Wat is log

Wat is log

Laga - het belangrijkste element van de constructie van de vloer en horizontale vloeren in huizen en bijgebouwen. Laghi wordt niet gebruikt in panel bouw (ze zijn vervangen door het panel en gewapend beton balken), maar dergelijke oplossingen zijn veel duurder en gewicht te verliezen.

Hoe u vertragingen ophaalt

De achterstand in het klassieke bouwconcept is een rechthoekig gevormde staaf gemaakt van het bouwen van houtsoorten. De stammen worden gedroogd en minstens één jaar onder een afdak bewaard om het vereiste vochtgehalte van het hout te bereiken.

Belangrijk! Voor gebruik worden de houtblokken geïnspecteerd op mogelijke defecten, barsten en, indien nodig, wordt de geometrie van de balk aangepast.

vertragingen

Omdat de boomstammen zich aan de voet van het huis bevinden in vochtige omstandigheden, vaak met een gebrek aan ventilatie, het hout wees zeker geïmpregneerd met beschermende middelen. Dit zorgt voor de duurzaamheid van vloeren, vermindert de kans op vervorming van het vloeroppervlak, het verschijnen van kieren en kraken van vloerplaten. Een voorbeeld van het werken met houten logs is te zien in de volgende video:

In zeer zeldzame gevallen, maar nog steeds zijn er gebouwen die exotische soorten te gebruiken lag: balken zijn gemaakt van hoogwaardig polymeer, metaal, geprefabriceerd. Deze geavanceerde constructiemethoden worden voorzichtig waargenomen door ontwerpers, vooral vanwege de kosten en de nieuwheid.

Het logboek leggen

Bevestigingsfuncties

De installatie van de boomstam vindt plaats na de constructie van de fundering, de rooiing of het hout van de onderste verdieping. Let op! Als er contactpunten zijn met beton of een stenen basis, wordt de lag vóór het leggen waterdicht gemaakt met polyethyleen, dakbedekking. De laagbouw stammen worden gelegd op de grond, het uitvoeren van de rijrichting logs extra steunpalen gemaakt van rode bakstenen, en waterdicht in plaats onderregels.

installatiekenmerken van de lag

Berekening van afmetingen en afstanden tussen vertragingen

De afmetingen van de lag variëren sterk, zelfs in één opgerichte structuur en zijn afhankelijk van de ontwerpbelasting op de vloerbedekking. Voor standaard leefomstandigheden kunnen voorbeelden worden gegeven van de geschatte breedte en hoogte van de lag, afhankelijk van de spanwijdte van de overspanning.

  • Met een overspanning van niet meer dan twee meter wordt aanbevolen om houten stammen te gebruiken met een doorsnede van 110 tot 60 mm.
  • Om de spanwijdte tot drie meter te vergroten, moeten er blokken 150 tot 80 mm worden gebruikt.
  • Op een afstand van 4 meter zal het nodig zijn om een ​​balk te gebruiken met een doorsnede van 180 per 100 mm.
  • Voor de afstand tussen de punten van de voet van de lag op zes meter, wordt het gedeelte van de lag verhoogd tot 220 bij 180 mm.

In alle gevallen wordt de installatie uitgevoerd door de stam met de grotere kant van de sectie verticaal te leggen, waardoor de stijfheid van de constructie wordt vergroot.

De afstand tussen de vertragingen wordt geselecteerd op basis van de geplande dikte van de vloerplanken.

  • Het gebruik van een 30 mm dikke vloerplaat vereist een tussenstap tussen niet meer dan een halve meter.
  • Borddikte van 40 mm stelt u in staat om de afstand tussen de achterstanden te vergroten tot 70 centimeter.
  • Een vloerplaat van 50 mm maakt het mogelijk om de stam in stappen van een meter te monteren.
  • Voor multiplex en houten platen is het aanbevolen om een ​​stap van 40 tot 60 centimeter tussen de lagers niet te overschrijden.
Aandacht alstublieft! De bovenstaande berekeningen zijn gemiddeld en kunnen worden aangepast in het geval van speciale bouwomstandigheden (badkamer, keuken, zware interieurartikelen).

Laatste stappen

Na een verkeerde berekening en voorbereiding wordt laglegging uitgevoerd met behulp van bevestigingsmiddelen, hoeken, schroeven, afhankelijk van het type fundering. Bij het leggen is het noodzakelijk om de horizontale positie van de lag ten opzichte van de naburige te observeren: dit bespaart krachten en middelen in de volgende fasen van de constructie.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map