Wat is rolluiken

Wat is rolluiken

Heel vaak, kijkend naar de gevels van huizen, wordt de aandacht gevestigd op metalen gordijnen, het sluiten van ramen of deuren - rolluiken. Ze vertegenwoordigen een bepaald soort jaloezieën, die zijn ontworpen om het huis te beschermen tegen indringing door indringers.

Rolgordijnen kunnen ook een goede manier zijn om het temperatuurregime in de kamer aan te passen. In gesloten vorm beschermen jaloezieën tegen het felle zonlicht, tegen sterke wind of regen, en dragen ze bij tot het creëren van een comfortabel microklimaat in huis.

Hoe de blinds werken

Om te begrijpen waar het principe van dit type jaloezieën op is gebaseerd, is het de moeite waard in detail de belangrijkste elementen ervan te bekijken:

 • Rolluik. Dit is een lamellair oppervlak gemaakt van verschillende materialen en varieert in grootte. De lamellen kunnen worden gemaakt van plastic, aluminium of staal;
  raad! Zoals de praktijk aantoont, zijn die van aluminium het best bestand tegen vernietiging en duurzame rollen.
 • bewegende schacht. Zorgt voor de beweging van het mes langs de geleiders;
 • beschermende doos. Geroepen om de integriteit van de structuur te behouden, het te beschermen tegen agressieve externe invloeden;
 • De geleiders waarlangs het rolluik beweegt.

Het uiterlijk van rolluiken is vrij eenvoudig. Maar dankzij een breed scala aan kleurenoplossingen, zullen dergelijke ontwerpen niet alleen het huis beschermen, maar ook een sieraad van de gevel worden. Iedereen kan perfect zijn voor zichzelf en in sommige gevallen een individueel project bestellen voor de productie van beschermende rolgordijnen.

Voordelen van rolsystemen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van beschermende rolsystemen:

 1. Laat toe om de penetratie van het huis van overvallers en onbevoegde personen te voorkomen.
 2. Zorg voor extra warmte- en geluidsisolatie thuis.
 3. Eenvoudige installatie en onderhoud.
 4. Een breed scala aan prijzen, ongeacht de financiële mogelijkheden om te profiteren van alle voordelen van rolluiken.
 5. Een breed scala aan kleuren en tinten van het product, zodat u met succes de rollen kunt invoeren voor elke stijl van de gevel van het huis.

Profielen van rolsystemen

Roller Shutter-profielen zijn het eerste waar u op moet letten bij het kopen.

Laten we drie hoofdtypen profielen bekijken.

Lite-optie met schuimvuller. Het wordt gekenmerkt door een laag gewicht en een lage prijs. Ga goed om met de taak van warmtebehoud en geluidsisolatie thuis, maar kies als verdediging voor een robuustere versie van het rolluik.

Naadloos, versterkt profiel - de meest succesvolle optie, om de bescherming van het huis tegen binnendringende indringers te waarborgen. Heeft een hoge sterkte en bescherming tegen inbraak.

Volledig gelast roosterprofiel heel vaak kunt u vinden in winkels, trays en andere winkels. Naast de elementaire beschermende functie bieden rolluiken een redelijk goed overzicht van de binnenruimte voor klanten.

Rolluikfuncties

Voor vandaag is het erg moeilijk om een ​​waardig alternatief te vinden voor rolluiken, omdat ze een heleboel zeer belangrijke functies combineren.

Bescherming van huiseigenaren niet alleen van het bezoek van ongenode gasten, maar ook van externe opvattingen van de straat. Gesloten luiken verbergen de binnenruimtes volledig van de buitenwereld en beschermen zo het comfort, de stilte en de rust in het huis.

Bescherming tegen negatieve atmosferische verschijnselen, stof en geluid. Door de hoogte van de verlaagde rolgordijnen in te stellen, kunt u de toegang van zonlicht tot het huis aanpassen. In de hitte zal deze techniek helpen om de temperatuur koel te houden, en in de winter zal het beschermen tegen sneeuwstormen. Ook kunnen rolluiken de penetratie van vreemde geluiden en stof in uw huis voorkomen.

voorzichtig! In een grote stad is een dergelijk probleem zeer acuut en de installatie van rolluiken op ramen en deuren zal het probleem oplossen.

Geld besparen om voor elektriciteit te betalen. Door het huis te beschermen tegen binnendringen van direct zonlicht, zorgen rolluiken voor het onderhoud van een comfortabel microklimaat in het huis zonder het gebruik van andere apparaten, zoals airconditioning. U kunt dus veel geld besparen om rekeningen te betalen voor elektriciteit.

Bedieningsgemak. Moderne modellen van rolluiken zijn uitgerust met sensoren voor automatische regeling, die de gebruikskwaliteit van dit element aanzienlijk verbeteren.

Veiligheid van de operatie. Naast het feit dat alleen milieuvriendelijke materialen worden gebruikt bij de productie van rollen, kan het vermogen om snel van binnenuit te openen, op bepaalde punten, een redding zijn voor zowel mensen als voor het behoud van de materiële waarden van het huis.

Vergrendelingsapparaten

De beschermende luiken zijn uitgerust met een aantal vergrendelingsapparaten die niet alleen zijn ontworpen om toegang te bieden vanuit het huis, maar ook om de poging om van de straat te breken te blokkeren.

Overweeg de belangrijkste soorten sluitmechanismen.

Zijsteunen. De eenvoudigste manier om de luiken binnenin het huis te sluiten. Om dit te doen, hoeft u alleen de speciale hendels naar het midden van het canvas te verplaatsen.

belangrijk! De installatie van een dergelijk sluitapparaat vereist geen grote investeringen en ervaringsrobots.

Onderste vergrendelingen. Ze zijn ingebouwd in de onderste beugel en spelen alleen vanaf de toets.

Top sloten zijn gemonteerd in de as, en hun voornaamste doel is om het rollen van de rolluik te voorkomen. De bovenste vergrendelingen werken vanuit de elektrische aandrijving en worden bestuurd door het bedieningspaneel.

Elektrisch slot met sleutel combineert het gemak van openen met het bedieningspaneel en de mogelijkheid om het rolluik handmatig te bevestigen met behulp van een sleutel.

De installatie van rolluiken is afhankelijk van waar de luiken in het raam of de deur worden geïnstalleerd, afhankelijk van de installatie. Zoals de praktijk laat zien, is de meest praktische en bestendige inbraak de installatie van een rolluik in de opening samen met de doos.

conclusie

Beschermende luiken zijn moderne en stijlvolle apparaten die u en uw huis niet alleen kunnen beschermen tegen verschillende onaangename externe factoren, maar ook individualiteit en stijl aan de gevel van het gebouw kunnen geven.

Hoe je zelfstandig jaloezieën op de ramen kunt installeren, we leren meer in detail in de volgende video

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map