Wat is een ramp

Wat is een ramp

De oprijplaat is een platform dat zich in een bepaalde hoek bevindt om twee oppervlakken te communiceren die zich op verschillende niveaus ten opzichte van de grond bevinden. Over het algemeen is dit ontwerp wijdverspreid in woningen en andere voorzieningen voor het verplaatsen van rolstoelgebruikers. Een oprit wordt ook wel een wegdek genoemd en verbindt meerdere verdiepingen tussen elkaar op parkeerterreinen met meerdere niveaus en garages.

ongebreidelde

Wat zijn de hellingen voor gehandicapten

Afhankelijk van het toepassingsgebied en de doorgankelijkheid kunnen de hellingen verschillende structurele kenmerken hebben. Er zijn de volgende soorten van deze structuren:

 1. stationair
 2. vouwen
 3. Roll ramps
 4. glijdend
 5. telescopisch
 6. ramps

Stationaire hellingen moeten, zoals hun naam impliceert, eenmaal voor een lange tijd worden geïnstalleerd en de demontage ervan niet toestaan. Er zijn variaties met twee reeksen en één reeks. De eerste is structureel twee platforms, waarvan de afstand een beetje smaller is dan de ruimte tussen de wielen van een rolstoel. In het midden zijn er stappen voor de transporterende persoon om gehandicapten gemakkelijker te verplaatsen. Het tweede type is ontworpen voor het onafhankelijk verplaatsen van een persoon in een wandelwagen.

Stationaire constructies kunnen worden gebruikt in woongebouwen, overheidsgebouwen, metro's en metro's. In de rol van de coating, die de rolstoel verplaatst, worden tegels, asfalt, beton, metaal en andere materialen gebruikt, geschikt voor betrouwbare hechting op rubberen wielen.

belangrijk: de oprijplaten moeten noodzakelijkerwijs zijn uitgerust met leuningen op een niveau dat geschikt is voor gehandicapte rolstoelgebruikers.

Opvouwbare of intrekbare opritten kunnen in zekere zin ook stationair worden genoemd, omdat ze zijn constant op één plek. Gewoon in geval van nood draaien ze zich om en komen ze gereed voor gebruik, in de gecombineerde staat bemoeien ze zich niet met het passeren van mensen. Deze structuren worden geïnstalleerd in woongebouwen en andere structuren, waar door een gebrek aan vrije ruimte installatie van stationaire locaties onmogelijk is.

De populairste modellen van opvouwbare opritten zijn een constructie die op een muur of balustrade wordt ondersteund en, indien nodig, op een trede wordt geplaatst. Mensen met een handicap zonder hulp van iemand anders kunnen de hellingbaan, die van onder af scharnierend is, teruggooien en de klim of afdaling uitvoeren. In principe zijn dergelijke ontwerpen gemaakt van lichte metaallegeringen, die een hoge sterkte verschaffen, maar zonder problemen te veroorzaken voor hun beweging.

scharnierende oprijplaat

Video over de flap:

Er is een aparte categorie hellingen, verwijderbaar genaamd, inclusief verschillende soorten van deze apparaten. Rolhellingen zijn een van de meest populaire typen die worden gebruikt om mensen met een handicap onder alle omstandigheden te vervoeren. Dit ontwerp vertegenwoordigt verschillende segmenten die met elkaar verbonden zijn en in staat zijn om naar beneden rollen en in rollen te worden bevestigd. Vanwege dit vermogen vereisen dergelijke opritten geen speciale omstandigheden voor opslag en transport.

Schuif-en telescopische hellingen en niet veel ruimte in beslag in de gevouwen positie, en kan worden gebruikt om kleine obstakels zoals stoepranden, trappen en nog veel meer te overwinnen. Deze apparaten zijn gemaakt van legeringen van sterk metaal en zijn bestand tegen zware belastingen. Bij vouwen vervormen ze niet onder het gewicht van maximaal 400 kg.

Hellingbanen zijn apparaten voor het overwinnen van kleine verhogingen, zoals een drempel, trottoir of ander uitsteeksel van onbeduidende hoogte. Steeds vaker begonnen ze vouwhellingen te maken, handig voor transport. Handige ontwerpoplossingen stellen u in staat het apparaat zelf te monteren en te demonteren.

Wat u moet weten om een ​​ramp te installeren

Voordat u een beslissing neemt om een ​​hellingbaan in uw huis te installeren, moet u de constructie coördineren met het huisbeheer. Het mag niet interfereren met het vrije verkeer van andere bewoners van het huis, het uiterlijk van de entree niet bederven en voldoen aan alle eisen van GOST, die aan dergelijke apparaten worden opgelegd. Het is noodzakelijk om de volgende regels te volgen bij het kiezen van een van de soorten ramp:

 1. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de ontwerpkenmerken van een rolstoel. Dit is alleen van toepassing op de siteregeling voor een of meer specifieke personen.
 2. De constructie mag de beweging van bewoners niet hinderen en mag niet gevaarlijk voor hen zijn
 3. Details van zelfgemaakte hellingen mogen niet verder reiken dan de structuur, om geen verwondingen en verwondingen aan de bewoners te veroorzaken
 4. Het is noodzakelijk om het juiste materiaal te kiezen waaruit de oprit zal worden gemaakt. Als het te zwaar en te zwaar is, kan dit een snelle achteruitgang van de stappen veroorzaken
 5. Rails moeten worden uitgerust met speciale rubberen pads om wielslippen te voorkomen
 6. Het ontwerp moet worden uitgerust met speciale geluidsabsorberende en dempende apparaten (dempers)

Er worden ook hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van leuningen. Ze moeten gemaakt zijn van sterke materialen, die een lange levensduur garanderen. De vorm van de handgreep moet zo comfortabel mogelijk zijn voor een handgreep. De randen zijn zodanig gemaakt dat ze niet worden beschadigd, d.w.z. ronden af ​​aan de uiteinden, of buig naar beneden of naar de zijde tegenover de persoon.

De oprit met je eigen handen

Er zijn vaak situaties waar tal van verzoeken en eisen aan een ramp in uw huis te installeren, niet met succes bekroond, in dit geval de enige oplossing is om het leven makkelijker voor rolstoelgebruikers om zelf-installatie van de helling te maken. Dit proces kan worden onderverdeeld in de volgende fasen:

 • Alle benodigde maten verwijderd. In sommige gevallen is de installatie van de oprit onpraktisch en daarom illegaal. In deze gevallen is het mogelijk om een ​​te grote hoek van hefbewegingen op te nemen, waarin het onmogelijk is om een ​​gehandicapte persoon te verplaatsen, evenals een barrièrehoogte van minder dan 4 cm.
 • Als de oprit wordt geïnstalleerd in een huis waar zich ruimtes tussen trappen bevinden, moet hun gebied voldoende zijn om de wandelwagen om te draaien
 • Een van de typen opritten wordt geselecteerd, rekening houdend met de structurele kenmerken van het gebouw en andere factoren
 • Er wordt een vrije doorgang van de oprit uitgevoerd, waarbij alle afmetingen, materialen en bevestigingen worden aangegeven
 • Voorbereiding van het grondgebied waar de installatie zal worden uitgevoerd
 • Het monteren van de hellingbaan in overeenstemming met de tekeningen
 • Installatie, indien nodig schilderen
 • Controle op naleving van alle vereisten, testen

Uiteraard vereist een onafhankelijke montage van de oprit bepaalde kennis en vaardigheden. De niet-conformiteit van het ontwerp met de eisen van GOST kan leiden tot ontelbare boetes en klachten van huurders thuis. Daarom kunt u als optie afneembare ramps gebruiken, waarvoor geen vaste installatie nodig is en die u gemakkelijk samen met de kinderwagen kunt vervoeren.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map