Gulv vanntett på badet

Gulv vanntett på badet

Badet er en sone med høy luftfuktighet, hvor pytter på gulvet og våte fotavtrykk er vanlige. Vanntetting gulvet på badet - en obligatorisk måling av beskyttelse mot konstant eksponering av fuktighet på gulv og vegger, fra utvikling av uønsket mikroflora eller kjemisk korrosjon. Selv en veldig ryddig bruk av bad eller dusj, super dyrt og kvalitet VVS kan ikke fungere som en forsikring mot force majeure.

Nødvendighet og apparatet av vanntetting av et gulv på et bad

Hovedbelastningen på hydrobeskyttelsen tar over gulvet på badet - vannet vil alltid finne et "svakt" sted for å trenge inn i betongloftet og nærmere "bli kjent" med naboene. Aktiv fordampning, kondensasjon av damp på veggene og rør og, som en konsekvens av den økte luftfuktigheten i rommet, så vel som risikoen for lekkasjer og feil kommunikasjons - hovedgrunnene til at det er viktig å være spesielt oppmerksom på at enheten beskyttende barriere.

Vanntettingen på badgulvet utfører flere funksjoner samtidig:

 • beskyttelse av betongoverlapning fra for høy fuktighet og temperaturendringer, reduserer prosessene for ødeleggelse og dannelse av defekter;
 • en reduksjon i sannsynligheten for å "dele" vann med naboer fra bunnen i tilfelle lekkasjer og gjennombrudd;
 • beskyttelse av basen fra veksten av mold sopp.

gulv ordningen på badetStandard gulv ordningen på badene er som følger:

 1. priming på en betong base;
 2. vanntett lag;
 3. betongrør med forsterkende maske;
 4. flis eller annen type overflate.

Vanntetting av gulvet på badet er laget i form av en palle med høye sider, som er nødvendig for å samle vann og parre med veggene, og kan ligge under skruen eller over den. Sement-sandskrap over vannbarrieren er obligatorisk dersom:

 • i lagets "kake" på basen er det ingen isolasjon;
 • Det "varme" gulvsystemet brukes;
 • for vanntetting brukes et materiale basert på petroleumbitumen, uten modifiserte tilsetningsstoffer - det er mulig å slippe giftige stoffer ut;
 • ujevn grov base;
 • Vanntetting utfører oppgaven med en separator mellom det flytende gulvet og rudebunnen.

Veiledning til beskyttelsesteknologi og typer vanntetting

Måter å beskytte mot uønskede effekter av fuktighet og vannlekkasje er preget av den type materialer som brukes. For vanntett gjør gulvet på badet rulle (liming) eller flytende og pasty (oshazochnye). De kan brukes individuelt eller kombinert for å oppnå maksimale resultater.

Oaklaychny metode

Den er laget av rulle eller arkmaterialer på en bitumenbase og er et flerlags vanntett belegg. Det finnes to typer rulle vanntett:

 • selvklebende - passer raskt, det er ikke nødvendig å spre eller styre rullen, nok til å måle, kutte og lime inn;
 • guidet - mer arbeidsintensiv i arbeid, til legging, er det nødvendig å bruke en gassbrenner.
viktig! Polyetylenfilm er ikke egnet som vanntett - det er helt damptett og garanterer ikke en tett passform til underlaget. I løpet av flere år grov det og bryter opp i separate fragmenter, og gir en fri passasje for vann.

proffene:

 1. pålitelig og holdbar beskyttelse mot fuktighet gjennomtrenging;
 2. etter legging er det mulig å gå videre til installasjonen av en betongbase for et ferdiggulv uten teknologiske forstyrrelser;
 3. rimelig pris

ulemper:

 1. arbeidsintensiv prosess som krever nøye forberedelse av overflaten - eliminering av forskjeller og uregelmessigheter, og spesiell scrupulousness når feste sømmer og tilpasse hjørnesamlinger;
 2. bruk av ekstra midler for styling;
 3. høy brannfare og utslipp av giftige stoffer under overflatebehandling;
 4. Over vanntettingslaget er nødvendig for å legge avstøpet

Smøringsmetode

bad smøring vanntettDet gjør det mulig å skape et vanntett belegg ved hjelp av et plastmateriale, slik som bituminøs mastiks monokomponent eller flerkomponent-polymer-bitumen, bitumen-gummi, polyuretan eller sement-polymerblanding. Mastikk med tilsetningsstoffer av gummipumpe eller latex kalles "flytende gummi" og har bedre elastisitet.

proffene:

 1. kan brukes på noen, selv uforberedt overflate;
 2. Høykvalitetsadhesjon med en betongbase og fravær av prosessleder;
 3. høy elastisitet av belegget;
 4. krever ikke involvering av spesialister - arbeidet kan gjøres selvstendig
  ulemper:
 1. ubehagelig lukt;
 2. når temperaturen svinger, er overflatesprengning mulig;
 3. er utsatt for biologisk korrosjon - virkningen av mikroorganismer;
 4. levetiden er 5-6 år

Montering av vanntett betongbase

Måten å beskytte badet gulv fra virkningen av vann er valgt individuelt, på forespørsel fra eieren. Etter at du har valgt materialene, kan du fortsette direkte til vanntettingsenheten.

Forberedende arbeid

Først av alt, en fullstendig demontering av det gamle screed, opp til platene. Vurder overflatenes tilstand - fyll evt. Sprengene på leddene og sømmer med sementmørtel, fjern ujevnheter og hulrom, kontroller horisontalnivået. Legg på vanntettlag på badet utføres på en ren base, uten støv og smuss.

Forsikre deg om et høy kvalitet og pålitelig grep av beskyttelsesmaterialet med platen - oppgave av primeren, som er bedre å dekke grunnlaget flere ganger. Etter at primeren har tørket, kan du gå direkte til arbeidet på gulv vanntett.

viktig! Ved veikryssrørene kan det brukes spesielle gummitetninger, som alltid må smøres med mastikk, med en tilnærming til selve røret på 5 cm.

Steg-for-trinns instruksjon av overleggsteknologi

Rullende vanntetting er en av de mest arbeidsintensive prosessene, som spesialister ofte tiltrekkes av. For selvstendig næringsdrivende er det bedre å bruke selvklebende striper.

Forebygging! Dagen før begynnelsen av arbeidet med rullene blir de rullet ut og spredt ut slik at lerretet er utjevnet.

Arter av arbeid:

 1. Skjæring av rullen langs lengden og bredden av rommet, med tanke på overlappingen av stripene mellom hverandre med 5-10 cm og veggene på 20 cm.
 2. På den primerte basen limer selvklebende ark eller smelter det vanlige materialet rundt omkretsen på badet, og legger særlig vekt på steder for å parre vegger og gulv.
viktig! Bruken av en tung vals for å legge en opprulling av vanntetting, vil bidra til å forsiktig påføre limene.
 1. Ytterligere behandling av ledd og ledd med silikon eller polyuretan tetningsmidler.
 2. Enheten av betongrør og nivelleringen av belegget.
 3. Overflatebehandling med antifungale midler og etterbehandling av gulvet.
Advarsel! Høyden på den mottatte "pausen" skal være lavere enn nivået på resten av rommene, slik at det i tilfelle en nødsituasjon lekker vann ikke ut av badet.

prinsippet om å legge på pastaen

Steg for trinn instruksjon av smøringsteknologi

Soaking vanntetting av gulvet på badet involverer ikke et så stort arbeid som rulle, men prosessen er også ganske arbeidskrevende. Bruk materialer i form av et pulver eller ferdigpasta eller mastikk. Den tørre blandingen fortynnes med vann eller en polymeremulsjon før arbeidet starter, avhengig av ingrediensene.

viktig! Smøre mastikk påføres overflaten med en pensel, rulle, spatel eller ved sprøyting ved hjelp av spesialverktøy. Derfor, før du kjøper det, er det bedre å finne ut av selgerens egenskaper av materialene og hvordan de skal påføres dem.

Arter av arbeid:

 1. Rundt omkretsen av gulvet ved overgangen mellom gulvveggen påføres et første lag av mastiksbelegget i høyde og bredde på 20 cm. Etter tørking blir nøyaktig vinkelplatene tape på gummibase.
 2. Ved hjelp av teknikken for kontinuerlig påføring, dekke alle områder av gulvet med to, og helst med tre lag mastikk. Hvert påfølgende lag er påført vinkelrett på den forrige, med et intervall på 24 timer - for tilstrekkelig tørking av hvert lag. Forsinkelse av den teknologiske avbrudd kan føre til sprekk av oljeimpregnerende vanntetting etter at badet er ferdig.
 3. Hvis skrapet ikke er installert over hydraulisk barriere, er det mulig å bruke et forsterkende nett mellom lagene av mastikk - dette vil tillate å oppnå gode resultater i styrken og påliteligheten til beskyttelseslaget.

Beste assistent og konsulent på vanntett badetasje - video fra fagpersoner:

Funksjoner av vanntetting av ulike typer gulv

Valget av materiale og metode for vanntetting på badet avhenger av funksjonene i romets drift: gulvet, tilstedeværelsen av varmesystemet, det "varme" gulvet, rommets fuktighet og andre faktorer.

Vanntetting av gulvvarme i badet, tilsetningen av det beskyttende lag mot fuktighet, den oppgave antikorrosiv barrieregrunnelementene i varmesystem - et system av rør og matter. Før avstøpning av gjerdet, er det mulig å bruke både rullede og belegningsmaterialer, eller kombinasjoner derav, når overlappende overlappende isolasjon behandles med bituminøs mastikk. Som et alternativ kan bare brukes flytende vanntettende badegulv - i det frosne lag av bitumen eller sement-polymer mastiks lagt avrettingsmasse og etterbehandling utføres etter installasjon av gulv.

Hva om gulvbelegg på badet er et tre? Godt arbeid i "tårn" av tregulvrullmaterialene. Soaking vanntetting av tregulv på badet med sement-polymerblandinger eller bitumenbasert mastikk kan tjene som utilstrekkelig pålitelig beskyttelse. For effektiviteten av hydrobarrieren benyttes to-komponent gummibaserte forbindelser - flytende gummi og en aktivator som gir sin herding.

tregulv på badet

Oppsummering

Hvilken som helst av de ovenfor beskrevne fremgangsmåter for impregnering gulvet i badet ville være en effektiv barriere mot inntrengning av vann bare når det er strengt følger rekkefølgen av installasjonen og følge anbefalingene av produsentene av materialer for tørketiden av belegget.

 • Typer av blandinger for gulvbelegg

 • Screed gulv mekanisert måte

 • Vi lager et halvtørr gulvbelegg med egne hender

 • Selvutjevning av gulvet

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map