Kök i vita och bruna toner

Kök i vita och bruna toner

Interiörer, där brunt dominerar, är inte alltid populär, men ändå föredrar många av dem som gillar klassiska utformningar av design dem. Om så önskas kan du använda ett vitt och brunt sortiment för att dekorera köket i sådana stilar som modernism och minimalism. Men för skapandet av mysighet i rummet är det nödvändigt att observera några regler som hjälper till att skapa en trevlig atmosfär.

viktigt! Den vanligaste designen är ett kök med vit topp och brun botten.

Effekt av brun färg

Brun färg anses vara stark och energisk, så att människor som gör ett intryck av självförtroende väljer det. När man skapar ett interiör är det viktigt att överväga påverkan av varje designelement. Ett exempel är en brun läderstol, som hjälper till att slappna av och glömma aktuella problem.

I det här fallet uppfattas en sådan färg som naturlig och inte distraherar uppmärksamheten hos hyresgästerna i lägenheten. Det är värt att komma ihåg att brunt är utövandet av fasthållning, så det är sällan valt av unga människor. Det kan användas för att skapa en lugn atmosfär som hjälper till att fatta viktiga beslut.

Om på kontoret är en sådan färg ganska lämplig, varför använda den i köket - många kommer att säga. Om värdinnan är i detta rum i flera timmar i rad, kommer känslan av lugn och balans att bidra till att exakt följa upp recept, vilket kommer att påverka kvaliteten på de skålar som skapats. Tack vare den bruna färgen i köket kan du också koppla av och njuta av lugnet efter en dags arbete.

Andra funktioner:

 • brun färg främjar en djup nedsänkning i verksamheten, så älskarinnen kommer inte att distraheras från matlagning;
 • Det beskrivna gammaet är lämpligt för personer som inte brukar vara i sikte.
 • personer i lägenheten, där den bruna färgen dominerar, försök att undvika att visa svagheter;
 • även färg bidrar till utseendet av en känsla av stabilitet.

Skapa ett vitt och brunt kök

Även med ett dåligt utformat kök när du använder en brun färg ser rummet ut elegant och elegant. Men för att göra rummet snyggt, är det nödvändigt att ta hänsyn till några nyanser:

 1. Ägare av stora kök kan inte följa överflöd av bruna nyanser, eftersom de starkt påverkar den visuella uppfattningen av rymden. I det här fallet, för sådana lokaler, kan du välja flera variationer av nyanser, ner till de mörkaste.
 2. Om köket är litet måste du ta hand om bra belysning. Överdriven mörka föremål och ytor i detta fall kommer att bidra till att skapa en för dyster atmosfär.
 3. När du skapar ett vitt och brunt kök för sin design kan du använda billiga material som efterliknar ett träd. Denna målning kommer att vara lika attraktiv som de dyrare alternativen.
 4. Det är värt att komma ihåg att rummet med en överflöd av vit färg blir mindre mysig. För att undvika detta kan du observera följande proportioner: brunt golv och samma färgytor som kombineras med vita möbler och hushållsapparater.
 5. För att återuppliva interiören är det tillräckligt att lägga till växter.
 6. Det bör också komma ihåg att under alla omständigheter behövs belysning, eftersom brun färg kan mörka rummet.

Ett annat inslag i det vita och bruna köket är möjligheten att lägga in en mängd olika föremål utan att oroa sig för att de kommer att förstöra designen.

Viktiga detaljer

Utan att använda tillbehör kommer ingen stil av dekoration att se ut. Därför bör även sådana små saker uppmärksammas.

Vanligtvis används följande detaljer för att återuppliva interiören:

 • Väggklockor eller lampor, som är gjorda i kontrastfärger;
 • blommor i bruna krukor;
 • metalldiskar;
 • små vaser, lådor, liksom banker.

Dessutom måste du välja rätt gardin för köket, vilket borde vara lite lättare än huvudfärgen i rummet. Möbler är bättre att köpa från naturligt trä. Kök i vit och brun färg, foto av vilket kan betraktas nedan, är ett utmärkt exempel.

viktigt! Att dela taket, väggar och golv är att använda plintar.

Minimalism i det vita bruna köket

Eftersom minimalism är baserad på kontrast av de två färgerna, kommer kombinationen av brunt och vitt i köket att se väldigt harmoniskt ut. Att skapa en sådan design följer lägenheterna till vissa regler:

 1. Väggarna är vanligtvis färdiga med gips eller täckt med monofonisk tapeter.
 2. Taket är gjord i vitt. Även varianten är också vanlig, där en design på flera nivåer skapas.
 3. Golvet i det vita och bruna köket, skapat i minimalistisk stil, är vanligtvis täckt av ett laminat, där varje element har en färg.

Det är värt att komma ihåg om möblerna är enkla. Det borde inte störa rymden.

Art Nouveau-stil

Ett inslag i art nouveau-stilen är närvaron av en mängd horisontella linjer och krökningar på fasader och hyllor. Ett sådant kök i vitbruna toner brukar ha en blank yta, men matt kan också vara lämpligt. Frånvaron av en mängd olika detaljer gör Art Nouveau-stilen unik och bidrar till skapandet av en stämningsstämning i rummet. I detta fall är denna design ganska original.

För att skapa en modern stil kan du göra följande:

 1. Plocka upp köksskåp, vars främre yta är tillverkad i ljusbruna toner. Det är bäst att använda möbler från naturligt trä eller från material som efterliknar det.
 2. Färga ytan av väggarna i en beige färg. I så fall gör ytan på dörrarna, sidopanelerna på skåp och bordet, liksom stolarnas ben, den vit.
 3. Använd strålkastare på taket och belysning under alla skåp som ligger ovanför arbetsytan.
 4. Skapa ett original förkläde för det vitbruna köket med mosaik murverk.
 5. Använd ett ljusbrunt golvbeläggning.
 6. Häng huvudlampan ovanför bordet.

I detta fall måste alla skåp vara döva, utan glasinsättning. Denna design motsvarar funktionerna i jugendstilen och är samtidigt mysig nog.

Fördelar med brunt kök

Om det finns tvivel om valet av brunt när man skapar ett interiör är det värt att överväga funktionerna i att använda denna färg i köket:

 1. Mångsidighet. Ädelbruna nyanser kan vädja till människor som har olika åldrar och livsutsikter. I så fall kan ett sådant kök tillverkas i nästan vilken stil som helst. Detta beror på att ägaren till lägenheten kan använda många nyanser av samma färg.
 2. Praktiskhet. När smuts kommer på ytan i köket, är många av dem osynliga, så även under tillagningen kommer rummet att behålla ett attraktivt utseende.
 3. Neutralitet av nyanser. Brun färg kan kombinera med en mängd olika föremål som dekorerar utrymmet.
viktigt! Det vanligaste alternativet är ett brunt kök med en vit bordsskiva.

Krav på konstruktion av brunt kök

Under designen av rummet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt möbler, eftersom det är grunden för att skapa en viss atmosfär. Valet av nyanser av brunt beror bara på önskemålen hos ägaren av lägenheten, men oftast köpas möbler från ljusträ.

Fasaderna kan vara antingen blankt eller matt. För att få dem att bli mer attraktiva kan du kombinera flera nyanser av brunt. Men det är värt att komma ihåg att överflöd av denna färg indikerar bristen på smak bland ägarna av lägenheten. I vissa fall tas vit på grundval, och brunt används endast för golv samt en eller två skåp.

Mörktak i det bruna köket bör skapas endast i läget när de ligger på en betydande höjd. I annat fall kommer det att finnas en känsla av konstant tryck ovanifrån, vilket kan förstöra inredningen hos alla inredningar.

 • Design av köket i japansk stil

 • Inredningen i köket i rustik stil

 • Köksdesign i chaletstil

 • Kök-vardagsrum design i ett privat hus

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map