Kaj je oblikovanje?

Kaj je oblikovanje?

Za sodobne rešitve za oblikovanje notranjosti in gradbenih fasad, uporaba elementov klasičnih arhitekturnih stilov, vključno z oblikovanji, ni tuje. To je posledica monotona percepcije kontinuiranih ravnin velikih dimenzij, kar ustvarja neprijetne občutke pri ljudeh.

letev v notranjosti

Kalupi v notranjosti hiše

Letve imenovane okraskov različne konfiguracije, ki služijo kot čreva, podstavki, letev, okvirji za ogledala, stenske obloge, slik in vseh vrst profilov.

Vrste profilnih izdelkov


Splošen pogled in del oblikovanja

Materiali, ki se uporabljajo za izdelavo dekorativnih elementov, so trenutno precej raznoliki, kar določa obseg in značilnosti njihove uporabe:

  • Mavec letvice so običajno veliko in široko, ki se izvaja v obliki profilov, in se uporabljajo predvsem za dekoracijo fasad in notranjosti renesanse, baroka, klasicizma in podobnih področjih. Kljub relativno veliki teži se pogosto uporabljajo za okrasitev zgornjih delov zgradb.
Pomembno! Izdelki iz mavca se zelo redko uporabljajo v povezavi z nastankom novih tehnologij, ki vam omogočajo, da ustvarite kakršnekoli oblike in posnemate kakršne koli materiale.
  • Lesene letve so oblikovane za dekoriranje hiš s stenami istega materiala. Takšen dekor je okrašen z rezbarijami različnih stilov in se uporablja predvsem kot podloge in kornike pod streho.
  • Kovinski izdelki se uporabljajo pri oblikovanju sodobnih fasad in notranjosti, običajno izdelani v slogu hi-tech. Takšen dekor običajno nima vzorca in reliefa - je lakoničen. Kovani izdelki se večinoma uporabljajo pri oblikovanju vhodnih skupin.
  • Poliuretanska dekoracija - najpogostejša in priljubljena, zaradi majhne teže, različnih oblik in sposobnosti posnemanja drugih materialov. Izdelan je v togi in prilagodljivi različici.

Kovinsko oblikovanje
Kovinsko oblikovanje

Uporaba kalupov pri gradnji in popravilih

Te izdelke je mogoče uporabiti tako za dekoracijo stavb kot tudi za popravilo za ustvarjanje ekspresivnih notranjosti. Namen oblikovanja je prikrivanje manjših konstrukcijskih napak, pa tudi oblikovanje izraznih podob zgradb in njihovih notranjih prostorov.

Uporaba kalupov za dekoracijo fasad


Dekoracija fasadnih profilov

Pri dekoriranju zunanjih površin se ti izdelki pogosto uporabljajo za izravnavo stenskih napak in njihovo končno obdelavo. Kalupi okvira okna in vrat. Uporabljajo se za ločevanje površin v okroglih odsekih, ki se kasneje lahko obložijo z različnimi materiali ali barvajo v različnih barvah. Ta tehnika lahko prispeva k vizualnemu povečanju fasade.

Pomembno! Izdelke iz sodobnih materialov se lahko varno uporabljajo za zunanjo dekoracijo. Pena iz umetne mase, na primer, imajo premaz proti udarcem in ojačitveno plast. Stiropor je odporen proti mehanskim poškodbam in vremenskim vplivom.

Zahteva za dekoracijo prostorov

Povečati izraznost notranjosti prostornih prostorov, učinkovita uporaba različnih oblik letev. Značilnosti oblikovanja sodobnih prostorov, kot so široka uporaba bizarnih večstopenjskih stropov in kompleksnih zidnih konfiguracij, naredijo nalogo doseganja idealnih površinskih spojev praktično neizvedljivo. V tem primeru se rešujejo številne dekorativne podrobnosti, ki lahko skrivajo problematična področja, ki ležijo za njimi.

Dekoriranje notranjih letev
Dekoriranje notranjih letev

Pomembno! Uporaba različnih oblik profila, pilastri, arhitravi, karnise pomaga uravnotežiti negativno dojemanje ostrih vmesnike ravnin, ostrih kotov in drugih funkcij neubrano prostor.

Kalupi izvajajo tudi zaščito sten pred naključnimi mehanskimi poškodbami. Na primer, lokacija dekorativnih elementov okoli oboda prostora na ustrezni ravni preprečuje morebiten stik stropa s pohištvom.

Ob uporabi reliefne dekoracije, zaradi ustvarjanja igre svetlobe in sence, je notranjost obogatena - tega učinka ni mogoče doseči z drugimi oblikovalskimi tehnikami. Istočasno se oblikuje vzdušje, ki je v psihološkem smislu udobno. Različne možnosti za uporabo letev v notranjosti prikazujejo videoposnetek.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map