Foundations of asbest pipes

Foundations of asbest pipes

Inledningsvis användes asbestcementrör ganska snävt i privatbyggnad. För det första rör av asbest avskräckt myter om folk cancerframkallande material, och för det andra, i upplevelsen av att använda grundarrangemanget för den här typen av material var få. Idag kan den kolonnformiga grunden för asbestcementrör kallas en framgångsrik kompromiss mellan låg kostnad och hög motståndskraft mot fukt och belastning. En annan stor fördel är att den är gjord brygga grunden för asbestledningar med sina egna händer mycket lättare och snabbare än någon annan version av piren stiftelse.

Stiftelsen av asbestcementpipor

Den allmänna utformningen och principen att tillverka en sådan grund är inte mycket annorlunda än andra alternativ för tillverkning av stapelstöd med hällning av betong i den beredda formen. I vårt fall hälls ramen och den konkreta lösningen i asbestcementröret, nedsänkt i en borrad brunn i marken. Stapelstiftet på asbestcementstöd uppskattas framför allt för sådana stunder:

  • Produktionshastighet av fundamentet är mycket högre och mycket lägre komplexitet andra borrade bärare, inklusive Tise pålar, pålar ram gelatinerad, vilket ger i denna indikator bara dyrt skruv och armerad betong utföringsformer;
  • Hög resistans av asbestcementrör basen till någon fukt, sålunda finns det ingen förlust av styrkan hos stapelstödet, nedbrytning av materialet, korrosion;
  • På pålar av asbestcement rör, kan du höja sockeln av byggnaden till en höjd av 30-40 cm och med 100 på rätt lastfördelning, vilket inte alltid är möjligt i vissa fall luggstrukturer av en annan typ.
För information! Kostnaden för att bygga en grund på asbestcementrör kommer att kosta dig mindre än en monolit och till och med en bandversion med cirka 30-40%.

Byggandet av grunden på asbestcementrör med egna händer

Strukturens struktur med stöd från asbestcementröret kan inte kallas ideal. Det kan vara snabbt och lätt att montera och bygga på två dagar, i närvaro av cementblandare, handborr för att borra brunnar, slipmaskiner, svetsare, konkret lösning och skördade stålstänger 8 mm i tjocklek. Innan vi fortsätter att göra en sådan grund, är det nödvändigt att uppmärksamma sina brister:

  • Styrkan hos asbestcement-grundstöden är relativt låg. Stålelementets styvhet och bärkraft är tillräcklig för konstruktion av en ram-, log- eller luftbetongbyggnad, förutsatt att konstruktionen utförs på täta och tunga markar.
  • Borrningsarbetet måste utföras till ett djup av minst 150-180 cm, på grund av pelarnas lilla styrka är det nödvändigt att borra ett stort antal brunnar och praktiskt taget allt arbete utförs med en handborrning.
  • Till skillnad från sina konkurrenter - svämmade pålar Tise behöver asbestcement pålar inte ha "ankare" egendom, så det kan finnas fall extrudering stöder hävde jordar i strid med tillverkningsteknik foundation.
För information! Typiskt utförs byggnaden på fundamentet med asbestcementstöd med en "blind" sula, utan arrangemang av källare.

Vi tillverkar högar från asbestcementrör

Innan arbetet pågår vid beredningen av platsen och markeringen av platser för borrbrunnar är det nödvändigt att bestämma exakt antalet erforderliga asbestcementstöd och deras diameter. Oftast används asbestcementrör med en tvärsnittsdiameter av 100 eller 150 mm för tillverkning av bärare. Ett rör av 200 mm används mycket mindre ofta. I allmänhet används den i fall där det är nödvändigt att reparera asbeströrets kolonnfundament. Följaktligen måste asbestcementrörets dimension väljas från handborrens skärande kanter. Borehålsdiametern ska vara minst 10 mm större än asbestcementens yttre diameter.

Till exempel att "väva" - asbestcement rör med 100 mm, kommer ytterdiameter av märket "BNT" vara 118 mm, och för de mer vanliga "BT" - 122 mm. Följaktligen borrningens diameter bör vara 128 och 132 mm. För det 150: e röret borde diameteren på brunnen vara 170 och 180 mm. Denna lucka är angiven för 150 cm djup, om borrningen ska utföras för två eller flera meter måste gapet ökas med ytterligare 30%.

Gång punkterade hål krävs diameter och djup, måste botten hälla en blandning av sand och visningar för att bilda kudden tjocklek av åtminstone 10 cm. Detta kommer att kompensera för krympning av betongblandningen inuti asbestcement röret.

Innan du installerar asbestcementröret, rekommenderas att den yttre ytan behandlas med bituminös mastik, oberoende av grundvattennivån. Installera därefter röret i brunnhålan och fyll i en liten mängd lösning, högst 2-3 liter. Efter att ha hällt upp lätt röret och flera gånger för att sätta in det, för att uppnå utjämning av den översvämmade lösningen på kudden, som i videon:

I nästa steg alla i linje på en vertikal stöd asbest dryckestråg för att uppnå den maximala positionen nivå horisontellt och vertikalt, och därefter fastställa röret med träribbor. Inuti varje asbestcementrör lägger vi ett paket med tre tio millimeter armeringsstänger. Varje stav måste vara lika stor från rörets väggar och andra stavar.

Hälla av asbestcementcement med betong

Det viktigaste steget i att bygga en grund är att hälla betong i röret. Den konkreta lösningen framställs av cementkvalitet 300, sand och fint grus eller screenings, som tidigare tvättats med vatten. Konsistensen av lösningen bör vara sådan att blandningen, fylld i en tratt med en nackstorlek på 50 mm, strömmar fritt utan bildning av pluggar.

Beroende på stödets och djupets diameter krävs minst 40 liter betongblandning för varje stapel. Efter det att den första delen hällts, är betongen inuti stödet försiktigt slugad med en tunn stav i 10-15 minuter, varefter den återstående delen av lösningen hälls.

Bihålorna mellan röret och borrhålets väggar måste förseglas med rester av lösningen för att undvika läckage av regnvatten inuti. Detta ökar väsentligt livslängden hos stödelementen. Stödets övre ände när betongen hårdnar och krymper den kan ändra sin position. Den slutliga inriktningen av ändarna av asbestcementstolparna kan utföras inte tidigare än två veckor efter att hällorna har hällts. Om arbetet utförs under varm sommartid ska staplarna täckas med polyetylenfilmspåsar för att minska fuktförlusterna på grund av avdunstning och förhindra sprickbildning av betongen.

Gridstone eller ram, vad ska du använda

Vid det sista steget, efter att ha utjämnat höjden på stapelrubrikerna, är det nödvändigt att installera stativets stödram eller för att fylla grillen. Det senare alternativet används oftast för gasbetongväggar, arbolitiska kopplingar, alla byggnadsmaterial baserade på cement. Om du bygger ditt hus eller skydda rummet från profilerade timmer, kan ramen göras av ek balkar med ett tvärsnitt av 200 mm, eller kanaler, som gör det relativt enkelt att byta ut eller reparera högen vid behov. I någon av dessa utföringsformer är det nödvändigt att tillhandahålla förfaranden för förstärkningsband asbestcement pålar med en kraft ramelementen.

slutsats

Asbestotsementnye högar ger nästan inte korrosion, även vid lång tid i vatten. Men materialet har en alkalisk reaktion, så när den installeras i sura jordar kan den släta ytterytan av röret omvandlas till ett hålrum, speciellt om vattentätningen är skadad. För att undvika problem av detta slag, i området för övergången av den yttre delen av stapeln till marken, fylls sand nödvändigtvis ut. Alla andra blandningar för dessa ändamål rekommenderas inte. Under sådana förhållanden kan stapelfonden stå fritt i 30-40 år.

  • Stiftelsen på träsken

  • Bas för ett hus av luftbetong med egna händer

  • Stiftelsen för ett trähus

  • Hur man isolerar grunden

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − 88 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map