Wat is kneden?

Wat is kneden?

Voor moderne oplossingen voor het ontwerp van interieurs en gevels van gebouwen, is het gebruik van elementen van klassieke architecturale stijlen, met inbegrip van lijstwerk, niet vreemd. Dit komt door de monotone perceptie van continue vlakken van grote afmetingen, die ongemakkelijke sensaties creëren bij mensen.

lijstwerk in het interieur

Sierlijsten in het interieur van het huis

Sierlijsten worden decoratieve planken met verschillende configuraties genoemd, die dienen als platbands, plinten, kroonlijsten, lijsten voor spiegels, wandpanelen, schilderijen en alle soorten stucwerk.

Typen profielproducten


Algemeen beeld en doorsnede van de lijst

De materialen die worden gebruikt om decorelementen te maken, zijn op dit moment behoorlijk divers, wat de reikwijdte en kenmerken van hun toepassing bepaalt:

  • Gipslijsten zijn in de regel massief en breed, uitgevoerd in de vorm van stucwerk en worden hoofdzakelijk gebruikt voor de decoratie van gevels en interieurs in de Renaissance, Barok, Classicisme en soortgelijke stijlen. Ondanks hun relatief grote gewicht worden ze vaak gebruikt om de bovenste delen van gebouwen te versieren.
belangrijk! Producten gemaakt van gips worden zeer zelden gebruikt in verband met de opkomst van nieuwe technologieën waarmee u elke vorm kunt maken en alle materialen kunt imiteren.
  • Houten lijsten zijn ontworpen voor het versieren van huizen met muren van hetzelfde materiaal. Een dergelijk decor is versierd met houtsnijwerk in verschillende stijlen en wordt voornamelijk gebruikt als platbands en kroonlijsten onder het dak.
  • Metalen producten worden gebruikt bij de vorming van moderne gevels en interieurs, meestal gemaakt in de stijl van hi-tech. Zo'n decor heeft meestal geen patroon en een opluchting - het is laconiek. Gesmede producten worden voornamelijk gebruikt bij het ontwerpen van invoergroepen.
  • Polyurethaan decoratie - de meest voorkomende en populaire, vanwege het lage gewicht, verschillende vormen en het vermogen om andere materialen na te bootsen. Het wordt geproduceerd in een stijve en flexibele versie.

Metalen profielen
Metalen profielen

Toepassing van lijsten in constructie en reparatie

Deze producten kunnen worden gebruikt, zowel voor decoratie van gebouwen als tijdens reparatie voor het creëren van expressieve interieurs. Het doel van het lijstwerk is om kleine constructiefouten te maskeren, evenals de vorming van expressieve beelden van gebouwen en hun interne ruimten.

Het gebruik van lijsten voor de decoratie van gevels


Decoratie van gevellijsten

Bij het versieren van de buitenkant van een gebouw worden deze producten vaak gebruikt voor het nivelleren van wanddefecten en het afwerken ervan. Sierlijsten omlijsten het raam en de deuropeningen. Ze worden gebruikt om oppervlakken te scheiden in gekrulde delen, die later kunnen worden bekleed met verschillende materialen of in verschillende kleuren worden geverfd. Deze techniek kan bijdragen aan een visuele verhoging van de gevel.

belangrijk! Producten van moderne materialen kunnen veilig worden gebruikt voor buitendecoratie. Vormstukken van schuimplastic hebben bijvoorbeeld een slagvaste coating en een versterkende laag. Styrofoam is bestand tegen mechanische schade en verwering.

Toepassing voor decoratie van gebouwen

Om de expressiviteit van het interieur van ruime kamers te vergroten, efficiënt gebruik van verschillende soorten lijstwerk. De kenmerken van de vorming van moderne ruimtes, zoals het wijdverspreide gebruik van bizarre plafonds met meerdere niveaus en complexe muurconfiguraties, maken het realiseren van ideale oppervlakteverbindingen praktisch onuitvoerbaar. In deze situatie komen verschillende decoratieve details ter hulp, die de probleemgebieden achter hen kunnen verbergen.

Interieurlijsten decoreren
Interieurlijsten decoreren

belangrijk! Het gebruik van verschillende profielvormen, pilasters, platbands, kroonlijsten maakt het mogelijk de negatieve perceptie van scherpe grensvlakken van vlakken, scherpe hoeken en andere dissonante kenmerken van de ruimte af te vlakken.

Lijsten hebben ook de functie om de wanden te beschermen tegen accidentele mechanische schade. De locatie van decoratieve elementen rond de omtrek van de kamer op het juiste niveau voorkomt bijvoorbeeld mogelijk contact van meubels met wandpanelen.

Wanneer reliëfdecor wordt gebruikt, door het creëren van het spel van licht en schaduw, is het interieur verrijkt - dit effect kan niet worden bereikt door andere ontwerptechnieken. Tegelijkertijd wordt een atmosfeer gevormd die comfortabel is in psychologische termen. Een verscheidenheid aan opties voor het gebruik van lijstwerk in het interieur illustreert de video.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map