Дводелни котао на гас "Будерус"

Дводелни котао на гас “Будерус”

Ако се планира стварање поузданог грејања у новој кући или се одлучи да ажурира постојећи систем, потребно је упознати са уређајем и карактеристикама рада различитих уређаја. На пример, двотактни котао "Будерус" је дизајниран за грејање кућа које имају површину до 240 квадратних метара. м.

Захваљујући употреби овог уређаја могуће је не само загревати станове, већ и загревати воду. Таква опрема се производи у руским биљкама. Такође, котлови на подним гасовима "Будерус" имају одличне карактеристике и пуно позитивних својстава.

Карактеристике гасних котлова

Да се ​​бавимо карактеристикама грејних производа, вреди размислити о неколико доказаних модела. Прво обратите пажњу на буџетску верзију двоточног котла са 24 кВ.

Такав агрегат је "Будерус Логамак У072-24К". Снага опреме је 24 кВ. Котао је опремљен затвореним комором. Довољно је загревати собе до 250 квадратних метара. м. Такви показатељи зависе од квалитета изолације куће, као и од климатских карактеристика региона.

Примарни измењивач топлоте налази се у зидном гасном котлу "Будерус". Јединица се контролише електронским колима, а ту је и експанзијски резервоар и пумпа. Уређај ради савршено на различитим горивима. За њега можете купити како течност, тако и природни гас. Котао може постићи максималне перформансе од 11,4 л / мин.

Главна карактеристика таквог котла је могућност повезивања независног грејања. Користи се углавном у сеоским кућама и становима, који нису повезани са централним комуникацијама. Опрема се продаје са затвореном комором за сагоревање. За њега нема потребе за изградњом класичног димњака.

Важно је нагласити неколико карактеристика модела:

 • Котао се може контролисати спољним модулима.
 • Котлови на подовима овог асортимана имају низак ниво буке. То значи да уређај неће зујати током рада, а становници могу уживати у сваком тренутку.
 • Непрекидно сервисирање. Котлови ове серије створени су за рад у клими многих региона Русије.
 • Апсолутна сигурност. Производ је опремљен с бројним сензорима који прате радне параметре котла.

Такви модели се врло лако инсталирају и не захтевају редовно одржавање. Котлови са двокомпонентним зидовима овог асортимана произведени су само са затвореним комором.

«Будерус ЛогомакУ052-24К»

Ови двотактни котлови на гас "Будерус" одликују се просјечном цијеном и лакоћом управљања. Производи се израђују са различитим опцијама за коморе за сагоревање. Ово друго може бити отворено и затворено. Овај котао има затворену комору. Такође је опремљен системом принудног елиминисања дима.

Има овај модел "Будерус" снаге 24 кВ. Опремљен је измењивачем бакра. Коло карактерише индикатор перформанси од 12,5 л / мин. Такав уређај може радити и на природном и течном гасу.

"Будерус У052-24К" се контролише користећи једноставан за учење. Унутар уређаја постављен је резервоар од 8 литара. Гаранција произвођача је 2 године. Такође је могуће контролисати брзину горења котла - опремљен је модулацијом пламена.

Остале карактеристике производа:

 • Има добре перформансе петље. Уређај је довољан да обезбеди топлу воду за 2 дизалице или оба црева и туш.
 • Будерус са котловским гасом може да ради у системима са више радних кругова. Ово је одлично за оне који желе изградити флексибилан систем грејања користећи производе са двоструким кругом.
 • Максимална ефикасност је 92%. Ово указује на малу количину топлотног губитка уређаја.
 • Такође је могуће радити у начину аутоматског регулисања температуре ваздуха у просторији. Само је неопходно поставити удобан индикатор термометра.
 • Једноставно коришћење - када користите уређај, не морате проучавати компликоване инструкције.
 • Мали проценат штетних производа сагоревања пуштен у атмосферу.
 • Једноставност и висока брзина инсталације - овај плус је главни.

Такви котлови су намењени потрошачима који у свом становању морају створити модеран систем грејања. Распон модела је развијен на основу карактеристика уређаја у стамбеним зградама.

Модел је једноставна и јасна контрола. Вриједно је запамтити да двоструки котао "Будерус" троши много мање горива у односу на претходника.

«Будерус ЛогомакУ042-24К»

Ако је горионик, горе разматран, био оријентисан на оне који преферирају напредна решења, онда је овај модел направљен узимајући у обзир потребан минимум. Савршено је за оне који воле једноставност у свему. Линија производа укључује производе који имају отворену и затворену комору за сагоревање.

Посебна пажња посвећена је турбопуњачу, који је веома популаран. Које карактеристике има таква опрема? Снага котла једнака је, као иу претходним случајевима, 24 кВ. Важно је напоменути висок ниво економије јединице. Перформансе кола са топлом водом имају релативно добар индикатор - 14 л / мин. Температура санитарне воде у овом случају достиже од +40 до +60 степени.

Коефицијент ефикасности јединице је доста висок. То је 97%. Размењивач топлоте је направљен од бакра, који је темељно очишћен. У унутрашњости је већ упрта. Инсталација котла Будерус је једноставна и минимална.

Остале карактеристике модела:

 • Уређај има савремени систем за пречишћавање воде.
 • Систем има уграђену заштиту. Захваљујући томе, сигурност производа је осигурана.
 • Постављање котла на два кола "Будерус" врши се што је више могуће. У котлу нема "непотребних" делова, што вам омогућава да се не плашите грешака приликом подешавања уређаја.
 • Висок квалитет градње. Ова карактеристика потврђују одређени тестови.

Очигледно, такви котлови имају довољно високу ефикасност, а такође имају и многе погодне функције.

Предности и мане

Ако постоји проблем избора котла од 24 кВ из Будеруса, требали бисте се упознати са главним предностима и манама производа.

Предности котлова познатог произвођача укључују:

 • Котлови су састављени на прецизној опреми.
 • Процес производње је строго контролисан. Домовина бренда је Немачка, која позитивно карактерише процес провере квалитета производа. Ово такође објашњава велику потражњу за котловима Будерус.
 • Под брендом познате компаније продају се модели свих нивоа. У каталогу можете пронаћи и једноставне котлове и моделе са напредним функцијама. Имају пуно могућности и широк спектар функција. Сваки потрошач може добити производ који му је потребан.
 • Доступност цена. Тешко је пронаћи јефтиније и исте квалитетне котлове, као у каталогу "Будерус".

Сви производи су веома еколошки прихватљиви. Програмери су имплементирали такав дизајн котла, у којем се производи сагоревања добијају што је сигурније за животну средину.

Поред позитивних аспеката, такви производи такође имају негативан утицај. Можете их укључити на листу:

 • Продаја двоструког круга "Будерус" у зиду је ретка. Данас је на врху још других брендова.
 • Многи корисници обраћају пажњу на честе појаве неисправности горионика.

Више значајних недостатака у гасним котловима популарног бренда неће се наћи.

Закључци

Котлови на зидовима и подним гасовима "Будерус" су висококвалитетни и довољно снажни уређаји за грејање, који би требало уградити у вашу кућу. Имају много корисних функција, а такође су једноставне за рад. Уградња таквих уређаја не траје много времена. Контролна табла у већини модела је интуитивна. Висока цена модела је оправдана високим квалитетом. Посебна пажња при избору одређеног модела треба обратити пажњу на техничке карактеристике уређаја. Ово ће омогућити корелацију својих техничких података са постављеним задацима.

 • Како одабрати собни термостат

 • Пећи за пећницу

 • Врата за пећницу

 • Грејач за терасе и веранде

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map