsetters zijn van de mode van de deurhandel. Bovendien investeren ze veel in reclamecampagnes. Italiaanse modellen zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ook zeer betrouwbaar.

Naast marktleiders is het vermelden waard de Duitse fabrikanten van glijdende mechanismen. Systemen uit Duitsland hebben kracht en duurzaamheid. De prijzen voor hun producten zijn echter behoorlijk hoog.

Ook letten op de producten van Russische bedrijven. Ze onderscheiden zich door een democratische prijs en stabiele kwaliteit.

  • Deuren met glas

  • Deurinterieur interieur

  • Hoe een houten deur te schilderen

  • Hoe een metalen deur te schilderen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map