Kaj so rolete?

Kaj so rolete?

Zelo pogosto, gledamo na fasade hiš, pozornost pritegnejo kovinske zavese, zapiranje oken ali vrat - roletne. Predstavljajo določeno vrsto žaluzij, ki so zasnovane tako, da hišo ščitijo od prodora vsiljivcem.

Tudi rolete so lahko dober način za prilagoditev temperaturnega režima znotraj prostora. V zaprtem prostoru žaluzijasti valji ščitijo pred močno sončno svetlobo, močnim vetrom ali dežjem, kar prispeva k ustvarjanju udobne mikroklime v hiši.

Kako deluje žaluzija

Da bi razumeli, na čem temelji načelo te vrste žaluzij, je treba podrobno pretehtati njegove glavne elemente:

 • Roller shutter. To je lamelarna površina iz različnih materialov in se razlikuje po velikosti. Lamele so lahko iz plastike, aluminija ali jekla;
  TheNasvet! Kot kaže praksa, so tisti iz aluminija najbolj odporni na uničevanje in trpežne valje.
 • gibljiva gred. Zagotavlja gibanje rezila vzdolž vodil;
 • zaščitna škatla. Called za ohranitev integritete strukture, ki jo varuje pred agresivnimi zunanjimi vplivi;
 • Vodila, po katerih se premika rolo.

Pojav rolete je precej preprost. Toda zaradi številnih barvnih rešitev takšni modeli ne ščitijo le hiše, ampak tudi postanejo ornament fasade. Vsakdo bo lahko sam po sebi sam, in v nekaterih primerih naročil posamezen projekt za izdelavo zaščitnih žaluzij.

Prednosti valjčnih sistemov

Kakšne so prednosti uporabe zaščitnih valjčnih sistemov:

 1. Dovoli preprečiti prodor v hišo roparjev in nepooblaščenih oseb.
 2. Zagotovite dodatno toplotno in zvočno izolacijo doma.
 3. Enostavna namestitev in vzdrževanje.
 4. Širok izbor cen, ki ne glede na finančne možnosti izkoristijo vse prednosti žaluzij.
 5. Široko paleto barv in odtenkov izdelka, ki vam omogočajo, da uspešno vstopite v zvitke za kateri koli slog fasade hiše.

Profili kolesnih sistemov

Profili za rolerje so prva stvar, ki jo je treba iskati pri nakupu.

Razmislimo o treh glavnih vrstah profilov.

Možnost Lite s polnilom iz pene. Zanj je značilna nizka teža in nizka cena. Dobro opravljamo nalogo toplotne izolacije in hrupne izolacije doma, ampak kot obrambo, izberite bolj robustno različico roletne.

Brezšivni, ojačan profil - najuspešnejša možnost, da zagotovite zaščito hiše od prodornih vsiljivcev. Ima visoko trdnost in zaščito pred vlomom.

All-varjen profil mreže zelo pogosto najdete v trgovinah, pladnjih in drugih trgovinah. Poleg svoje osnovne zaščitne funkcije, rolete zagotavljajo dokaj dober pregled notranjega prostora za kupce.

Funkcije valjčnega zaklopa

Za današnje dni je zelo težko najti primerno alternativo rolete, saj združujejo veliko zelo pomembnih funkcij.

Zaščita lastnikov stanovanj ne samo iz obiska nepovabljenih gostov, temveč tudi od zunanjih pogledov z ulice. Zaprta polkna popolnoma skrivajo notranje prostore z zunanjega sveta in tako ščitijo udobje, tišino in mir v hiši.

Zaščita pred negativnimi atmosferskimi pojavi, prah in hrup. Z nastavitvijo višine spuščenih roletnih žaluzij lahko prilagodite dostop do sončne svetlobe do hiše. Pri vročini ta tehnika pomaga vzdrževati temperaturo, pozimi pa bo zaščitena pred snežnimi viharji. Tudi rolete lahko preprečijo prodiranje tujih zvokov in prahu v vaš dom.

Pozor! V velikem mestu je tak problem zelo akuten in namestitev žaluzij na oknih in vratih bo pripomogla k rešitvi.

Varčevanje denarja plačati za električno energijo. Zaščita hiše od prodora sončne svetlobe na rolete zagotavlja vzdrževanje udobne mikroklime v hiši brez uporabe drugih naprav, kot je klimatska naprava. Tako lahko prihranite veliko denarja za plačilo računov za električno energijo.

Enostavnost delovanja. Sodobni modeli rolete so opremljeni s senzorji za avtomatsko krmiljenje, kar bistveno izboljša kakovost uporabe tega elementa.

Varnost delovanja. Poleg tega, da se pri proizvodnji zvitkov uporabljajo samo okolju prijazni materiali, je sposobnost, da se na določenih točkah hitro odprejo od znotraj, lahko odrešenje tako za ljudi kot za ohranjanje materialnih vrednosti hiše.

Naprave za zaklepanje

Zaščitne polkna so opremljena s številnimi zapiralniškimi napravami, namenjenimi ne samo za dostop do notranjosti hiše, temveč tudi za blokiranje poskusov zloma z ulice.

Razmislite o glavnih vrstah mehanizmov zaklepanja.

Stranski vijaki. Najlažji način zapreti polkna v hiši. Če želite to narediti, morate le ročice premakniti na sredino platna.

Pomembno! Namestitev takšne naprave za zaklepanje ne zahteva velikih naložb in izkušenj z roboti.

Spustite ključavnice. Vgrajeni so v spodnji nosilec in igrajo samo s ključem.

Vrh ključavnice so nameščeni v gredi, njihov glavni namen pa je preprečiti valjanje rolete. Zgornje ključavnice delujejo iz električnega pogona in jih nadzoruje nadzorna plošča.

Električna ključavnica s ključem združuje priročnost odpiranja z nadzorno ploščo in možnost ročne pritrditve rolojev s ključem.

Vgradnja rolojev je odvisna od tega, kje bodo v okencu ali vratih nameščene polkne, odvisno od načina njihove namestitve. Kot kaže praksa, najbolj praktičen in odporen proti vlomu je namestitev rolete v notranjost odprtine skupaj s škatlo.

Zaključek

Zaščitne žaluzije so sodobne in elegantne naprave, ki ne samo, da vas in vaš dom varujejo pred različnimi neprijetnimi zunanjimi dejavniki, ampak tudi fasadi stavbe prinašajo individualnost in slog.

Kako lahko na oknih samostojno namestite žaluzije, se v naslednjem videu podrobneje učimo

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 89 = 95

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map