Tre veranda til murstein hus

Tre veranda til murstein hus

Vanligvis er verandaen bygget av samme materiale som selve huset, men treforlengelsen til mursteinen ser ikke mindre vakker ut. Hvordan bygge en tre veranda slik at det virkelig var et pryd av huset og et hyggelig sted å slappe av?

Trenger jeg tillatelse

Å legge til en tre veranda til murstein refererer til restrukturering av huset og krever offisiell registrering. Denne prosedyren tar som regel 2-3 måneder.

For å få tillatelse til å bygge en veranda, er følgende dokumenter nødvendig:

 • et dokument som bekrefter at du er eieren av nettstedet,
 • prosjekt av et hus med en tre veranda,
 • skriftlig samtykke fra alle registrerte i huset leietakere,
 • uttalelse.

Denne pakken skal sendes til arkitekturadministrasjonen.

Hvis verandaen skal bygges uten tillatelse, vil det være problemer når man selger, leier eller arver huset.

Typer verandaer

Ved design kan verandaene være svært forskjellige. Avhengig av hvilken del av huset de grenser til, er de

 • slutt,
 • vinkelformet,
 • fasade.

De kan også lukkes og åpnes. Hvis du lager skyvedører, blir det enkelt å omforme et lukket anneks i en åpen en.

Verandaen kan være:

 • bygget - blir bygget samtidig med byggingen av huset på ett felles fundament,
 • kaste ut - Bygges senere og har et eget utgangspunkt.

I denne artikkelen vil det være spesifikt om vedlagte treverandaer. Terrassen fra verandaen er preget av mangel på tak og vegger. Verandaen er en fortsettelse av huset, det kan gjøres under ett tak med det.

Verandaen kan være åpen eller lukket (glasert). I sistnevnte tilfelle kan det oppvarmes og brukes om vinteren. På en lukket treveranda er det viktig å tenke på ventilasjon, lage vinduer og vinduer som åpnes tilstrekkelig, du kan installere klimaanlegg. Glidende gjennomsiktige partisjoner gjør at du enkelt kan konvertere verandaen fra åpen til lukket. Det er også fleksible vinduer for treverandaen, som lett kan fjernes og ikke brytes.

Prosjektutvikling

Det er viktig å ordne en tre veranda festet til mursteinen. Det skal ikke utsettes for direkte sollys og i en konstant skygge, så det er bedre å plassere det på østsiden eller vestsiden av huset, men i områder med kaldt klima er det mulig å bygge den langs veggen mot sør. Formen på vedlegget kan være halvcirkulær, rektangulær, polygonal.

Størrelsen på treforlengelsen må være proporsjonal med husets dimensjoner. Vanligvis er det laget langs hele veggen og bredde - fra 2,5 til 7 m. Du kan lage en treveranda langs to tilstøtende vegger.

Du må også tenke over inngangen. Det kan være enten fra gaten eller fra huset, du kan gjøre en gjennomgående passasje fra gate til hus gjennom verandaen.

Tips! Det er bedre å ikke ha dørene motsatt hverandre, ellers blir det utkast.

Vedlagt veranda fra et annet materiale: funksjoner

Trærverandaen til murstein har sine egne egenskaper. Det viktigste er at vedlegget vil bevege seg i forhold til selve bygningen med endringer i temperatur, fuktighet, bakkenivå. I tillegg, i stedet for å banke forskjellige materialer, kan det danne kondens. derfor:

 • grunnlaget for vedlegget kan ikke være stift knyttet til grunnlaget for selve huset, sedimentet er annerledes, og når bakken vibrerer, slår de rett og slett fra hverandre,
 • Plasseringen av treet til teglstenen må isoleres ved hjelp av bevegelige sømmer,
 • Delene av trekonstruksjonen ved siden av murvegget må være godt vanntett.

Verandaen kan ikke bare ligge i underetasjen. På bildet i første etasje av murstein er det en garasje, og en treveranda ligger på nivået i andre etasje, hvorfra den faller.

Nettstedspreparasjon

Før du bygger en veranda til huset med egne hender, må du forberede et sted. Hvis dette er nødvendig, fjern verandaen, fjern fra anleggets planter og rusk, fjern grøften. Du må også bestemme stedet for byggevarer og lagring av byggematerialer.

fundament

For en lys rammeformet trekonstruksjon, kan du lage en kolonne, bånd, skruehopp, butovy eller buhotobetonny grunnlag.

Pier fundament - det mest økonomiske alternativet for innramming av tre verandaer. For sin konstruksjon søylene i hjørnene gjør verandaen og i hullene i en avstand på 50-60 cm. Stengene kan være laget av murstein eller blokker og helle betong. For stolper gravd grop dybde på omtrent 1 meter, men ikke mindre enn dybden av huset fundament, og helt over i dem sand eller grus sand pakkes pute tykkelse på 20 cm., Et lite lag av betongen støpes og spredning av murstein eller klosser kolonner.

For å lage betongposter, blir asbestsementrør eller ruberoid rullet inn i røret senket i groper, armering er plassert i dette foringsrøret og betong helles i den. Gapet mellom kolonnen og jorda er dekket med sand.

Viktig! Alle støtter av kolonnefundamentet må være justert, dette gjøres ved hjelp av et nivå. De er laget i en høyde som er lik høyden på basen (sokkelen) av huset.

Mellom murstein og lag av grovgulvet legges en vanntett, for eksempel takpapir i to lag. Stiftelsen er laget så høy at ca 30 cm blir igjen til ferdiggulvet.

ramme

Rammen på treverandaen er laget av en bardel på 12 * 8 cm eller 10 * 10 cm. Du kan også bruke en logg, da diameteren skal være over 12 cm.

Den første fasen er den nedre stroppen. Det er ønskelig å bruke "svalehale" -forbindelsen i hjørnene, i tillegg feste elementene med negler eller tre negler. Du kan også feste bjelkene med metallhjørner.

Stroppene er festet til strengene. Det anbefales å installere dem på en avstand på 50-60 cm, men i praksis gjør de det sjelden. I det minste er det nødvendig med støtter i verandaens hjørner og i nærheten av vinduer og dører for å danne åpninger.

Støttens høyde skal være lik høyden på vedlegget. For å danne en takhelling, blir de rekkene som ligger nærmere husets vegger høyere. På steder for montering av støtter i selen er kuttet riller, de er satt inn i stativene og forsterket med metall hjørner. Ytterligere stabilitet av støttene vil bli festet til spydene - diagonale støtter, som er installert, som i figuren, fra oven og fra under.

Tips! Under installasjonen av støtten kan styrkes med midlertidige diagonale staver (mellomrom).

I den øvre delen av støttene er den øvre stroppen installert. Når rammen er bygget, gå til takets skapelse.

taket

For taket på treverandaen kan du bruke materialer. Du kan gjøre det av samme materiale som taket av huset selv, men du kan bruke et gjennomsiktig eller gjennomsiktig polykarbonat. Polykarbonat kan også brukes til å trimme hele rammen av forlengelsen.

Taket er vanligvis laget av et enkeltkullet, noen ganger gaveltak, hvis treverandaen støter opp til mursteinhuset med en smal side, som på bildet.

Et enkeltkledd tak betraktes som optimal - regnvannet drenerer lett fra det og snøfall, det er mer praktisk ut fra vannavhendingsorganisasjonens synspunkt.

Takbjelker stole på rammens øvre ramme, i store konstruksjoner installerer i tillegg Mauerlat. På veggen av huset ved hjelp av ankerbolter styrker den horisontale løp, vanligvis for den bruker en bar 10 * 8 cm. Den vil hvile på de øvre endene av sperrene. Den nedre enden av tømmerbenet skal være laget på en slik måte at takets overheng, det vil si å stikke utover rammen, som i figuren, dannes. Overheng vil beskytte annekset fra regnet. Avstanden mellom sperrene avhenger av takmaterialet, størrelsen på verandaen og takets vinkel.

Hvis verandaen er polygonal, det er den plassert langs to tilstøtende vegger i huset, da er det også installert en diagonal beam-run.

Etter at sperrene er installert, blir de spikret på kassen. Det kan være kontinuerlig eller trinnvis - det avhenger av takmaterialet: For stive materialer, er en kasse laget med et visst trinn og for en myk - kontinuerlig.

Paul

Gulvet på den åpne treverandaen er bedre for å lage betong. Det vil ikke ødelegge fuktigheten, og det kan trimmes med fliser eller linoleum. I dette tilfellet er det bedre å gjøre gulvet med en liten skråning fra huset, slik at vannet kan renne lett.

Tregulvet er mer egnet for en lukket veranda. Rå gulvet er laget av brett og plater, forbehandlet med et antiseptisk middel. For det første er gulvlagene festet til den nedre stroppen, og deretter legges kantede planker med en tykkelse på 50 mm på dem.

Riktig installasjon av lagret bestemmer hvor god gulvet vil være. Det horisontale lagret styres med et nivå. Gulvgulvet er vanligvis laget av gulvbrett. Monteringsgulvbordene begynner med lengst fra døren. Den første Dokken er festet direkte til bjelkene, og den neste monteringsbraketten not og fjær. Fest også platene med skruer eller negler. De forskjellige monteringsmetodene er vist i figuren.

Viktig! Mellom veggen og brettet skal det være et gap på 10-15 mm slik at gulvet ikke deformeres under ekspansjon i varmt vær eller fuktighet.

For å sikre at tregulvet har tjent i lang tid, må det behandles med antiseptiske midler fra putrefaction og sopp. Bruk en lakk eller flekk, og fra oven - en lakk. Det er bedre å bruke en yachtlakk, som er spesielt designet for våte miljøer. Generelt må gulvbelegg for en treveranda oppfylle følgende krav:

 • være designet for tre,
 • være motstandsdyktig overfor slitasje,
 • å motstå ytre påvirkninger (sollys, vann, temperatur).

Gode ​​anmeldelser få dekning:

 • "Tikkurila Valtti",
 • Pinotex Terrasse Olje,
 • «Alpina Oel Terrassen Dunkel»,
 • Watco Danish Oil.

Oppvarming og etterbehandling

For å lage en lukket treveranda varm, er det nødvendig å isolere det. For dette er isolasjonen lagt ut eller inne. Følgende materialer brukes:

 • mineral,
 • basaltull,
 • ekstrudert polystyrenskum,
 • Penofol,
 • skum,
 • flytende polyuretanskum,
 • lin, tau, mos.

For å lage en ramme tre veranda kan være noe materiale, ofte for utvendig dekorasjon er brukt foring, sidespor, blokkhus, for innvendig etterbehandling er det ønskelig å bruke materialer som ikke er redd for fuktighet.

Verandaen er ikke bare et ekstra område og et hvilested, det er også en innredning av huset. Du kan bygge en koselig treveranda med egne hender.

 • Glassert terrasse

 • Hvordan lage en åpen veranda i landet med egne hender

 • Arrangement av lysthuset med egne hender

 • Hvordan knytte en terrasse til huset

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 − = 10

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map