Kako vložiti električno energijo v zasebno hišo z lastnimi rokami

Kako vložiti električno energijo v zasebno hišo z lastnimi rokami

Priključitev zasebne stavbe na električno omrežje zahteva skladnost s številnimi varnostnimi predpisi, komunikacijsko tehniko pa je treba usklajevati z regulativnimi organi. S posebnimi previdnostnimi ukrepi je potrebno električno energijo prenesti v leseno hišo: da bi se izognili nesrečam, je ožičenje izolirano. Običajni materiali in metode za to ne delujejo, saj žice ne smejo priti v stik z lesenimi konstrukcijami. Tudi težave lahko nastanejo v fazi, ko morate raztegniti žico za postavitev električne energije v hišo in jo priključiti na stikalno ploščo.

priključitev zasebne stavbe na električno omrežje

Priprava na ožičenje


Upravna in zakonska ureditev

Pred začetkom dela se morate ukvarjati z upravnimi in pravnimi vprašanji. Pripraviti je treba projekt ureditve ožičenja in ga uskladiti v lokalni družbi za oskrbo z električno energijo ali družbi za upravljanje. Projekt je zagotovljen skupaj z razvojem predprojekta.

Pomembno! Za nepravilen vstop elektrike v hišo je naložena kazen za lastnika nepremičnine. Poleg tega bo potrebno ožičenje popraviti na lastne stroške.

energetski projekt se imenuje tehnično dokumentacijo, ki je, poleg priključnim načrtom, zagotavlja informacije o načrtih kablov, razsvetljave in postavitev električne lastnosti uporabljenih materialov. V tehničnem smislu je zahteva, da se v skladu s pravili o električne energije v leseni hiši, kot tudi za usklajevanje projekta v vseh primerih, navedenih v dokumentu.

Izbira kablov

Za pripravo projekta morate predhodno določiti del žice, ki je neposredno odvisna od obremenitve. Najprej morate izračunati skupno moč vseh vgrajenih električnih naprav doma, pri tem pa upoštevati posebne obremenitve, ki nastanejo pri zagonu motorjev. Nastalo številčno vrednost se pomnoži s faktorjem povpraševanja, tako da je uvajanje električne energije v zasebno hišo v skladu s potrebami gospodinjstva.

Če želite določiti tok, morate skupno moč naprave razdeliti na 220 - omrežno napetost. Če poznate tok, je enostavno izbrati žico s primernim prečnim prerezom, če uporabljate referenčne materiale o dolgotrajnih dopustnih tokovih kabla.

Prenos električne žice v stavbo

Načini povezovanja nepremičnin z omrežjem

Preden vložite električno energijo v leseno hišo, morate določiti način polaganja žice. Obstajajo tri možnosti:

  • žična povezava z zrakom;

  • kabelska povezava z zrakom;

  • povezava s podzemnim kablom.

Prvi dve metodi sta tehnično enaki drug od drugega, le da ima kabel boljšo zaščitno lupino. Za uresničitev uvajanja električne energije v hišo z drogom je bolje kupiti žico SIP. Pri polaganju podzemnih kablov uporabljamo izdelke VBShv, ki imajo večjo stopnjo zaščite pred mehanskimi poškodbami.

Povezava stanovanja z omrežjem prek nadzemnih vodov je najpreprostejši način, kar zadeva tehnično izvedbo. Vendar previsni kabli pokvari estetski videz sosednjega območja in če je šibko pritrjen, ne morejo vzdržati podmazovanja vremena. Podzemno ožičenje je bolje zaščiteno pred skalo in ima odlično požarno odpornost, vendar je dražje, ker mora biti kabel zaprt v oklepno školjko.

Montaža žičnih žic

Kot pravilo, vnos električne energije v hiši izolirane žice je, da uporabite kabel presek 16 kvadratnih milimetrov, ker je manj ni dovoljeno, in ožičenje z velikim prečnim prerezom vrednosti, je namenjen za uporabo v industriji in niso uporabni v vsakdanjem življenju. Število žil na žici je odvisno od tega, koliko faz je zagotovljeno: dve jedri za enofazno omrežje in štiri za trifazno črto.

namestitev tečajnih žic

Ureditev podružnice iz glavne linije se izvaja s pomočjo prebodnih sponk. Število priključkov je odvisno od števila žic žice. Na zunanji steni se vgradnja vhoda električne energije v hišo izvaja s pomočjo sidrne objemke z nosilcem. Da zagotovite, da kabel ne pride v stik z lesom, ga položite v valovito cev ali plastično škatlo.

Pomembno! V skladu s tehničnimi standardi dolžine razpona zavese ne smejo presegati 25 metrov. Če je razdalja med zgradbo in daljnovodom večja od te vrednosti, se namesti dodatna podpora.

Polaganje podzemnega kabla

Če naj bi elektriko postavili v hišo pod zemljo, poskrbite za polaganje kablov na fazi gradnje, in sicer, da zemljevide postavite v klet. Po želji se ožičenje lahko prikaže na steni ali na drogu, iz katerega se pritrdi na steno s pomočjo sidrne objemke.

polaganje podzemnega kabla

Pomembno! Kabel, ki visi med posto in hišo, mora biti ojačen s kablom. Za razliko od SIP, ne bo mogel prenesti njegove teže. Kabel je pritrjen na očesni obroč. Poleg tega mora biti del ožičenja, ki izvira iz tal, zaščiten pred mehanskimi poškodbami s kovinsko cevjo.

Globina kabla pod tlemi je 0,7 metra. V celotni dolžini ožičenja mora biti oprijemljiv otip. V mestu, ki poteka skozi steno upogibanje kabla mora biti manjša kot je skozi luknjo v notranjost stavbe niso prodrle vlage. Vprašanje, kako narediti vhod električne energije v hišo kablov, ki prihajajo iz zemlje in pritrjen na steno, je preprost: ožičenje komutacija se izvaja na stikalo na plošči ali na otvoritveni stroju.

Wire usmerjanje znotraj strukture

V lesenih stavbah je nameščena vedno odprta ožičenja. To storite, da zagotovite požarno varnost. Potrebno je maksimalno izolirati in zaščititi žice od glodalcev, naključno mehansko poškodbo, stik z vlago in lesnim prahom. Najboljši način je uporaba kovinskih cevi za polaganje žice. Zaželeno je, da shema za uvedbo električne energije v stanovanjski hiši takoj predvideva ožičenje cevi znotraj cevi, ne pa plastične škatle.

  • Izračun kablovske moči

  • Projekt oskrbe z električno energijo stanovanja

  • Trikratni meter

  • Višina stikala od tal

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 − = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map