Hvordan bli kvitt hornet på loftet

Hvordan bli kvitt hornet på loftet

Har du blitt bitt av hvepe eller horneter på loftet? Mange barn og voksne led av dette fenomenet. Insekter liker å bosette seg der det er hager og grønnsakshager, der du kan jakte og være nær frukttrær. Deres favorittsted er loftet. Det er varmt, koselig og trygt der. Men dette nabolaget gjør ikke alltid vennligst eiere av hus. Reder av hveps kan gi mange bekymringer.

Derfor oppstår et logisk spørsmål, hvordan kan man kvitte seg med loftet? Dette er ganske relevant. Dette materialet er helt viet til dette emnet. Våre tips hjelper deg med å bli kvitt hornetter på loftet.

Farlige naboer

Mange dyreforesatte kan argumentere, sier de, hvorfor skade insekter. Men dette nabolaget er farlig for eiers helse. Hva? Hvis insekter ser en trussel i personen (eller personen bare drepte en av sine medmennesker), så vil hele sværmen rush til fienden. Enig, enda en bit av en veps, og enda mer hornet, er veldig ubehagelig og smertefull. Hva kan vi si om hele sværmen. Spesielt er det farlig for barn.

Og hvis du er en bee-keeper, vet du at vepsene dreper bier og tar bort kjære fra dem. I tillegg ødelegger de modningshøsten. Og hvis du har åpne vinduer om sommeren, så vent på summende gjester. Dette er ubehagelig og farlig, siden de kan tolerere tarminfeksjoner. Oppgjør i et hus eller på et loft, betrakter vepsene deres eget territorium og beskytter det. Hvordan bli kvitt hornets og hvepe?

Metoder for å bekjempe insekter

Det er mange forskjellige måter som virker annerledes. Noen handler raskt, andre - noen uker. Men hvis du bestemmer deg for å bli fullstendig av skadedyr, er det viktig å vurdere dem alle. Du kan velge dem, uavhengig av om de kommer til deg fra naboer, eller gjort en rede på loftet. I ditt arsenal vil det være tre aktive metoder:

 1. Fullstendig eliminering av reiret.
 2. Bruk feller.
 3. Giftig agn.

En av de raskeste måtene er å eliminere roten, det vil si reiret. Men dette er ikke den sikreste måten. Det kan bare implementeres når det er på ditt territorium, du har funnet det og kan komme til det. I tilfelle når skadedyr kommer til deg, eller deres bolig ikke er tilgjengelig, må du ty til langsiktige metoder - gift og en felle.

Ødelegg roten

Ganske ofte er insektens hus på loftet. Hvis du finner det, kan du begynne å jobbe. Bare her er det viktig å ikke glemme sikkerheten, fordi det handler om familien til insekter som kan angripe. Det første rådet er å utføre et "oppdrag" når det allerede er mørkt og familien hviler. Om natten er de ikke så aktive, og du kan ødelegge både insekter og larver.

Du må ha en beskyttelsesdrakt (biavlsklær eller annet tett stoff). Hele kroppen må være fullt beskyttet. I tillegg tenker du umiddelbart på tilbaketrukket, hvis du ikke klarer å skjule. Vi vil se på tre måter hvordan å bli kvitt hjemmet:

 1. Bruk av pakken.
 2. Bruk av insektmidler.
 3. Fylling og brenning.

Polyetylenpose

Når boligen er laget i form av en ball og henger på taket, takter, etc., kan du legge alt i en pose. Om natten, forsiktig og forsiktig, med en rask bevegelse, stram posen på reiret, rive den av og bind sammen innholdet.

Vær oppmerksom! Pakken må være hel og sterk.

La pakken gå. I det vil insekter dø om noen timer. For å øke hastigheten på prosessen kan pakken på forhånd smøres med et insektmiddel. Når redenen ikke er rund og er på et slikt sted at den ikke kan slits av, er teknologien som følger: pakk pakken på reden og lim toppen av pakken med klebemiddel til reiret. Denne gangen må pakken smøres med produktet.

Hvis vi snakker om minusmetoden, er det at det er viktig å ha smidighet og fingerfylling. Og scotch kan ikke holde fast på overflaten. Men nå vet du hvordan du kan bli kvitt en hornet.

Vi bruker insektmidler

Hvis du ikke kommer nær nestet og fjerner det, vil aerosolbokser med insektmidler komme til redning. Å etse dem bruker middelene til "Raid", "Combat", "Dichlophos Eco".

Metoden består i å sprøyte reiret, nemlig inngangen. Effekter av narkotika effektive: personer som kryper på overflaten som blir behandlet, vil gå til grunne, forgiftning og andre beboere i reiret. For å øke effekten, kan du øke dosen. Skriv inn sprayet noen få dager til alle vepsene eller hornets er utdød.

Brann og vann

Hvis det er et tak, anbefales det ikke å bruke brann. Bare i tilfelle plassering av en rei av hveps i en boligbygging, land eller en steinbygning. Metoden er rask og effektiv. Det er nok å helle en rede med bensin eller et brennbart stoff, sette brann i en kamp og brenne veps eller hornet.

Ved å plassere et aspenne på taket der det ikke kan brukes brann, er det en annen metode - å fylle et rede med et flytende insektmiddel. Ikke glem å lukke inngangen med en klut, som også er impregnert med produktet. Da vil vepsene eller hornets ikke fly bort. I stedet for giftstoffer kan du bruke vann, bedre kokende vann. Denne metoden er ikke så effektiv, men den fungerer. Fylling av hornetsnest med vann, inngangen må være tilkoblet. Bruk en stein eller noe annet.

Det er alt, på så enkle måter kan du kvitte seg med insekter og eliminere deres habitat. Deretter vil verken vesener eller hornetter forstyrre deg. Og hva om insekter bare flyr til deg? De har ikke en rede på loftet, men de går inn der? Eller er du bare fysisk ute av stand til å komme til reiret? La oss finne ut.

Feller og agn mot veps og hornets

Selv om denne metoden ikke er så rask, men den er effektiv og vil bidra til å takle uønskede gjester. Selv om vepsene bare flyr til loftet ditt, vil feller bidra til å redusere deres tilstedeværelse og befolkning.

Vær oppmerksom! Ikke glem at lokket selv skal tiltrekke seg kun veps og horneter, men ikke bier som arbeider for menneskeheten. Det er uakseptabelt for nyttige bier å forgå sammen med skadelige hornets og hvepe.

Derfor kan du ikke bruke sukker sirup og honning. Deretter vil fellen tiltrekke seg kun veps eller hornet. Men hva er fellene?

Den fanget typen

En felle for hveps og hornets kan kjøpes, eller gjøres selv. Det er billig og sint å bruke en plastflaske. Fellen er effektiv, varm og enkel. For produksjon trenger du:

 1. Ta flasken og fjern lokket.
 2. Saks skåret av en tredjedel fra oven.
 3. Klipp delen av nakken med nakken ned fast i den andre halvdelen.
 4. Litt over midten av designen, lager hull som fellen kan bli suspendert.

Det er alt, en felle for hveps og hornets er klar. Det gjenstår å sette inn din favorittmat for hvepe og horneter. Hva slags mat er dette? Her er noen eksempler:

 • syltetøy, litt gjæret;
 • kvass eller øl;
 • søt frukt som er litt råtten.

Det er akkurat de gjærte produktene som er ganske bra, men ikke bier. For å øke hastigheten på prosessen, legg borsyre til agn, hvorfra hornets og hveps dør. I stedet kan du bruke et insektmiddel som ikke har lukt. Gift er nødvendig for at hvepsene dør raskere og ikke skader deg når du rengjør fellen og bytter agn.

Å legge alt til vår felle, det kan installeres. Hvor akkurat? Hvis det er et rede, så legg en felle nærmere den. Når det ikke er tilfelle, plasser fellen hvor de fleste av dem er, for eksempel på loftet.

Tips! Hvis det er ganske mange på loftet på hvepe eller hornetter, kan en felle ikke være nok.

Flasken må rengjøres så snart den er fylt med hvepe. Når det gjelder agn, må den endres regelmessig med en ny del.

Feller basert på lim

En annen type effektive feller som du kan kjøpe eller gjøre selv. Limfeller er laget av et ark av papp og spesiallim "Alt", "RaTrap" eller lignende. Innholdet skal brukes på hele pappplaten, gjennomsnittlig tykkelse på laget. For at vepsene og hornets faller i fellen, plasser agn i midten: en rått søt frukt, kjøtt, fisk.

Feltprinsippet er ganske enkelt: Vepsene flyr på agn, sitte ned på papir og holde fast i limet. De kan ikke frigjøre seg og dø på stedet. Da pappa er fylt med insekter, må det enkelt kasseres. På loftet kan du plassere flere slike feller. Så, du kan bli kvitt insekter på loftet ditt.

Giftig agn

Du kan ikke bruke feller, men bare sette gift agn. Ta mat akkurat det samme som for en flaskefelle. Det er behandlet med et insektmiddel som ikke har lukt. Effektive stoffer er ganske mye. Alt du trenger fra meg er å suge opp maten, og ta den med på loftet. Insekter som prøvde det, vil dø om et par timer.

Forebyggende metoder

Bli kvitt veps og hornets er en ting. Det er ganske annet å hindre at de vises igjen på loftet. I tillegg, om vinteren forlater de sine reir. Men om våren er de fylt i dem igjen. Hvis du fant en rede på loftet om vinteren, bør den fjernes og plasseres med petroleum eller insektmidler.

Det er spesielle modeller av reir som kan plasseres på loftet. De vil skremme av insekter, siden de ikke bosetter seg nær en annen sværme. I tillegg er flaggermus et av hornets fiendene. De spiser insekter, så spesielle ultralydsenheter som avskrekker dem, er effektive.

Selv om du ikke klarte å takle disse insektene, spiller det ingen rolle. I ekstreme tilfeller kan du ringe en spesiell tjeneste for eliminering av insekter. De vil raskt og kvalitativt spare deg for insekter på loftet.

 • Hvordan lage en hems

 • Hvordan velge en vannslange

 • Storm kloakk i en fleretasjes bygning

 • Avløpssystem «Softrock»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map