Stil za teraso

Stil za teraso

Največji plus zasebne hiše je njegova bližina naravi. To je razlog, zakaj so prebivalci hiš in lastniki vil držav ponavadi opremiti njihove hiše teraso, verando, balkon, po delih prijetne vrtove, gradnjo gazebos - tu so uživali v svežem zraku in se skriti v senci od poletne vročine.

Gradnja verand se pogosto ne posveča dovolj pozornosti. In zaman! Konec koncev so terase, ki pozdravljajo vsakogar, ki vstopajo v hišo, celotna družina preživi svoje dneve in večere v hladu teh prostorov - verande ne smejo biti le udobne, ampak tudi elegantne.

Kako izbrati pravi stil za vašo teraso, kakšna je posebnost različnih oblikovalskih smereh in kakšna dekoracija je primerna za verande državnih hiš - to bo članek.

Sorte verand

Sodobni projekti privatne stanovanjske gradnje skoraj vedno prevzamejo prisotnost terase - to ni samo lepo, ampak tudi zelo funkcionalno. Terasa služi kot povezovalni element med hišo in dvoriščem, vrtom, pokrajinsko zasnovo parcele.

Zato slog verandahs je zelo pomembno: gre za majhno sobo je treba uskladiti z notranjostjo hiše, s fasado, in, poleg tega pa se prilega v okoliško pokrajino.

Izbira dizajna za vašo teraso, morate upoštevati takšne dejavnike:

 • dimenzije verande;
 • njegova konfiguracija;
 • vrsta terase (odprta, pol odprta, zastekljena, ob steni hiše ali samostojno itd.);
 • slog dekoracije celotne hiše ali prostora, ki je povezana s teraso s skupnimi vrati;
 • zunanje dvorišče in stanovanjski objekt.

Pomembno! Ugotovite s slogom za svoje terase, ne pozabite na tako pomembni faktor kot smer verandi v straneh sveta, saj naravna svetloba igra pomembno vlogo pri številnih notranjih modelov.

Terasa v stilu Provence

Notranjost, ki spominja na hišo na francoskem podeželju, ne more biti primernejša za dekoracijo hiš, ki se nahajajo v neposredni bližini narave. V slogu Provence lahko okrasite verando, zgrajeno iz kamna in lesa. Lahko je tudi zaprta stavba ali odprta terasa s samo streho in večimi nosilci.

Za to smer je primerna vsaka velikost sobe, vendar je bolje, če je veranda majhna in prijetna, z nizkimi stropi in svetlo naravno svetlobo.

Terasa v slogu Provence fotografije, ki jo je mogoče videti spodaj, ima nekaj posebnih lastnosti:

Tu se uporabljajo le pastelni odtenki, ni svetlih, kričljivih tonov, temnih ali črnih detajlov.

 1. Pohištvo, okenski okvirji, predelne stene in vrata so izdelani iz naravnega lesa, pobarvani v svetlo zeleni, utišani modri ali beli.
 2. No, če bodo leseni notranji predmeti, kot tudi tla in žarki stropnih plošč, nekoliko starajoči.
 3. Najboljši dekor za smer Provansa je različen tekstil. Tkanine morajo biti naravna, lahka, okrašena z nevsiljivnim cvetnim ornamentom ali skromno vezavo.
 4. Mize in stoli so narejeni iz navadnega lesa, pohištvo je lahko malo grobo. Blazine, odeje, prti iz bombaža ali platna bodo pomagali zmehčati notranjost.
 5. Namizni pribor igra pomembno vlogo v slogu francoske države: barva mora biti lahka, potreben je majhen cvetlični tisk.

Nasvet! Okrasite teraso v stilu Provence z živimi divjimi cvetovi. Cvetje iz cvetlične postelje bo naredilo, vendar je bolje izbrati rastline z majhnimi socvetji pastelnih odtenkov.

Terasa v slogu države

Država slogu spominja na hišo v oddaljeni vasi. Zanj so značilni leseni deli, grobo pohištvo, tople barve, naravni tekstil, dekor iz vsakdanjega življenja običajnih vaščanov.

Odličen primer verande, urejen v deželnem slogu, je odprta terasa z nosilci iz lesenega žarka. Tla in predelne stene te verande so izdelane iz široke plošče, ne smejo biti pobarvane, temveč obdelane z lakom ali madežem.

Eden od države, se šteje, da sorte teraso v ruskem slogu: tu prevladujejo naravnega lesa in so primerne tkane preproge, prti v kletko in dekor iz samovar ali petrolejko.

Izgleda lepo rusko verando v bližini preproste hiše iz hloda ali grede, in tudi takšno teraso lahko opremite kopel.

Terasa v mediteranskem slogu

Ta smer je primerna za tiste, ki ljubijo morje in vse, kar je povezano z njim. Glavne barve mediteranskega sloga: bela in modra. To območje lahko razredčite z rdečimi in nekaterimi odtenki zelene, vendar najpomembneje - ne pretiravajte z dekorjem.

Mediteranska terasa mora biti prostorna, odprta, napolnjena s svežim zrakom. Pohištvo je primerno tako za leseno kot plastično, vendar mora nujno biti belo.

Stojala, tla in vrata te verande so tudi bolje pobarvani v beli barvi. Toda dekor in tekstil je že obarvan. Dobro se prilega tem slogu črtastih tem, ki spominja na telovnik.

Terasa v skandinavskem stilu

Smer oblikovanja, ki prihaja iz severnih držav, je lahko tudi zelo vroča soba, napolnjena s hladnim svežim zrakom. Vsako sobo ni mogoče okrašiti v skandinavskem slogu: strop terase bi moral biti visok, velika okna in soba sama - primernih dimenzij.

Za skandinavsko notranjost je značilna uporaba naravnih materialov, obilo belih ali hladnih odtenkov. Posebnost takšne terase je strop iz lesenih tramov.

Terasa v slogu podstrešja

Ta slog je bil izumljen v letih gospodarske krize, tedaj so se skladišča in industrijska podjetja začeli pretvarjati v bivalne prostore. Loft je značilna nekaj malomarnosti in nepopolnosti.

Stene s terasami v slogu podstrešja so lahko opeke, ki malo okrasijo notranjost, jih lahko pobarvate belo. Pohištvo tukaj je popolnoma primerno, kar je najpomembnejše, da ni bilo preveč zahtevno. Dobro poglej domače predmete: mize kovinskih sodov, zofe iz palet in stvari.

Pod stropom lahko obesite najpreprostejšo žarnico.

Veranda v stilu koče

Chalet - slog majhnih hiš na pobočjih Alp. Ta slog je všeč potniki, se prilega udobno državi hiše in velike dvorce.

Chalet spominja na lovišče: lesene stene, kamnita tla, preprosto težko pohištvo, dekor v obliki lovskih trofej, naravni tekstil.

Terasa v italijanskem slogu

Neizogiben slog dvorišč italijanske pokrajine se v Rusiji pogosto ne nahaja, vendar je bolj edinstvena ta smer.

Ta notranjost je bolj primerna za jug, se harmonično ujema z zemljo z bujnim vrtom, lahkotno hišo in gramoznim dirkališčem. Italijanska notranjost je najbolj primerna za majhne verande na prostem ali terase, opremljene z odprtim zrakom.

Dekoracija te verande je precej preprosta: lesena miza, nekaj trgovin ali preprosti stoli, veliko zelenja in bela tenda namesto stropa. Odlično, če poleg terase v italijanskem slogu raste nekaj oljčnih dreves, hiša pa je zgrajena iz divjega kamna.

Veranda v angleškem slogu

Velika Britanija je znana po ljubezni do klasike in razkošja. Terasa, ki v angleškem stilu, ne more biti poceni: tu je primerno starinsko leseno pohištvo, kovani okrasni predmeti, kamen, kamin, lestenci in kovinski viseči lestenci. Tekstil v britanski notranjosti mora biti bogat in visoke kakovosti, po možnosti žamet, tapiserija, saten.

Angleški stil se pogosto uporablja za oblikovanje učilnic, lahko organizirate odličen poslovni kotiček na verandi.

Veranda v japonskem slogu

V japonskem slogu danes niso izdelane le spalnice in dnevne sobe, vendar je orientalska barva že dosegla terase. Všeč ji je po svoji preprostosti in minimalizmu, ker je dekoracija takšnih notranjosti najpreprostejša in ne zahteva velikih izdatkov.

Japonski slog mora imeti barve, kot so črna, rdeča, bela, zelena in rjava - dobrodošli so samo naravni odtenki naravnih materialov.

Celotne japonske verande so lahko izdelane iz bambusa, riževega papirja, preprostih preprog in talnih blazin. Terasa je lahko odprta, vendar se pogosteje japonski slog uporablja za dekoriranje zastekljenih prostorov pod značilno dvotirno ali neposredno streho.

Terasa v egipčanskem stilu

Druga najljubša smer za Ruse je egipčanska tema. Karakteristike notranjih značilnosti Egipta so:

 • Naravni odtenki (rumeni, beli, rjavi, zeleni);
 • zlati dekor;
 • geometrijski ornament na stenah, stropu, tekstil;
 • dekor v obliki figuric ali mozaikov (figurice faraonov, feniksov, sfinge, piramide);
 • lanene bele zavese, prti in listi.

Pozor, prosim! Ko se odločite za slog, ga morate strogo držati, sicer boste dobili zmedo različnih smeri, ki je težko imenovati design standard.

Terasa se najprej uporablja za počitek, kar pomeni, da je udobno in udobno. Torej, v japonskem slogu je ta prostor zasnovan ali pa je lastnik raje pop art, glavno je, da je bilo lepo biti tukaj, da je bilo mogoče uživati ​​v naravi in ​​komunicirati drug z drugim.

 • Na hiši je odprta terasa

 • Tuš za dacha iz polikarbonata

 • Dodajanje verande v leseno hišo

 • Zaključek terase v zasebni hiši

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 + = 78

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map