Naprava betonske verande

Naprava betonske verande

Vsak lastnik doma želi narediti zanesljivo verando, ki bi trajala več desetletij. Eden najbolj zanesljivih materialov je beton. Betonski izdelek lahko pritrdite na opečno hišo in leseno hišo brez težav. Za odločitev o oblikovanju takšne verande je treba upoštevati prednosti struktur opisanega gradiva.

Prednosti verande betona

Za izgradnjo verande betona lahko tudi oseba, ki nima izkušenj s podobnim delom. Betonske konstrukcije imajo naslednje prednosti:

 1. Moč. Za razliko od drugih gradbenih materialov, beton lahko služi že desetletja in ohranja svojo prejšnjo državo. Hkrati materiali, ki so potrebni za njegovo izdelavo, imajo sprejemljive stroške.
 2. Enostavnost ustvarjanja. Če želite zgraditi betonsko verando, vam ni treba najeti strojev ali uporabljati strokovnih orodij. Za delo potrebujete le materiale za izdelavo malte, ojačitve in lesa za opaž. Posebnost betonskega verandi je njegova monolitičnost, kar prispeva k povečanju moči.
 3. Sposobnost eksperimentiranja z videzom. Za zaključek verande betona lahko uporabite les, ploščice in druge materiale. Lastnik hiše lahko izbere kateri koli material, ki bo videti dobro z zasnovo hiše.

Gradnja betonskega verandi traja malo časa, vendar za pravilno opravljeno delo potrebujete pomočnika.

Oblikovanje verande

Da bi pravilno zgradili betonsko konstrukcijo, morate pravilno oblikovati njegove dimenzije. Izračunamo tudi število korakov, njihovo višino in širino. Optimalna širina celotne verande je razdalja enega in pol metra. Če je veranda že, bo dvema odraslima težko razpršiti, ko se srečata v bližini vhoda v hišo.

Višina stopnic je običajno 15-20 cm, kar je odvisno od povprečne rasti ljudi, ki živijo v hiši. Širina vsakega koraka ne sme biti manjša od 267 cm, v nasprotnem primeru se odrasla neudobno premika skozi njih. Risba, ki opisuje strukturo strukture, mora vsebovati dimenzije vseh elementov prihodnje strukture.

Če je veranda izdelana za novo leseno hišo, mora biti nižja od ravni vrat. To je posledica dejstva, da je po krčenju vrat lahko nižja od načrtovane strukture. Šele po pripravi risbe, na kateri je podrobno opisana naprava v verandi, lahko začnete ustvarjati opaž.

Rešitev Kreiranje

Trem betona je skoraj enak kot temelj traku. Med uporabo raztopine je pomembno zagotoviti, da v celoti polni praznine v okvirju. Če so v strukturi nezasedeni prostori, se lahko med obratovanjem deformira. Za pripravo raztopine so potrebne naslednje komponente:

 • drobljen kamen;
 • pesek;
 • cement.

Raztopino pomešamo v razmerju 5: 3: 1. Da bi izračunali pravo količino betona, je treba določiti obseg prihodnjega načrta. Da ne bi izgubljali časa pri ustvarjanju mešanice, lahko kupite že pripravljeno betonsko rešitev. Po mešanju beton mora imeti konsistenco, tako da se izteče z lopate, vendar se ne razgradi.

Kar zadeva ojačitev, za ustvarjanje trdne strukture, je vredno kupiti kovinske palice pred gradnjo. Lahko celo pritrdite okvir sami. Da bi to naredili, je dovolj, da se pravilno izračuna lokacijo vsake palice in jih pritrdi z žico.

Faze gradnje verande

Proces oblikovanja strukture betona je razdeljen na več stopenj:

 1. Označevanje ozemlja. Po določitvi velikosti verande se ozemlje očisti z lastnimi rokami. Na tej stopnji je poleg čiščenja gradbenih odpadkov označevanje opravljeno tudi z vrvico in številnimi kljukicami, nameščenimi na mestih, kjer bodo vogali opaža. Tudi med pripravo se vse rastline odstranijo na območju, kjer se nahaja veranda.
 2. Ustvarjanje temelja jarka okoli 340 mm globoko. Po temeljito stiskanju tal se ruševina obori ročno. Debelina sloja mora biti približno 10 cm.
 3. Montaža opažev in ojačitev. Na tej stopnji se iz drevesa ustvari struktura, katere notranje dimenzije se morajo natančno ujemati z dimenzijami bodoče verande. Po nastanku stranskih delov je na dnu izkopa nameščen ojačitveni okvir. Priključitev elementov je mogoča ročno s pomočjo žice. Varilne palice ni mogoče variti, saj lahko pride do korozije na površini kovine.

Nasvet! Kovinski okvir je treba postaviti ne le na gramoz, temveč na lesene kljuke, tako da je po postopku izlivanja betona okvir popolnoma raztopljen. To preprečuje nastanek korozije na materialu.

Po delu so fiksni preostali elementi oblike, po katerih okvir postane primeren za prelivanje betona. Pri gradnji verande ni potrebno, da ga povežete z osnovo hiše, saj lahko med pomrzavanjem spomladi utrpijo razloge.

Malter izlivanje

Polnjenje opravi sam, potem ko je okvir popolnoma ustvarjen in dobro pritrjen. Da je verande zanesljivo in v betonu ni bilo nobenih praznin, je smiselno, da se material prelije naenkrat. Po pripravi raztopine se zlije in izravnava.

Za zagotovitev, da v notranjosti materiala ne nastanejo nobene praznine, se lahko uporabi leseni vložek, ki prebija prostor med palicami ojačitve. Ampak najbolje je uporabiti gradbeni vibrator. Zaradi vibracij bo sestava enakomerno porazdeljena po vsem prostoru. Če se to ne naredi, se lahko v betonu pojavijo praznine, kar povzroči razpoke v končani strukturi.

Po končanem polnjenju je beton pokrit s filmom. Na tej stopnji ostane samo počakati, da se material popolnoma posuši. Treba je spomniti, da se zgornja plast ne bi smela popolnoma posušiti, saj bo to povzročilo nastanek razpok.

Opaž je odstranjen po približno 5 dneh, povečanje moči pa se zgodi v naslednjem mesecu.

Možnosti gradnje in dodelave

Če želite hišo narediti lepo, si morate razmisliti o ustvarjanju polkrožne verande iz betona. V tem primeru se les ne uporablja kot material za opaž. In kositra listov. V nasprotnem primeru se postopek gradnje ne razlikuje od opisanega. Z oporo, lahko ustvarite drugačno obliko gradnje, zaradi česar je bolj primerna za določeno hišo.

Obloga je lahko tudi drugačna. Najpogosteje kot končni material se uporablja porcelanasta lončnica. To je posledica dejstva, da je trpežna in je lahko narejena v različnih odtenkih. Istočasno lahko storite vse, tudi če nimate izkušenj.

Lahko uporabite druge materiale, kot so naravni kamen, les ali kompozitni materiali. Toda v vsakem primeru je treba upoštevati več zahtev za dokončanje verande:

 1. Površina verande ne sme biti spolzka. Če uporabljate material z gladko površino, med dežjem ali videz ledu, gibanje okoli verande lahko povzroči poškodbe. Tudi če ste izbrali lep material, ki je kombiniran s slogom dekoriranja hiše, je vredno najprej oceniti njegovo varnost.
 2. Odpornost proti obrabi. Do verande v nekaj letih ni izgubil svojega prejšnjega videza, je vredno izbrati tak material, ki ga ne bo opraskan in dolgčas s pogosto uporabo.
 3. Estetske značilnosti. Po določitvi najbolj zanesljivega materiala, morate razmišljati o svoji lepoti.

Obloga obrnjenega materiala

Da bi postavili oblogo, ni potrebno imeti izkušenj v gradbeništvu. Če želite to narediti, zadostuje, da površino betona očistite iz prahu in umazanije, nato pa popravite material. Če se uporabljajo ploščice, se na beton nanese plast lepila, po kateri se vsak element obloge nežno pritisne na površino. Med ploščicami so zloženi plastični križi, tako da je razdalja med njima enaka in vsak element se nahaja točno na ostali.

Ko se lepilo izsuši, je potrebno spojiti s tesnilom. Po tem bo veranda pripravljena za uporabo. Tako je gradnja betonske verande z lastnimi rokami porabljen približno mesec in pol. Če želite končnemu pregledu dati verandi, je treba nad njim namestiti vizir.

Različni styling stilov

O tem, kako bo trem projektiran, je vredno razmisliti v fazi načrtovanja, vnaprej pa vedeti, katere materiale bo potrebno. Ponavadi lastniki hiše izberejo enega od naslednjih stilov:

 1. Classics. Pri izbiri tega sloga za dokončanje verande uporabljamo ploščice ali les. V tem primeru je veriga ograje izdelana iz okroglih balustrov, krošnjami pa ga ustvari gobec.
 2. Terasa s teraso. Podobne strukture so podobne terasam in imajo velik prostor, na katerem so trgovine, mize in stoli.
 3. V slogu »grad«. Trem je končal s kamnom in izgleda zelo veliko. Dekorativni elementi v tem primeru so svetilke v obliki bakel in kovinskih rešetk.
 4. Stari ruski stil. Končni material je predvsem les. Če želite na primer narediti korake, lahko uporabite vzdolžno žagane dnevnike. Značilnost verande v starem ruskem slogu je tudi prisotnost težkih podpor in prostornosti zgradbe.
 5. Francoski slog. Na verandi v tem slogu se nahaja leseno pohištvo in cvetje so obešene v okrasnih lončkih.
 6. Evropski slog. Posebnost konstrukcije s to zasnovo je v omejenih linijah in majhni višini konstrukcije. Za ploščice se uporablja ploščice ali kamen.

Ko izberete kateri koli slog, lahko krasijo trem z lastnimi rokami brez profesionalnih orodij. Toda to velja samo, če graditelj v celoti izpolnjuje vsa opisana pravila in zaporedje postavitve konstrukcije.

The

 • Kako vliti verande z betonom

 • Možnosti za oblikovanje verande lesene hiše

 • Lesena veranda

 • Naprava na verandi v leseni hiši

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map