Fundacija za leseno hišo

Fundacija za leseno hišo

Danes je priljubljenost lesene hiše kot stanovanje in počivališče zunaj mesta izjemno visoka. Gradbena podjetja ponujajo veliko število zelo lepih projektov iz lesene hiše iz lesa in okroglih hlodov. Takšna hiša je lahko izdelana kot komplet pripravljenih enot in konstrukcijskih elementov, nato pa se lesena stavba lahko montira na mestu montaže z lastnimi rokami. Toda temelj lesene hiše bo moral razviti in zgraditi sam, sam po sebi, ob upoštevanju terena in pogojev na terenu.

Kar je bolje izbrati temelje za leseno hišo

Uspešna izbira temeljev za leseno hišo bo določila uspeh vsega nadaljnjega dela, zato ni vredno varčevanja na temelju niti za leseno stavbo. Poceni prihranki in napake bodo zelo dragi, za razliko od drugih delov lesene konstrukcije, je temelj težko rekonstruirati ali rekonstruirati z lastnimi rokami. Zato je treba resno upoštevati vse lastnosti, povezane s parametri lesene hiše, odtenki tal pod temeljom in terenom.

V sodobni gradnji nizke gradnje so najpogostejše štiri osnovne vrste temeljev:

 • Tape version osnovni temelj z majhno količino penetracije v tla, ali imenovan MLSF, - temelj, ki je najlažje obvladati. Strukturno je betonski okvir vrste pasu, pritrjen na globino 30-40 cm vzdolž oboda nosilnih lesenih sten;
 • Kombinacija dveh temeljnih shem - kup in MZLF, na sposobnost, da prenesejo večnamenska obremenitev in stabilnost, to možnost priznajo številni profesionalni gradbeniki kot najboljša možnost za dvonadstropno leseno hišo;
 • Ustanovitev na kupih ki se najpogosteje uporablja na sorazmerno lahkih peščenih tleh s kompleksnim terenom, na primer z velikim nagibom površine ali visokim nivojem podtalnice. Najbolj zapleteni v oblikovanju lastnih rok, ki zahtevajo temeljito poznavanje tehnike nameščanja pilotov;
 • Temeljni sistem, ki združuje dve sorti - MZLF in podpora v obliki stalne betonske plošče. Takšen temelj je kot nalašč za okvirne hiše. Majhna togost lesenega okvirja dopolnjuje prekomerna togost temeljev. Lahko ga imenujemo idealna podlaga, a precej drago in prekomerno delo za gradnjo z lastnimi rokami.
Za informacije! Eden od najbolj podrobnih dokumentov, ki zagotavljajo razumljiva tehnična priporočila za gradnjo plitvo zakopanih temeljev z lastnimi rokami, so gradbene norme VSN 29-85.

Značilnosti temeljev lesene hiše

Debelina temeljev, globina betona in strukturne značilnosti okvira morajo biti sorazmerne razmerju dimenzij odtisa stavbe in višine lesene hiše. Višja je lesena stavba in manjša osnova, temnejša in močnejša bo temelj. Visoka lesena hiša stalno "igra" pod obremenitvijo vetra in pritiska snega na strehi, večja je hiša, večji je neenakomeren pritisk sten hiše na temelju. Za lesen "nebotičnik" je najbolj primerna peč ali kombinirana različica "pilota-MZLF".

Stene lesene hiše bodo potekale pod obremenitvijo nekaj let po zaključku gradnje, zato je v tem času moč lesenega ogrodja v veliki meri odvisna od togosti betonske konstrukcije na dnu. Če izberete različico kupa, jo boste morali okrepiti z zelo močnim jeklenim okvirjem in sistemom za žaganje.

V nekaterih primerih, na primer za lesene hiše z visokimi podstrešnimi prostori, se lahko dodatna togost okvirja z izenačitvijo obremenitve na temelju dobi, če je stavba izvedena v obliki dveh delov, ki se nahajajo pod pravimi koti.

Poleg tega niso vse vrste temeljev enako dobro zagotovi stabilnost stavbe in o metalo tla prenasičena z vlago. Izogibati se je treba Melkozaglublennye sheme na območjih z občasnim poplav s strani poplav ali meteornih vod ter za močvirne in solzne tal je priporočljivo, da kup ali strukturo, na podlagi betonsko ploščo.

Trenutno je tema zamrznitev rezervoarja in uničenje temeljev temelj je "kruh" za različne strokovnjakov in gradbenih svetovalcev. Ni treba pretiravati nevarnost preveč otekanje plasti grunta.V večini primerov, normalen temelj, ročno izdelane v skladu z zahtevami VSN 29-85 za ureditev površin trupa in kletnih na temelju matrike lahko varno preživeti najhujše zime.

Nasvet! Če hočeš zgraditi temelje za leseno hišo z lastnimi rokami, izberite možnost, ki vam je najbolj razumljiva, finančno dostopna in jo lahko sami naredite brez uporabe "psevdo-svetovalci".

Temelji za leseno hišo z lastnimi rokami gradimo

Najpreprostejša in najbolj dokazana možnost za gradnjo temeljev za majhno leseno hišo je plitvo, poglobljeno podlago. To je preprost in zanesljiv, na pravilen izračun trdnosti temeljev traku je celo rahlo penetracija 30-40 cm dovolj za gradnjo lesene log hiše z debelino stene 25 cm, ali celo dvonadstropno različico profilirane bar 15 cm. Teža stene v prvem primeru bo 150 -200 kg / m2 . Za primerjavo sta žagovina in kermazitobeton s debelino stene 35 cm v standardni obremenitvi 350-450 kg na m2. Zato bo standardna velikost tipične temelje za hišo imela skoraj eno in pol moči za moč.

Nasvet! Kljub prekomerni kapaciteti kleti strokovnjaki ne priporočajo zmanjšanja širine in globine. Če zaradi nepredvidenih razlogov pride do povišanja podzemne vode, varnostna meja in najmanjši tlak na tleh zaradi velike širine traku omogočajo ohranitev stabilnosti konstrukcije.

Kaj morate storiti brez neuspeha

Na temelju lesene hiše je bila čim bolj zanesljiva in stabilna, saj ni dovolj, da bi izkopali jarko pol metra in ga prelili z betonom. Opravite vse dodatne pogoje, določene v gradbeni tehnologiji:

 1. Načrtujte in postavite drenažni sistem na dno peska;
 2. Izdelajte hidroizolacijski sistem, ki temelji na oljni mastični in strešni papir;
 3. Iz jeklene armature, pritrdite osnovni skelet na vsaj štiri navoje;
 4. Po izlivanju temeljev in odstranjevanju lesne opore z drevesa naredite pregled in ponovno hidroizolacijo strešnega materiala. Oblikovane votline med stenami jarka in livarskim temeljom vlijejo mešanico peščenih ruševin in gline;
 5. Brez neuspeha je potrebno slepo, ustrezno zaščito in odvod vode iz sten hiše in temeljev;
 6. Če je globina zamrzovanja večja od 50 cm, uporabite izolacijo osnovnega bloka z ekspandiranim polistirenom ali penastim steklom.

Takšen temelj lahko enostavno ohranja gradnjo lesene hiše za 50-70 let in sčasoma postane močnejši. Zahvaljujoč notranji varnostni marž lahko stene in celoten izgled lesene hiše okrepimo, zgradimo in obnovimo za nove potrebe.

Značilnosti procesa gradnje temeljev pod leseno hišo

V začetni fazi je bilo treba, da bi postavitev temeljev na poti lesenih konstrukcij in kopati jamo transporter. Pred oblikovanjem mere - globino in širino traku, da preverite, kakšno tal temelji na izračunani glubine.Esli je majhen gosto težko kamnita ali peščena ilovica pusto pasma z velikim številom apnenca ali drugih širino gosto skale traku se lahko omeji na 30 cm, z globino jame ustanovitve v 40 cm se bo še 20 cm segiralo do škropljenja in drenaže.

Najšibkejši so ilovice in maščobne gline. V tem primeru je treba dimenzije traku povečati za 15-20%. Na dnu jarka pokrijte sloj majhnega gramoza, debeline 7-10 cm, nato geotekstil in 2 cm peska. Nato postavite drenažno cev in drugo plast gramoza v 3-5 cm, zavijte robove geotekstila in jo kompaktirajte s peskom.

Postavimo hidroizolacijo in na vrhu tega bomo postavili leseno opaž pod vlivanjem temeljev. Najbolje je, da uporabite enkratni opaž iz ekstrudirane polistirenske pene. Po vlivanju betona, polimerni material popolnoma zaščiti in izolira podlago. Na površini zemlje morajo biti lesene opažne plošče najmanj 15-20 cm.

Z majhno velikostjo lesene hiše je mogoče uporabiti armirano ojačanje iz steklenih vlaken s premerom 6 mm, lažje je transportirati in trak. Če vzamete jekleni material, potrebujete 8 milimetrsko nit. Paketi iz štirih armatur se zaporedno razporedijo vzdolž celotne dolžine izkopa, vsak navoj je izpostavljen na določeni razdalji od površine in sten opažev in je povezan z mehko žico s sosednjimi kosi ojačitve.

Polnjenje temeljev s betonom se izvede v dveh fazah. V prvo rešitev se vlije betonska klet nižje stopnje pas in spala velike in majhne proda v največji zasičenosti. Položen sloj gramoza je treba rahlo stiskati z ročno valjanim rammerom. V drugi fazi oboda temelj traku nameščenih sidrnih vijakov ali klinov z orehi, ki jih je treba vključiti v beton ne manj kot 15 cm. Na sidro bodo objavljene polica ali pragovi leseni hiši.

Nato napolnite leseno oplato z ruševinami in napolnite z malto. Debelina vsake od plasti naj ostane vsaj 20 cm, ko je površina litja zaprta s strešnim materialom za 2-3 dni betonske nastavitve. Lesene ščite je mogoče odstraniti in prenesti na slepo območje.

Zaključni postopki

Naslednja urediti temelje za zaščito lesenih hiš, polaganje hidroizolacije in izolacije slepe površine. Po odstranitvi lesenih deskah opažev temeljenja in dnom ležišča treba zaviti na livarskega površini pločevine Vodoodpoma pasta dna na betonski zid izoliranih strešnikov in polistiren. Preostali prostor je pokrit z mešanico pusto gline in peska, in lahko nadaljujete do razporeditve slepega območja. otmostki velikost redko preseže 50-60 cm v širino. Na globini 15 cm pod izkopala utora betoniranje, zapolnitev z mešanico gline in peska rammer zgostitev, širjenja in napolnimo konkretno strešni material.

Zaključek

Če je lesena hiša načrtovana kot poletna koča brez ogrevalne opreme, je smiselno, da se pod betonsko polico slepega položi dodaten sloj izolacije pene. Če je hiša predvidena za celoletno življenje in ogrevanje v zimskem času, ni mogoče izolirati slepega območja, dovolj je, da se baza pod lesenimi stenami dovolj dobro izolira.

 • Kako izolirati temelje

 • Izolacija temeljev z ekspandiranim polistirenom

 • Izolacija temeljev zunaj

 • Tehnologija temeljne izolacije s penokleksom

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map