Frakt i grunnlaget for huset

Frakt i grunnlaget for huset

Alle sprekker som vises på grunnlaget for huset indikerer at grunnlaget for strukturen må styrkes eller repareres. Men for å gjøre dette med egne hender, må du vite om årsakene til ødeleggelsen av begrunnelsen, samt hvordan du skal utføre restaureringsarbeid

Enn sprekkene er farlige

Hvis grunnlaget for bygningen er sprakk, er det nødvendig å umiddelbart begynne arbeidet med restaureringen. Hvis dette ikke er gjort, etter en stund på grunn av skævheten av huset, vil dørene og vinduene begynne å syltetøy. Hvis huset er laget av murstein, kan sprekken spre seg til veggen, noe som resulterer i at hele strukturen vil begynne å kollapse. Derfor er det nødvendig å begynne arbeidet med å styrke basen på kortest mulig tid.

Før du starter restaureringsarbeidet, er det nødvendig å bestemme typen sprekk. For å gjøre dette, bare rengjør det fra støv og skyll med vann. Etter det må du installere et fyr på feilen. Ferdselsdatoen er brukt på den. Dette er nødvendig for å bestemme graden av ødeleggelse av substratet. Hvis lyset forblir intakt i to uker, kan springen enkelt forsegles med en betongløsning. Hvis fyret brister, er det nødvendig å begynne arbeidet med å styrke basen.

Vanligvis begynner sprekker om vinteren eller våren, siden det er på dette tidspunktet at feilkorrigert grunnfond begynner å ujevnt stige eller bosette seg. Det er verdt å huske at fundamentet kan sprekke på grunn av en rekke årsaker, så du må tenke på dette problemet i designfasen av huset.

Årsaker til feil

Før du starter restaureringsarbeidet, er det nødvendig å bestemme årsaken, som forårsaket ødeleggelsen. Hvis disse tiltakene blir neglisjert, selv etter reparasjon, vil fundamentet gradvis bryte ned. Årsaker til ødeleggelse kan deles inn i flere grupper:

 1. Teknologi. Som et eksempel kan du opprette et fundament av huset med et brudd på forsterkning eller installasjon av formen. Også, feilene kan tilskrives valget av feil merket av betong. En teknologisk feil er også leggingen av et fundament over grunnvannsnivået.
 2. Performance. Slike feil gjøres allerede i ferd med å bruke den reiste strukturen. For eksempel - øker belastningen på fundamentet som et resultat av opprettelsen av andre etasje. Også et brudd er en økning i fuktighet i kjelleren eller et dårlig installert dreneringssystem i nærheten av huset.
 3. Construction. Som et eksempel kan du utarbeide feil beregninger under konstruksjonen av bygningen. Stiftelsen begynner ofte å forverres på forhånd på grunn av at geologiske studier ikke ble gjennomført før konstruksjonsstart.
Viktig! For ikke å møte det beskrevne problemet før du bygger et hus, er det nødvendig å beregne belastningen på fundamentet nøyaktig.

Typer av sprekker

Sprekker i grunnlaget for trehuset, som kan oppstå på fundamentet, er delt inn i flere typer:

 1. Hair. Slike sprekker er ubetydelige og har en tykkelse på ikke mer enn 3 mm. Deres tilstedeværelse indikerer bare en forandring i det ytre laget av substratet. Slike feil kan løses ganske enkelt.
 2. Horisontalt. Slike feil har ingen innvirkning på fundamentets integritet.
 3. Krympesprekk. Lignende feil opptrer når reglene for å opprette et fundament blir brutt.
 4. Vertikal. Det er disse sprekker som er tegnet som grunnlaget må repareres. Ofte ser de ut under påvirkning på grunnvannstabellen eller på grunn av jordpudding.

Slik løser du problemet

Hvis du oppdager at grunnlaget for huset har sprukket, er det nødvendig å begynne å styrke det så snart som mulig. Slikt arbeid utføres som følger:

 • Først, ved hjelp av en jack, stiger de sakende delene av basen opp til designnivået;
 • Etter dette bores hull, diameteren er 20 til 40 cm;
 • Det dannede tomrummet er fylt med flytende glass, sementmelk eller varm bitumen.

Dette gjør det mulig å redusere jordens vannpermeabilitet, noe som vil gjøre jorda mer stabil. Den beskrevne styringsmetoden kan bare brukes ved bruk av spesialutstyr, så det er nødvendig å ansette profesjonelle byggere for slik arbeid.

Styrkelse av grunnen til steinhuset

Hovedoppgaven med å reparere basen av huset er å stoppe prosessen med å bosette strukturen. slik at du ikke kan lage en tunnel under fundamentet uten å fikse den. Ofte brukes en forsterkningsmetode, hvor det forsterkende betongbelte er reist på alle sider. Slikt arbeid utføres som følger:

 1. Langs bunnen av huset blir en grøft utgravet, hvis bredde er ca. 45 cm. Under slik arbeid kan grunnlaget av fundamentet ikke bli utsatt.
 2. Deretter blir stiftet rengjort av smuss og støv. I dette tilfellet bør alle sprekker spredes med en spatel.
 3. Deretter kommer fjerning av de fallende delene av det gamle fundamentet.
 4. I neste trinn behandles overflaten av betongen med en primer. Det er verdt å huske at du må velge formuleringene av dyp penetrasjon.
 5. Deretter bores hull i fundamentet. Avstanden mellom dem skal være ca 60 cm.
 6. I hullene som er opprettet, blir ankre hamret, som deretter sveises til forsterkningsburet. Forsterkningens diameter bør være ca. 12 mm.
 7. I det siste stadiet helles betongblandingen i grøften. For å gjøre betongløsningen jevnt fordelt langs grøften, er det nødvendig å bruke en konstruksjonsvibrator. Dette bidrar også til å fylle sprekkene i det gamle fundamentet. Hvis du forsømmer dette arbeidet, kan det være tomrum i betongen, som senere vil føre til ødeleggelse av basen.

Etterfylling av jorda skjer først etter at betongen har fullstendig herdet. Hvis sprekkene ikke er forårsaket av nedbøyning eller deformasjon av fundamentet, kan de forsegles med mørtel og pusset.

Det er verdt å huske at hvis arbeidet utføres med en feil, vil fundamentet raskt begynne å forverres selv om det er flere forsterkende elementer i strukturen.

Reparasjon av bunnen av huset laget av tre

Det sprukne fundamentet i trehuset kan styrkes ganske enkelt, siden slike strukturer kan heves med en jack og installeres på midlertidige støtter. Men det er verdt å huske at konstruksjonen ikke kan løftes hvis de nedre loggene er råttne.

Hvis kronene er upålitelige, skjærer de ut de råtne områdene, hvoretter huset blir hevet. Etter det kan du gjenopprette grunnlaget for en av de vanligste måtene. Ofte etablerer eierne av landhus et betongbånd rundt basen. Du kan også lage en tunnel under basen og hell konkrete søyler. Dette vil gjøre fundamentet motstandsdyktig mot betydelige belastninger.

Det er verdt å huske at før du hevder et hus, er det nødvendig å demontere en del av taket på stedet der det blir med skorsteinen. For å utføre slikt arbeid er det bedre å invitere profesjonelle byggere.

Pile forsterkning

I noen tilfeller er det ikke mulig å øke jordens tetthet under strukturen. I denne situasjonen er det nødvendig å styrke basen med hauger:

 1. Hvis huset er tre, stiger hele strukturen til midlertidige støtter, hvoretter en bunke av hoder blir laget med en grill. Etter dette senkes strukturen til et nytt fundament.
 2. I tilfelle der det er nødvendig å styrke basen uten å heve huset, brukes "okser". De er hauger, som er fastkjørt fra ulike sider av hjørnet. På hodene av disse elementene sveises bjelker, som vil tjene som støtte for strukturen.

Når du bruker hauger, er det verdt å huske at lengden deres skal være tilstrekkelig slik at de hviler mot hardt underlag.

Reparasjon av en monolitisk plate

Monolitiske fundament er ødelagt ganske sjelden, men under visse forhold er det mulig. I tilfelle en alvorlig sprekk på dette grunnlaget, kan den bare erstattes med en ny tallerken. Ingen måte kan bidra til å stoppe ødeleggelsen av et monolitisk fundament, hvis det allerede begynner å deformere.

konklusjon

Hvis du erstatter fundamentet helt av en eller annen grunn, er det umulig å styrke veggene og fjerne de gamle delene av platen. På disse stedene blir det betongmørtel, som bidrar til å bevare bygningens integritet midlertidig. Du kan også installere betongblokker eller hauger som støtter.

 • Stiftelsen for et privat hus

 • Hvordan sy grunnlaget for huset utenfor

 • Stabel fundament med grill

 • Styrke grunnlaget for et privat hus

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map