Израда трема из метала

Израда трема из метала

Метал - један од ретких грађевинских материјала који не толеришу нехумани став, али са вештим руковањем њиме можете изградити праве чуда архитектуре и дизајна. Највећа чврстоћа метала омогућава производњу готово отворених дизајна. Због тога није изненађујуће што модерна архитектонска мода дизајна фасаде све више даје предност металним дизајним на трему. И ова трема је увек врло лаконска и практична, као на слици.

Које су металне конструкције за трему најпогодније за коришћење

Појава челичних профила, најчешће коришћених у трем металном оквиру и степеништима, обично оставља много жеља. Висока чврстоћа и производљивост у производњи су, наравно, чврстоћа материјала у изградњи трема. То је само да бисте добили мање или више племениту врсту конструкције, морате користити различите декоративне премазе и декоративне елементе у облику необичних челичних рукохвата и рукохвата, фотографије.

У дизајну трема и љестве од метала постоје заправо занимљиви пројекти са великим бројем кованог гвожђа, природног камена и декоративног стакла или пластике, фотографије.

Основа питања израде било којег трема од метала је увек била два проблема:

  • Шема производње и причвршћивање степеница на бочним носачима - жица или трака;
  • Начин обезбеђивања поуздане подршке степеништу и улазног простора на трем испред врата на фасади зграде.

Ако погледате фотографије најједноставнијег у производњи, али интересантне пројекте, можете извући једноставан закључак - скоро увек је дизајн металне тере се у једној или другој мери смањио на пројекат приказан на цртежу.

Подножје степеништа састоји се од двије жице од метала. Они могу бити од једног И-Беам или, чешће, две греде канал, ширине не мање од 150 мм. Чак и узимајући у обзир тежину трему и хипотеком структуру Стоцк снаге је приказано на слици, лако издржати тежину од десет одраслих, који, у ствари, је главни критеријум за подобност оквира за рад.

Главни део - производња степеништа на трему од метала

Начин фиксирања корака лествице у великој мери одређује ширина корака и димензије подне плоче. Због високе чврстоће, метална основа сваког корака може бити довољно танка, у ту сврху, када се користи метал дебљи од 4 мм. Дакле, за разлику од других материјала, нагиб лествице од метала може бити веома велик. Ово може створити неугодност приликом пењања или спуштања, али такве структуре изграђују се ако нема довољно простора за потпуну веранду, или је њихова употреба захваљујући веома високој надморској висини читавог степеништа.

Израда лествичног рама од метала уз употребу "кобила"

Највећи технички изводљив начин монтирања лествичасте конструкције из метала је израда корака на веранди помоћу "кобила" - троугластих потпорних елемената од савијеног или завареног арматура пречника од најмање 10 мм. Слика јасно показује како се заварује конструкција сваког корака лествичног марша.

Предности таквог оквира укључују једноставност конструкције и високу чврстоћу степеништа. Због - потреба за кориштењем два тешка и скупа канала. У овом аспекту газећег слоја или подупирне површине корита може се направити уместо лимова дебљине шперплоче или дрвеног штита. Међутим, у овом случају метални оквир мора бити додатно ојачан профилом попречног метала, најмање два комада по дужем метру рама.

За разлику од других опција, у овом дизајну довољно је само ојачати носивост трупа постављањем додатног трећег канала.

Израда оквира степеништа и трема на композитним жицама

За помоћну греду, није неопходно користити скуп и тежак канал. Ако је потребно, степенице мердевине од метала могу се састојати од два челична угла бр. 70. Ово је много тежак начин израде оквира од метала, али има своје предности. Кораци се добијају као да су утопљени у оквиру лествице, тако да се стабилност конструкције повећава, а димензије смањују.

Свака од жица, како се види на слици, направљена је од пар дијелова углова, причвршћених завареним косим хоризонталним полицама. Дебљина угла од 5 мм је довољна да се обезбеди ригидност целе структуре трема.

У овом случају, свака од две жице је заварена до оквира горњег трем подручја. Након тога, потребно је инсталирати пар полицама користећи ниво зграде дуж хоризонте, како би спустили доњу подконструкцију на бетонску основу. На полицама можете ставити дебелу плочу од дрвета или другог материјала, а можете користити ојачавајућу мрежу од метала, лијеване кораке из бетонске композиције и плочице.

Доношење доње подупирне површине

Доњи део трема у било ком пројекту са металном мердевином увек се налази на темељној плочи или основи траке. Овим се обезбеђује висока стабилност конструкције и гарантује минималан ефекат на вриједност нацрта зидова зграде. Фондација под тремом од метала је најједноставнија, са ојачаном челичном жицом или ојачањем нужно на бази шљунчане јастучнице.

Ако је простор испод доње подршке је нестабилна тријем "плутајући" гроунд, често плоча може бити допуњена два мала шипова постигао до дубине од 70-90 цм. За сигурне везаност споредним витхс или уздужних металних мердевина често уграђени у конкретном анкера закључавања, десигнед сигурно поправити положај носача на површини бетона. У забрављене везе отвор на подржава платформу сидро раде нешто већи од жељеног пречника. Ово омогућава изградња метала да прошири и продужи слободно у зависности од температуре околине.

Подлога за подупираче горње површине

Горњи део трема, као по правилу, даје се у форми малог простора металног или металним оквиром, често лабаво заснован на конзоле греде зидова или подршку цигле, као у случају приказаном на слици.

С обзиром на величину и карактеристике дизајна, таква решења су погодна у случају да је површина зграде на врху од метала и има мале димензије. Поред тога, конзолни носачи под трем мора бити пројектовани и положени чак иу фази изградње куће, што није увек погодно.

Врхунску металну платформу можете подупрети на једноставнији начин ако користите уграђене И-греде са максималним опсегом конзоле не више од 300 цм на висини профила од 150 мм.

За приватне куће најпрактичније решење би било за производњу потпору од цигле на свом оснивању. У том случају, аранжман ће Аддл трем метала, то није апсолутно зависи од главног зида, али може да изазове раст од подземних вода и повећање размак између фиксне зида и цигле подршке трему.

Најслабије за изградњу темељног објекта и зидова куће је производња горњег трем подручја на гомилама металне или бетонске подлоге, као на слици.

Ограде и ограде на веранди на бази метала

Метални оквир вам омогућава да лако поставите ограде и ограде било које сложености. Најчешће у дизајну трема са металним рамом, стандардна шема се користи са никлованим или хромираним оградним и цевастим вертикалним носачима - балустерсима.

За сеоску кућу или вилу, можда је непотребно користити носаче од нерђајућег челика. У таквим конструкцијама, једноставније и једноставније је направити вертикалне рамове арматуре са причвршћивањем заваривањем директно на жице или струјне канале. Често, метална веранда добија ограду од кованог метала или уметничког ливена гвожђа, који имају велику тежину и захтевају ојачану везу са рамом степеништа. У том случају, са унутрашње стране мердевине, додатни профил метала је заварен у облику слова П. На вертикалним стубовима овог причвршћивања обешена је обојена "кованка".

Савет! Најприкладнији материјал рукохвата, погодан за додиривање руку, је полирана површина од дрвета или полипропилена.

Закључак

Производња трема израђеног од ваљаног метала коштаће нешто више од сличне верзије дрвета или камена. Поред тога, операције заваривања са комплексним металним рамом захтевају прецизно уклапање, поштујући правила заваривања за комплексне просторне структуре. Са правилним дизајном овог трема са употребом специјалних премаза и лакова, структура може трајати десетине година без видљивих знакова хабања.

Остаје да се призна да је трема од метала постала нека врста класика у украшавању улаза у кућу на градским улицама.

  • Затворена веранда

  • Трем у земљи

  • Декорација веранде једне сеоске куће

  • Трем с надстрешницом сеоске куће

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map