Kakšna je podpora

Kakšna je podpora

gradbena podporaNamestitev nosilcev stavbe je zelo pomembna in včasih ključna. Konec koncev je glavna naloga podpore dolgoročno zadrževanje brez napak, uničenja in odklona strukturnih obremenitev. Na nosilcih so vse nosilne stene stavbe, strehe in tal. Najkakovostnejše in odporne na obrabo nosilce so konstrukcije iz kovine ali armiranega betona, lesene opore so manj stabilne. Prednost lesa pri proizvodnji gradbenih podpor je, da ima ta material nizko toplotno prevodnost.

Vrste stavb

Obstaja veliko možnosti za gradnjo podpore, med njimi: prop

  • opečne palice iz pravokotnega zidu (uporablja se le visokokakovostna opeka), za okrepitev strukture, ojačanega z jeklenimi mrežnimi očesi ali vogalnimi kletkami);
  • armirani betonski stebri (montažni) v višini od 1 do 2 nadstropja s posebnimi izboklinami za pritrdilne vijake;
  • asbestotsementnye stebri cevi, kjer je votlina napolnjena z monolitnim betonom (služi za vzdrževanje težkih bremen);
  • žarke različnih materialov;
  • Proge - so predstavljene s horizontalnimi nosilnimi strukturami prevlek, sprejemanjem obremenitve tako vertikalno kot horizontalnega načrta. Proge običajno temeljijo na posebnih blazinastih blazinah iz opeke in imajo T-profil, pravokotni prerez;
  • stebri - v sodobni konstrukciji so pravokotne oblike armiranobetonskih stebrov z rahlo podaljšanim prečnim prerezom z določenim razmerjem stranic.

Pogosti problemi

Mnogi ljudje se soočajo z dejstvom, da se v primeru nenatančnega izračuna gradbene ocene deformacija ali pomikanje (deformacija) zgornjih mej in nadstropij zgodi nekaj let po namestitvi nosilca stavbe. Nihče, seveda, ne želi razstaviti stavbe in ponovno postaviti stavbo. In za odpravo teh pomanjkljivosti je precej težko, a mogoče.

Pravilna uporaba podpore

Da ne bi izvedeli nekaj let po izgradnji napak pri premešanju in deformaciji, je treba letno pregledati nosilce in nosilne konstrukcije. Leseni podporniki so na primer pogosto nagnjeni k razpadu in hitreje kot vsi drugi materiali postanejo neuporabni. Postopek propadanja je najpogosteje lokaliziran na koncih lesenega nosilca, kjer se priključi na steno (tak sklep se imenuje fulcrum). Pojdite na ta mesta v steno, lahko razstavite samo tla ali strop. Če pritisnete na podstavek, se prikažejo kraji, kjer ima drevo okvara ali pokvarjeno (za to je značilen dolg, prikrit zvok).

Če najdemo napako, je čas, da ga odpravimo s krepitvijo podpore. Sprva se vsa gniloba popolnoma strga, zdrava vlakna pa je impregnirana z antiseptično pasto. Po tem je žarek pritrjen z začasnimi elementi (nosilci, okvirji). Krepitev podpore poteka s pomočjo prekrivanja dodatne vrednosti neposredno na sami palici. Končna faza je obloga žarka z mineralno volno ali klobučevino. Posledično se nosilnost popravljene podpore več kot podvoji.

Za okrepitev kovinskih nosilcev se običajno uporabljajo jeklene pritrdilne elemente - to so ojačitev, kanalni trakovi ali profil velikega premera, ki je nameščen na straneh nosilnega elementa.

Video posnetek si lahko ogledate tako, da vizualno predstavljate, kakšna je namestitev podpore, in glavne operativne težave

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map