Počitniška hišica

Počitniška hišica

Kakšno gradnjo lahko imenujemo glavni v državi? Hiša sama? Po eni strani, da, vendar obstaja načrt, brez katerega je udobno življenje na dachi preprosto nemogoče. O čem govorimo? Verjetno ste že mislili, da je to WC. In če ni na vaši spletni strani, je zdaj čas, da razmislite o tem, kako ga zgraditi. Pravzaprav v tem delu ni nič težje, saj je WC sam sestavljen iz jame, temeljev in zgornje konstrukcije. Pravkar se morate odločiti, kaj natančno bo ta design. Obstajajo različne različice stavbe. Preučili jih bomo najbolj priljubljene, prav tako pa se osredotočili na gradnjo stranišča v domovini z lastnimi rokami.

V tem članku boste videli risbe in navodila za oblikovanje precej preprostega oblikovanja. To vam bo pomagalo uresničiti to idejo v vaši državi. Prav tako boste izvedeli prednosti konstruiranja kočijske strukture.

Variante toaletne gradnje v državi

Da ste imeli splošno sliko o straniščih za poletne počitnice, priporočamo, da se seznanite s konstrukcijami, ki jih lahko ustvarite s svojimi rokami. Metode gradnje so številne, popolnoma odvisne od samega oblikovanja. Tukaj je seznam najbolj priljubljenih variant izvedbe stranišča za poletno rezidenco:

 1. Praškasti omarici.
 2. Klasični WC z jamo.
 3. Suha omara in kemični WC.
 4. Loft-ormar.

Kaj je vsak izmed njih? Najenostavnejši in najpogostejši je preprost WC z greznicami. Idealen je za poletne počitniške hišice, saj bo naprava potrebovala malo denarja, material in dizajn pa je preprost. Moraš samo kopati greznico, jo okrepiti in postaviti nadgradnjo. Primer takšnega stranišča je viden na fotografiji.

Kar zadeva loft-kluzetov, imajo zaprto jamo, kjer odpadki padejo. Sam rezervoar je lahko drugačen, drugačen glede na obliko in velikost in je daleč od zgradbe. Odstranjevanje odpadkov iz njega je precej preprosto, kot v greznici. Najeti morate kanalizacijski stroj, ki črpalke vse od znotraj. Kot možnost, da to storite sami. Na sliki boste videli to vrsto konstrukcije.

Praškasti plašč Je vrsta posode, ki je neposredno pod limuzino. Ne potrebujete greznice, sama je cisterna precej majhna. Tudi on mora biti očiščen, ko postane poln. Posebnost je, da se po uporabi uporabljajo dodatna sredstva za izkoriščanje. Gre za škropljenje šote z odplakami. To možnost za dajanje lahko imenujemo eden najcenejših, samo proces čiščenja sama povzroča težave. Praškaste klavzule na fotografiji.

Idealno glede čistoče, udobja in ustvarjanja je kemično ali bio-stranišče. Vse kar potrebujete je, da ga kupite in ga namestite na svoje mesto. Prednosti takih modelov so, da ga ni treba očistiti. In neprijeten vonj ni prišel. Stvar je, da so odpadki razdeljeni na račun posebnih bakterij. Edina negativna je cena. Ampak, če si ga lahko privoščite, potem je bolje, da se odločite za to možnost.

In kaj, če imate omejen proračun in si ne morete privoščiti takih "koristi civilizacije"? Sami lahko ustvarite stranišče. Idealno v tem pogledu - stranišče z greznico. Kar zadeva nadgradnjo, izgleda precej dobro kočo. Zakaj je tako dober? Ugotovimo.

Zakaj točno WC kočo

Najprej želimo razjasniti, zakaj razmišljamo o dacha stranišču, kot je koča. Stvar je v tem, da ima takšna nenavadna oblika nekaj prednosti pred tradicionalnimi "konkurenti". Poglejmo pozitivno stran:

 1. Oblikovanje značilnost je, da pri ustvarjanju ni treba ukvarjati z gradnjo strehe, popraviti in izdelani tako, da ni tok. V našem primeru je streha stranišča same stranske stene. To je jasno vidno na fotografiji.
 2. Z veliko hitrostjo lahko zgradite WC-kočo z lastnimi rokami. Stvar je, da ima struktura manjše število strukturnih elementov.
 3. Stavbe so precej nenavadne in izvirne. Z zaupanjem lahko rečemo, da vaši sosedi nimajo takega stranišča. Lahko dobičkonosno izstopite.
 4. Toaletni vrat nikakor ne bo trikoten. To so navadna kvadratna vrata brez okrnjenih vogalov in drugih težav.
 5. Pozimi ne boste imeli težav z akumulacijo padavin na strehi. Sneg se bo spustil iz stranišča, ker je rampa precej velika.
 6. Velikost WC-ja za kočo se lahko spreminja. Če želite doseči želeni rezultat, lahko prilagodite vrednost kota kota oblikovanega trikotnika.
 7. Material, ki se bo uporabljal za gradnjo stranišča, je les, večinoma žarki. Njihova obdelava je precej preprosta.

Kot lahko vidite, smo šteli kar 7 prednosti, ki jih ima WC koča. Pravijo v smeri resnično gradnje samo takšne konstrukcije. Vendar pa so bile nekatere pomanjkljivosti. Skoraj polovica jih je:

 • vse o videzu. Čeprav je izvirno, ni vedno praktično. Oblikovanje se lahko radikalno razlikuje od drugih struktur na mestu, ne pa v pokrajino;
 • ker je oblika trikotna, je uporaben prostor z višino izgubljen;
 • če nimate materialov potrebne dolžine (kar je precej veliko), potem bo v domovini težje graditi stranišče.

Imate vse podatke za primerjavo prednosti in slabosti. To vam bo pomagalo pri odločitvi, ali je smiselno zgraditi podobne stranišča na spletnem mestu. Če je odgovor pritrdilen, potem si oglejte risanje dacha tipa WC in tehnologijo njenega ustvarjanja.

Izbor prostora za izgradnjo WC šotora

Gradnja katere koli stavbe se začne z izbiro primerne lokacije. Za stranišče je to še pomembnejše. Ni čudno, da obstajajo različni predpisi in predpisi, katerih skladnost ni le formalnost, temveč zaveza vašega udobnega življenja. Eno od glavnih pravil je ustvarjanje razmer, v katerih bo stik odpadkov s podzemno vodo minimalen.

Toda to niso vse zahteve, ki zahtevajo vašo pozornost. Oglejmo si celoten seznam meril za pravilno izdelavo vaše konstrukcije za vse parametre:

 1. Če je zemljišče voda (reka, jezero, voda dobro), potem je razdalja dovoljeno za gradnjo WC -. Ne, je priporočljivo, manj kot 30 m V primeru, da je umestitev rezervoar nižje od prihodnje lokacije za WC zamenjati kraj uvajanja ali gradijo pod vodni vir .
 2. Če je v kleti, kleti ali drugih podobnih objektih, morate vzdrževati razdaljo 15 m.
 3. Kot pri stanovanjskih zgradbah je optimalna razdalja 8 m.
 4. Če imate v domovini hišne ljubljenčke, se morate iz svojih "naselij" umakniti s 5 m.
 5. Vrt, cvetličnih gred, postelje in druge zasaditve, ki se lahko pogosto najdemo v bližini svoje hiše, tudi ne marajo takega sosesko. Najmanjša oddaljenost od stranišča je 1 m.
 6. Nazadnje, upoštevajte smer vetra na vašem območju. Pomembno je, da ne sramate sosedov in ne poslušate pritožb. Ni priporočljivo, da zgradite straniščno kočo blizu ograje.

Bodite pozorni! Pred začetkom gradnje stranišča je pomembno ugotoviti lokacijo podtalnice. Dovoljeno je graditi konstrukcijo, če je raven vode 2,5 m pod tlemi ali več. V nasprotnem primeru morate zamenjati greznico z greznico, osvetljeno kletko ali prašno krpo.

Če upoštevate ta pravila in priporočila, potem v ekološkem načrtu konstruirana gradnja na noben način ne bo vplivala na zunanje okolje. Vsi bodo srečni - in vi, in rastline, in sosedje, pa tudi hišne ljubljenčke. Ugotovil je primeren kraj? Potem začnemo graditi stranišče koče.

Korak 1 - naredimo greznico in temelj koče

Osnova "kabineta za meditacije" je greznica. To je ona, ki bo vzela glavni "udarec". Pogostost čiščenja je odvisna od njegove velikosti. Čiščenje se priporoča, da se jama ne zapolni do roba, vendar ko je količina kanalizacije v stranišču dosegla 70%.

Dejansko tovrstnega dela ne moremo imenovati zapleteno. To je dolgotrajen in traja nekaj časa. To lahko storite sami, z lopato ali najem težke opreme. Ampak, za majhno državno hišo, bo vaša prizadevanja dovolj. Priporočena velikost jame je 2 x 2 x 2 m. Označite na ozemlju in začnite kopati tla. Uporabite merilni trak in pladenj, nadzirajte velikost in enakomernost jame.

Ko je jama pripravljena, je bolje okrepiti svoje stene. Postali bodo naši temelji, na katerih bo temeljila koča. Krepitev poteka na račun plošč, betonskih obročev ali opeke. Plošče je treba pred delom namočiti z antiseptiki.

Nasvet! Ko poravnate dno, ga lahko nagnete na hrbet strukture. Nato se vsebina spusti proti odprtini, namenjeni čiščenju jame. Ne pozabite, da morate narediti luknjo za stranišče, prezračevanje in črpanje odpadkov.

Faza 2 - WC nadgradnja

Z zemljiškimi deli se gladko premikamo v proces izgradnje samega okvirja. Zagotovljene bodo risbe skic dacha koče. Ko je polovica vseh uspehov odvisna od njih. Sama nadgradnja je lahko več vrst: koča, koča, birdhouse ali hiše. V našem primeru je to prva možnost. Na sliki si lahko natančno ogledate, kako je ta oblika izvedena.

Zahvaljujoč risbam ne boste naredili napak. Nato poskrbite za razpoložljivost primernega materiala. Surovina za gradnjo bo drevo, in sicer plošče. Z njimi je enostavno delati in so praktični. V delu z njim ne morete storiti brez:

 • žage;
 • letalo;
 • trak in svinčnik;
 • nohte in kladivo (alternativno - vijaki in izvijači).

Tukaj je korak-po-korak navodil za izdelavo skeleta od zgoraj:

 1. Za zaščito temeljev postavite vodoodporni material na vrh. Rubberoid bo ravno prav. Lay it v 2-3 plasti.
 2. Začnite montirati WC školjko. V najboljšem primeru uporabite nosilce 50x50 mm in ploščo 40 mm. V njej ne pozabite narediti tehnološke luknje v okvirju. Priporočen premer je 30 cm ali več.
 3. Zdaj lahko sestavite sprednje in zadnje stene zgradbe. Zaradi teh vizualnih risb lahko hitro ponovite, kar ste videli. Dimenzije vam bodo pomagale pri svojem delu. Na fotografiji je zadnja stena stranišča koče.
 4. Izdelajte zidove na ločeni površini. Bolje je uporabiti vrstico, vendar je alternativna plošča 50 mm. Na fotografiji pod sprednjo steno koče.
 5. Ko sta obe deli popolnoma pripravljeni, jih lahko pritrdite na dno strukture.
 6. Zdaj je čas, da ustvarimo letvico na stranskih stenah, ki bodo služile kot streha. Če nameravate namestiti strešni material, lahko zaboj uporabljate kot nepovezano ploščo 20 mm.
 7. Pravzaprav so vse najbolj zapletene stvari zaostale. Zdaj je vse do podrobnosti. Odšli ste, da končate kočo, in sicer - da namestite vrata, ustvarite rolko, premagate stene z oblogo in položite strešni material. Delo ni težavno, vendar traja nekaj časa.

In za zaščito vaše lesene trdnjave, je treba končano strukturo obravnavati z antiseptikom. Lahko celo kupite posebno barvo za les za delo na prostem in naredite WC kočo še lepše.

Nasvet! Ne priporočamo uporabe kovinskih strešnih materialov (kot so valovita plošča, kovina, itd.), Saj bo v poletnih mesecih neverjetno vroče. Kovina je dobro ogrevana in ima toploto dolgo časa. In za stranišče je zelo slabo.

To je vse. Stavba je končana. Zasnova je pripravljena za delovanje. Vi ste lahko prvi, ki ga uporabljate v podjetju. Oglejte si videoposnetek o tem, kako ustvariti dizajn z lastnimi rokami.

Zaključek

Postopek ustvarjanja stranišča za kočo na primestnem območju ni enostavna stvar. Za to je treba le dodeliti čas. Delo je tako preprosto, da je mogoče končano gradnjo narediti čez dan. In če nekoga zaprosite za pomoč, ga lahko hitreje upravljate. Vaše pripombe lahko delite v komentarjih. Ali ste v takšni shemi uspeli narediti WC školjko? Poskusite in ugotovite odgovor na to vprašanje.

 • Topel WC v koči

 • Kako izbrati polikarbonat za rastlinjak

 • Toaletni WC

 • Kako narediti rešetke v rastlinjakih

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 + = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map