Stuga toalett stuga

Stuga toalett stuga

Vilken typ av konstruktion kan kallas den främsta i landet? Huset själv? Å ena sidan, ja, men det finns en design, utan vilket bekvämt boende på dacha är helt enkelt omöjligt. Vad pratar vi om? Du har förmodligen gissat att det här är toaletten. Och om det inte finns på din webbplats, så är det dags att tänka på hur man bygger det. Faktum är att det inte är något svårt i detta arbete, eftersom toaletten själv består av en grop, en grund och en konstruktion ovanifrån. Du behöver bara bestämma vad exakt denna design kommer att vara. Det finns olika variationer av byggnaden. Vi kommer att se över de mest populära och koncentrera oss på att bygga en toalett i huset med egna händer.

I den här artikeln kommer du se ritningarna, liksom instruktionerna för att skapa en ganska enkel design. Detta hjälper dig att förverkliga denna idé i ditt land. Du kommer också att lära dig fördelarna med att bygga en hut-typ struktur.

Varianter av toalettkonstruktion i landet

Att du hade en allmän bild om toaletter för sommarstugor rekommenderar vi att du bekanta dig med de konstruktioner som du kan skapa med egna händer. Metoder för konstruktion är många, de är helt beroende av själva konstruktionen. Här är listan över de mest populära varianterna av utförande av en toalett för sommarstuga:

 1. Pulver-garderob.
 2. Classic toalett med en grop.
 3. Torr garderob och kemisk toalett.
 4. Glapp garderober.

Vad är var och en av dem? Det enklaste och vanligaste är det enkla toalett med cesspool. Den är idealisk för sommarstugor, eftersom enheten behöver lite pengar, materialet och själva konstruktionen är enkel. Du behöver bara gräva en cesspool, stärka den och bygga upp en överbyggnad. Ett exempel på en sådan toalett syns på bilden.

Med avseende på glapp-garderober, De har en förseglad grop där avfallet faller. Behållaren i sig kan vara annorlunda, olik i design och storlek och ligger långt ifrån strukturen. Avfallshantering av avfall är ganska enkelt, som i en cesspit. Du behöver anställa en rening, som pumpar allt inifrån. Som ett alternativ att göra det själv. På bilden ser du denna typ av konstruktion.

Pulver-closet Är en slags behållare som ligger direkt under sedan. Ingen cesspool behövs, och tanken är ganska liten. Han måste också rengöras när han blir full. Den särdrag är att efter användning räknas ytterligare användningsanordningar. Det handlar om sprinkling torv med avloppsvatten. Detta alternativ för att ge kan kallas en av de billigaste, bara reningsprocessen orsakar problem. Pulverklausuler på bilden.

Perfekt när det gäller renlighet, bekvämlighet och skapande är kemisk eller biotoilet. Allt du behöver är att köpa det och installera det på din plats. Fördelarna med sådana mönster är att det inte behöver rengöras. Och den obehagliga lukten kommer inte. Saken är att avfallet delas på bekostnad av speciella bakterier. Det enda negativa är priset. Men om du har råd med det, så är det bättre att bo på det här alternativet.

Och vad om du har en begränsad budget och du har inte råd med sådana "fördelar med civilisationen"? Du kan själv skapa en toalett. Perfekt i detta avseende - en toalett med en cesspool. När det gäller överbyggnaden ser det ganska bra toaletthytt ut. Varför är han så bra? Låt oss ta reda på det.

Varför exakt toaletthytten

Till att börja med vill vi förtydliga varför vi överväger en dacha toalett som en hut. Saken är att en sådan ovanlig design har några fördelar jämfört med sina traditionella "konkurrenter". Låt oss se den positiva sidan:

 1. Designens särdrag är att när du skapar det är det inte nödvändigt att störa konstruktionen av taket, fixa det och konstruera det på ett sådant sätt att det inte flyter. I vårt fall är taket på toaletten sidoväggarna själva. Detta syns tydligt på bilden.
 2. Du kan bygga en toaletthytt med egna händer mycket snabbare. Saken är att strukturen har ett mindre antal strukturella element.
 3. Byggnaderna är ganska ovanliga och ursprungliga. Vi kan med säkerhet säga att dina grannar inte har en sådan toalett. Du kan lönsamt sticka ut.
 4. Toalettdörren kommer inte att vara triangulär på något sätt. Det här är en vanlig fyrkantsdörr, utan trunkerade hörn och andra problem.
 5. På vintern kommer du inte ha problem med ackumulering av nederbörd på taket. Snö kommer att gå ner från toaletten, eftersom rampen är ganska stor.
 6. Storleken på toaletten för stugan kan variera. För att få önskat resultat kan du justera värdet på hörnvinkeln för den bildade triangeln.
 7. Materialet som ska användas för att bygga toaletten är trä, främst balkar. Deras bearbetning är ganska enkel.

Som vi ser kan vi räkna med så många som 7 fördelar som toaletten har. De säger i riktning mot att verkligen göra konstruktion av bara en sådan konstruktion. Det fanns dock vissa brister. Nästan hälften av dem:

 • Det handlar om utseende. Även om det är original är det inte alltid praktiskt. Designen kan skilja sig radikalt från andra strukturer på platsen, inte passa in i landskapet;
 • Eftersom formen är triangulär förloras det användbara rummet med höjd;
 • Om du inte har material av nödvändig längd (vilket är ganska stor), blir det svårare att bygga en toalett i landet.

Du har alla data för att jämföra fördelarna och nackdelarna. Detta hjälper dig att bestämma om det är värt att bygga liknande toaletter på webbplatsen. Om ja, låt oss se på ritningen av en toalett i dacha-typen och tekniken för skapandet.

Urval av plats för uppförande av toaletttält

Byggandet av en byggnad börjar med valet av en lämplig plats. På toaletten är detta ännu viktigare. Inte undra på att det finns olika regler och regler, vars överensstämmelse inte bara är en formalitet utan en pant av ditt bekväma liv. En av huvudreglerna är att skapa förutsättningar där kontakten mellan avfall och grundvatten kommer att vara minimalt.

Men det här är inte alla krav som kräver din uppmärksamhet. Låt oss se hela listan med kriterier för att din konstruktion ska byggas korrekt för alla parametrar:

 1. Om det finns en vatten plot (flod, sjö, brunnsborrning), då avståndet möjliggjorde byggandet av toaletten -. Inte mindre än 30 m I det fall reservoaren placering är lägre än den framtida platsen för toaletten, är det rekommenderat att ändra platsen för utplaceringen eller bygga under vattenkällan .
 2. Om det finns en källare, källare eller andra liknande konstruktioner måste du hålla ett avstånd på 15 m.
 3. När det gäller bostadshus anses det optimala avståndet vara en yard på 8 m.
 4. Om i landet du har husdjur, då från sina "bosättningar" måste du dra sig tillbaka från 5 m.
 5. Trädgården, blomsterbäddarna, sängar och andra planteringar, som ganska ofta finns i stugan, tycker inte om detta grannskap. Minsta avstånd från toaletten är 1 m.
 6. Slutligen, överväga vindriktningen i ditt område. Det är viktigt att du inte obehagar dina grannar och inte lyssnar på klagomål från dem. Det rekommenderas inte att bygga en toaletthytt nära staketet.

Var uppmärksam! Innan du påbörjar byggandet av toaletten är det viktigt att ta reda på grundvattnets placering. Det är tillåtet att bygga en struktur om vattennivån är 2,5 m under marken eller mer. Annars måste du byta ut cesspoolen med en septiktank, en bakgrundsbelyst clusette eller en pulverduk.

Om du tar hänsyn till dessa regler och rekommendationer, kommer den konstruerade konstruktionen inte att påverka den yttre miljön på något sätt i den ekologiska planen. Alla kommer vara lyckliga - och du, och växter, och grannar, och till och med husdjur. Fanns en sådan lämplig plats? Sedan börjar vi byggandet av toaletten i hytten.

Steg 1 - vi gör en cesspool och grunden för toaletten

Grunden för "Skåp för meditationer" är en cesspool. Det är hon som kommer att ta det viktigaste "slag". Rengöringsfrekvensen beror på dess storlek. Rengöring rekommenderas för att inte fylla gropen till randen, men när mängden avloppsvatten på toaletten uppnått 70%.

Faktum är att denna typ av arbete inte kan kallas komplext. Det är tidskrävande och tar lite tid. Du kan göra det själv, använda en spade eller hyra tung utrustning. Men för ett litet hus kommer dina egna ansträngningar att vara tillräckliga. Den rekommenderade gropstorleken är 2 x 2 x 2 m. Gör markering på territoriet och börja gräva marken. Använd ett måttband och rörledning, kontrollera storleken och jämnheten i gropen.

När gropen är klar är det bättre att stärka väggarna. De kommer att bli vår grund, där markhytten kommer att baseras. Förstärkning sker på bekostnad av brädor, betongringar eller en tegelsten. Brädorna måste blötläggas med antiseptisk före arbete.

Tips! När du sätter ner botten kan du göra det lutande på baksidan av strukturen. Därefter sänks innehållet mot luckan, utformad för att rengöra gropen. Glöm inte att du behöver göra ett hål för toaletten, ventilationen och pumpavfallet.

Steg 2 - Toalettbyggnad

Med markarbeten flyttar vi smidigt till processen att bygga ramen själv. Dacha toaletten hut ritningar ritningar kommer att tillhandahållas. Efter allt hälften av all framgång beror på dem. Överbyggnaden i sig kan vara av flera typer: en stuga, en stuga, ett fågelhus eller ett hus. I vårt fall är detta det första alternativet. På bilden kan du se exakt hur denna design är klar.

Tack vare ritningarna kommer du inte göra misstag. Ta sedan hand om tillgängligheten av lämpligt material. Råmaterialet för byggandet kommer att vara ett träd, nämligen brädorna. De är lätta att arbeta med, och de är praktiska. I arbetet med honom kan du inte göra utan:

 • sågar~~POS=HEADCOMP;
 • hyveln;
 • måttband och penna
 • naglar och en hammare (alternativ - skruvar och skruvmejslar).

Här är en steg-för-steg instruktion för att skapa ett skelett ovanifrån:

 1. För att skydda grunden lägger du ett vattentätande material ovanpå det. Ruberoid kommer bara att vara rätt. Lägg det i 2-3 lager.
 2. Börja montera toaletten i hytten. Använd helst balkar 50x50 mm och bräda 40 mm. Glöm inte att göra ett tekniskt hål i ramen. Den rekommenderade diametern är 30 cm eller mer.
 3. Nu kan du montera fram- och bakmurarna på strukturen. Tack vare dessa visuella ritningar kan du snabbt upprepa det du såg. Och dimensionerna hjälper dig i ditt arbete. På bilden finns en bakvägg på toaletten.
 4. Gör skapandet av väggarna på en separat yta. Det är bättre att använda en bar, men en alternativ styrelse är 50 mm. På bilden nedanför toaletthutens främre vägg.
 5. När de två delarna är helt färdiga kan du fixa dem till botten av strukturen.
 6. Nu är det dags att skapa en lath på sidoväggarna, som kommer att tjäna som ett tak. Om du planerar att installera takmaterialet, kan kassen tjäna som en obehandlad bräda på 20 mm.
 7. Faktum är att alla de mest komplicerade sakerna är kvar. Nu är det upp till detaljerna. Du har lämnat för att slutföra hytten, nämligen - för att installera dörren, skapa en skridskoåkning, slå väggarna med en foder och lägg på takmaterialet. Arbetet är inte svårt, men det tar lite tid.

Och för att skydda din träfästning måste den färdiga strukturen behandlas med ett antiseptiskt medel. Du kan till och med köpa en speciell färg till trä för utomhusarbete och göra toaletten ännu vackrare.

Tips! Rekommendera inte att du använder metalltakmaterial (som wellpapp, metall etc.), eftersom det är otroligt varmt på insidan sommaren. Metallen är väl uppvärmd och håller värme under lång tid. Och på toaletten är det väldigt dåligt.

Det är allt. Byggnaden är klar. Designen är klar för drift. Du kan vara den första som använder den i verksamheten. Titta på en video om hur man skapar en design med egna händer.

slutsats

Processen att skapa en toalett för en stuga i förortsområdet är inte en lätt sak. Det är bara nödvändigt att allokera tid för detta. Arbetet är så enkelt att den färdiga konstruktionen kan göras under dagen. Och om du frågar någon om hjälp kan du hantera det snabbare. Du kan dela dina visningar i kommentarerna. Lyckades du göra en toaletthytt i ett sådant system? Försök och ta reda på svaret på den här frågan.

 • Varm toalett i stugan

 • Hur man väljer polykarbonat för ett växthus

 • Toaletten toalett

 • Hur man gör trellises i växthus

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map