Trem v državni hiši z lastnimi rokami

Trem v državni hiši z lastnimi rokami

Pri gradnji verande je treba spomniti, da ne sme biti le lepa, ampak tudi zanesljiva struktura. Prav tako je pomembno upoštevati udobje gibanja po stopnicah in ploščadi pred vrati. Če želite zgraditi takšno konstrukcijo z lastnimi rokami, morate vedeti o fazah gradnje in značilnostih takšnega dela. Ampak, najprej je treba izbrati osnovni gradbeni material za verando.

Prednosti verande iz kovine

Prednosti gradnje kovin so:

 1. Zanesljivost in dolga življenjska doba.
 2. Kovinska konstrukcija ne sega s časom in se ne deformira. Tudi, ko je pravilno obdelan, material ne rjavi in ​​ohrani svoj videz, saj je ornament hiše.
 3. Relativno majhna teža, če primerjate tremo tega materiala z masivnimi lesenimi strukturami.
 4. Ni potrebe po namestitvi temelja
 5. Estetika verande.

Možnost hitrega montiranja verande. V prisotnosti sheme prihodnje verande je mogoče v kratkem času sestaviti celotno konstrukcijo. Običajno traja približno 3 dni.

Toda takšni modeli imajo pomanjkljivosti. Na primer, visoki stroški verande, če so elementi narejeni po naročilu. Treba je omeniti, da je za ustvarjanje verande z lastnimi rokami potrebno imeti varilni stroj in imeti izkušnje pri opravljanju dela pri povezovanju kovinskih elementov. Če želite izbrati primernejšo vrsto verige, je dovolj, da si ogledate več fotografij, ki prikazujejo takšne konstrukcije.

Kako zgraditi kovinsko verando

Običajno se kovinski kotiček 40x40 mm uporablja za izdelavo kovinske verande podeželske hiše. Uporabljamo tudi profilne cevi s prečnim prerezom 20x40 mm. Debelina kovinskih elementov mora biti najmanj 3 mm, v nasprotnem primeru okvir ne more vzdržati obremenitve, ki deluje na njej.

Majhen kovinski verandi se lahko opazijo na določenem zaporedju:

 1. Prvič, območje je označeno in niz se potegne med postavkami. V tem trenutku se preveri geometrija označbe, tako da so vsi koti enaki 90 stopinj, če se ustvari standardna konstrukcija.
 2. Po tem so kovinski količki nameščeni na vogalih oznake. Če ima veranda veliko dolžino in širino, so nosilci nameščeni v sredini. V tej fazi je potrebno preveriti navpični položaj vsake podpore. Če je kovinska lestev daljša od 3 metrov. Pod njim so nameščene dodatne podpore. Namestitev je naslednja: tla kopljejo cevi 50x80 mm in se betonirajo. Da bi ohranili pravilen položaj glave nosilcev, so povezani s kovinskimi vogali.
 3. Nato je dolžina žaganja enaka dolžini lestve. Ti elementi se bodo uporabljali za namestitev korakov. Spodnji del stopnic je nameščen na betonski blazini.
 4. Nato je enak kotni kot razrezan na različne dolžine: dimenzije po višini, stopnicah, dolžini in širini. Prvič, vogali manjše dolžine so zvarjeni na dno lestve, nato pa najdaljši elementi med njimi pritrjeni, ki služijo kot podlaga za nastavitev korakov. Pri varjenju nosilcev je treba uporabiti stopnjo konstrukcije, da zagotovite, da so koraki vodoravni.
 5. V zaključni fazi poteka montaža korakov iz različnih materialov, kot tudi določitev gradbišča. Tudi po potrebi je postavljena krošnja. Izberite slog dekoracije, da pazite na izgled strukture. Za to zadošča, da upoštevamo predlagane fotografije.

Tako lahko kratek čas z lastnimi rokami pripnete kovinski verandi in ga pritrdite na dacho, lahko v kratkem časovnem obdobju z minimalnim poznavanjem procesa dela. Da bi se izognili napakam med gradnjo, je treba skrbno pretehtati predlagane fotografije.

Pomembno! Kakovost dela je odvisna od zanesljivosti konstrukcije, ki je pritrjena na hišo, zato ni priporočljivo, da se brez kovinskih priključkov priključi kovinski element.

Prednosti lesene verande

Les je najpogostejši material, saj ima več prednosti nad kovino in betonom. Za njih je mogoče enostavno namestiti dizajn z lastnimi rokami. Tudi v odsotnosti poklicnih spretnosti lahko oseba ustvari zanesljivo in lepo leseno verando in jo prilepi na dacho.

Druga prednost je poceni materiala. Najpreprostejša lesena veranda s krošnjami se lahko ustvari iz elementov, ki so ostali po izgradnji hiše. Ponavadi to zahteva samo vrstico s premerom 100x200 mm in robovi.

Tudi na ploskve verande je treba vključiti čudovit videz, kar je razvidno iz predlaganih fotografij. S pravilno izbiro konca, oblikovanje postane ornament hiše. Za okrasitev lesene verande lahko uporabite barve različnih odtenkov, kar omogoča, da izberete skoraj vse sloge.

Gradimo leseno verando z lastnimi rokami

Glavna težava neizkušenih graditeljev je pomanjkanje znanja o namestitvi lesenih podpor pod leseno verando. Da bi se izognili napakam, morate izbrati eno od možnosti, ki jo uporabljajo graditelji:

 1. Betoniranje lesene podpore. S to metodo se luknja pod osnovo koplje do globine približno 1,2 metra. Po tem se leseni nosilec obdela z zaščitno spojino in je nameščen na votlini ali drobljenem kamnu, debel približno 15 cm, nato pa je nameščen nosilec in luknja se vlije z betonom. Da bi drevo med postopkom prelivanja ostalo v enem položaju, se ustvarjajo distančniki.
 2. Uporaba sponke za leseno podlago. Gre za zatič, na zgornjem delu katerega je pritrjen kovinski zapah z U-luknjami z luknjami za pritrditev lesene podlage. Pin je betoniran, na površini podnožja pa je kovinski nosilec za leseni element. Ta metoda je bolj priročna in zanesljiva kot prejšnja.
 3. Uporaba škatle za nosilce. Če je betonska podlaga za verando že strnjena, se uporabi posebna škatla, ki ima kovinsko podlago za privijanje na beton.

Namestitev platforme in lestve je manj zahtevna naloga, saj na tej stopnji ostane le pritrditi leseni okvir na nosilce. Če želite tremo ustvariti z lastnimi rokami, morate le namestiti žarke in pritrditi prečke na njih. Za namestitev najpreprostejšega stopnišča uporabljamo 2 plošče z debelino najmanj 5 metrov in plošče za korake. Po izdelavi risbe in izračuna števila korakov so kovinski vogali pritrjeni na baze, na katerih bodo določeni preostali elementi. Treba je omeniti, da je lesena veranda primerna za skoraj vsak dom, ne glede na material, iz katerega je zgrajen.

Trem betona

Če želite vaši dachi priložiti zanesljivo konstrukcijo, na katero ne vplivajo neugodni dejavniki, je vredno, da je iz betona. Če želite spremeniti obliko te oblike, morate izbrati zgornji material, ki ga želite, in ga zamenjajte s tistim, ki je bil prej.

Tudi prednost betonskega verande je preprostost gradbenega procesa, dovolj je, da se za livanje ustvari lesen okvir in namestite ojačitev znotraj nje. Po tem se mešanica ustvari in vlije v opaž.

Preden pripnete verandi hiši, razmislite o povezovanju z osnovo hiše. Če je krčenje že končano, lahko v kleti izvrtate luknje in v njih namestite kovinske zatiči, ki bodo povezali strukturo s verandi.

Če se je krčenje hiše šele začelo, nastane tesnilo med temeljom in novo betonsko strukturo. Pred začetkom dela poteka namestitev plošč, zavita z rubberidom. Po končanem odstranjevanju materiala se reža napolni z montažno peno. Tako lahko, če želite, trem betona z lastnimi rokami, lahko in brez izkušenj v gradbeništvu. Toda, da ne bi naredili napak, morate skrbno pristopiti k izvajanju vsake operacije in si ogledati fotografijo celotnega procesa.

Dekoracija na verandi

Pri oblikovanju verande morate izbrati poseben slog. Če se to ne naredi, lahko lepo zgradbo pretvorite v nesmiselno razširitev dacha, ki bo namesto občudovanja povzročila samo zmedo. Pogosto so izbrani naslednji slogi:

 1. Classics. Pri izbiri te možnosti se kreira dvodelna krošnja in nameščajo opečene roke. Prav tako je treba namestiti in dekorativne balusters. Za dokončanje korakov in verande se uporablja kamen ali ploščica. Za okrasitev take strukture se uporabljajo lonci s cvetjem. Na sliki si lahko ogledate vse funkcije tega sloga.
 2. Država. Ta slog je primeren samo, če je hiša zgrajena iz lesa. Glavna značilnost verand je groba obdelava drevesa. Pri gradnji v slogu države bi morala biti hiša podobna ameriškemu ranču ali mehiški haciendi.
 3. Evropski slog. Ta zasnova vključuje obilo jasnih linij in standardnih oblik. Kot osnovni material za dodelavo se uporablja kamen ali ploščic. Na verandi v evropskem slogu je postaviti pleteni stol.
 4. Francoski slog. Glavna razlika iz prejšnje različice modela je samo prisotnost steklenih vrat, zaščitenih s kovinsko rešetko.

Za natančno določanje sloga, ki vam je všeč več, je vredno razmisliti o fotografiji in predstaviti takšno gradnjo, ki je priložena vašem domu. Ustvarjanje verande z lastnimi rokami ni lahka naloga, vendar s skrbnim pristopom k delu ne boste imeli resnih težav.

 • Trijem iz profilne cevi z lastnimi rokami

 • Trem za kopel

 • Kako narediti verando na verandi

 • Trem betona

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 89 = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map