Veranda i huset med egna händer

Veranda i huset med egna händer

När man bygger en veranda är det värt att komma ihåg att det inte bara ska vara en vacker men också en tillförlitlig struktur. Det är också viktigt att beakta komforten att flytta längs trappan och plattformen framför dörren. För att bygga en sådan konstruktion med egna händer behöver du veta om byggnadsstadierna och funktionerna i sådant arbete. Men först och främst är det nödvändigt att välja det grundläggande byggmaterialet för verandaen.

Fördelarna med verandan gjord av metall

Fördelarna med metallkonstruktionen innefattar:

 1. Tillförlitlighet och lång livslängd.
 2. Metallkonstruktionen sjunker inte med tiden och deformeras inte. Även när det är korrekt bearbetat, rostar materialet inte och behåller sitt utseende, det är ett prydnad av huset.
 3. Relativ liten vikt, om du jämför veranda med detta material med massiva strukturer av trä.
 4. Inget behov av att installera en stiftelse
 5. Verandaens estetik.

Möjlighet att snabbt montera en veranda. I närvaro av den framtida verandaens ordning är det möjligt att montera hela strukturen på kort tid. Vanligtvis tar det ungefär 3 dagar.

Men sådana mönster har nackdelar. Till exempel, den höga kostnaden för veranda, om elementen görs på beställning. Det är värt att notera att för att skapa en veranda med egna händer är det nödvändigt att ha en svetsmaskin och ha erfarenhet av att utföra arbete med att ansluta metalliska element. För att välja den mer lämpliga typen veranda är det tillräckligt att se flera bilder som visar sådana konstruktioner.

Hur man bygger en metall veranda

Vanligtvis används ett metallhörn 40x40 mm för att göra lantgårdens metallporti. Även profilrör med tvärsnitt på 20x40 mm används. Tjockleken på metallelementen ska vara minst 3 mm, annars kan ramen inte tåla lasten som verkar på den.

En liten metall veranda kan göras observera en viss sekvens:

 1. Först markeras området och strängen dras mellan inläggen. Vid denna punkt kontrolleras geometrin för markeringen så att alla vinklar är lika med 90 grader om en standardkonstruktion skapas.
 2. Därefter installeras metallhögar i hörnen av märkningen. Om veranda har stor längd och bredd placeras stöden i mitten. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att kontrollera varje stöds vertikala position. Om metallstegen är längre än 3 meter. Under det finns ytterligare stöd också installerade. Installation är enligt följande: marken är grävrörsektion på 50x80 mm och är betongad. För att upprätthålla den rätta positionen av stödet på stöden är de anslutna med metallhörn.
 3. Sedan är längden på sågningen lika med längden på stegen. Det är dessa element som kommer att användas för att installera stegen. Trappans nedre del är monterad på en betongkudde.
 4. Därefter skärs jämnvinkeln i olika längder: dimensioner i höjd, steg, längd och bredd. Först svetsas hörnen av den mindre längden till stegen, och sedan är de längsta elementen fixerade mellan dem, som utgör grunden för inställning av stegen. Vid svetsning av stöden ska byggnivån användas för att se till att stegen är horisontella.
 5. I slutskedet sker installation av steg från olika material, såväl som fastsättning av byggarbetsplatsen. Det finns också installation av en baldakin, om det behövs. Välj stilen med dekoration är noga så att du inte förstöra strukturen. För detta är det tillräckligt att överväga de föreslagna bilderna.

För att göra en metallporch med egna händer och fästa den i dacha kan du på kort tid ha minsta kunskap om arbetsprocessen. För att undvika misstag under byggandet är det värt att noga överväga de föreslagna bilderna.

Viktigt! Kvaliteten på arbetet beror på tillförlitligheten av strukturen som är kopplad till huset, därför rekommenderas det inte att ansluta metallelement utan erfarenhet.

Fördelar med en trä veranda

Trä är det vanligaste materialet, eftersom det har flera fördelar gentemot metall och betong. För dem är det möjligt att bära en enkel installation av en design av egna händer. Även i avsaknad av yrkeskunskaper kan en person skapa en tillförlitlig och vacker trä veranda och bifoga den till dacha.

En annan fördel är den låga kostnaden för material. Den enklaste träpannan med baldakin kan skapas från de element som kvarstod efter byggandet av huset. Vanligtvis krävs det bara en stång med en sektion på 100x200 mm och kantade brädor.

Även till verandaens plusser är att inkludera och vackert utseende, vilket framgår av de föreslagna bilderna. Med rätt val av finish blir designen en prydnad av huset. För att dekorera en trä veranda kan du använda färger i olika nyanser, vilket gör det möjligt att välja nästan vilken stil som helst.

Vi bygger en trä veranda med egna händer

Huvudproblemet med oerfarna byggare är bristen på kunskap om hur man installerar trästöd under en trä veranda. För att undvika fel bör du välja ett av de alternativ som används av byggare:

 1. Betongstöd. Med denna metod grävs hålet under basen till ett djup av ca 1,2 meter. Därefter behandlas trästödet med en skyddande förening och installeras på en grus eller krossad sten kudde ca 15 cm tjock. Därefter installeras stödet och hålet hälls med betong. För att hålla trädet i ett läge under hällprocessen skapas distansorgan.
 2. Användning av ett fästelement för en träbas. Det är en stift, på den övre delen av vilken är fast ett U-format metallfäste med hål för fästning av träbasen. Stiftet är betongat, och på ytan av basen finns ett metallstöd för träelementet. Denna metod är mer bekväm och pålitlig än den tidigare.
 3. Användning av en låda för stöd. Om betongbasen för veranda redan har stelnat, används en speciallåda som har en metallbas för att skruva den på betongen.

Installation av en plattform och en stege är mindre svår uppgift, eftersom det i detta skede bara är att fixera träramen på stöden. För att skapa en veranda med egna händer behöver du bara installera strålarna och fixa tvärstyckena på dem. För att installera den enklaste trappan, används 2 brädor med en tjocklek på minst 5 meter och brädor för steg. Efter att ha ritat ritningen och beräknat antalet steg sätts metallhornen på baserna, på vilka de återstående elementen kommer att fixas. Det är värt att notera att trä veranda är lämplig för nästan alla hem, oavsett materialet från vilken det är byggt.

Veranda av betong

Om du vill fästa en tillförlitlig konstruktion till din dacha som inte påverkas av ogynnsamma faktorer, är det värt att göra det ur betong. För att ändra utformningen av den här designen behöver du bara välja det färdiga materialet du gillar och ersätta det med det som var förut.

Fördelen med betong veranda är också enkelheten i byggprocessen, det räcker att skapa en träram för hällning och att installera förstärkningen inuti den. Därefter skapas blandningen och hälls i formen.

Innan du bifogar en veranda till huset, bör du tänka på att ansluta den med grunden av huset. Om krympningen redan har slutförts kan du borra hål i källaren och installera metallpinnar i dem, vilket kommer att ansluta strukturen med verandaen.

Om husets krympning bara har börjat skapas en packning mellan grunden och den nya betongstrukturen. Innan arbetet påbörjas sker installation av brädor med ruberoid. Efter slutförandet avlägsnas materialet och gapet fylls med monteringsskum. Således, för att göra en veranda av betong med egna händer, om så önskas, kan du och utan erfarenhet av konstruktion. Men för att inte göra misstag måste du noggrant närma sig genomförandet av varje operation och se bilden av hela processen.

Veranda dekoration

När du utformar en veranda, måste du välja en specifik stil. Om detta inte är gjort kan du förvandla en vacker byggnad till en absurd förlängning till dacha, vilket i stället för beundran kommer att orsaka förvirring. Följande stilar väljs ofta:

 1. klassisk. När du väljer det här alternativet skapas en tvåhög baldakin och chiseled handräcken är installerade. Behöver även installera och dekorativa balustrar. För att avsluta stegen och verandaområdet används en sten eller kakel. För att dekorera en sådan struktur används krukor med blommor. På bilden kan du se alla funktioner i denna stil.
 2. land. Denna stil är endast lämplig om huset är byggt av trä. Huvuddragen i veranda är den grova bearbetningen av trädet. Vid byggnad i landstil borde huset likna en amerikansk ranch eller en mexikansk hacienda.
 3. Europeisk stil. Denna design innebär ett överflöd av klara linjer och standardformer. Som det grundläggande ytmaterialet används en sten eller kakel. På verandan i europeisk stil är att placera en kurvstol.
 4. Fransk stil. Huvudskillnaden från den tidigare versionen av designen är endast närvaron av en glasdörr som skyddas av ett metallöppningsgaller.

För att bestämma exakt vilken stil du gillar mer är det värt att överväga fotot och presentera en sådan konstruktion som är kopplad till ditt hem. Att skapa en veranda med egna händer är inte en lätt uppgift, men med noggrann arbetssätt har du inte allvarliga svårigheter.

 • Veranda från profilrör med egna händer

 • Veranda för badet

 • Hur man gör en veranda till verandan

 • Veranda av betong

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map