Gates made of wood

Gates made of wood

Varje privat egendom, oavsett om det är en stuga eller stuga, behöver skydd. För dessa ändamål är ett bra trästak stor. Men vilken typ av staket kommer det att kosta utan en grind? Den bästa ingången till ett sådant staket är träporten. En produkt som tillverkas av dig själv, dekorerar även det enklaste staketet.

Fördelar med träportar

För porten kan man använda nästan vilken typ av trä som helst. Men livslängden hos olika typer av trä är inte helt annorlunda. Många billiga raser är mycket slitstarka och kommer att fungera som port för mer än ett år.

Optimalt val för en liknande produkt är lark. Barrträd är mycket starka, de har använts i konstruktion i många århundraden och förstärker bara sina positioner på detta område. Larkträ är motståndskraftigt mot rutt och fukt.

Trots det låga och estetiska utseendet har trä ett antal betydande nackdelar:

 • låg styrka;
 • kort livslängd - från 5 år;
 • lågt motstånd mot bränder.
Viktigt! För att förbättra träets prestanda kan du använda en rad olika tekniker, till exempel: en kombination av trä och metall, behandling med flamskyddsmedel och så vidare.

Ofta för att öka portens styrka är deras ram gjord av metall. Detta förbättrar inte bara träets prestanda utan ger också porten ett unikt utseende.

ritning

Innan du börjar markera materialet till porten måste du mäta platsen för installationen. Även små avvikelser i storlek kan vara fulla av brister i wickets arbete. Därför bör alla defekter i staketet elimineras innan porten installeras.

Var uppmärksam! När du utformar staketet, glöm inte att lämna avståndet mellan dörrarna och marken. Detta är nödvändigt för att underlätta driften av porten.

Efter mätning av öppningen måste du beräkna portens totala bredd och bredden på varje enskilt blad. Det är bäst att skapa en ritning eller ritning. Detta gör att du kan ta hänsyn till alla funktioner i staketet och installera en gångjärnslåda utan fel.

Bredden på framtidens grind beror till stor del på följande faktorer:

 • Tillgänglighet och märke på maskinen. Ju större bilen är desto bredare är porten. Om garaget eller parkeringen för bilar finns på platsen måste porten ha ett lager på 50-100 cm för manövrer vid incheckning och parkering.
 • Byggnad och trädgård. Om din tomt har en trädgård och den används aktivt, så är en bred grind väldigt praktisk. För import av gödselmedel, plantor eller mark används stora bilar. Detsamma gäller för import av byggmaterial och maskiner.
 • Avstånd från porten till vägen. När du bygger en grind måste du ta hänsyn till avståndet till vägen - om det är stort, så kan dörrens storlek vara obegränsad. I annat fall kan grinden i det svängande tillståndet störa fordonets passage.

Om du inte vet vilken strukturstorlek som behövs för din webbplats, använd standardstorlek (3-4 meter).

Förberedelse och beräkning av material

Vid beräkningen av portens höjd är det värt att avvika från värdet 120 cm. Storleken anses vara minimal. Det kan variera beroende på häckens höjd och andra förhållanden. Förutom dörrarna behöver portarna stöd. Deras höjd bör vara större än porthöjden med minst 1 meter. Denna skillnad är nedsänkt i jorden för strukturell stabilitet.

För byggnaden kommer att behöva fyrkantiga barer med en sektion av 4 cm. De kommer att fungera som ram för framtida grindar. För detta ändamål kan du använda metall, men då behöver du en borr för att göra hål. Det bästa materialet för portstöd är ek - det är en av de starkaste och fuktresistenta stenarna.

För beskjutningen av portens ram används ett staket med ett tvärsnitt av 3 till 5 cm. Förutom trä behöver porten:

 • Espagnolet eller lås (för wicket, om det finns);
 • gångjärn för låset;
 • baldakiner (antalet beror på utformningen);
 • skruvar eller naglar.

Lås porten är valfri - men det ökar säkerheten på webbplatsen. För sågning av materialet krävs en elektrisk sticksåg. Utöver det behövs följande verktyg för att konstruera porten:

 • borr;
 • skrot;
 • borr och skruvmejsel
 • hyveln;
 • nivå och mätband.

De flesta verktyg finns i huset för nästan alla. Saknade element kan enkelt hyras, det sparar mycket på byggnaden av porten.

Installation av stöd

Innan du installerar grindstöden är det nödvändigt att förbereda jorden på arbetsplatsen. För detta använd en spade, rake och andra trädgårdsredskap. Marken grävas till ett djup av 20 cm, beroende på marken. Under monteringen av grindstöden måste stora stenar och rhizomer av växter avlägsnas. Sedan är marken jämn med rakes. Vid polerna installeras pinnar - pinnar, mellan vilken sträng är åtdragen.

Om du installerar stöd för grindar av trä - de måste impregneras med antiseptiska medel innan du gräver. Den del som är nedsänkt i marken behandlas med mastik eller hartser. Detta skyddar träet från rutt och fukt.

För bryggor som gräver gropar från 1 meter anses djupet som minimum för lång drift. På botten av groparna häll sand, ett lager av 10 cm, spola sedan det med vatten och ramar. När vattnet absorberas lite - fördjupa pelarna. De måste sammanfalla med varandra i höjd upp till 5 mm. Stödets märkning verifieras av vattennivån och den spända tråden. Polens vertikala läge kontrolleras med hjälp av en plumbbob.

När polerna är inuti brunnarna, är det fyllt grus med en tjocklek av 25 cm. Av betongen hälls på toppen av spillror lösning (1 del cement till 2 delar sand).

Det är obekvämt att utföra installation av stöd till en person. Att jobba ger dig inget obehag - anlita hjälp av en vän eller anställa en anställd. Även för att stödja stöden under cementhällen behövs en andras hjälp.

Viktigt! Om du använder en mycket massiv grind med metalldelar av strukturen, är det bättre att använda betong eller tegel för stöd. Sådana stolpar står mycket längre än trä.

Efter att lösningen har torkat är det möjligt att fortsätta med installationen av flikarna. Om du är osäker på betongens styrka - vänta ett par dagar. I annat fall kommer stöden inte att stödja dörrens vikt och betongen kommer att spricka.

För att ge portar och stöd till fästningen är en stödstråle fäst ovanifrån. Den tjänar som en kant av strukturell styvhet och minskar belastningen från klaffarna till stöden.

Portens ram

Att skapa. ram ska märkas och såg timmer beroende på öppningens storlek. De resulterande stängerna läggs ut på en plan yta i form av en rektangel. Ytans jämnhet kontrolleras av nivån

Var uppmärksam! Portens ram kan vara tillverkad av metall eller stålrör. Men det här kräver en svetsmaskin.

Om du inte vet vilka storlekar och material som ska användas för grindar och stöder - se videonomgången av den produkt som du själv gjort:

I hörnen av staplarna gör hålen med en borrning och fäst dem med naglar, naglar eller självgängande skruvar. För ytterligare styrka i hörnen och i mitten av ramen finns stålhår och tvärstänger. Vid kontaktpunkten, vid hörnen, skärs stavarna vid 45 grader. Vid hörnen placeras tvärbalkar och fixeras med skruvar.

Slaktkropp

Det mest kreativa steget att skapa en grind är huden. Den kan göras solid eller lattad - det beror helt på din fantasi. Den mest praktiska betraktas som en monolitisk fästning. Men om du vill förenkla designen och spara materialet kan du göra små luckor mellan staketet.

Var uppmärksam! Om du fixar skenorna på avstånd från varandra - använd mallen. För detta ändamål är en annan bräda eller en liten stång lämplig.

För att säkra ramen kenan så att de såg ut utanför gränserna för de framtida broschyrer 15-20 cm. När alla delar är anslutna, är det möjligt att utjämna alla lameller på en nivå.

Montering av broschyrer

Det sista steget är fästningen av flikarna till stöden. För att göra detta, använd de färdiga looparna. En sida appliceras på stödkolonnen, den andra till sashen. Detaljerna skruvas med skruvar med skruvgänga. Placeringen av fästöglor är bättre märkt i förväg, det borde vara detsamma på båda broschyrerna. För att förkorta självtagsskruvens nedsänkningstid, gör små hål med en borr i fästpunkterna.

Genom att följa dessa detaljerade instruktioner kan du enkelt göra och fästa svängportarna med egna händer. Efter installationen kan den färdiga produkten täckas med fläck, färg eller lack.

 • Betonggaller + foto

 • Vad och hur man målar porten

 • Trästaket med egna händer

 • Staket av tegel och proflista

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map