Slikanje pečice z vodo na osnovi barve

Slikanje pečice z vodo na osnovi barve

Gradnja peči s pečjo ali ognjiščem s pravilnim načrtovanjem mora imeti za posledico končno obdelavo, ometanje in barvanje zunanje površine. Večina lastnikov kamnitih pečic se bo strinjala, da porozna groba površina opečnih zidov hitro "ujame" saj in umazanijo, zato je zidava podvržena dodatnemu zaključku. Uporabite lahko tradicionalne recepte za belo pranje ali sodobne barvne materiale. Ostanek je samo ugotoviti, ali je pečica mogoče barvati z nečim, kot je barva na vodni osnovi, tako da je prevleka trajna in hkrati lepa.

Kako barvati opeke

Na voljo so možnosti za barvanje površine opeke:

 • Apnene ali mehke spojine;
 • Lak za barvanje opek in zmesi na osnovi tega;
 • Vodne emulzijske spojine.
Nasvet! Pred nakupom emulzije na vodni osnovi za pečico upoštevajte barvno možnost in način nanašanja barvnega materiala na stene. Špranja ne smete nujno barvati v dolgi sivi ali enobarvni barvi.

Večbarvna slika bo pripomogla k skrivanju posameznih napak opečne ali oplaščene površine. Če barvo obarvate z enobarvno barvo, bodo vse napake na površini - razpoke, hrbtenice in udarci barve na vodi, kot v dlani. Hkrati pa bo katera koli, najbolj preprosta risba skrila razpoke in kraje izgorevanja iz barve. Če želite, lahko barvate ali barvate z vodno barvo opeko iz starega opeka, tako da bo izgledala kot nova obrnjena.

Kako narediti peč, najlažja možnost

Najlažji način je barvanje sten s snovjo na osnovi krede z dodatkom majhne količine kazeinskega lepila, gospodinjskega mila in modre barve. Kazeinsko lepilo se prodaja v obliki suhega belkastega praška, ki ga razredčimo z destilirano vodo in pijemo v vodni kopeli. Kazeinsko lepilo brezbarvno, meduzrovy ali kost ima lahko rumenkasto vezavo. Druga najbolj priljubljena je apna rešitev. Gašeno apno, razredčeno s čisto vodo do konsistence zelo tekoče kisle smetane in nanesti s čopičem s čopičem.

Lahko slikate z običajno skušo, vendar v obeh primerih, da bi delali kot prasec ali kot ščetka za skušo, potrebujete določeno spretnost. Če preprosto obrišete opeko ali ometano steno z malto, potem bo zaradi velike debeline sloja na pobeljeni površini prišlo do oznak in madežev iz ščetin.

Z apno ali kredo lahko pobrežite ali barvate novo štrukljivo pečico ali zložite z opeke. Če je opeka peči narejena z zunanjim krznom, potem ne morete uporabiti ščetk in valjev, lahko ga barvate z dobro razredčeno raztopino z uporabo nizkotlačnega atomizatorja in domačega sesalnika.

Kakovost pobeljene površine se izkaže za precej visoko, vendar kratkoživi, ​​zato redno, vsakih šest mesecev, moramo ponovno barvati stene okrog pepela peči, ognjišča - povsod, kjer se porjavijo saj in saj. Poleg tega, čeprav je pečica pobarvana s kredo z dodatkom lepila, se površina še zbrisa z dotikom rok ali oblačil.

Katero barvo na vodni osnovi lahko naslikamo

Univerzalnost barv in barv na vodni osnovi omogoča barvanje skoraj vsake površine, tudi na prvi pogled, ni posebej primerna za te namene. Vendar pa je treba spomniti, da barva na vodni osnovi na različnih površinah obnaša drugače.

Za informacije! Izraz "lateks" združuje več drugačne sestave na vodni osnovi barvil, tako da lahko barvo pečico najprej na voljo možnost ne vodoemulsionku delovala, boste morali skrbno preučiti sestavo in način uporabe.

Barvna emulzijska barva je na voljo v treh vrstah:

 1. Na vodotopni polivinilacetatni emulziji;
 2. Na osnovi akrilnih in lateksnih kopolimerov;
 3. Uporaba silikonskih polimerov;
 4. Silikatne vodne emulzijske spojine.

Iz zgoraj navedenega, vodne emulzijske barve na osnovi emulzije PVA in butadien stirena niso primerne. Pečico je mogoče barvati s PVA in stiren-butadienskimi stirenskimi barvami, vendar obe sestavini ponavadi razpočita in izgubita prvotno belo barvo.

Rerna je zelo enostavna, vendar je treba površino pripraviti pred barvanjem. V nasprotju s stenami stanovanja, opeke ali ometane površine "dihanje" peči, in sicer, pri segrevanju razteza, zato je možno, da če je barva neposredno na opeke, površina je preprosto piling s slabim oprijemom.

Tehnologija slikanja

Najprej z opečnato površino boste morali odstraniti vso umazanijo in prah. Če je bila pečica predhodno ometana in poslikana, je treba sledove stare barve odstraniti z uporabo kovinske krtače ali posebne šobe za ščetko na vrtalniku. Okvare in razpoke so v pesku. Zaželeno je, preden barvamo pečico, kolikor je mogoče, da izmerimo in pijte vse problematične površine.

Nadalje je potrebno substrat obdelati z globokim penetracijskim premazom. Takšen substrat bo omogočal barvanje peči s sestavo, ki temelji na vodi, tudi če stene zelo slabo absorbirajo vodo. Po mnenju lastnikov peči iz opeke je bila v mnogih primerih, preden je bila barva pobarvana z raztopino za vodno emulzijo, namesto praška za izravnavo in polnjenje stene uporabil polimerni kiti Kron.

Naslednji korak bo zahteval ogrevanje pečice in pustil, da se ohladi na temperaturo 30-45oC, če ste barve hladne stene pečice, nato pa na površini položene vode emulzije plast, razpoke in nabrekne obliki, zaradi majhnih zračnih mehurčkov, nabranih v pore opeke. Stene peči naj bodo pokrite z dvema ali tremi plastmi. Istočasno ni več potrebno segrevati pečice, dovolj je, da zadostno sušimo prvo podlogo materiala za vodno emulzijo.

Zaključek

Ostanki barve so shranjeni v skrbno zapečateni posodi, da bi lahko obarvali naključno poškodovan del stene. Jekleni elementi so lahko prevlečene s toplotno odpornih silikonskih sestavkih v aerosolno embalažo, vendar pred nakupom treba pojasniti, ali je material primeren za barvanje oddanih deli iz železa, saj nima vsaka toplotno stabilen material kvalitativno oprijem na železo.

 • Kako izbrati barvo za peči in kamine

 • Primer za tla: tehnične specifikacije

 • Fasadna barva za les za dela na prostem

 • Barve za les

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map