Knivslipningsmaskiner

Knivslipningsmaskiner

Processen att skärpa en kniv eller något verktyg kräver ingen utestående färdigheter eller kunskaper om speciella rörelser. I de flesta fall kan skärpa kniven, även den mest ursprungliga och dyra, göras med konventionella slipskenor eller slipmaskiner. Men under ett villkor - det är nödvändigt att försöka följa rekommendationerna från specialister som arbetar med verktygslipning i industriella förhållanden.

Än att skärpa en kniv

När man frågas hur man skärp en kniv kan det finnas flera svar:

  • Du kan återställa verktyget med en slipbar eller en uppsättning trihedralfiler med ett litet inslag;
  • Använd ett verktyg för slipning av knivar. Huvudskillnaden i den här metoden från den tidigare versionen är att bladet under bladet gör det möjligt att bibehålla en stabil kantskärvningsvinkel;
  • Använd maskinen för slipning av knivar.
För information! Oavsett vad de manuella slip entusiaster, en maskin korrekt konfigurerad eller miniatyr maskin för att klara bildandet av hörnkant baren är mycket bättre hand.

För vanliga människor, skärpning av knivseggen är en vardaglig sak, och om det finns ett val att använda maskinen för att vässa knivar med händerna eller skärpa bladet med manuell justering av skäreggen under några timmar, tycks det, kommer sunt förnuft välja slipmaskin.

Hur man får en skarp kant av en kökskniv

För något verktyg finns det rekommendationer för att bilda en skarp kant. För en kökskniv, som någon annan, erhålls korrekt slipning endast om följande villkor är uppfyllda:

  1. Rörelse av den slipande stång eller annat verktyg startar med den mest akuta och trubbig ände och lågt värde del av bladet, ofta med mittpartiet till spetsen av bladet, som roterar som i systemet;
  2. Beroende på bladets tjocklek och form finns det en optimal skärpningsvinkel. För den konventionella köksversionen är skärvinkeln 25om, Följaktligen borde bladet böja sig över barens yta vid 12-13om;
  3. För att uppnå effektiv skärpning av skärkanten rekommenderar experter att välja typ och material för skärverktyget korrekt.

Bladets rörelse och lutning i förhållande till stapeln är inte lika uppenbart som det kan tyckas vid första anblicken. För att du ska kunna förstå tekniken för slipning kan du använda videon om skärpskivor:

För information! Moderna knivar är gjorda av ett brett sortiment av kol- och legeringsstål. Smidd smidigt stål måste slipas med abrasivt brusochkom, och endast trikoserad rostfritt stål.

Blad av mjuka och hårda stål med låg kolhalt och krom kan slipas med en fil på samma gång mycket snabbt täppa slipytan av stången. Flexibla smidda blad måste fixeras med hjälp av ett stopp och skärpa med en bar, glidrörelser. Regelbunden användning av en stång för att skärpa köksknivar leder till att ytan saltas, vilket måste återställas genom peeling.

Antic smidda anordning för skärpning knivar tillverkas i form av två kilformade stänger från pyrogen ek. Staplarna placerades på vardera sidan av bladet för att förbli fri framkant, "sandwich" åt för hårt garn och konventionella brynsten att slipa en rakkniv skärpa. Kilar av massivt trä fältet kan du ordentligt skicka och ta emot önskad slipvinkel.

Enligt ovanstående rekommendationer utförs manuell skärpning av knivar för planet. Tjockt glas limmas på fina korn sandpapper, men uppsättningen avfasade eggkantspartiet på ytan av slipmedlet och för att skärpa en cirkelrörelse.

Svårare är skärpen av den keramiska kniven, skärkanten kan manuellt justeras med en diamantbelagd nagelfil, eller en speciell slippasta kan användas.

Hemversioner av knivslipning

Den enklaste anordningen för skärmknivar visas i diagrammet. För att göra det behöver du en bar av massivt trä, vars övre plan skärps vid skärningsvinkeln. Denna lösning hjälper till att behålla vinkeln för kantbehandling. För att skärpa bladet var mer bekvämt, för att fixera bladet i barens plan kan du linda ett par skruvar.

För att skärpa planskärmarna kan du skapa en speciell enhet för skärpenaren, som visas på bilden. Denna lösning förenklar processen och gör att du kan skärpa bladet så starkt som möjligt, men bristen på mekanisering kräver att mästaren har viss färdighet och skicklighet.

Apparater och maskiner för räkning och skärning av knivar

Skärpning knivar - anställning är verkligen kreativa och kräver mycket tålamod och skicklighet. Men är det värt att lägga tid och energi på att lösa problemet, som framgångsrikt kan hantera en speciellt utformad verktyg eller anordning för att vässa knivar. Om knivar, hushålls verktyg, såsom hyvelverktyg, kök eller skärblad kan försöka återställa den skärande kanten på bladet med händerna, sedan för industriella volymer inte hjälpa även ett specialverktyg för slipning. Du behöver en kraftfull och produktiv maskin.

Bladskärmaskiner för skärande knivar

Den högsta formen av skarpt knivblad är icke-sällsynta modeller med kromblad och handtag av sällsynta träslag. Det här är mer som museumsutställningar eller deras billiga imitation. Ett exempel på skärets skärpa är en skärande eller slashing kniv, som i 12 timmar om dagen skär rå kött och skinn. Det är under sådana förhållanden att kanten på en smidd kniv av högkvalitativt stål dras ovanligt snabbt.

För små mängder skärande arbete kan skärmknivar ske på enkla maskiner med automatisk styrning av skärkantvinkeln.

För att skära delar av kött bearbetning företag använder ofta professionell utrustning KNECHT USK 160. Maskinen har en hög grad av flexibilitet som gör det möjligt att slipa hela bredden av skärverktyget från rygg till skärbladen av saxar.

Maskiner för skärning av skärelement av snickeriverktyg

Skärande knivar för träbearbetningsmaskiner kräver obligatorisk användning av specialverktyg. Om en relativt kort utföra skärpning knivblad eller inhemska handen hyvel kan manuellt med ett enkelt verktyg, sedan den långa och vassa blad jointer och hyvel måste vässas med användning av ett mekaniskt drivsystem av slipverktyget.

Om du försöker skärpa instrumentet med dina egna händer på slipskålen utan stöd och styrskenor bildas sektioner med olika skärvinklar på skärkanten. Vid bearbetning av trä leder detta till bildandet av en ojämn böljande yta av brädet eller massivet.

Små platta knivblad kan slipas på en enkel maskin av vertikal typ.

I regel skärs cirkelsågar på maskiner utrustade med dividerare och skivspelare.

Universella slipmaskiner

I den lilla snickeri, träbearbetning områden, reparation av kontor använde universalverktyg slipmaskiner som kan slipa ett mycket stort utbud av skärande verktyg, bland annat för att utföra slipning av knivar för giljotinen.

Ett exempel är skrivbordsmodellen för VZ-319-maskinen. På grund av den styva ramen och de korrekta utväxlingsförhållandena för den mekaniska drivenheten kan enheten mala nästan vilket verktyg som helst, från planets blad till cylindriska skär.

För hushållsändamål är det möjligt att rekommendera stationära versioner av Torkek T7-slipmaskinen. I uppsättningen av skärpenheten finns ett stort antal bilagor och enheter som gör att du kan skärpa alla hemverktyg.

slutsats

Skärpa knivarna har länge sedan lämnat ramverket för hantverk i kategorin konventionell mekanisk operation. Ett stort antal alla typer av maskiner och apparater, skrivbordsmaskiner och maskiner kan göra obehagligt arbete inom några minuter. Köpt en gång i livet är en högkvalitativ skärpnare kapabel att betjäna flera årtionden, som har blivit av med problem med återhäftning av knivblad.

  • Hur man väljer en laserfält

  • Slipmaskin

  • Bandsågslipmaskin

  • Skärpa axeln med egna händer

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

12 + = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map