Соапстоне пећи

Соапстоне пећи

Талкоклорит - од древних времена познати камен, који се назива другачије. Ово је калем, сапун и пећ. Одакле таква имена? Ствар је у томе што овај порозни материјал савршено одговара високим температурама. Истовремено, не пукне, чак и ако се на њој прља хладна вода. Али он има још један незаменљив квалитет - добро упија воду, дајући јој у облику светле паре, ако се загреје. Због тога се у старим данима користило за пуњење пећи. Данас се овај камен користи за завршну пећницу за купатило.

Соапстоне пећи

Треба истаћи да се сапун сапуница појавио на тржишту у последње вријеме, али је његова популарност већ побиједила. Најважнија ствар је да пећ на сауну, ако говоримо о премазу сапунице, може бити одвојено обрађена каменом или већ купљена у готовом облику.

Сапун сапун с властитим рукама

У овом делу, говорићемо конкретно о суочавању, а не о изградњи пећи. Дакле, пећница се може саставити самостално или купити готови метал. Иначе, друга опција је једноставна, а понекад и јефтинија, ако је избор исправан.

Инсталирана је на одређеном месту. Онда можете наставити до краја. С обзиром на талчиклорит се не разликује од завршетка друге врсте камена. Да бисте то урадили, потребно је купити тлохлоритне плочице дебљине 40 или 50 мм. Димензије плочица се бирају у складу са димензијама пећнице, али чешће су стандардне димензије, гдје је максимална величина 80к120 цм. Сечење се може урадити са бугарском или специјалном машином.

Што се тиче боје, овдје камен нема много разноликости: сива, зеленкаста и плавичаста. Најважније је покупити плочице (камен) тако да су исте боје. Иако не постоје строга правила.

Пажљиво молим! Зид од њихових тлохлоритних плочица мора се изводити на посебном лепку, који су Финци изумили у прошлом веку. Направљен је на основу камена, који је прашак. У њему, течност стакла се додаје у одређеним пропорцијама. Ево овако некомпликоване композиције.

Пошто везујући раствор састоји се од двије компоненте у одсуству цемента и песка, сам процес лепљења је чист. Стога, ако се суочите са задатком пилинга пећнице са сапуницама у већ функционалном купатилу, можете то урадити без ометања пода и зидова просторије.

У случају да је пећ за купатило постављена сопственим рукама од опеке, пећи се такође може превучити са талчхлоритом. Али овде постоји један трик - плочице морају бити постављене хоризонтално. То јест, пресеци их у правоугаоне и поставља их дугачком страном према унутра. Ово ће обезбедити максимално загревање материјала, процес ће се брзо јавити, што је веома важно за опције као што је штедњак са пећима за псе за дом.

Спољни завршни слој пећи најбоље се врши у вертикалном правцу. То ће осигурати спор и једнако пренос топлоте пећи. Будући да сапуница има довољно велику густину, а самим тим и тежину, неопходно је осигурати да обостране плочице немају само адхезивну подлогу, већ и пин. Неко инсталира металне игле малих димензија за сваки елемент окренути, неко поставља спајалице. Важно је осигурати да ти додатни причврсни елементи нису видљиви са фасаде, тако да су шавови између плочица преписани. Главни део мастних причврсних елемената након сушења лепљиве композиције уклања.

Опремите пећи за припрему

Купљена пећница за купатило може се инсталирати на различите начине: самостална опција или уграђена купка у зиду. У првом случају потребно је печати пећницу, јер се плочице сапунице једноставно не спајају са металном површином. Ово ће, наравно, смањити брзину грејања, али пренос топлоте ће бити исти, јер након загревања камена регулише његову топлоту.

Што се тиче друге опције, најчешће је, заједно са пећи, завршен део или цео зид око пећи уређаја. Ево једне од опција за такво облоге на слици испод.

Пажљиво молим! Пећи направљени од сапуна не смеју бити изграђени у облику гријача. Вода се може директно наносити на облогу. У том случају ће се пустити пријатна и мекана пара која има лековита својства. И плочица сама неће пасти са пећи са оштрим падом температуре.

Готових соапстоне пећи

Тренутно произвођачи, домаћи и страни, нуде готовим пећима из сапунице. Финци су дуго користили овај камен као декорацију за пећнице. Руси су недавно приступили овом питању. Али, како показују подаци о продаји, домаћи аналоги се продају боље, и вероватно је цела ствар у цијени опреме за пећ. Погледајмо најпопуларније марке за данас.

Талцхокхлоритнаа пећ Варвара

Једна од пећина Варвара са завршном обрадом сапуна је модел "Бајка". Специјалисти су истакли високе техничке и оперативне карактеристике Бајке, то потврђују купци.

Постоје две варијације овог штедња Варвара:

  • Стандард, који може загрејати простор са запремином од 12-24 м³. Заправо, то је комора за сагоревање, обложена плочама сапунице. Врата су панорамски тип, у којима се ставља стакло отпорно на топлоту. Његов изглед је донекле попут камина, што чини купатило много атрактивнијом и пријатнијом. Горење дрва у пећи се одвија дуж целе дужине, што нам омогућава да говоримо о високом коефицијенту ефикасности. Иначе, дужина коморе за сагоријевање је 66 цм, што омогућава загревање уређаја огревним дрветом дужине до пола метра.
  • Мини-печат Варвара Сказка. Ово је мали уређај димензија: дужина 71 цм, ширина 44 цм и висина 77 цм, који може загревати куће на запремини до 12 м³. Цијели уређај и дизајн мини пећи Варвара у потпуности одговара свом стандардном моделу. Разлика је само у величини.

Узгред, у мини Варвари можете направити обележје камења унутар 40-60 кг, стандардна варијација ставља исту количину. Али истовремено, снага мини бар Варваре је 8 кВ, док стандардна снага снаге 12 кВ. Обе опције Варвара загревала је собу 1.0-1.5 сати.

Ту је и модификација рерне сауне у серији Варвара - то је модел Терма Сказка. Ово је и пећ на дрва, али са великим укупним димензијама, иако снага, пренос топлоте и загрејан простор соба су потпуно исти као стандардна модификација. Ево више гријача који вам омогућава да поставите до 70 кг камења. Често, клијенти обраћају пажњу на овај индикатор, верујући да је на тај начин могуће повећати принос пара. Што је у принципу тачно. Дакле, ова врста пећи Варвара - једна од најпопуларнијих.

Пећ на дрва од предсједника Калита

Магнум, познати домаћи произвођач пећница за купатило, недавно је започео производњу пећи на сапуницама. Овај модел се зове Калита предсједник, овдје је на слици испод.

За почетак, ово је пећ на дрва за руску купатило. Обратите пажњу на горњи зид пећи, она је закошена. Ово се ради како би се осигурало да плоча од ливеног гвожђа, постављена на врх, ствара заштиту за повратни пар, окомито према правцу. И то је гаранција да пара не пада на љубавника, то јест, особа која истопи воду у пећ.

Тренутно, модел Калита предсједник има три модификације, различите једне од других у облику и величини пећи.

  • Ово је ливена пећ, у којој су и врата и тунел направљени од нерђајућег челика. Поред тога, врата су опремљена чашом отпорног на топлоту. Треба напоменути да се нерђајући слој доводи до огледала. Заправо, ово је стандардни сет председника Калите.
  • Ово је чиста ливена пећ, где су и врата и тунел направљени од ливеног гвожђа. Ова модификација председника Калите је најпоузданија. Иначе, ливење пећи из ливена жељеза је израђено у Канади. Треба напоменути да се овај пећи Калита председник може утопити и из упарене и из суседне собе (из ормарића). То олакшава комора за сагоревање дугог лива. Боја ложишта је црна, дршка врата је израђена од нерђајућег челика.
  • Ово је комбинација претходних модела председника. То јест, она има тунел од нерђајућег челика, врата од челика. Врата од ливеног гвожђа у Финској. Црн је обојен. Необична врста пећнице предсједника ствара закривљено стакло на вратима јединице. Председник за дрот може исто као и претходна верзија.

Треба напоменути да је у моделу Калита модел председник пећи не само из сапунице. Постоји серпентин и комбиновани приступ, али то су пећи сапунице које су лидери у продаји. А све је у вези са термо-физичким својствима камена.

Није свима познато да се пећи, поплочане тлохлоритним плочицама, могу користити као штедњак. То јест, можете водити воду не само у одјелу, на коме леже камење, већ и на самој плочици. Истовремено, вода апсорбује у подлогу и полако га одбацује као мекана и лагана пара.

Закључак о овој теми

Није ништа што је талцлорит у древним временима користио као супстанца из свих болести. Он има веома велику листу позитивних особина које имају добротворни утицај на људско здравље, потрошачке критике потврђују ово. Штета што су се то сјећали у задње вријеме, иако Финци дуго користе камен у саунама. Дакле, многи домаћи произвођачи челика данас га користе за завршавање руских пећи за купатила. Благослов овог камена у Русији је много, добијен је у петринским временима индустријским средствима у Карелији.

  • Пећи за сауна на дрва

  • Пећи за купке Весувиус

  • Примена сапунице

  • Како одабрати најбољи антисептик за купање

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 66 = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map