Kaj je grillage

Kaj je grillage

Rostvertk (od nje "rast" - rešetka in "verk" - stavba) - oblikovanje, ki izvaja enotno obremenitev stavbe na kupu ali temeljenju.

Rostvertk - zgodovina in modernost.

Prva žarnica je bila mreža rešetk, na katerih je bilo postavljeno tla. Moderna rešetka je lahko iz lesa ali betona. Leseni so zloženi na blazino ali grob in se uporabljajo za gradnjo lahkih zgradb. Beton je sposoben prenesti težke obremenitve in se pogosto uporablja v civilni in industrijski gradnji.

grillage

Razvrstitev žar po ravni glede na oznako nič.

Obstajajo tri vrste žar, odvisno od njihove lokacije glede na oznako nič.

  • Visoka, povišana ali zvišana žičnica. Nahaja se precej nad ničelno oznako zemlje ali vode in se naseljuje v pristaniščih, pri gradnji stavb na vodi ali mokriščih. Dvignjen je nad tlemi in kot da visi v zraku, kar preprečuje poškodbe stavbe v primeru poplave.
  • Povišana ali mletja. Urejena je tako, da je njen vrh na ničelni oznaki. Včasih je za njegovo izdelavo zgornji sloj odstranjen iz tal in položena posebna tla, ki je odporna na otekanje.
  • Nizko iskanje podzemne rešetke. Uporablja se pri gradnji večine industrijskih zgradb in zgradb. Zanj je značilna nekaj globine pod ničelno oznako postavitve. Mala jama kopa pod njim, katere dno je pokrito s tlemi, ki se po zamrznitvi znatno ne razširi.

Vrste rešetk, odvisno od uporabljenih pilotov.

Grillage lahko mešamo na koncanih pilotov ali na piloti, ki so nastali med gradbenim postopkom, obstaja pa tudi varianta namestitve žara na dolgih pilotov.

  • Žarjenje na konfekcijskih pilotov povezuje posebej pripravljene lesene palice, cevi ali armirano betonske stebre.
  • Grillage na dolgih pilotov se oblikuje z ojačitvijo in betonom beton med gradnjo. Za izdelavo pilotov uporabljamo kovinske ali polimerne cevi, v katere so nameščeni kovinski elementi, pesek in rubelj za nalivanje na dnu, kot tudi polimerni film, ki ščiti bazo kupa pred vplivom podtalnice. Material za njihovo polivanje je visokotrdni beton. Po strjevanju so piloti združeni z žari, ki se vlijejo v opaž in po potrebi ojačijo.

Kakšne so metode žaganja po metodi dogovora?

Obstajajo različne možnosti za izdelavo rešetke. To je lahko betonski trak, ki nastane z ulivanjem v opaž z ojačitvijo ali brez nje ali pa je lahko trdna armirana betonska plošča, ki povezuje stebre ali pilote.

Grillage za lahke konstrukcije so lahko leseni tramovi, ki povezujejo sami in so podporniki za bodoče stene hiše.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

95 − = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map