Veranda van beton

Veranda van beton

Veranda van beton is een speciaal extern bijgebouw voor de ingang van het gebouw, dat uit beton bestaat (betonblokken, geëxpandeerde kleiblokken, cellenbetonblokken). Dit is een belangrijk onderdeel van elk woongebouw, waardoor een eenvoudig, comfortabel verplaatsen van een persoon van het maaiveld naar het niveau van de vloer van het huis, dat zich een beetje op de heuvel ligt, wordt vergemakkelijkt.

Het beeld van een betonnen veranda wordt vertegenwoordigd door een foto

Omdat de basis van het huis niet gelijk kan zijn met de grond, zijn de treden een integraal onderdeel van de veranda. Voor de toegangsdeur naar het huis moet er een speciaal platform zijn waarop ten minste twee mensen gemakkelijk kunnen huisvesten (naar buiten gaan, naar binnen gaan). Je kunt straatstenen gebruiken om de structuur af te werken. Daarboven kunt u een speciale luifel bouwen die hem tegen regen en sneeuw beschermt.

Een voorbeeld van klaar werk met een luifel is afgebeeld op de foto

Ontwerpkenmerken

Het belangrijkste kenmerk van de veranda gemaakt van beton is dat het op basis van beton mogelijk is om stappen van bijna elke complexiteit (niet alleen standaard rechtlijnig, maar ook kromlijnig, rond) te gieten. Ook voor de afwerking kunt u verschillende materialen gebruiken (straatstenen van verschillende typen).

Vaak is de veranda opgebouwd uit geëxpandeerde kleiblokken, schuimblokken, slakkenblokken.

De veranda van beton is een monolithische, duurzame, betrouwbare, universele constructie, waarvan de constructie een nogal bewerkelijk proces is, bestaande uit opeenvolgende fasen.

Stadia van het bouwen van een veranda gemaakt van beton

Berekeningen en het opstellen van de toekomstige constructie, grondwerken, gieten, afwerking van de constructie - de fasen van de bouw van de betonnen veranda.

Berekeningen en ontwerpontwerp

Leg idealiter de veranda van een woonhuis aan het begin van het ontwerp van het toekomstige huis en vul de structuur tijdens de bouw van de kelder onder het huis. In het geval dat het huis al is gebouwd en de veranda tijdens de constructie niet is voorzien, kan het goed en zonder speciale problemen aan het huis en later worden bevestigd.

belangrijk! Als de veranda is bevestigd na de bouw van het huis, adviseren specialisten niet om de basis van de betonnen veranda stevig te verbinden met de fundering van het gebouw.

Dit komt door het feit dat deze structuren worden gekenmerkt door een onvergelijkbaar gewicht, verschillende belastingen, verschillende krimp, met als gevolg een sterke bodemdaling - de structuur kan vervormen of scheuren in de naad.

Aanbevelingen die moeten worden gevolgd bij het ontwerpen:

 • Volgens de regels van de brandveiligheid moet het bovenste gedeelte van de betonnen veranda (speelplaats) 5 cm lager zijn dan de drempel van de toegangsdeur
 • Dienovereenkomstig ergonomie en comfort in werking, moet de diepte van de treden gelijk zijn aan 30 cm, hoogte van 12 cm tot 18 cm
 • Als de hoogte van de betonnen veranda niet groter is dan 50 cm en de breedte niet groter is dan 1,5 m - kan de reling niet worden gemonteerd
 • Wanneer er behoefte is aan reling, is de optimale hoogte van de borstwering 70 cm tot 120 cm
 • De belangrijkste elementen van elke betonnen veranda zijn een speciaal bovenplatform, een ladder naar deze site
 • De site kan van elke grootte zijn (van een heel klein tot een volwaardig terras)
 • De diepte van de site heeft beperkingen: deze parameter moet niet minder dan 1,5 parameters van de breedte van de toegangsdeuren zijn
belangrijk! Volgens de aanbevelingen van de experts is de optimale breedte van de ladder 60 cm (voor 1 persoon), voor een comfortabele doorgang van twee personen tegelijk - de breedte van de treden moet variëren van 80 cm tot 120 cm.

Voor comfort, een ongepaard aantal stappen

Afhankelijk van de vrije ruimte bij het huis en de toegangsdeur, wordt bepaald in welke vorm de veranda is gemaakt van beton (in verhouding tot het podium kunnen de treden aan de zijkanten, loodrecht, in een cirkel worden gebouwd)

Om eventuele tekortkomingen in de constructie van een monolithische betonnen veranda te vermijden, is het eerst noodzakelijk om het plan van het huis over te dragen en een schema te tekenen van de toekomstige veranda, rekening houdend met alle afmetingen ervan.

Land werkt

Voor de bouw van een betonnen veranda worden landwerken uitgevoerd. Gewist de site toegewezen voor de bouw van stenen, puin. De eerder getekende tekeningen worden overgebracht naar het gereinigde terrein. De omtrek van het toekomstige gebouw is gemarkeerd met pinnen. Er wordt een speciale basisgroef gemaakt (ondiepe diepte van 20 cm tot 30 cm of gemiddelde diepte van 50 cm tot 70 cm).

Voorbereidend ruw werk is afgebeeld op de foto

Giet de betonnen veranda

Voordat de fundering wordt gegooid, wordt de bovenste vruchtbare laag uit de grond verwijderd, wordt een put met de vereiste diepte gegraven en wordt de omtrek van het bouwterrein toegevoegd met de toevoeging van 10 cm in een cirkel.

De constructie van de uitgraving

De bodem van de basis - de put (put) wordt gecomprimeerd met behulp van 10-30 cm laag van medium-fractie geplette steen, 20-30 cm zandlaag. De laatste laag wordt gedrenkt en aangezet. Dit kussen van puin en zand beschermt beton tegen de schadelijke effecten van grondwater, agressieve bodeminvloed. Het kussen is bedekt met een waterdichte laag dakbedekking of geotextiel.

De constructie van de uitgraving onder de veranda toont de foto

belangrijk! Als het integrale waterdichtingsmateriaal niet voldoende is voor het oppervlak van de gehele funderingsput, moeten voegen van dit materiaal overlappend 10-15 cm worden gemaakt.

Bekistingconstructie

De basis voor de bekisting kan een onedel plank van 15 mm dik of een speciaal geïmpregneerd multiplex zijn. De zijgedeelten van de veranda zijn gebouwd op basis van een monster gemaakt van karton, waarna verschillende platen zijn neergeslagen. Een exemplaar wordt overgebracht naar een houten schild, stappen worden uitgesneden. De afgewerkte zijdelen zijn evenwijdig aan elkaar aan de onderkant van de uitgraving gemonteerd. Buiten worden de zijgedeelten van de bekisting met pinnen gefixeerd en om het verlies van geometrie-afmetingen uit te sluiten en het verval ervan, wanneer ze overstromen met een zware betonoplossing, worden ze verder versterkt door speciale steunen. De juiste verticale locatie van de zijkanten wordt gecontroleerd door een speciaal gebouwniveau. Verder worden met behulp van jumpers de zijdelen op verschillende plaatsen aan elkaar getrokken.

Nadat de montage in de bekisting van de zijelementen is voltooid, worden de externe beperkingen van de stappen aan de uitsparingen bevestigd. Als de begrenzers wordt een bord van het randtype gebruikt (de hoogte van de stap en de planken moeten gelijk zijn).

belangrijk! Als de vorm van de halve cirkel is gekozen voor de toekomstige veranda, worden schematische cirkels op het kussen getekend voordat deze worden uitgegoten, waarna gepaarde stapels (versterking) om de 20-30 cm in de grond worden geplaatst.

Tussen de palen liggen gestapelde stroken bekisting (plastic). De parameter van de hoogte van de stroken moet gelijk zijn aan de hoogteparameter van de stappen.

Bekisting is afgebeeld op de foto

Versterkingsprocedure

Voor de stabiliteit ontmoet de sterkte van de betonconstructie het versterkende lichaam. In dit opzicht is het niet alleen nodig om de wapening te schetsen, maar om een ​​volwaardige metalen structuur te bouwen. De toekomstige betonnen veranda wordt versterkt met behulp van speciale geribbelde staven, schoongemaakt van vettige vlekken, roest, met een doorsnede van 8 mm tot 10 mm.

belangrijk! 10 cm * 10 cm - 20 cm * 20 cm - optimale celparameters.

Handmatig wordt met behulp van draad de wapening bevestigd. Als de hoogteparameter vanaf de bodem van de put en het bovenste deel van de trede tot 20 cm is, wordt er 1 laag gemaakt voor de onderste trede. Bij een lengte van meer dan 20 cm wordt een constructie opgebouwd uit 2 horizontale niveaus. De versterkende behuizing wordt aan alle kanten 5 cm met een betonoplossing gegoten. In dit verband moeten vóór het installeren van de wapening speciale kiezels (standaards) op de bodem van de uitgraving worden gelegd.

Een duidelijk versterkende procedure levert een foto op

Concretieprocedure

Opgemerkt moet worden dat voor de toekomst de betonnen veranda constant zal worden beïnvloed door mechanische belastingen, complexe omgevingscondities: losheid van de grond, grondwater met zure onzuiverheden, alkaliën, temperatuursveranderingen. Om deze ongunstige omstandigheden te weerstaan, moet betonmortel een speciale samenstelling hebben: cement-zand-grind respectievelijk 1 uur - 2,2 uur - 3 uur De oplossing moet perfect worden gemengd met schoppen, maar het beste van alles met een betonmixer.

Visueel wordt de procedure voor betonneren op de foto weergegeven

Om de vorming van koude bruggen, naden te voorkomen, is het noodzakelijk om de veranda te vullen met een betonoplossing in één keer. Na het vullen van de bekisting met een betonoplossing, om de vorming van lege ruimtes te voorkomen, door het volledige mengsel regelmatig met een klep te doorboren, wordt lucht vrijgegeven.

Na een week blijft het beton volledig op de gewenste plaats, bevriest het, wordt de bekisting verwijderd. De fundering is aan de zijkanten waterdicht gemaakt met behulp van teer, ruberoid, waarna de grond wordt opgevuld.

decoratie

Na 4 weken is het beton volledig bevroren, sterker geworden. In dit stadium beginnen ze de betonnen veranda af te maken. In de zomer, bij warm weer, moet monolithisch beton bedekt worden met polyethyleenfolie, dagelijks bevochtigd met water.

Afhankelijk van de ontwerpvoorkeuren, wordt de keuze van het bekledingsmateriaal bepaald. Hiervoor kunt u een ander soort straatstenen kiezen, gewoon zorgvuldig zorgvuldig gecementeerd.

Visueel wordt de procedure voor afwerking weergegeven op de foto

Zo is de veranda gemaakt van beton een constructie bestaande uit trappen, platforms van bepaalde afmetingen, die de comfortabele verplaatsing van een persoon van de tuin naar het huis, dat zich op een kleine heuvel bevindt, vergemakkelijkt. Porch mazhet worden opgebouwd uit verschillende materialen, maar beton is een van de meest betrouwbare, duurzame. Het kan ook worden geconstrueerd van betonblokken, geëxpandeerde kleiblokken, slakkenblokken, schuimblokken.

Een picturaal beeld van een kant en klare betonnen veranda presenteert een foto

Zie de video voor meer informatie over de veranda van beton

 • Veranda van beton maken

 • Veranda met houtblokken

 • Het apparaat van de concrete portiek

 • Hoe een veranda met beton te gieten

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 19 = 22

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map